Görümcemin Tuhaflıkları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nenyop

Batarken güneş ardında tepelerin
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2020
689
802
18
31
Merhaba arkadaşlar,
Eşim geldi 39 yaşına, artık bir çocuğumuz olsun dedik çocuk yaptık, hamileyim şimdi.
İlk 5 ay haber vermedik kimseye. Tehlikeler vesaire geçsin dedik. Sonra aile büyüklerinden kayinvalideye ve anneme haber verdik. Arayan soran tebrik eden kardeşler oldu. Sevindik.
Fakat eşimin ortanca kardeşi, görümcem, bana niye kendin haber vermedin diye çıkışarak eşime mesajlar atmış. Eşim de herkese tek tek haber vermediğini zaten böyle haberlerin duyulacağını ve zaten duyulduğunu, duyulduktan sonra haber vermenin önemi kalmayacağını , böyle güzel bi olayın daha önemli olduğunu falan yazmış cevap olarak. Ama kadın alttan almamış ve nişanımızda da ona özel haber verilmediği için , düğünümüz olduğu vakit de gelmek istemediğini, zoraki geldiğini yazmış.
Korona vakti düğünlere görüşmelere katılmak istemediğimiz için Biz aile içi toplu organizasyonlara bile doğru düzgün katılmıyormuşuz çok mesafeliymişiz hatta hiç yokmuşuz böyle yazmış.
Bayramda seyranda bizimle aile büyüklerinin evinde karşılaşınca rahat edemiyorlarmış geriliyorlarmış. Biz çok suratsızmışız. Bunu da yazmış. Eşim cevap vermemiş, verememiş belki de bilmiyorum. Çünkü malesef onu kirmaktan hala korkuyor bence. Karşısındakinin kırmak gibi zerre korkusu olmadığı halde.
Şimdi diyeceğim şu ki; benim bu kadınla bayram seyran dışında hiçbir görüşmem olmuyor çünkü gerçekten anormal geliyor davranışları. Sadece herkes benle nasil konusuyor ise o sekilde karsilik veriyorum. Konusmayanla konusmuyorum. Konusanla sohbet ediyorum.
hem niye hic yoktunuz diyip hem sizi gorunce geriliyorum demek? Anlam veremedim ben. anlatabilmişimdir umarım. Eşim de bana görüşelim diye teklif edemiyor haliyle. Belki bu mesajlardan sonra bir nebze daha anlamıştır.
Doğuma fazla kalmadı. Bizim çocuğumuz olması olayını bile kendi kendine problem yaratmaya bahane olarak kullanan bu insanı doğum yaptığımda özel olarak haberdar etmeli mi eşim? Eminim çünkü onu da haber vermediniz diyecek ve çemkirecek. Lohusa halimle moralim bozulsun istemiyorum. (Her şeyden haberi oluyor aslinda aile buyukleri tarafindan ama esim tarafindan ozel olarak haber verilsin istiyor)
Mesajlaşmalardan eşim bahsetti morali bozuldugu icin konuyu açti. Ben kurcalamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim takıldığım sizin bu mesajdan neden haberiniz var? Eşiniz mi gösterdi, siz mi okudunuz?

Benim kardeşim yok ama olsaydı böyle bir haberi bizzat kendisinden duymak ister ve bozulurdum da. Burda size bir şey söylenmemiş ki. Abi-kardeş arasında olan bir muhabbet. Eşiniz ister doğumda haber versin ister vermesin siz neden bunu dert ettiniz gerçekten hiç anlamadım

Evet problemli bir kadın ama empati yaparak düşünmeye çalışıyorum kız kardeşim hamile olsa gerçekten beklerdim ondan böyle güzel bir haberi benimle bire bir paylaşmasını sonuçta yabancı değilim kardeşim yani haa tabiki görümcen sorun çıkaran tipik bir görümce o konuda haklısın

Siz hiç karışmayın, eşiniz ağzının payını gerekiyorsa kendi problemi, size bulasmadigi sürece. Eşiniz özel hsber vermek istiyosa versin, istemiyosa vermesin. Size bişey demeye kalkarsa zaten ağzının payını verirsiniz

Senlik bişey yok eşin düşünsün gerekli cevabı versin doğum sırasında da o haber verecek sonuçta

Hanımefendiye özel icazet kağıdı çıkarın daha azı paklamaz onun gururunu çünkü 😆😆Şaka bi yana hiç muhattap bile olmaya değmez.Hamilelikte Son günlerin dinlen ye iç yat sende.

Merhaba arkadaşlar,
Eşim geldi 39 yaşına, artık bir çocuğumuz olsun dedik çocuk yaptık, hamileyim şimdi.
İlk 5 ay haber vermedik kimseye. Tehlikeler vesaire geçsin dedik. Sonra aile büyüklerinden kayinvalideye ve anneme haber verdik. Arayan soran tebrik eden kardeşler oldu. Sevindik.
Fakat eşimin ortanca kardeşi, görümcem, bana niye kendin haber vermedin diye çıkışarak eşime mesajlar atmış. Eşim de herkese tek tek haber vermediğini zaten böyle haberlerin duyulacağını ve zaten duyulduğunu, duyulduktan sonra haber vermenin önemi kalmayacağını , böyle güzel bi olayın daha önemli olduğunu falan yazmış cevap olarak. Ama kadın alttan almamış ve nişanımızda da ona özel haber verilmediği için , düğünümüz olduğu vakit de gelmek istemediğini, zoraki geldiğini yazmış.
Korona vakti düğünlere görüşmelere katılmak istemediğimiz için Biz aile içi toplu organizasyonlara bile doğru düzgün katılmıyormuşuz çok mesafeliymişiz hatta hiç yokmuşuz böyle yazmış.
Bayramda seyranda bizimle aile büyüklerinin evinde karşılaşınca rahat edemiyorlarmış geriliyorlarmış. Biz çok suratsızmışız. Bunu da yazmış. Eşim cevap vermemiş, verememiş belki de bilmiyorum. Çünkü malesef onu kirmaktan hala korkuyor bence. Karşısındakinin kırmak gibi zerre korkusu olmadığı halde.
Şimdi diyeceğim şu ki; benim bu kadınla bayram seyran dışında hiçbir görüşmem olmuyor çünkü gerçekten anormal geliyor davranışları. Sadece herkes benle nasil konusuyor ise o sekilde karsilik veriyorum. Konusmayanla konusmuyorum. Konusanla sohbet ediyorum.
hem niye hic yoktunuz diyip hem sizi gorunce geriliyorum demek? Anlam veremedim ben. anlatabilmişimdir umarım. Eşim de bana görüşelim diye teklif edemiyor haliyle. Belki bu mesajlardan sonra bir nebze daha anlamıştır.
Doğuma fazla kalmadı. Bizim çocuğumuz olması olayını bile kendi kendine problem yaratmaya bahane olarak kullanan bu insanı doğum yaptığımda özel olarak haberdar etmeli mi eşim? Eminim çünkü onu da haber vermediniz diyecek ve çemkirecek. Lohusa halimle moralim bozulsun istemiyorum. (Her şeyden haberi oluyor aslinda aile buyukleri tarafindan ama esim tarafindan ozel olarak haber verilsin istiyor)
Mesajlaşmalardan eşim bahsetti morali bozuldugu icin konuyu açti. Ben kurcalamadım.
Eşine bırak kararı kesinlikle karışma iki kardeş arasına girilmemeli senin onu etkiledigini düşünür kardeşi sonuçta belki en doğal olan hakkını yakın olmak istiyor ama erkekler hep böyle olduğu için başkasından biliniyor bence keyfinizi bozmayın hiç karışmayın

Son cümlelerin gayet manidar. Yani kisacasi esinin telefonunu kurcalamişsin. Iki kardes arasinda bir tartişma, sen niye geriliyorsun? Eşin karar versin nasil haber vereceğini.

Ve görümce o kadar haksizda değil. Isteyebilir ayri aranmasini.

Sonuçta görüsmüyorsun, eşinden böyle bir istekte yok. Başka ne olsun? Sirf görümce taşlansin, egon tatmin olsun diye konu açmakta ne bilim..

Son cümlelerin gayet manidar. Yani kisacasi esinin telefonunu kurcalamişsin. Iki kardes arasinda bir tartişma, sen niye geriliyorsun? Eşin karar versin nasil haber vereceğini.

Ve görümce o kadar haksizda değil. Isteyebilir ayri aranmasini.

Sonuçta görüsmüyorsun, eşinden böyle bir istekte yok. Başka ne olsun? Sirf görümce taşlansin, egon tatmin olsun diye konu açmakta ne bilim..
Adam kendi anlattı diyorum hala kurcalamişsın diyorsunuz. Bence siz yorum yapmayın. Okudugunuzu anlayin once

Tabi herkesin aile yapısı bir değil ama şu var. Ben de böyle bir haberi kardeşimden duymak isterim. Ben hamile olsam anneme 5 ay söylemesem o da bana darılır. Yani bana bunu beklemesi normal ama tepkisi tuaf geldi. O yüzden onun kararını bence eşiniz versin. Hepimiz ayrı bir bireyiz ve evlenince eşlerin birbirinin velisi gibi davranmalarına karşıyım.

Valla kimsenin gönlünü hoş edeceğim diye kendimi yoramazdım. Düzeni bozmayın aynen devam zamanla bu rutine alışırlar. Alışmazsa da görümceniz paşa gönlü bilir. Yiyin için yatın hamileliğin ve bebeğinizi kucaklamanın tadını çıkarın. Aynı zamanda zor ve yorucu bir süreç bebekli yaşam. Bir de araya zoraki akraba gönlünü yapmakla gidip gelmeye, özel haber vermeye ya da gönlü olacak adımlar atmaya çalışmayın. Tüm aileye toplu msj atsın eşiniz mesela isteyen gelir isteyen gelmez. Zaten şu pandemide herkes otursun oturduğu yerde. Allah sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin. Eşinize de sen bildiğin gibi devam et diyin beni bulaştırma.

Bu kadar konuşmadan nasıl haberiniz var? Bu kadar dediği şeyi hamile halinizle eşiniz size yansıtmış olamaz herhalde bakıp okudunuz. O neyse de tabii ki kardeşimin çocuğu olacaksa kardeşimden duymak isterim beni özel olarak aramasını haberi vermesini isterim. Annemden falan neden öğreneyim ki. Benim kardeşim benü arayıp o an söyledi bende aynı şekilde aynı gün annemi de kardeşimi de ayrı ayrı aradım doğal bu beklentisi.Hem 5 ay saklamak için çok fazla niye sakladınız ki o kadar hadi 2 3 ay biraz risk var da bari doğunca deseydiniz nişanınızı bile başkalarından öğrenmiş görümceniz çocuğunuz olunca da görmek istiyor diye sorun yaparsınız

Eşinizin yerine siz karar alamayacağınıza göre, konuyu açmak da pek anlamlı gelemedi bana. Yani “haber vermeli mi eşim” diye sormuşsunuz. Bu eşinizi ilgilendirir ve evet, bence haber vermeli. Kardeş onlar. Kardeşler birbirinin hassasiyetini dikkate alır. Sizlik bir durum yok size bir şey söylenmemiş. 🤷🏻‍♀️

Valla kimsenin gönlünü hoş edeceğim diye kendimi yoramazdım. Düzeni bozmayın aynen devam zamanla bu rutine alışırlar. Alışmazsa da görümceniz paşa gönlü bilir. Yiyin için yatın hamileliğin ve bebeğinizi kucaklamanın tadını çıkarın. Aynı zamanda zor ve yorucu bir süreç bebekli yaşam. Bir de araya zoraki akraba gönlünü yapmakla gidip gelmeye, özel haber vermeye ya da gönlü olacak adımlar atmaya çalışmayın. Tüm aileye toplu msj atsın eşiniz mesela isteyen gelir isteyen gelmez. Zaten şu pandemide herkes otursun oturduğu yerde. Allah sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin. Eşinize de sen bildiğin gibi devam et diyin beni bulaştırma.
Teşekkürler, en mantıklısı böyle görünüyor

Mune Mune konuyu kapatabilir misiniz? İstediğim cevaplara ulaştım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X