Görümcemle sezeryan doğumlarımız:((((

LiveYourLife35

25.07.2016
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
849
604
23
Kızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım

Evet ya herşeyde böyle kendisi hiç yüz göz olmadım şimdiye kadar ama bu olayda da böyle yapacağını tahmin etmezdim açıkçası çünki 3 tane ablası var kayınvalidesi var altlı üstlü oturuyor birde 3. Çocuğu tecrübeli yani inşallah arkadaşım kalkarım Allah yardım eder ama gece tek başına olmak korkutuyor beni ağlarsa duymazsam ya bir şey olursa diye korkuyorum

Ablam sezeryanla doğum yaptı.
Kendisi tez canlı olduğu için 3 gün sonra ayağa kalktı.
Tabi ki sancıları da çoktu. Zar zor baktı.
Ama 1 hafta içinde iyi oldu sancıları da çok şükür.
Bünyeyle alakalı sanırım.
Ama mutlaka yanınızda birini bulundurun.
Yalnız kalmamanız yine de iyi olur.
Allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip eylesin.

Neden sezeryan ???? Kesınlıkle normal deneyın eğer başka bır durum yoksa . Bende sez oldum ve cok pişmanım bıraz mecburı oldu benımkı . Ikı hafta buluyor rahat hareket etmeniz ıcın
İri bebek olduğu için şimdi 2600 kilosu doktor 4 ü bulur diyo şekerim falanda yok genetik dediler ailede iri bebek çok birde 5 yıl tedaviden sonra oldu riske atmak istemiyor doktorum herhalde

öyle düşünmeyin.. dünya yansa duymayan ben hık dese uyanıyordum..
o insana geliyor ( nerden bilmiyorum ama ) hiç korkmanıza gerek yok..
hatta yalnız kalmak daha iyi inanın..

Evet 8 günde kalkarsın ama en azından bir on gün olsaydı bari. Benim yanımda kalan bile yoktu hallettim bir şekilde ama ağrı oluyor işte. Herkeste olmuyor ama sırtımda ve başımda da ağrı olmuştu benim

40 gün bakıma muhtaç olmayacaksınız ki..
3 güne ayağa kalkarsınız.. ablanız gidince kendiniz kalın..
Evet ya bu kadar laftan sonra minnet etmek istemiyorum sadece gece bişey olur mu yalnız kalcam ondan korkuyorum uyursam bişey olursa duymazsam işte ilk bebek olduğu için nasıl olcak acemilik endişe ediyorum

40 gune sende sıkılırsın emin ol. 1 hafta normal bi süre bakım için. Kocan da anlayışlı olursa yemek konusunda bi sorun olmaz.

Yaaa bak moral oldu bana ağrı sızı önemli değil altından kalkabilirmiyim tek başıma geceleri bakabilirmiyim inşallah Allah kimseye muhtaç etmesin

Evet ya bu kadar laftan sonra minnet etmek istemiyorum sadece gece bişey olur mu yalnız kalcam ondan korkuyorum uyursam bişey olursa duymazsam işte ilk bebek olduğu için nasıl olcak acemilik endişe ediyorum

yok işte acemilik diye düşünmeyin..
cidden insan birden anne oluveriyor..
bilmiyorum herkes 1 hafta 8 gün demiş ama ilk sezeryanda zaten çabuk toparlanılıyor ben 2 güne ayaktaydım evi süpürüyordum..

Sezaryenle bile olsa dogum yapmak bir muhtaclik durumu degil. Keske ulkece su "lohusa kadina bakmak" kulturunu bir birakabilsek. ABD'deyim, burada dogum yapan kadinlar, sezaryen de dahil, dogumdan birkac saat sonra ayaklanip kendilerine de bebeklerine de bakabiliyorlar. Hele ki bahsettiginiz 40 gun bakilma muhabbeti abartinin da abartisi. O kadar da buyutmeyin bu durumu. Normal sartlarda sadece kendi kendinize de cocugunuza da bakabilecek durumda olmaniz lazim. Kendinizi "biri bana bakmali, kim bakacak... " diye sartlandirmak yerine, ihtiyacinizin olmadigina motive edin bence.

Yok sakin tek kalma sezeryanda kalkarsin da zor olur bakamasın bi de ilk bebeğin uykusuzluk çok zor olur Allah korusun emzirirken uyuya kalırsın madem esin seni göndermemis o zaman bulsun bi care.
Eşimde tek kalma gelcek yengem ona kim soruyo dedi görümce için ama ben bu kadar laftan sonra istemiyorum kırıldım çok sonuçta gurbettesin yalnızsın böyle laflar duymak insanı üzüyor

Görümcen acayip fesatmis hem ilk bebegi degil hem ablalari var hem kayinvalidesi var bildigin fesat kiskanc. Ama fazla kafana takma 40 ina kadar olsa nolur olmasa nolur cabuk kendine gelirsin ben sezeryan olmadim ama dogumum zor gecti ama benim yanimda kimse yoktu evde yalnizdim sadece kirkim cikana kadar degil hep hala da öyle esin aksam 8 sabah 5 e kadar calisiyorsa bütün gün evd eoda bir zahmet sana yardim etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…