- 11 Kasım 2014
- 3.477
- 7.787
- 178
- Konu Sahibi FashionStil
-
Yok zaten eşim beni karıştırmaz konuşurken.Ben ona hep söylüyordum zaten sen konuş diye.O da sen hallet diyordu bana.Bende ben söylersem kötü olur diyordum.Onu bildiği için karıştırmaz.Ama tabi ister istemez görümcem bir tavır alıcak gibi duruyor.Alırsada alsın artık pek umrumda değil,onun şımarıklıkları çok sıktı artık beni.beni karıştırmadan söyle deseydin ya şimdi iş yine senin başına kalmasın gelin gelinliğini yaptı demesinler
Sen değil asıl eşin sölemeli sonuçta abisi o ne demek konuşamaz yani o yol göstericek ona. Bize gelebeilirsin ama bu saatte gelme biz çalışıyoruz diye uygun bir dilla anlatsın.Küçük çocuk değil artık onun akıl etmesi gerekenleri edemiyorsa uyarı şart.Hepinize merhaba arkadaşlar.Başlıktanda anlaşıldığı üzere konu görümcem.20 yaşında bir görümcem var.Kendisini seviyorum fakat artık onun şımarıklıklarına katlanamıyorum.Son zamanlarda bir huy edindi kendine haftanın 4 günü arkadaşlarıyla gezip tozup gece dönüşte bize geliyor.Misafir severim asla istememezlik etmem ama çalışan biri olduğum için gece geç vakit uygun olmuyor benim için.Her ne kadar aileden biride olsa yinede geldiği zaman ilgilenmek gerekiyor,öylece bırakıp yatıp uyuyamıyorum.Kendi gelmesi ayrı birde geçen gece kız arkadaşını getirmiş yanında.Yani gelsinler başımın üstünde yeri var ama olacak saat var olmayacak saat var.Saat 1 di afedersiniz yataktan kalktık eşimle onları ağırladık.Buraya kadar yine idare ettim ama son yaptığı şey artık sabrımı taşırmaya yetti.Oturduğumuz sitede güvenlik gereği eve telefon açılıyor kapıdaki güvenlik tarafından gelen kişi bildiriliyor bize.Geçen gün işe yeni bir güvenlik görevlisi arkadaş başladı daha önce görümcemi görmemişti hiç ve geldiğinde dolayısıyla tanımamış ve bize telefon açmak istemiş.Görümcem kapıda ortalığı yıkmış.Güvenlikçi arkadaşın söylediklerini aynen aktarıyorum.
-sen kim oluyorsun da beni içeriye almıyorsun.
-sen kaç paralık adamsın
-sen göreceksin buradan attıracağım seni.
-haddini bilmez ezik seni.
Söylediği laflar aynen buymuş kızlar.
Güvenlikçi arkadaşla konuşurken hayatımda hiç bu kadar utandığımı hatırlamıyorum.Boğazımda düğümlendi sözlerim,kalbime sancılar girdi üzüntüden.Sadece özür dileyebildim onun adına ve şok geçirdim.
Daha öncede arabası bakıma girmişti.Acil bir işi için benden arabamı istemişti vermiştim.Aynı gün ön tarafını vurmuş arabanın.Yanıma geldi ve bir özür bile dilemeden tamire verdim yapılacak haberin olsun dedi.Ben yenge kusura bakma bir kaza oldu demesini beklerdim tamiri kendimde yaptırabilirdim,özür daha önemliydi benim için hadi gençtir dedim üzerinde durmadım.Fakat bu son yaptığı terbiyesizlik affedilecek bir şey değil.Eşim bu yaptığı saygısızlık için haddini bildirmiş ona.Fakat bu gece gezip tozup,alkollü kafayla gelip beni uykumdan etmesine katlanamıyorum artık.Gelse sakince yatıp uyusa onada ses etmicem ama bir geliyor geldiği an evin içinde bir curcuna.Televizyondan müzik açıyor.Evde köpeğim var uyuyan hayvanı kudurtuyor hayvan şımarıp koltukların tepesinde zıplıyor.Gerçekten katlanamıyorum artık.Eşimde ben de o konuda bir çözüm bulabilmiş değiliz.Çok alıngan bir yapısı var her şeye bozuluyor o yüzden nasıl söylesek,uyarsak bilemiyoruz.Kayınvalideme söylemeyi düşündüm bir ara.Onunla aram baya iyidir.Fakat söz konusu öz kızı olunca onunda kalbini kırarım diye korkuyorum.Ne kadar beni sevsede öz evladı başka.Çok iyi bir insan olduğu için onu bu mevzularla strese sokup üzmekte istemiyorum açıkcası.Günlerdir ne yapsak diye düşünüyoruz.Sizlere sormak istedim.Biz ne yapalım bu durumda,görümcemi bu gece gelmeleri konusunda kırmadan nasıl uyaralım? Eşimde ben gelme diyemem sen hallet diyor bana.O halledemezse ben nasıl halledebilirim sonuçta onun kardeşi.Lütfen bana bir akıl verin.
Bu akşam annesine gidip konuşacakmış bakalım merakla bekliyorum bende.Söylemeseydide ben söyleyecektim artık zaten.Dayancak hal kalmadı bende.Uyku düzenim bile öyle bozuldu ki görümcem yokken bile 3lere kadar oturuyorum artık.Sen değil asıl eşin sölemeli sonuçta abisi o ne demek konuşamaz yani o yol göstericek ona. Bize gelebeilirsin ama bu saatte gelme biz çalışıyoruz diye uygun bir dilla anlatsın.Küçük çocuk değil artık onun akıl etmesi gerekenleri edemiyorsa uyarı şart.
o tavır alsında sizde bi nefes alın karı kocaYok zaten eşim beni karıştırmaz konuşurken.Ben ona hep söylüyordum zaten sen konuş diye.O da sen hallet diyordu bana.Bende ben söylersem kötü olur diyordum.Onu bildiği için karıştırmaz.Ama tabi ister istemez görümcem bir tavır alıcak gibi duruyor.Alırsada alsın artık pek umrumda değil,onun şımarıklıkları çok sıktı artık beni.
Ay eveto tavır alsında sizde bi nefes alın karı koca
iki kardeşin bu kadar farklı karakterde olması... :))Ay evetEşimde bıktı artık.O da çalışıyor yoruluyor akşam evinde dinlenecek adam tam damlıyor hemen bu kız.Eşimde çok iyi niyetli biridir benim.Bu gelen benim kardeşim bile olsa,aynı arsızlığı yapsa ona da kesinlikle gelme diyemez.Bana sen ne istersen söyle ama sen hallet diyor.Ama artık dün yatağımı ayırınca mecbur kaldı konuşmaya baktım sabah mesaj atmış kuzu kuzu halledicem bu akşam diye.Demek ki böyle yapmak gerekiyormuş
2 kardeşi bırakın ben ailede bu kız gibi olanını görmedim.Ne eşimin ailesinde,ne akrabalarında böyle edepsiz,saygısız birini görmedim.Bazen diyorum acaba evlatlık aldılarda benden mi gizliyorlariki kardeşin bu kadar farklı karakterde olması... :))
eşin halletmeli bu konuyu sen nasıl söylersen söyle yanlış anlaşılırHepinize merhaba arkadaşlar.Başlıktanda anlaşıldığı üzere konu görümcem.20 yaşında bir görümcem var.Kendisini seviyorum fakat artık onun şımarıklıklarına katlanamıyorum.Son zamanlarda bir huy edindi kendine haftanın 4 günü arkadaşlarıyla gezip tozup gece dönüşte bize geliyor.Misafir severim asla istememezlik etmem ama çalışan biri olduğum için gece geç vakit uygun olmuyor benim için.Her ne kadar aileden biride olsa yinede geldiği zaman ilgilenmek gerekiyor,öylece bırakıp yatıp uyuyamıyorum.Kendi gelmesi ayrı birde geçen gece kız arkadaşını getirmiş yanında.Yani gelsinler başımın üstünde yeri var ama olacak saat var olmayacak saat var.Saat 1 di afedersiniz yataktan kalktık eşimle onları ağırladık.Buraya kadar yine idare ettim ama son yaptığı şey artık sabrımı taşırmaya yetti.Oturduğumuz sitede güvenlik gereği eve telefon açılıyor kapıdaki güvenlik tarafından gelen kişi bildiriliyor bize.Geçen gün işe yeni bir güvenlik görevlisi arkadaş başladı daha önce görümcemi görmemişti hiç ve geldiğinde dolayısıyla tanımamış ve bize telefon açmak istemiş.Görümcem kapıda ortalığı yıkmış.Güvenlikçi arkadaşın söylediklerini aynen aktarıyorum.
-sen kim oluyorsun da beni içeriye almıyorsun.
-sen kaç paralık adamsın
-sen göreceksin buradan attıracağım seni.
-haddini bilmez ezik seni.
Söylediği laflar aynen buymuş kızlar.
Güvenlikçi arkadaşla konuşurken hayatımda hiç bu kadar utandığımı hatırlamıyorum.Boğazımda düğümlendi sözlerim,kalbime sancılar girdi üzüntüden.Sadece özür dileyebildim onun adına ve şok geçirdim.
Daha öncede arabası bakıma girmişti.Acil bir işi için benden arabamı istemişti vermiştim.Aynı gün ön tarafını vurmuş arabanın.Yanıma geldi ve bir özür bile dilemeden tamire verdim yapılacak haberin olsun dedi.Ben yenge kusura bakma bir kaza oldu demesini beklerdim tamiri kendimde yaptırabilirdim,özür daha önemliydi benim için hadi gençtir dedim üzerinde durmadım.Fakat bu son yaptığı terbiyesizlik affedilecek bir şey değil.Eşim bu yaptığı saygısızlık için haddini bildirmiş ona.Fakat bu gece gezip tozup,alkollü kafayla gelip beni uykumdan etmesine katlanamıyorum artık.Gelse sakince yatıp uyusa onada ses etmicem ama bir geliyor geldiği an evin içinde bir curcuna.Televizyondan müzik açıyor.Evde köpeğim var uyuyan hayvanı kudurtuyor hayvan şımarıp koltukların tepesinde zıplıyor.Gerçekten katlanamıyorum artık.Eşimde ben de o konuda bir çözüm bulabilmiş değiliz.Çok alıngan bir yapısı var her şeye bozuluyor o yüzden nasıl söylesek,uyarsak bilemiyoruz.Kayınvalideme söylemeyi düşündüm bir ara.Onunla aram baya iyidir.Fakat söz konusu öz kızı olunca onunda kalbini kırarım diye korkuyorum.Ne kadar beni sevsede öz evladı başka.Çok iyi bir insan olduğu için onu bu mevzularla strese sokup üzmekte istemiyorum açıkcası.Günlerdir ne yapsak diye düşünüyoruz.Sizlere sormak istedim.Biz ne yapalım bu durumda,görümcemi bu gece gelmeleri konusunda kırmadan nasıl uyaralım? Eşimde ben gelme diyemem sen hallet diyor bana.O halledemezse ben nasıl halledebilirim sonuçta onun kardeşi.Lütfen bana bir akıl verin.
Evet bende ailede buluyorum suçu.Kız en ufak bir kavgada giderim bu evden,kaçarım bu evden diye tehdit ediyor anne babasını.Onlarda aman başına bir şey gelmesin diye ses etmiyorlar.Benim çocuğum olacak afedersin s.ktir git hadi derim.Hiç bir yerede gidemez.Nerde bulacak böyle rahatı.Eşimde zamanında demiş ailesine çok şımartmayın önünü alamayacaksınız diye.Sen karışma küçük o,genç kız o diye diye yüzlemişler.Eşimde şimdi şımartan toplasın onu,beni ilgilendirmiyor diyor haklı olarak.Ben olsam bende ilgilenmezdim,beni zamanında dinlemese anne ve babam.Karışma karışma diye karşı çıksa bana şimdide kendileri düşünsün derim yani.Bence bu okay görümcenin şımarıkliğini geçmiş terbiyesizliğe gelmiş hatta eşinin aşırı rahatlığına kadar gelmiş ne kadar rahat bi aile olursa olsun ne kadar özgür olursalar olsun karşısındaki abi ya bi ağırlığı bi saygı olması lazım gerçi suç bunlarda da değil yetiştiren de demek ki kv güzel yetiştirememiş kendi mışıl mışıl uyusun kızı millete terbiyesizlik yapsın ona bulaşmasında gerisi umrunda değil sanırım ne ala memleket .
Yok ben karışmıyorum şimdilik.Eşim bu akşam annesine gidip konuşacağını söyledi,haber bekliyorum bende bakalım ne olacak.eşin halletmeli bu konuyu sen nasıl söylersen söyle yanlış anlaşılır
abisinin onu uyarması lazım 20 yaşında kocaman kız bukadar çocuk gibi davranmasına göz yumulmamalı
Zaten aileden kaynaklandığı belli ki konuyu ilk okuduğum zaman anladım direk . Hadi ya git desinler bakalım bi kere napıcak evet hiç bir yere gidemez oturur o zman kıçnn üstüne bu iyi koz bulmuş herseyde onu one sürüyor ama gerçi hepsi bahane bence kv de başından salmak için hiç unursamiyor nereye giderse gitsin ilerde kendileri Çekicek sorunları böyle sorumsuz bir insan yaşlaninca onlara da bakmaz hatta yuva bile kuramaz yazık cidden üzüldüm yani gerçekten zavallı acınası bi durum bu yaptığı kötü davranışlar hiç bi zaman onun peşini bırakmaz küçük de değil kiEvet bende ailede buluyorum suçu.Kız en ufak bir kavgada giderim bu evden,kaçarım bu evden diye tehdit ediyor anne babasını.Onlarda aman başına bir şey gelmesin diye ses etmiyorlar.Benim çocuğum olacak afedersin s.ktir git hadi derim.Hiç bir yerede gidemez.Nerde bulacak böyle rahatı.Eşimde zamanında demiş ailesine çok şımartmayın önünü alamayacaksınız diye.Sen karışma küçük o,genç kız o diye diye yüzlemişler.Eşimde şimdi şımartan toplasın onu,beni ilgilendirmiyor diyor haklı olarak.Ben olsam bende ilgilenmezdim,beni zamanında dinlemese anne ve babam.Karışma karışma diye karşı çıksa bana şimdide kendileri düşünsün derim yani.
Yok eşim hayatta karışmaz.Ben ona söyledim daha önce sen biraz uyarsana diye.Babam düşünsün diyor.Çünkü daha önce eşim çok uğraşmış onunla.Ailesi hep karışma sen,elleme sen diye diye hep kızı koruyup şımartmışlar.Eşimde şimdi beni ilgilendirmez ben çok söyledim zamanında bana sen karışma dediler şimdi kendileri toplasın dışardan ben uğraşamam diyor.
Arkadaşlar dün eşimle yine tartıştık yine aynı şeyleri söyledi.Ben gelme diyemem,çok alıngan,sen kırmadan hallet falan filan.Bende artık çok sinirlendim ve bu işi halletmediğin sürece benimle konuşma sakın dedim ilk defa yatağımı ayırdım bu mesele yüzünden.Baktım sabah mesaj atmış,bu akşam annemlere gidicem,konuşucam demiş.Hiç cevap vermedim,bakalım ne yapacak.Gelişmeleri yazarım yine.Hepinize çok teşekkür ederim yardımlarınız ve ilgiliniz için.
anneye gitmeye gerek varmıydı bilemedim şimdiYok ben karışmıyorum şimdilik.Eşim bu akşam annesine gidip konuşacağını söyledi,haber bekliyorum bende bakalım ne olacak.
Artık alırsa da alsın yani ne yapalım ki elimizden geldiğince ses etmedik,idare ettik ama buraya kadar.Eşim annesiyle konuşacak büyük ihtimalle.Kayınvalide,kayınpeder ikiside duysun istemiş olabilir.Ben ilk kayınvalidemi karıştırmak istemedim ama sanırım onlarında duyması daha iyi olacak.Kız kardeşiyle başbaşa konuşsa eve gidip söylenilenleri çarpıtabilir anne babasına karşı o yüzden böylesi daha iyi olucak gibi.anneye gitmeye gerek varmıydı bilemedim şimdi
eşiniz kardeşini direk uyarabilirdi
normal zamanlarda gelmesinde bir sıkıntı olmadığını ama gece yarısı içip içip gelmesinden hoşnut olmadığını
söyleyebilir şimdi kızkardeş şikayet edildim diye tavır almasın
Sarhoş değildi de alkol kokusu geldi bana yanımda otururken.Eşim farketmedi onu.Ben alkollü derken yani eğlenceden geliyor,sonra beni rahatsız ediyor gecenin bir vakti anlamında söylemiştim.Tabi ki de öyle kör kütük sarhoş gelmedi.Eşin abilik yapsın canım.
20 yaşında ki bir genç kızın gece 1 de eve sarhoş gelmesi ne kadar doğru?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?