Görümcemle nasıl konuşmalıyım sizce?

makaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
414
0
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar siz akıllı bayanlara bir konuyu danışmak istiyorum yine bana yardımcı olmanızı rica ediyorum..Zaman zaman bahsediyorum eşimin ailesiyle çeşitli nedenlerle çatışmalarımız oldu bu da evliliğimize olumsuz anlamda etkiledi. benim annem de eşimden pek memnun olmayınca(ikinci evliliğiyim,tahsilini beğenmez,kaba bulur ailesini beğenmez) iki taraflı sorunlar yaşadık hala da ufak tefek yaşarız.Sorunum şu bundan bir sene önce doğum yaptım ve K.validemin kıskançlığı,annemin onları bebeğenmemesi hastane de doğuma giderken onların arasındaki gerginlik ve doğuma bir kaç gün kala doğum sabahı k.validemin yada diğer aile bireylerinin doğum sabahı bile eşimin dolduruşa gelerek benimle kavga etmesi hastanedeki annemin,k.validemin birbirlerinin yüzüne bakmaması ki eşim; ''annem annene ne yaptıki sırtını dönmüş oturuyordu dedi'' o zamanlar her neyse bu gergin,sıkıntı dolu lahusalık günlerimde 4 görümcem içinde en yakın bulduğum görümcem hafta içi annesiyle yanıma geldi.Ben sezeryanlı yatıyorken annem yanımda gelen giden kalabalık yemek falan yapmıştıki kapıyı açmış k.validem yüzüne bakmadan görüşmüş annemin demesine göre ve görümcemde mutfakta şakalaşmış falan annemle salonda o da soğuk davranıyormuş sofra kurulduğunda da halam görümceme hadi yardım edinde sofra kuralım demesine rağmen yerinden kalkmamış bunları ben yattığım için onlar gittikten sonra öğrendim.Zaman aşımına uğradığı içinde hesabını soramamıştım e fazla görüşmediğimiz için bir de görümcem daha sonra aradığında annemle bile sohbet etmek istedi falan öyle geçti gitti.Ama ben yinede alındığımı belli etmek için iki hafta önce bir mektup yazıp verdim görümceme Dedim ki iki dünür saç başa bile girse burda sana yada benim kardeşime karışma hakkı düşmez ne yapıyorsanız benle abine yapıyorsunuz alındım anneme yardım etmeme konusuna yüz yüze görüşmek isterim tüm birikimler için dedim falan bunun üzerine mail atmış ve annene yardım için mutfağa gittim annen beni bir tavırla çıkardı mutfaktan bende bu yüzden bir daha elimi sürmedim dedi yüz yüze konuşalım ayarlayıp buluşalım dedi...

Şimdi ben bu konuda bize ne kadar zarar verdiklerini anlatmak,anneme de laf getirmeden yanlış yaptığını belirtmek istiyorum görüşmemizde görümcemle nasıl konuşayım kızlar bana akıl verir misiniz??

Son düzenleme:
okuduğumdan hiç bir şey anlamadım. konunun anlaşılması için lütfen arada bir es verdirin. araya bir kaç noktalama işareti veya satır başı yapmak konunun anlaşılması ve cevap yazılmasını kolaylaştıracaktır.

belliki hatanın büyüğü annende onlara tavırlarıyla sana anlattıklarıyla iki tarafıda dolduruşa getiriyor eşini ve ailesini beğenmemesini rahatça dile getiriyor bunda senin hatanda var ve sende aklındaki acabalarla eşinin ailesine önyargılı yaklaşıyorsun eee erkek aileside boş durmayınca olan senin yuvana oluyor arkadaşım eğer görümceni seviyorsan onu dinle samimi bulup inanıp inanmamak senin elinde eğerki görümcen samimiyse bence öyle gibi geldi annene hayatına karışma konusunda sınırlama getir yani eşin ve ailesi hakkında konuşmamasını söyle tabi tatlı dille bunun seni etkilediğini ve yuvanda huzursuzluk çıkarttığını anlat onlara iyi davranmasada en azından bir hoşgeldini selamlaşmayı esigememesi lazım sana büyük bir görev düşüyor idareci olman ve herşeyi annene eşine ve eşinin ailesine aksettirmemen bizlerin aileleri mükemmel mi değil yıllardır aradaki dengeyi kurmak için nasıl uğraşıyorum birisi deseki dünür bizi aramıyor aaa arayacaktı da şu işi vardı bu işi vardı kıvırıyorum ben anneme ya da babama aaa niye aramadı işte böyleler şöyleler desem onlarda yüzüne bakmaz:19:

okuduğumdan hiç bir şey anlamadım. konunun anlaşılması için lütfen arada bir es verdirin. araya bir kaç noktalama işareti veya satır başı yapmak konunun anlaşılması ve cevap yazılmasını kolaylaştıracaktır.

Selam acela yazmış olabilirim bebeğimden dolayı ama konunun anlaşılmaz bir tarafı olduğunu sanmıyorum bir daha okumanızı tavsiye ederim.Ben yardım istiyorum sadece;)

Selam acela yazmış olabilirim bebeğimden dolayı ama konunun anlaşılmaz bir tarafı olduğunu sanmıyorum bir daha okumanızı tavsiye ederim.Ben yardım istiyorum sadece;)

konunuz anlaşılmaz olmayabilir ama koyu ve bitişik yazmışsınız çok göz yoruyor ve böylece o yardımı edemiyoruz :ssz:

Belliki kayınvalidenizin tavırlarını sizin beğenmediğiniz gibi,onlarda annenizin tavırlarını beğenmemiş.

Burda suçlu aramak yerine olmuş bitmiş olayları kapatıp,kayınvalidenizle annenizi çok fazla biraraya getirmemeye çalışarak dengeyi kursanız sizin aile huzurunuz için daha hayırlı olur diye düşünüyorum.

Siz nasıl ki anneme terbiyesizlik yaptılar diyorsunuz,eşiniz de aynısını söyler ve bu konu uzar,gider.

biran benim annemden bahsediyorsun sandım.
Annemde eşimi beğenmez ailesini istemez. Haklı olduğu yönleri var ama benim hatırım
için bile olsa sohbet etmez. Ilk kez oğlum doğdukan sonra bir araya geldiler.
Hoşgeldin ve güle güle. Sohbet edilmedi ben idare etmeye çalıştım.
En iyisi bir araya gelmemeleri canım.
Annende senin hatırına bi selamı esirgememeli.
Görümcene gelince madem aran iyi anneler arasında olan şeylerin hesabını sana kesmesin.
Annemin kusuruna bakmayın değiştiremiyorum dersin.
Sen görümceni seviyorsan görüşmene devam edersin.
Ama ne kendi anneni ne eşinin annesini asla kötüleme.
Dengeyi sen kuracaksın.
Geçmişi de çok kurcalama, olan oldu geçti gitti.
Biz bugünümüze bakalım der sıcak davranırsın.

Hala " anneme laf getirmeden" diyorsunuzya. Peess
Konu kendi annelerimiz olunca ne kadar egoistlesiyoruz.
Anneniz;
Gerek esinizi asagilayarak, gerek görümcenizi mutfaktan cikararak ve anlattiginiza göre kayinvalidenize sirtini dönüp oturarak zaten anneniz haddini asmis.
Siz tutmus hala görümcenize sariyorsunuz, görümcenizi birakinda annenizle konusun.
Evliliginizi, esinizi, esinizin ailesini asagilamaktan, kücük görmekten ve sorun cikarmaktan vazgecsin

Merhaba, konunuzu baştan sona kadar okudum. Ve bir yerde ben yatakta olduğum için bunları daha sonra öğrendim demişsiniz. Olay anında orada olmadığnızı için işin gerçeğini bilmeniz çok zor. Anneniz olayı biraz abartıyor olabilir. Anladığım kadarıyla da görümceniz hiç kıvırmadan gayet net cevap vermiş. Bence siz biraz annenizin dolduruşuna gelmişsiniz ve annemize davranışları konusunda ve diğer birikimlerle ilgili yüz yüze konuşmak istemişsiniz. Çok abartmayın durumu ve yuvanızın huzurunu bu tip şeyler için kaçırmayın, belli ki annenizde onlara karşı çok iyi niyetli değil. Her iki tarafı idare etmek size düşüyor.

Belliki kayınvalidenizin tavırlarını sizin beğenmediğiniz gibi,onlarda annenizin tavırlarını beğenmemiş.

Burda suçlu aramak yerine olmuş bitmiş olayları kapatıp,kayınvalidenizle annenizi çok fazla biraraya getirmemeye çalışarak dengeyi kursanız sizin aile huzurunuz için daha hayırlı olur diye düşünüyorum.

Siz nasıl ki anneme terbiyesizlik yaptılar diyorsunuz,eşiniz de aynısını söyler ve bu konu uzar,gider.

Öncelikle teşekkürler,evet eşimle aramda konu uzadı gitti zaten ama ben görümceme alındım anlatabiliyormuyum annemin alınganlığı v.s var evet e k.validem de cahil insan patavatsız anlamıyorlar birbirlerini ama cahil olmadığını düşündüğüm görümcem neden annelerin didişmesine karışır evli barklı biri bunu düşünemez bir tabak olsun getirmez yer içer gider benim en zor zamanlarımda bana bunu yapması beni çok kırdı.

Öncelikle teşekkürler,evet eşimle aramda konu uzadı gitti zaten ama ben görümceme alındım anlatabiliyormuyum annemin alınganlığı v.s var evet e k.validem de cahil insan patavatsız anlamıyorlar birbirlerini ama cahil olmadığını düşündüğüm görümcem neden annelerin didişmesine karışır evli barklı biri bunu düşünemez bir tabak olsun getirmez yer içer gider benim en zor zamanlarımda bana bunu yapması beni çok kırdı.

Görümcene kırıldıysan bunu söylemelisin tabii,

Ama amacın görümcene aradan kayınvalideni şikayet etmekse sakın böyle bişey yapma,olaylar içinden çıkılmaz hale gelir.

mokoko,sen annenin çok doldruşuna geliyorsun:50:

Görümceniz size yardım etmek zorunda değilken,yardım etmek istemiş ve anneniz tavırla onu mutfaktan uzaklaştırmış.Siz hala görümceme kırgınım diyorsunuz.Bence bu tavrınız için görümcenizin size kırgın olması lazım.

Kız neden yardım etmediğini anlatmış yani annen soğuk davrandığı için bu kadar basit. Ben de misafir gittiğim bir yerde bana soğuk davranılsa yardım falan etmem bu çok normal. Olayı uzatıp durma eşinin ailesiyle aran bozulacak aklını kullan biraz çocukça davranıyorsun mektuplar filan ortaokul öğrencisi gibi. Ve evet annenin dolduruşuna geliyorsun fazlaca.

annenin hatalı olduğunu biliyorsun ve hala ona laf getirmemek için görümceni karşına alıyorsun..ve bizden de akıl istiyorsun,kadını yapmadığı bişey için suçlayacaksın sanırım..benim verecek bir firkirim yok,o kadar derin düşünemiyorum..sadece yanlış yoldasın demek istedim..

buarada iyi ki o görümce ben değilim:9:

bu konuda tamamen annen haksız görümcemle nasıl konuşayım demişşin bence ona de ki

''benim annem hata yapmış onun adına ben özür dilerim senden bu aramızı bozmasın'' de

ve bu kadar da annenin dolduruşuna gelme onun önünü kesmeyi bil kız anneleri her zaman haklı değildir beyenmese bile senin hatırın için katlanacak kimseye tavır yapmanın anlamı yok neyin tavrını yapıyor ki sen beyenmiş almışşın eşini hem de 2. evliliğin daha dikkatli olması gerekirken yaptıkları çok yanlış

bunlar benim fikrim muhtemelen beyenmeyeceksin ama görünen o malesef

biran benim annemden bahsediyorsun sandım.
Annemde eşimi beğenmez ailesini istemez. Haklı olduğu yönleri var ama benim hatırım
için bile olsa sohbet etmez. Ilk kez oğlum doğdukan sonra bir araya geldiler.
Hoşgeldin ve güle güle. Sohbet edilmedi ben idare etmeye çalıştım.
En iyisi bir araya gelmemeleri canım.
Annende senin hatırına bi selamı esirgememeli.
Görümcene gelince madem aran iyi anneler arasında olan şeylerin hesabını sana kesmesin.
Annemin kusuruna bakmayın değiştiremiyorum dersin.
Sen görümceni seviyorsan görüşmene devam edersin.
Ama ne kendi anneni ne eşinin annesini asla kötüleme.
Dengeyi sen kuracaksın.
Geçmişi de çok kurcalama, olan oldu geçti gitti.
Biz bugünümüze bakalım der sıcak davranırsın.

Allah razı olsun beni anlayıp doğru dürüst cevap veren birisiniz.Beni en çok siz anlarsınız lohusalık çok hassas bir dönem daha bir hafta olmamış doğum yapalı ortalık zaten gergin görümcem halam bile kalk ... yardım ette kızım demiş olduğu halde kalkmaması yiyip içip gitmesi annesinin yanında başka mutfakta başka davranması gerçekten kırdı orda o zamanda o bana yapıldı bu kadar zor bir zamanımda çünkü diğer gelinlerinin ailesine,yada kendisine bu kadar kaba değiller.Ben onlara bu kadar inceyken benim en zor zamanımda ortalığı bide onun karıştırması beni üzdü:(

bu konuda tamamen annen haksız görümcemle nasıl konuşayım demişşin bence ona de ki

''benim annem hata yapmış onun adına ben özür dilerim senden bu aramızı bozmasın'' de

ve bu kadar da annenin dolduruşuna gelme onun önünü kesmeyi bil kız anneleri her zaman haklı değildir beyenmese bile senin hatırın için katlanacak kimseye tavır yapmanın anlamı yok neyin tavrını yapıyor ki sen beyenmiş almışşın eşini hem de 2. evliliğin daha dikkatli olması gerekirken yaptıkları çok yanlış

bunlar benim fikrim muhtemelen beyenmeyeceksin ama görünen o malesef

Benim ikinci evliliğim değil eşimin ikinci evliliği.Önceki konularımı okuyanlar bilir aslında çokta haksız değil yerden göğe haklıda değil annemin demesine göre mutfakta çok samimiydi içeride k.validemin yanında surat ediyormuş yani annem yalan söylemez tavır yapar alıngandır ama asla hiç bir konuda yalan demez.Bilmiyorum sizlere derdimi tam anlatamadım sanırım

Back
X