Görümcemin sirri, ne yapmaliyim?

Teşekkür ederim, kadın düşmanlarının kafa yapısını hep merak ederim ben. O yüzden hep takip edeceğim sizi.
Muhabbetimiz tehlikeli yerlere gitmeden keselim bence.
Zira kadın düşmanı filan değilim ben, kişi kendinden bilir işi.. Kadına, bedenine duygularına, hayatına önem verdiğim için şu yorumları yaptım zaten.
Kimse kendini evli adamların oyuncağı etmemeli, bilerek ediyorsa evet o kadına düşman olabilirim . Bu doğru.. Yakışmıyor hiçbir kadına...

Neyse, sahiden uzaklaşmanın anlamı yok.
Herkes kendi hayatını yaşıyor, yanlışları, doğrularıyla

selamı sabahı keserim çok samimi olursam çamur bana da sıçrar...

Muhabbetimiz tehlikeli yerlere gitmeden keselim bence.
Zira kadın düşmanı filan değilim ben, kişi kendinden bilir işi.. Kadına, bedenine duygularına, hayatına önem verdiğim için şu yorumları yaptım zaten.
Kimse kendini evli adamların oyuncağı etmemeli, bilerek ediyorsa evet o kadına düşman olabilirim . Bu doğru.. Yakışmıyor hiçbir kadına...

Neyse, sahiden uzaklaşmanın anlamı yok.
Herkes kendi hayatını yaşıyor, yanlışları, doğrularıyla
O zaman bu kadar agir yorumlar yapmayin her koyun kendi bacagindan asilacak sonucta

selamı sabahı keserim çok samimi olursam çamur bana da sıçrar...

Ben burda görümcenize kızılacak bir durum göremedim klasik benim kocam da suç yok vakası gibi geldi sanki hep kadınların suçu kocaları onlar ayartıyor burda görümceniz ve o adamın eşi kurban bence görümceniz olmasa bile adam aldatacak zaten eşini eşlerinize bakın siz hiç bir kadın eşini seven bir erkeği ayartıp yuvasından koparamaz öncelikle bunu bir anlayın sizi de ilgililendiren bir konu değil bence

Siz gözünüzle görmeden ve size yıllarca ablalık yapmış bir insana hemen sırt dönmektense aslını astarını araştırın eğer doğru ise kendisi ile konuşup yanında olun ona doğru yol gösterin. Yaptığının onu üzeceğini yanlış olduğunu belirtin. Ablalık, arkadaşlık, dostluk bunu gerektirir.

Insanlari dogru yoldan cikaranda sasirtanda affedende Allah bunu unutuyorsunuz herhalde insanlar hata yapti diye damga yapistirmak ne kadar kolay demi ..siz ya sutten cikmis ak kasiksiniz ya da ilerde basiniza boyle seyler gelmeyecegine dair garantiniz var herhalde belki hata yapanlarda hata yapmadan once sizin gibi dusunuyorlardi bunu hic dusundunuzmu
Asil siz kusura bakmayin kadere imani unuttuyorsunuz herhalde ne yasadiniz degil ne yasayacaginiz onemli bu kadar buyuk konusmayin.
Şaka mı bu?
Kadere imanımı mı sorguluyorsunuz?
Ne alaka kurarak ve hangi cüretle?

Kadının evli biri ile ilişki yaşaması kader midir? O halde kaderine razı olsun, iman etsin devam etsin... Bu mu?

Hatalar insanlara mahsus. Hemfikiriz..
Lakin bile bile yıllar süren hatalar olmaz hanımefendi, bu kasten yapılan kötülüktür.
Damgalayıp bir yere postalamak da olmaz insanları..
Ne dedim ben de? Konuşun..yaptığı çirkinliğe devam ediyorsa mesafe koyun dedim değil mi.. Bu hemen damgalamak mı oluyor...

Anlaşamıyoruz sanırım. Ve konuyu işgal etmek istemiyorum, sapmasın..
Uzatmayalım rica ederim.

Şaka mı bu?
Kadere imanımı mı sorguluyorsunuz?
Ne alaka kurarak ve hangi cüretle?

Kadının evli biri ile ilişki yaşaması kader midir? O halde kaderine razı olsun, iman etsin devam etsin... Bu mu?

Hatalar insanlara mahsus. Hemfikiriz..
Lakin bile bile yıllar süren hatalar olmaz hanımefendi, bu kasten yapılan kötülüktür.
Damgalayıp bir yere postalamak da olmaz insanları..
Ne dedim ben de? Konuşun..yaptığı çirkinliğe devam ediyorsa mesafe koyun dedim değil mi.. Bu hemen damgalamak mı oluyor...

Anlaşamıyoruz sanırım. Ve konuyu işgal etmek istemiyorum, sapmasın..
Uzatmayalım rica ederim.
Kadinin yaptigini burda kimse bulmuyor zaten merak etmeyin ama biraz eksiklik var sizde aynen uzatmayalim tesekkurler

sana ablalık yapan çok iyi anlaştığın bi insana neden sırtını dönesin ki, herkes hata yapar kimse mükemmel değil bence yanlış davranıyorsun, ikinizin aranızda bi problem yoksa neden ilişkini bitiresin ki bu bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı değil bence
Yüzde yüz katılıyorum.

Çok iyi anlaştığınız ve abla olarak gördüğünüzü belirttiğiniz görümcenizin bir yanlışını duymuşsunuz. o yanlışı beyninizde tartmış nasıl tepki verilmesi gerektiğini hesaplamış sonrada uygulamaya koyulmuşsunuz. "senin neyin var bilmeden bişeymi yaptım ben" sorusunu sorduracak tavırlar kaliteli iletişimlerde başa gelen seyler değildir.Sıkıntısı sorunu soru işaretleri üzüntüleri olan kişiler beden dilini kullanarak birşeylerin anlaşılmasını bekliyorlar. oysa ki çok kolay olan iletişime geçmek,duyduğu şeylerin gerçeklik payını kendisinin agzından duymak.ikazını uyarısını yapmak. doğabilecek sonuçlar hakkında bilgilendirmek, bu durumun ikinizin ilişkisinide zedeleyeceği konusunda açıklama yapmak daha olgun ve insani bir davranış şekli olurdu düşüncesindeyim. bahsi geçen kişi sizin görümceniz,eşinizin kız kardeşi,doğacak çocuğunuzun halası,kayınvalide kayınpederinizin kızı......siz bir ailesiniz. yanlışlar hatalar yapıldığında derleyip toplamak sarıp sarmalaktır doğru olanı. dışlayarak iterek görümcenizi o adamın yakınına daha çok çekersiniz. konu görumcenize takındığınız tavrın dogrulugunu sorgulamak olduğu için fikrimi bu yönde belirtiyorum. insallah güzel sonuçlanır

iyi de bu kolay kolay açık edilecek söylenecek bir şey değil. Öncelikle bunu size aktaranlar kim, nasıl haberleri olmuş bu durumdan. Tutup da hiç kimse çevresine ben evli çocuklu adamla beraberim demez, başkalarının göreceği yerlerde buluşmaz. Öncelikle emin olmanız lazım. Ayrıca görüşmek istemiyorum derseniz, eşiniz demeyecek mi bu kadar iyi anlaşırken ne oldu diye bir fe onu düşünün sonuçta aranız iyiyse bu onun özel hayatı onaylamayabilirsiniz ama sırt çevirmek ne kadar doğru hem eşinizde fark edecek o zaman olacakları düşünün söylemek zorunda kalabilirsiniz eşinize bence kendi gözünüzle görmeden de yargılamayın sizin kulağınıza gelen eşinizin ya da ailesinin kulağına nasıl gelmiyor?

Konuş ama ya bişey değişmezse görümcen aynı kafada devam ederse iki gün sonra ailesi duyduğu zaman senin bildiğin ortaya çıkarsa bozacının şahidi şıracı durumuna düşersin
eşine azcık çaktırsan ben duydum ihtimal vermedim ama görümceme sormadım soramadım falan gibi....

size ablalık yapmış birine böyle davranmayın yanlış bi davranış olun. madem samimisiniz açıkça konuşun. doğruluğundan emin olun gerekirse eşinizle de konuşun.

Şimdi o halde biraz detaya gireyim..
Görümcem eşimden ve benden epey büyük evlenip boşanmiş biri..
Görüştüğü adam ile aralarinda 15 yaş var ve adam zengin biri.. Adamin fotosunu gördüm normal şartlarda görümcemin asla ama asla beğenebileceği bi tip değil.
Konuyu bilenlerden birine adam için yok 'bana şurda bi cafe açacak, böyle böyle yerlerde oturacağiz' vs genelde maddiyat içerikli şeyler söylüyomuş.
Dün bu konuyu artik dolunaya soylicez,biz sana doğru yolu gösteremedik belki onu dinlersin dediklerinde paniklemiş. Önce bi söyleyin onlardan mi korkucam demiş, sonra da söylemeyin diye yalvarmiş etmiş. Şahsen madem beni ciddi anlamda kardeşi gibi görüyodu dert sir arkadaşiydik neden bunca zaman benden bunu sakladi, aslina bakarsaniz kendimle de çelisiyorum demekki o kadar sağlam bi bağ da yokmuş aramizda. Ya da tepkimden korktu bilemicem..
Şuan eşimi de o kadar kötü bi konuma sokuyo ki eşim o adamla rasgeldiklerinde tokalaşiyor, sohbet ediyor. Her şeyi geçtim insan bunlari düşünüp de mi frenlenmez.
Evet onun hayati onun doğrusu veya yanlişi ama ona nasil davranacağim da benim kararim. Yaptiğina saygi duymak benimsemek zorunda değilim.. Kimseye hiçbir şey söylemeyeceğim bu da ona verdiğim değerden ötürüdür, daha fazlasini beklemesin benden.
Bazi yorumlari hayretle okudum. Bu kadar anlayişli hoşgörülü olabilmeyi keşke aldatildiğimizda ya da annemiz en yakinlarimiz aldatildiği zaman da yapabilsek o zaman. Mümkün mü tabiki hayir..

Bence görümcen canavar görümceye dönüşmüyor ama sen canavar geline dönüşüyorsun...
Birincisi; görümcenle aranın çok iyi olduğunu söylüyorsun "bana ablalık" yapar diyorsun ama en ufak hatasında sırtını dönüyorsun. Her insan hata yapabilir. Ya da tabi ki yanlış ama duygularına hakim olamayabilir. Bir kere madem o kadar sevıyordun iyi anlaşıyordun bu konuda anlayışlı olman gerekir... Bunun yanında da eğer gerçek dostsan açıkça konuşup uyarman gerekir.! Karşında öcü varmış gibi bir muamele yapman hoş değil. Görümcene karşı samimiyetinden de şüphe duydum açıkçası. Gerçek dostluk, samimiyet böyle değil çünkü!

Aynısını ben de düşündüm..
Görümcenin iddia edilen ihanetini hiçbir şekilde mazur görmesem de, konusahibesinin samimiyetsizliği ve ikiyüzlülüğü çok çirkin..
Henüz bir iddia, doğruluğundan emin değil ama çok sevdiğini söylediği görümcesi için arsızlığın dibine vurmuşlar ve metres diye kendisine yıllardır ablalık eden insanı çiğneyivermesi ve başkalarıyla dedikodu yapıp sırt çevirmesi sinir bozucu..

Yapılan yorumları hayretle okuyorum gerçekten. Kadın evli adamla birlikte. Ne zaman bu kadar anlayışlı hoşgörülü olduk. Eşiniz babanız aynı şeyi yapsa sizi ya da annenizi aldatsa 2. kadını linç edersiniz ama burada bir savunmadır gidiyor. Sanki kadının yaptığı çok normalmiş gibi.
Kardeşim aynı şeyi yapsa ve bilsem onu da uyarırım ve yanlışından dönmüyorsa kusura bakmasın sırtımı dönerim. Bu da ona verdiğim değerden kaynaklanır. Belki ailesini kaybetmekten korkup vazgeçer diye düşünürüm. Zaten sevdiğim saydığım bir insan değilse hiç umursamam ne halt ederse etsin beni ilgilendirmez derim.
Konu sahibi de sevdiği saydığı bir insanın yanlışa düştüğünü gördüğü ve bu durumda ne yapması gerektiğine emin olamadığı için açmış konuyu. Millet diyor ki sırt çevirme. Görümcesi 3-5 gündür görüşüyor olsa yanlış yapıyorsun yapma etme dersin ama 3 yıl olmuş dile kolay ve son yorumunda da yazmış olay maddiyata dayalı.
Ve de konu sahibinin eşi diğer adamla tanışıyor ama ilişkiden haberi yok. Dışarıdan bu ilişkiyi bilen gören birisi konu sahibinin eşi hakkında ne düşünüyordur kim bilir. Konu sahibinin eşinin haberi olmadığını bilmiyorsa afedersin Pzvnk herif kardeşini zengin adama yamamış diyen bile vardır. Bütün ailenin itibarını zedeliyor görümce uçkur belasına ve para sevdasına..

Back
X