görümcemin yaptığı....

anne baba neden gitmiyor anlamadım. cahil demişsiniz de.
ankaraya gitmek için cahil olmamak mı gerekiyor... kızlarına eşlik edecekler o kadar. yanlarında da öğretmenler varmış ayrıca...anne baba olmasa tamam ağabey götürsünde kapı gibi baba var orada..

olay tamamen rekabete dökülmüş başka bişey değil, onu mu seçecek beni mi, bu halim bu halim, ne var halinde Allahın izniyle bebeğin olucak, erkeklere acıyorum bazen

Çok doğru bir yorum olmuş nemesis... Onu seçerse bana değer vermiyor demektir mantığı... Kalbe tek kişi sığar insan eşiniz sever başkasını sevemez değer veremez :50::50::50:

Son düzenleme:
bence çok abartmışsın, hasta değilsin aç değilsin açıkta değilsin, eşin gidince dönemeyecek gibi yazmışsın. o dönene kadar annenlere git, orda kal . sonuçta kardeşi, üniversiteye gitti diyelim mezuniyetine gitmeyecek mi abisi olarak. yada sen kardeşinin mezuniyetine gitmezmiydin. bence böyle düşün. ha bi de bir arkadaş da demiş seçim meselesine döndermişsin durumu onu mu seçecek beni mi, biraz ayıp ediyon bence.

Konu zaten kardeş mi önemli çocuk mu değil ama O arkadaşın kardeşi yok galiba..

Her neyse..

Konu sahibi kızarsın veya kızmazsın orası sana kalmış.. Ama kızacaksan da kendi eşine kız, görümcene niye kızmayı düşünüyosun abisinin aklı yok mu ?

Yani ben senin görümcen olsam böyle derim sana, apışıp kalma diye söyleyeyim dedim :3:

hamile olduğunuz için biraz hassassınız bence.aynı durumda ben olsam benimde abim gelirdi.kardeşlik gibisi varmı.aynı şekilde bende abilerimin çocukları için canımı veririm.
o kız, çocuğunuzun halası olacak kimbilir neler paylaşacaklar.belki ilerde sizi dinlemicek halası girecek araya onu dinlicek.
bende evliyim eşim gitmek istemese bile ben gönderirim.çünkü hep beraber bir aileyiz biz ondan o bizdn sorumlu

ha bir şey daha demek istiyorum.
eş çocuk sevgisiiyle anne baba sevgisinin kıyası olamaz.kıyas kabul etmez.
ben eşimi annemden çok seviyorum tarzı kıyasa gidilmemeli.
evlenince anneye olan sevda,aşk bitermi hiç.

En kıymetli kişilerin eşiniz ve çocuğunuz olmasını anlarım ama kardeşlere düğünlerinde bir bilezik takılacak insan olarak bakmak son derece yanlış :50::50: Sizin gözünüzden baktığımız zaman herşeyimiz,en kıymetlimiz dediğimiz çocuğumuz kardeşinden yakınlık göremeyecek...Kardeşine bile değer vermeyen insandan başkalarına değer vermesini nasıl bekleriz.

Yazdığımı tekrar okuyun bence. İnsan cocuğuna her türlü fedakarlığı yapar büyütür okutur evlendirir yazmisim. Ama kimse ekstreme bi durum olmadıgı sürece kardeşini büyütmez okutmaz evlendirmez. Bu tür fedakarlıkları ancak cocuğuna yapar. Kardeşine de gider bilezik takar dedim. Yanlış mı soylemisim? Benim gördüğüm hep bu. Eğer insanın bi esi cocuğu varsa öncelikleri yüzde yuz değişir. Evlendikten sonra ailesine eskisi kadar ilgi alaka zaman ve para ayiramaz. Ama cocuğuna oyle degil. Zaten konuda bu degil. Ben gorumcenizin yerinde cocuğunuz olsa yorumuna cevaben bunu yazdım.

Son düzenleme:
gittiği günler yanında bikaç gülük kalıcak kimsen var mı, eğer varsa çok üstüne gitme eşinin kardeşi de özenmiş sanırım,

hamileliğin verdiği psikoloji ile böyle düşündüğünüzü varsayıyorum...
kardeş candır...
sana görümce, ona kardeş.. sana eş, ona abi...
kız eşini oraya hapsetmeyecek ya..
bıraksın gelsin ne var bunda...

görümcem lise son sınıf öğrencisi ama çok fena öyle küçük falan demeyin sakın bana nisan ayında bir görevli olarak okul gönderiyor ankaraya gitmesi gerekiyor bende ankaraylıyız ara sıra ankaraya gidiyoruz ama bu sıralar benim arabaya binmek yasak ve 5 aylık hamileyim nisan ayında 7 aylık hamiley olacağım . biz dolasıyla ankaray gidemeyiz . herkesin ailesi yanında oluyormuş da bu yanlız gitmek istemiyormuş da öğretmenleriile gitmek istemiyormuş da morali bozlmş nisan ayında ankaraya goturun beni diyor hani ben gelmedim hamile olmasan önemli değil ama eşim de ankaraya gelsin beni bırakın diyor eşim debakarız zamanı gelsin konuşuruz dedi.beni bırakıp giderse onu affetmem görümceme kzıyorum götüremem diyemez eşim anne baba cahil ama bende hamileyim yakında ünv gidecek tek başına gitmesi gerekiyor hamileyim ben ben bırakıp 13 saatlık yol bir de burdan ankara binsin otıbüse gitsin herkesin ailesi yanında olacakmış biz onun ailesiyiz ama o bizim çocuğumuz değil. artık bu kızın şımarlıklarından sıkıldım hamle olmasan bende gelirm ama suan tek başıma kalamam bunu düşünmesi gerekir birde kendi söylemiyor annesine söyletiyorç uyanık eger eşim giderse beni o halde bırakıp görümcemi arayıp kızayım diyorum.

babası gelsin ve giderken kızını da götürsün.bu kadar basit.eşin kardeşine bir bahane bulsun.eşinle tatlı dille konuş.

Ha ayrıca benim kocam cocuğuna ayırdığı kadar zamanı ilgiyi ve parayı kardeşine de ayırsa bunu asla kabul etmem. Ki bunun tek bi ornegi bile yoktur. Olanı varsa da karısı gelip burda konu acar.

eşim,n ailesi de benim ailemde aynı sehirde değiliz benim ikiside çok uzak tayin istedik çıkmadı....ilk hamileliğim korkuyorum çocuk başka eş başka sonuçta hasta değil vs değil eşimde götürürüm demedi zamanı gelsin bakarız dedi .ama neden öyle söylüyor eşim hamile ben götüremem diyebilir ama yeter eşimle zmanı gelince konuşcam bende...

yapmayın kızlar kardeş bu ya can evlatla tabı kıyaslanmaz ama kendınızden yaşca küçük kardeşiniz yok mu sızın evladınız gıbı gelmıyor mu sizi ya da ben kardeşlerime çok bağlıyım benımde görümcem var ve kızlarla evde kalıyor eşim kardeşimi gidip görmek istiyorum dıyor ve bende evde tek kalıcam ama ona diyemem hayır olmaz gidemezsın kardeş candır bızde benımkıle nasıl bana değerliyse onunkıde ona değerlidir hamılesınız sizide anlıyorum ya başıma bişey gelırmı dıye düşünüyorsunuz ama bır orta yolu bulun ne eşiniz zorda kalsın ne görümceniz...bebeğinizide sağlıcakla alın kucağınıza

Yazdığımı tekrar okuyun bence. İnsan cocuğuna her türlü fedakarlığı yapar büyütür okutur evlendirir yazmisim. Ama kimse ekstreme bi durum olmadıgı sürece kardeşini büyütmez okutmaz evlendirmez. Bu tür fedakarlıkları ancak cocuğuna yapar. Kardeşine de gider bilezik takar dedim. Yanlış mı soylemisim? Benim gördüğüm hep bu. Eğer insanın bi esi cocuğu varsa öncelikleri yüzde yuz değişir. Evlendikten sonra ailesine eskisi kadar ilgi alaka zaman ve para ayiramaz. Ama cocuğuna oyle degil. Zaten konuda bu degil. Ben gorumcenizin yerinde cocuğunuz olsa yorumuna cevaben bunu yazdım.

Esrapo arkadaşımızın da dediği gibi eşimin ailesi benim ailem hep beraber bir aileyiz bana göre... Maddi olarak kardeşlere aileye çok destek olamıyoruz zaten ancak geçiniyor herkes ama manevi olarak elimizden geleni her iki taraf içinde yapmamız gerektiğini düşünüyorum ben... Benim çocuk örneğini vermemdeki amaç hamile olduğu halde gidip gidemeyeceğini anlayabilmek içindi.Konu sahibi hamileyim diyip kendini ayrı tutmuş bende çocuğu olsa gitmez miydi gitmese bile bu kadar büyük tepki verir miydi onu merak ettim... Ailesi yanında olsun istediği için şımarık diye şikayet edilmemeli...

Lise 1. sinif cok buyuk bir yas degil ki henuz cocuk daha,
kendi kardesiniz olsaydi esinizin goturmesine izin vermez miydiniz?

Benim esim de ayda 5-6 nobet tutuyor ,
ogluma hamileyken de yalniz kaldim, kizima hamileyken de ,
simdi iki cocukla yalniz kaliyorum ...

Abartmayin lutfen sanki adam Fizan' a gidecek ...

Bence de hamilelik psikolojisiyle çok hassas düşünüyorsunuz.Ne kızın sizden abisini almak gibi bir derdi var ne de eşinizin sizi yanlız bırakmak...Tabi görümcenizin belki önceki davranışlarından da rahatsız olup bu konu da canınızı daha fazla sıkmış olabilir..Yoksa onun kişiliğini bilmiyorum ama objektif baktığımda ben ortada çok sorun göremiyorum...

ben de 7 aylık hamile olsam yalnız kalmak istemem..nolur nolmaz..bu görümcenin annesi-babası yok mu,onlar gelse de onlarla gitse olmaz mı?

ama arkadaşların dediği gibi iş eşinde bitiyor.görümcen de değil..ona kızmaya çok da hakkın yok bu durumda.

ayrıca bir arkadaş çocuğuna canını veririsin ama kardeşine an fazla düğünün de gider takı takarsın gibi birşey demiş..şok oldum..

ben kardeşim için de canımı veririm.

Esrapo arkadaşımızın da dediği gibi eşimin ailesi benim ailem hep beraber bir aileyiz bana göre... Maddi olarak kardeşlere aileye çok destek olamıyoruz zaten ancak geçiniyor herkes ama manevi olarak elimizden geleni her iki taraf içinde yapmamız gerektiğini düşünüyorum ben... Benim çocuk örneğini vermemdeki amaç hamile olduğu halde gidip gidemeyeceğini anlayabilmek içindi.Konu sahibi hamileyim diyip kendini ayrı tutmuş bende çocuğu olsa gitmez miydi gitmese bile bu kadar büyük tepki verir miydi onu merak ettim... Ailesi yanında olsun istediği için şımarık diye şikayet edilmemeli...

Ben sizin verdiginiz ornegi cok iyi anladım. O yuzden de diyorum ki bi anne tabi ki cocuğunun tek gitmesini istemez. Eğer bu bi fedakarliksa o fedakarlığı yapar hamileyken tek kalmayı göze alır. Ama hiçkimse cocuğu icin yaptıgı fedakarlık yada adı her neyse onu görümcesi icin yapmaz cunku ikisi kıyaslanmaz bile dedim.

görümcesi de ailesinin olmadığını farzetsin o zaman. kim ilk hamileliğinde yalnız olmak ister ki.

yahu canlar yapmayın gideceği 1 gün, sanki 9 ay boyu ortada olmıcak adam, arkadaşımdan örnek verdim 3 aydır kocası operasyonda, asker polis eşi yokmu aramızda (misal eşim polis) ya da eşi bi yerde kendi bi yerde tayin durumu el vermeyen bi dolu çift var, ne yani 9 ay boyu adamlar başımızı mı beklicek, yanılıpta annesiyle babasıyla kardeşiyle bi yere gidemicek mi, 1 hafta değil 1 ay değil anlayamam ben bu tavrı, kardeşim beni şimdi arasa abla dese içim erir giderim, eşim ister gelsin ister gelmesin, kanım canım yahu ötesi var mı, kv kp belki yaşlı insanlar abisi götürüversin diye düşünmüş olabilirler, öyle aileler yokmu, kadın 40'ında doğurmuş çocuk ergenken 50'lerinin sonunda eski hevesi heyecanı kalmıyo tabi, sene seneyi aratıyo, hayatı ne kadar zorlaştırıyoruz

Back
X