görümcemin yaptığı....

Abartılı tepki verilecek bir durum göremedim ben. Hamile eşin yanında kimsesi yoksa 13 saatlik yola gitmek doğru mu oluyor şimdi? Hele de kadının ilk hamileliğiymiş, bence doğru değil.

Benim de kardeşim var, ben onun küçük annesiyim. Ömrüm elverdiğince yanındayım. Ama annem babam hayattayken, benim de eşimin yanında bulunmayı gerektiren bir durum varken "kardeşlik bunu gerektirir" deyip kopup gidemem öyle her yere kolay kolay. Kardeşliğin gerektirdikleri var ama eş olmanın da gerektirdikleri var, gözardı etmemek lazım. Sanırım kardeşim de buna müsamaha gösterir. Neticede kardeş, değil mi?

Konu sahibi, bence eşin de gitmek istemiyor ama kardeşini kırmamak için hemen hayır diyememiş. Ve daha 15 yaşında bir çocuk senin durumunu anlamayabilir, çok normal, kızman gereken bir durum yok.

kardeşi değil mi götürsün ne olacak sanki? nedir bu gereksiz kapris?
görümcenize takık olmanız size yenge dediği için mi? yoksa facebooktan silip tekrar eklediği için mi?
kaçıncı konu görümcenizle ilgili...
hamile olunca yalnız kalınmıyor mu! nasılda abartıyorsunuz durumu birde arayıp görümceme kızsam mı diyor sanki kendi çocuğunu azarlayacak... gerçekten ayıp ediyorsunuz bu kadar uğraşmayın ergenle mazallah çocuğunuz görümcenize benzer

sen böyle söyleyince açtım eski konuları okudum
aynen dediğin gibi.......

çocuğu görümcesine benzerse konu sahibinin dünyası yıkılabilir
konu sahibi görümceye takık durumda
yaşıtın değil dengin değil nedir bu kadar kafaya takmak ya

yok artık

çocuğu görümcesine benzerse konu sahibinin dünyası yıkılabilir
konu sahibi görümceye takık durumda
yaşıtın değil dengin değil nedir bu kadar kafaya takmak ya

aynen öle fena halde takık hemde sırf bu yüzden kendini mutsuz ve huzursuz ediyor farkında değil

Valla ben evlendikten sonra gerdeğe değil de hastaneye gitmezsem iyidir, şimdiden nasıl onlardan ayrılacağımı düşünüyorum? O çok kıymet verilen eşimiz bir gün bizi yarı yolda bırakıp giderse ah anam, babam, kardeşim diyeceğiz ama? Onlara sığınıp destek bekleyeceğiz! Tekrar can olacaklar birden.
Çocuğum, çocuğum diyenler bir gün çocuklarını evlendirince çocukları için el olmaya şimdiden hazırlıklı olsun lütfen... Önce aileleri gelir neticede..
Şuan 17 yaşında bir erkek kardeşim var ve kardeşlerim için canımı veririm ben, küçük annesiyim ben onun sabahın 6' da abla, canım süt istedi ısıtır mısın der, yataktan fırlayıp soluğu mutfakta alırım, eşim içinde geçerli olur bu, tehlikeli bir hamilelik süreci değilse benim için gitmesi problem olmazdı, hatta ben isterdim.
15 yaşındaki bir çocuğa da ne anlamlar yüklemişsiniz böyle?
Sizi ergenlik teğet geçmiş sanırım..

Son düzenleme:

Benim su dünyada tek ornek aldığım insan annem. O da her zaman der ki cocuk başkadır. Bi yasa kadar insanin annesi babası kardeşi herseyidir ama cocuğu olunca hersey değişir. İnsallah sizinde mutlu bi yuvanız cocuklarınız olurda tum öncelikleriniz değişir diye de dua eder. Benim annem ikinci plana atılma korkusu yasamiyo olması gerekenin bu olduğunun farkında. Şimdilik cocuğumda yok gelinim veya damadimda ama eğer cocuklarım olursa onların asıl yuvalarının eşleriyle kurdukları yuvalar olduğunun bilincinde olurum,ikinci planda kalmak beni üzmez. Ben sadece kocam icin HER ZAMAN ilk sırada olmak isterim. Çocuklarımda yuvalarında mutlu olsun, oncelikleri de kendi esleri ve cocuklari olsun isterim. Bence evliliklerdeki sorun bencil ailelerden cikiyo ilk sırada olmak isteyen gelin/damatlardan degil. Aileler cocuklarının yeni bir aile kurduklarının farkında olamıyolar. Bunlar benim düşüncem. Benim oğlumda kızımda insallah hakeden esler bulurlar da eslerini benden cocuklarını da kardeşlerinden cok severler. Bu durumda anneye ve kardeşe olan sevgi asla azalmaz sadece yeni ve daha büyük sevgiler yerleşir insanın kalbine. Kimse de çıkıp simdi anne koca sevgisi kıyaslamaz demesin ben kendi duygularımdan bahsediyorum ben kiyaslayabiliyorum.

yeri gelip de kocan el olduğunda kardeşin hep kardeşin ama
koca dediğin nedir yahu kan bağın bile olmayan bir yabancı

Ben boyle düşündüğüm biriyle aynı evde yaşayıp ona hizmet etmem yatağına girmem maaşımı parami paylaşmam. Benim kocam canımdan da öte insallah hic değişmez insallah bu sevgiyi hakeder sonuna kadar. Ayrıca ben kardeşle kocamı degil cocugumla gorumcemi kıyasladım.

Kimsenin kimseden önce olmasına gerek yok herkesin yeri ayrı niye hep önde olma ilk olma savaşı varsa,siz eğer eşinizin ailesine değer verirseniz bunu eşinizde aileside bilirse emin olun onlarda size değer verir sevgileri artar,hep banacılığı bırakmak lazım,tabi bazı insanlar değerden sevgiden anlamayabiliyor zalimce davranabiliyor öylelerine Allah merhamet versin kimsenin karşısına çıkarmasın özellikle iyi temiz kalplilerin,bizim gelinimizde abimizi bizden kıskandı kendi kardeşleriyle samimi olsun istedi özel günlerde onlara hediye aldırırdı ben çok üzülürdüm bir kere bize almadı abimde zaten kan can bilmiyormuş şimdi 6 yıldır görüşmüyoruz gelinimiz şimdi tepe tepe kulanıyodur abini diyeceksiniz yok kendisininde hiç huzuru yok Allah verdi cezasını tabi abiminde uymasaydı ona sadece gelin suçlu değil.

Son düzenleme:
mesaj tekrarı....

Son düzenleme:
sen gitme eşin gitsin gelsin aylarca duracak değilya, kardeşiyle arasına girme, iş yerinde iki hamile arkadaşım var birinin eşi asker yalnız başına kalıyo evde, 3 ay oldu adam operasyonda onunki can değil mi

Katiliyorum. Kizim 1,5 yasindayken diger kizima da 6 aylik hamileydim. Esim is geregi mecburen su anda bulundugumuz ülkedeydi ve iki haftada bir gelebiliyordu Türkiye`ye. Cocugu yika, giydir, yedir saga sola götür hep yalnizdim. Üstelik vajen varis olusmustu bende de yataktan kalkmak iskence gibiydi o agri.

Kendiniz diyorsunuz anne baba cahil diye. Kardesini götürsün girmeyin araya. Demek ki yaninda ailesinden birini istiyor. Evlendi diye kardesi artik ailesi sayilmiyor mu? 17 yasinda genc kiz. Ben gicik da alsam görümcemle gitmesine, hatta kalinacaksa da kalmasina ses cikarmazdim. Cünkü keyfi ve uydurulmus bir gitme gezme degilmis.

bu kadar vesatlik hamile bir bayana asla kayismiyor, bu neyin hirsi neyin yarisi , kötü kalpli olmayin elinize hicbirsey gecmez , hamileligini kullanip kendi egonu tatmin etme bence , gerci kim nederse desin bu gibi dusunceli insanlarin dusunceleri sanirim can bedenden ciktik sonra ----- .....

Son düzenleme:
bu konuyu gördükce sinirlerim zıplıyo ya..
görümcesini kuması gibi görüyo resmen..
iş inada binmiş...
eşim giderse görümcem kazanacak,gitmezse zafer benim!!!

Bir arkadaşım var, neredeyse tüm hamileliğini zorunlu hizmet sebebiyle eşinden ayrı öğretmen evinin bir odasında tek başına geçirdi. Bence hamileliğiniz sebebiyle biraz nazlanıp duygusal davranıyorsunuz. Orada ne kadar kalacak bilmiyorum ama tahminim 1-2 günü geçmez. Tehlikeli ve sorunlu bir hamileliğiniz yoksa eşinizin 24 saat boyunca yanınızda olmasını gerektirecek bir durum yoksa niye kafanıza bu kadar taktınız ki bu durumu? Siz de o süre içinde annenizde ya da kayınvalidenizde falan da kalabilirsiniz, tek kalmam diyorsanız.

Benim görümcem de 7 aylık hamile ve eşi iş sebebiyle başka bir ilde 2 aydır. Onun hiç sorun ettiğini duymadım. Üstelik tehlikeli de bir hamilelik geçirdi.

Ben de hamileliğimin son ayındayım, Konyadayız eşimle, eşimin ailesi de Elazığda. Geçen ailesinden bahsederken duygulandığını ve onları özlediğini farkettim, ''dilersen işten izin al git bir haftalığına gör aileni'' dedim. O ''yok, yaza beraber gideriz inşAllah'' dedi. Velhasılı görümcenizin tek başına gitmek istememesi de normal, abisinin onu tek bırakmak istememesi de.. Yani bana göre... :)

Bu arada eşim polis ve bu gece yanımda da değil.. Gece vardiyasında 2 haftadır.

Son düzenleme:
Bu yastaki gencler anne baba olmadan böyle yolculuklara bayilir aslinda. Arkadaslar kakara kikiri... Acaba bu kizin bir sorunu mu var aileden biri olsun istiyor yaninda. Yani belki kendisini rahatsiz eden bir erkek arkadas ya da ögretmen olabilir gezide. Abisi olunca kendini güvende hissedecektir belki.

eşinizin gitmesine engel olmayın .sizde yanlız kalmak istmiyorsanız yanınıza birini çağırın hayırlısıyla gidip gelirler inşallah ...ama içinize kötü hisler doğuyorsa bunu eşinize belirtebilirsiniz ....benim aklıma allah lorusun kaza bela gelir gibi düşünceler gelir uzun yolculuklarda
allah dua edin kazasız belasız gidip gelsinşer ....

allah başka dert vermesin bu günlerin tadını çıkarın bunlarla kafayı yormayın ...insan evledı kaç defa hamile kalır kı dimi?evladınızı hayırlısıyla kucanıza alamznıznzı diliyorum

ben bir de hamile olup da hasta havasına girilmesini anlamıyorum. çalışan kadınlar son haftalarına kadar işe gidip geliyor başka çocukları varsa onlara bakıyor evine bakıyor... iki gün evde eşinsiz kalınca dünya mı yıkılıyor anlamadım açıkçası. prenses sendromu, dünya etrafımda dönsün herkes benle ilgilensin diğerlerinin ihtiyaçları yok sayılsın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…