Görümcemle sezeryan doğumlarımız:((((

3 günde ayağa kalkarsin.kalkarsında emzirmek için yerine koymak için yanında biri olsa iyi olur.

Bende konuya gelen yorumlardan dolayı öyle düşünmeye başladım rahatladım sayenizde teşekkür ederim:)

bol ezmirmeye çalis biberon koyma hastane çantasina :)
biberon bulasigi derdi olmasin bide, gak demeden sok memeyi agzina :)))))

Evet bakımı daha kolay olur diyor herkes o yönden iyi tabii tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim benim için çok değerli:)

Yok sakin tek kalma sezeryanda kalkarsin da zor olur bakamasın bi de ilk bebeğin uykusuzluk çok zor olur Allah korusun emzirirken uyuya kalırsın madem esin seni göndermemis o zaman bulsun bi care.
Bende sezeryanla yaptım 8 günde ayağa kalkarsınız ama ayağa kalkmakla iş bitmiyo ki bebeği emzirmek altını temizlemek yemek yapmak falan baya iş var bi de hiç uyku yok 2 sa bi emzir bence doğuran sizsiniz gidin İzmir'de doğurun 40 a kadar kalırsınız eşiniz doğurmayacak bakan biri de yok kendinizi yıpratmayın bu kadar sonra siz hatırlarsınız yaşadığınız sıkıntıları. Eşlerin hayatında bişey degısmıyo işe devam gece de yalnız bence zor olur en mantıklısı bence İzmir de dogum yapmanız allajım sağlıkla versin inş kucağınıza

Arkadaslarin yorumlarini okumadim ama omcelikle arkandan dedikodu yapmalarini takma.insanlari zor gunlerde taniyoruz malum.9 ay once sezeryan yaptim.dogumdan sonra ayaga bir kalktim o kalkis.annem benimle 5 gun kaldi.5.gunden sonra geceleri kendim gallettim gunduzleri kayinvalidem evin isini halletti ben 24 saat kizima baktim yani.ve kizim agir sarilik gecirdi 6 gunlukken kuveze isin altina yattik ayrica 5 ay kadarda refluyle bogustuk.sadece 3 gun yumusak yerlere oturdugumda kalkmak icin yardim aldim ondan sonra her isimi kendim hallettim.korkma merak etme herseyi halledersin.benimde ilk cocugum buarada.dogumdan sonra seni kaldirdiktan sonra surekli yuru agrin oldukca agri kesici iste.doktorum agrim olursa diye bana minoset plus vermisti.cok agrim olunca ictim.korkma Allah tan buyuk yardimcimiz yok herseyi halledersinn...

İlk iki günzor ama 3 den ssonra daha rahat ayağa kalktim.valla benilk bir hafta gece kkızım aglarken duymamisim allahtan annemleaaynı odadaydik. Benim uykum ağır. Biraz yani o zamanlar ağırdı :) sonradan alisiyor insan korkma.kimseye de kulak asma

Amin inşallah ama artık nasıl giderim ki çok uzak yol uçakla 1 saat 45 dakika arabayla 18 saat birde ablam kuzenim aldılar biletlerini artık herşey hazır yani bakalım Allah büyük

İlk zamanlar öyle kaygılı uyuyorsun ki gık dese uyanıyorsun. Gerçi benim oğlum 7 yaşında başka odada hala sesine uyanıyorum. Benim uykum biraz hafifte..

Merhaba bende sezeryan oldum 3 ay önce, ablanız yanınızdayken hiç zorlamayın kendinizi 8 gün, sonrasındada zor işler yapmayın, ev işi ile filan uğraşmayın bir süre çabucak iyileşirsiniz inşallah, ben ilk gün yattım sadece, bebeğim 10 gün hastanede kaldığından hiç yatamamıştım bu yüzden zor oldu iyileşmek, dediğim gibi ablanız yanınızdayken hep yatarsanız ve zorlamazsanız o gidene kadar ayağa kalkmış olursunuz. Hayırlı doğumlarınız olsun inşallah

Çok iyi ne güzel rahatladım baya yorumlarınızla
Sezeryan daki ameliyat başka ameliyat lara benzemiyor canım, için okadar sevinçli oluyorki o adrenalinden ağrı sızı kalmıyor hiç endişelenme hem benim ameliyat larım sonrasındada bana hiç sıkıntı vermedi vermiyor içini ferah tut, üstelik sadece 2 gece kaldım ikisindede hastanede, ameliyattan iki saat sonra eşimin yardımı ile kalktım wc ihtiyacı mı gördüm bütün süreçte en zoru o ilk kalkış sonrası çok basit. Allah yardımcın olsun, bebeğin hayırlı olsun.

2gun hastanede kaldim kendi istegimle eve geldik esim ise basladi bir hafta sonra yanlizdim kalktim her isimi gordum merak etme yani insan mecbur olunca mecbur kalkiyo simaracak birisi olmayinca es calisinca el mahkum zaten korkma yani hic

Amin canım teşekkür ederim:)

Bende konuya gelen yorumlardan dolayı öyle düşünmeye başladım rahatladım sayenizde teşekkür ederim:)
Hiç endişe etmeyin,öyle de güzel bakarsınız ki .bakım konusunda kendiniz bile şaşırıyorsunuz.
Her doğumda bir anne bir de bebek doğar derler ya doğruymuş.Benim anne olmadan önceki halimi ve sonrasnı gören şok geçiriyor.top atsan mecbur olmadıkça uyanmaz,keyfimi eşim dahil kimse için içimden gelmedikçe bozmazdm:)ilk günden bugüne kızımın hık sesine uyanıyorum.sezaryenden 1 gün sonra hastaneden çıktım.ağrı sızı oluyor ama emin olun annelik içgüdüsüyle acılarınız hissetmiyorsunu bile.Annem 15 gün kaldı sonra gitti.Annem varken de bebeğimle çoğunlukla ben ilgileniyordum.Annem yemek kkonusunda yardımcı oluyordu.annemin gittiği ilk gün çok korktum ama gayet de iyi bakabildim.siz sakin olabilirseniz bebek de sakin oluyor unutmayın.sağlıkla,mutlulukla doğurmanız ve büyütmeniz dileğiyle.

Tavsiye: Basit de olsa ev tipi ana kucağı alın,çok hayat kurtarıcı oluyor.böylelikle bebeğinizi evde yanınızda gezdirebiliyorsunuz. Bir de emzirme yastığı alın ki sezaryenden sonra ilk başlarda emzirmek biraz sıkıntı veriyor.ben çok rahat etmiştin.

Ben size hak verıyorum kesınlıkle sez olmamlı onsan mecburı degılse ! Ne gerek normal varken . Bende cok pişmanım keşke dayansaydım . Aşılara gıderken zor biniyordum arabaya ters hareket yapsam acıyordu ve ağlıyordum . Kimse normali denemden sezeryana gıtmesın yazık etmeyın kendınıze

Allah sagkikla kucagina almayi nasip etsin bebegini öncelikle. ...
Herkesin yapisi farklidir kimi normal dogum yaparken kiyamwti koparir kiminin giki cikmaz. Kimi sezaryen olur 1 haftada ayaga kalkar kimi 40 gun yatar... kimi dogumdan sonra tek basina bebegine bakar her seyine yeter yetistirir... kimi cocugu iki yasina gelene kadar annesiyle ya da bi baskasiyka bakar ....
Ben normal dogum yaptim dogum icinde kendi ailemin yanina gittim nenim de esim hic hosnut olmadi ama kendimi düşünmek zorundaydım iyikide gitmisim çünkü kv gil bana bakmazmis dönünce anladim... her neyse ben dogumumu yapar yapmaz bebegimin her seyiyle ilgilenebildim cok şükür. .. nasil emziricem sesini nasil duyucam üstünü nasil giydiririm nasil banyo yaptiririm doydugunu nasil anlarim bunlar bütün anne adaylarinin dert ettigi seyler ama dogumdan sonra mucizevi bi şekilde hepsini yalabiliyorsun merak etme... ben 10 gunlukken bebegim evime döndüm. Tamam bebegimin her seyiyle ben ilgilendim ama benimle ve evimle kimse ilgilenemedi oerisan oldum keske 40 im çıkmadan donmeseydim dedim. Annem gelemezdi yanıma cok zorlandim.
Sen eger gidebileceksen git kendi ailenin yanina yap dogumunu canin ne zmn dinmek isterse dön ya da o gorumcen gibi biraz şirret ol dedigini yaptir.
Bu senin ilk bebegin geceleri esjn yaninda olmayacak kendini yipratma bosyere bebeginin ufacik gazi olsa telaslanacaksin kendini yoracaksin... etrafindakilerden yardim istemeye cekinme... insaniz illaki birbirimize muhtac olucaz minnet duyman gerekiyorsa da duy. Burda onemli olan sensin... saglikli huzurlu dinlenmiş anne = saglikli huzurlu rahat bebek.
Sen kendini yormadan her buldugun firsati dinlenerek geçirmeye bak lohusaligin bitene kadar. Rabbim uykuyu ve beslenmeyi seven saglikli bebek nasip etsin... hic bi seyi takma kafana.

Evet aldım ikisini de iyi yapmışım demekki:) ev işleri sorun değil haftada bir yardımcı alabilirim zaten ablam giderken dondurucuyu doldurcak idare eder bizi bir süre annelik içgüdüsü gerçek ozaman okudukça yazdıklarınızı sabırsızlanmaya başladım:))

Bir de sizinle 'keşke doğumdan önce biri bana soyleseydi' dediğim bi bilgiyi paylaşmak isterim..
Bebek doğar doğmaz ilk 30 dk içinde bebeği hemen emzirmeye çalışın. 15 dk kızımı aldılar, 25. dk ben odaya çıktım. Bebeğin en çok emme refleksinin olduğu an olucak. Siz sütünüzün gelmesini beklemeyin. Süt, bebek emdiği için gelecek. Ve o ilk akan koyu renkli sütte binlerce antibiyotik olacak. Türkiye'de annelerin sadece 10 da 2'si emziriyor. Sakin pes etmeyin şuan size absürd gelebilir ama saat başı meme vermeye çalışın. İlk 3 gün yeni doğan sarılığı olacak. Sürekli uyumak isteyecek, uyandırın. Geceleri bile 2 saatten fazla aç kalmasın. Anne sütü o kadar kıymetli ki, hiç bir formül anne sütünün yerini tutamaz.
Belki de bunları biliyorsunuzdur ama benim yanıma da hem annem hem kv geldiği halde kimse bana bunları anlatmadı kızım 2 hafta sarılık oldu. Dayadılar şekerli suyu çocuk daha da çok uyudu. Fototerapi görmek zorunda kaldı. Çok şükür pes etmedim ve emzirdim, alıştırdım memeye. Hayırlı doğumlar diliyorum. Allah sağlıkla kavuşmayi nasip etsin. İyi geceler :)

Evet sürekli araştırıyorum emzirmeyi çok istiyorum bende tabii tecrübeli annelerden fikir almak çok önemli benim için teşekkür ederim dediklerinizi yapıcam nasipse inşallah başarırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…