- 5 Ocak 2016
- 2.713
- 3.297
- 53
- 36
- Konu Sahibi LiveYourLife35
-
Bende konuya gelen yorumlardan dolayı öyle düşünmeye başladım rahatladım sayenizde teşekkür ederim:)Arkadasim iki gun hastanede yatti eve geldiginde ayaktaydi. Her isini de gordu, tek basinaydi, ustelik bebegi kuvezdeydi. Ben olsam tek olmak canima minnet olur mumkunse kimse karişmasin ben bebegimle sakin kafa uyurum uyanirim keyif yaparim oh ne guzel. Tepemde bidi bidi yapan yok diye dusunurum.
Halledersin canim inan bana tek olmak nimetBende konuya gelen yorumlardan dolayı öyle düşünmeye başladım rahatladım sayenizde teşekkür ederim:)
Evet bakımı daha kolay olur diyor herkes o yönden iyi tabii tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim benim için çok değerli:)sezeryan olmadim onu bilmiyorum ama agrin yok varsayarsak kendin bakarsin
40 gun yatakdan çikmayanlar nazlanacak koca ve anne kv ye sahip olanlar bence :)
bu saydigim kisiler olmayinca i$ ba$a du$uyor çocugada kendinede evede bakiyorsun Allah saglik versin yeterki herseyin ustesinden gelirsin sen
3 çocugumvar ,annem ve esimin annesi vefat etti
ablam yok gurbetdeyim
yurt dusindayim ,5 gun hastanede kaliyoruz dogumda bi guzel dinleniyorum orada
eve gelince çocugu yatagina koyup temizlik yapiyorim , çocuk uyaniyor emziriyorum uyyor ben kaldigim yerden devam :)
ilk zamanlar kendine bi rutin olusturursun ,ilk 40 gun çok uyuurlar genelde ,bi uykusunda sende uyursun digerinde i$ini yaparsin
haa tabi ikinci ve uçncu çocuklarda bu dinlenme olayi olmuyor :)
bide bidee demezsem olmaz 4 kg iri bebek deil SINIR DA ama makrozomi dedikleri iri bebek için yeterli deil bu kg,çok $anslisin, eline 2 aylik cesametinde bi çocuk vereckler bakmasi yikamasi falanda kolay olur :)
Bende sezeryanla yaptım 8 günde ayağa kalkarsınız ama ayağa kalkmakla iş bitmiyo ki bebeği emzirmek altını temizlemek yemek yapmak falan baya iş var bi de hiç uyku yok 2 sa bi emzir bence doğuran sizsiniz gidin İzmir'de doğurun 40 a kadar kalırsınız eşiniz doğurmayacak bakan biri de yok kendinizi yıpratmayın bu kadar sonra siz hatırlarsınız yaşadığınız sıkıntıları. Eşlerin hayatında bişey degısmıyo işe devam gece de yalnız bence zor olur en mantıklısı bence İzmir de dogum yapmanız allajım sağlıkla versin inş kucağınızaYok sakin tek kalma sezeryanda kalkarsin da zor olur bakamasın bi de ilk bebeğin uykusuzluk çok zor olur Allah korusun emzirirken uyuya kalırsın madem esin seni göndermemis o zaman bulsun bi care.
Kızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
Kızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
Amin inşallah ama artık nasıl giderim ki çok uzak yol uçakla 1 saat 45 dakika arabayla 18 saat birde ablam kuzenim aldılar biletlerini artık herşey hazır yani bakalım Allah büyükBende sezeryanla yaptım 8 günde ayağa kalkarsınız ama ayağa kalkmakla iş bitmiyo ki bebeği emzirmek altını temizlemek yemek yapmak falan baya iş var bi de hiç uyku yok 2 sa bi emzir bence doğuran sizsiniz gidin İzmir'de doğurun 40 a kadar kalırsınız eşiniz doğurmayacak bakan biri de yok kendinizi yıpratmayın bu kadar sonra siz hatırlarsınız yaşadığınız sıkıntıları. Eşlerin hayatında bişey degısmıyo işe devam gece de yalnız bence zor olur en mantıklısı bence İzmir de dogum yapmanız allajım sağlıkla versin inş kucağınıza
Sezeryan daki ameliyat başka ameliyat lara benzemiyor canım, için okadar sevinçli oluyorki o adrenalinden ağrı sızı kalmıyor hiç endişelenme hem benim ameliyat larım sonrasındada bana hiç sıkıntı vermedi vermiyor içini ferah tut, üstelik sadece 2 gece kaldım ikisindede hastanede, ameliyattan iki saat sonra eşimin yardımı ile kalktım wc ihtiyacı mı gördüm bütün süreçte en zoru o ilk kalkış sonrası çok basit. Allah yardımcın olsun, bebeğin hayırlı olsun.Çok iyi ne güzel rahatladım baya yorumlarınızla
Amin canım teşekkür ederim:)Sezeryan daki ameliyat başka ameliyat lara benzemiyor canım, için okadar sevinçli oluyorki o adrenalinden ağrı sızı kalmıyor hiç endişelenme hem benim ameliyat larım sonrasındada bana hiç sıkıntı vermedi vermiyor içini ferah tut, üstelik sadece 2 gece kaldım ikisindede hastanede, ameliyattan iki saat sonra eşimin yardımı ile kalktım wc ihtiyacı mı gördüm bütün süreçte en zoru o ilk kalkış sonrası çok basit. Allah yardımcın olsun, bebeğin hayırlı olsun.
Hiç endişe etmeyin,öyle de güzel bakarsınız ki .bakım konusunda kendiniz bile şaşırıyorsunuz.Bende konuya gelen yorumlardan dolayı öyle düşünmeye başladım rahatladım sayenizde teşekkür ederim:)
Ben size hak verıyorum kesınlıkle sez olmamlı onsan mecburı degılse ! Ne gerek normal varken . Bende cok pişmanım keşke dayansaydım . Aşılara gıderken zor biniyordum arabaya ters hareket yapsam acıyordu ve ağlıyordum . Kimse normali denemden sezeryana gıtmesın yazık etmeyın kendınızeKorkutmak için değil ki. İlk sezaryanım ağrılı ikincisi ise ağrısız geçti dedim. Burda anlatmak istediğim doğumların farklı olduğu. Beden aynı beden olsa da doğumlar farklı onu dedim.
Bu kadar şiddetli bir cvp vermeye gerek yok. Ayrıca korkulacak birşey de yok ki. 3 kere yaşadım. Üçüncüsü ölü bi bebekti. Ben yaşadığımı bilirim. Yaşadıklarımdan örnek veririm. Fasla kasmayın.
Hiç endişe etmeyin,öyle de güzel bakarsınız ki .bakım konusunda kendiniz bile şaşırıyorsunuz.
Her doğumda bir anne bir de bebek doğar derler ya doğruymuş.Benim anne olmadan önceki halimi ve sonrasnı gören şok geçiriyor.top atsan mecbur olmadıkça uyanmaz,keyfimi eşim dahil kimse için içimden gelmedikçe bozmazdm:)ilk günden bugüne kızımın hık sesine uyanıyorum.sezaryenden 1 gün sonra hastaneden çıktım.ağrı sızı oluyor ama emin olun annelik içgüdüsüyle acılarınız hissetmiyorsunu bile.Annem 15 gün kaldı sonra gitti.Annem varken de bebeğimle çoğunlukla ben ilgileniyordum.Annem yemek kkonusunda yardımcı oluyordu.annemin gittiği ilk gün çok korktum ama gayet de iyi bakabildim.siz sakin olabilirseniz bebek de sakin oluyor unutmayın.sağlıkla,mutlulukla doğurmanız ve büyütmeniz dileğiyle.
Tavsiye: Basit de olsa ev tipi ana kucağı alın,çok hayat kurtarıcı oluyor.böylelikle bebeğinizi evde yanınızda gezdirebiliyorsunuz. Bir de emzirme yastığı alın ki sezaryenden sonra ilk başlarda emzirmek biraz sıkıntı veriyor.ben çok rahat etmiştin.
Evet aldım ikisini de iyi yapmışım demekki:) ev işleri sorun değil haftada bir yardımcı alabilirim zaten ablam giderken dondurucuyu doldurcak idare eder bizi bir süre annelik içgüdüsü gerçek ozaman okudukça yazdıklarınızı sabırsızlanmaya başladım:))Hiç endişe etmeyin,öyle de güzel bakarsınız ki .bakım konusunda kendiniz bile şaşırıyorsunuz.
Her doğumda bir anne bir de bebek doğar derler ya doğruymuş.Benim anne olmadan önceki halimi ve sonrasnı gören şok geçiriyor.top atsan mecbur olmadıkça uyanmaz,keyfimi eşim dahil kimse için içimden gelmedikçe bozmazdm:)ilk günden bugüne kızımın hık sesine uyanıyorum.sezaryenden 1 gün sonra hastaneden çıktım.ağrı sızı oluyor ama emin olun annelik içgüdüsüyle acılarınız hissetmiyorsunu bile.Annem 15 gün kaldı sonra gitti.Annem varken de bebeğimle çoğunlukla ben ilgileniyordum.Annem yemek kkonusunda yardımcı oluyordu.annemin gittiği ilk gün çok korktum ama gayet de iyi bakabildim.siz sakin olabilirseniz bebek de sakin oluyor unutmayın.sağlıkla,mutlulukla doğurmanız ve büyütmeniz dileğiyle.
Tavsiye: Basit de olsa ev tipi ana kucağı alın,çok hayat kurtarıcı oluyor.böylelikle bebeğinizi evde yanınızda gezdirebiliyorsunuz. Bir de emzirme yastığı alın ki sezaryenden sonra ilk başlarda emzirmek biraz sıkıntı veriyor.ben çok rahat etmiştin.
Evet sürekli araştırıyorum emzirmeyi çok istiyorum bende tabii tecrübeli annelerden fikir almak çok önemli benim için teşekkür ederim dediklerinizi yapıcam nasipse inşallah başarırımBir de sizinle 'keşke doğumdan önce biri bana soyleseydi' dediğim bi bilgiyi paylaşmak isterim..
Bebek doğar doğmaz ilk 30 dk içinde bebeği hemen emzirmeye çalışın. 15 dk kızımı aldılar, 25. dk ben odaya çıktım. Bebeğin en çok emme refleksinin olduğu an olucak. Siz sütünüzün gelmesini beklemeyin. Süt, bebek emdiği için gelecek. Ve o ilk akan koyu renkli sütte binlerce antibiyotik olacak. Türkiye'de annelerin sadece 10 da 2'si emziriyor. Sakin pes etmeyin şuan size absürd gelebilir ama saat başı meme vermeye çalışın. İlk 3 gün yeni doğan sarılığı olacak. Sürekli uyumak isteyecek, uyandırın. Geceleri bile 2 saatten fazla aç kalmasın. Anne sütü o kadar kıymetli ki, hiç bir formül anne sütünün yerini tutamaz.
Belki de bunları biliyorsunuzdur ama benim yanıma da hem annem hem kv geldiği halde kimse bana bunları anlatmadı kızım 2 hafta sarılık oldu. Dayadılar şekerli suyu çocuk daha da çok uyudu. Fototerapi görmek zorunda kaldı. Çok şükür pes etmedim ve emzirdim, alıştırdım memeye. Hayırlı doğumlar diliyorum. Allah sağlıkla kavuşmayi nasip etsin. İyi geceler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?