Görümcemle sezeryan doğumlarımız:((((

Allah sagkikla kucagina almayi nasip etsin bebegini öncelikle. ...
Herkesin yapisi farklidir kimi normal dogum yaparken kiyamwti koparir kiminin giki cikmaz. Kimi sezaryen olur 1 haftada ayaga kalkar kimi 40 gun yatar... kimi dogumdan sonra tek basina bebegine bakar her seyine yeter yetistirir... kimi cocugu iki yasina gelene kadar annesiyle ya da bi baskasiyka bakar ....
Ben normal dogum yaptim dogum icinde kendi ailemin yanina gittim nenim de esim hic hosnut olmadi ama kendimi düşünmek zorundaydım iyikide gitmisim çünkü kv gil bana bakmazmis dönünce anladim... her neyse ben dogumumu yapar yapmaz bebegimin her seyiyle ilgilenebildim cok şükür. .. nasil emziricem sesini nasil duyucam üstünü nasil giydiririm nasil banyo yaptiririm doydugunu nasil anlarim bunlar bütün anne adaylarinin dert ettigi seyler ama dogumdan sonra mucizevi bi şekilde hepsini yalabiliyorsun merak etme... ben 10 gunlukken bebegim evime döndüm. Tamam bebegimin her seyiyle ben ilgilendim ama benimle ve evimle kimse ilgilenemedi oerisan oldum keske 40 im çıkmadan donmeseydim dedim. Annem gelemezdi yanıma cok zorlandim.
Sen eger gidebileceksen git kendi ailenin yanina yap dogumunu canin ne zmn dinmek isterse dön ya da o gorumcen gibi biraz şirret ol dedigini yaptir.
Bu senin ilk bebegin geceleri esjn yaninda olmayacak kendini yipratma bosyere bebeginin ufacik gazi olsa telaslanacaksin kendini yoracaksin... etrafindakilerden yardim istemeye cekinme... insaniz illaki birbirimize muhtac olucaz minnet duyman gerekiyorsa da duy. Burda onemli olan sensin... saglikli huzurlu dinlenmiş anne = saglikli huzurlu rahat bebek.
Sen kendini yormadan her buldugun firsati dinlenerek geçirmeye bak lohusaligin bitene kadar. Rabbim uykuyu ve beslenmeyi seven saglikli bebek nasip etsin... hic bi seyi takma kafana.
Böyle olacağını bilsem giderdim gerçekten ama artık çok geç malesef tavsiyeleriniz için teşekkür ederim elimden geleni yapıcam

Gec olma sebebi ne canim daha 32 haftalik hamilesin ben 37. Haftamda ciktim gittim.
Ablamla kuzenim aldılar biletlerini herşeyi ayarladılar ona göre şimdi ne derim onlara bu olanları anlatmadım huzursuzluk çıksın istemiyorum ancak doğumdan sonra onlarla gidebilirim ama şimdi iptal edin ben geliyorum diyemem ki

Arkadasım hiç korkma rabbim bi kolaylık verir.. Sezeryanla dogum yaptım ve ben bayaa bi kilolu oldugum için ameliyat ım zor gecti nabzım durdu vs.. Bir gece kaldım hastanede ikinci gün evimdeyim kv ile yaşıyodum ama 6.günde yolladım kızına.. İkinci gün dikişler acıyodu üç dörtte gayet iyiydim hemde ramazan dı hergün eşimin iftarını bile hazırladım kızım ilk 15 gün kolik gibiydi 18 saat uyumadığını bilirim uykusuzluk evet çok zor ama üstesinden gelinemez bi durum değil.. Benimde ilk bebegim buarada.. Çok okudum çok araştırdım hangi durumda ne yapılır nasıl yıkanır videolar izledim hep dogumdan önce.. 8 gün gayet makul bi süre ilk banyosunda ablan olur sonra eşinle yıkarsınız yaz bebegi çok sıkıntılı olmaz Allahın izniyle..sabah kalkıp iyi kahvaltı bi kahvalti yapmak bile seni zinde tutar.. İsteseydim kv kalırdı ama sesini bile duymaya tahammülüm yoktu logusa psikolojisi işte bide ben hayatım boyunca tek başıma mücadele ettim kimseye minnet etmedim sonra laf söz olacağına kendi başımın caresine bakmayı tercih ettim.. Şimdi iki çocuklu ablalarım bile bana danışır cocuk bakımıyla ilgili kızım bir yaşında..diyecegim o ki bol bol dua et maneviyat ı hep canlı taze tut sana böyle davranan görümcenin yaptıklarını yaz bi kenara bu zor günler gecincede mesafeli soguk ol ki seni ezdiğini üste çıktığını sanmasın.. Bir de herşey i danışabilecegin biri olsun telefonun ucunda bile olsa gerisini halledersin hiiiç canını sıkma.. Annelik vazifesi kadına neden verilmiş bu kadar cok cephede savaşabilen başka bi canlı olmadıgı için..ayrıca özelden banada ulaşabilirsin elimden geldiğince destek olurum bilirim insan o dönemde çok evhamlanıyo.. Sağlıkla sıhhatle kavuş inş bebeğine :)

Kızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
Canim bende sezaryen doğum yaptım hastanede uyusuklugum geçtikten sonra ayaklandım kilolu olmama rağmen yatmadim hiç Allah razı olsun kv baktı 20 gün çocuk insanı yoruyor gece ozellikle. Sende inş hemen ayaklanirsin ama çocuk için yanında biri olsa iyi olur

zor mu zor ama imkansız değil.. ben doğumdan eve gelip maillerimi kontrol edip cevaplamıştım :27: inşallah sizinki de bu derece rahat geçer.. tek sorun narkoz alacağınız için ilk 10-15 gün çok uyku ihtiyacınız olacak, o yüzden size naçizane tavsiyem ya yatak odanıza küçük bir televizyon alın ya da emzirme işlemini akşam tv olan bir odada yapın.. en büyük risk emzirirken uyumak, sadece onun için ilk haftalar başınızda biri beklemeli ama bekleyen yoksa televizyon işini görüyor hiç endişe etme.. zaten tek başına olacağın için kendi kurallarını koyuyorsun daha disipline büyüyor bebekler :)

Benim eltiler de bu konuda birbirine girmişti 2 elti bi görümce peşpeşe dogrunca sende çok kaldı bende az kaldı muhabbet leri olmuştu. Yazık kv bi oraya bi buraya koşup duruyordu yine yaranamadı iki sene gecti hala kadına bu konuda laf sokuyorlar yazık..

Arkadasım hiç korkma rabbim bi kolaylık verir.. Sezeryanla dogum yaptım ve ben bayaa bi kilolu oldugum için ameliyat ım zor gecti nabzım durdu vs.. Bir gece kaldım hastanede ikinci gün evimdeyim kv ile yaşıyodum ama 6.günde yolladım kızına.. İkinci gün dikişler acıyodu üç dörtte gayet iyiydim hemde ramazan dı hergün eşimin iftarını bile hazırladım kızım ilk 15 gün kolik gibiydi 18 saat uyumadığını bilirim uykusuzluk evet çok zor ama üstesinden gelinemez bi durum değil.. Benimde ilk bebegim buarada.. Çok okudum çok araştırdım hangi durumda ne yapılır nasıl yıkanır videolar izledim hep dogumdan önce.. 8 gün gayet makul bi süre ilk banyosunda ablan olur sonra eşinle yıkarsınız yaz bebegi çok sıkıntılı olmaz Allahın izniyle..sabah kalkıp iyi kahvaltı bi kahvalti yapmak bile seni zinde tutar.. İsteseydim kv kalırdı ama sesini bile duymaya tahammülüm yoktu logusa psikolojisi işte bide ben hayatım boyunca tek başıma mücadele ettim kimseye minnet etmedim sonra laf söz olacağına kendi başımın caresine bakmayı tercih ettim.. Şimdi iki çocuklu ablalarım bile bana danışır cocuk bakımıyla ilgili kızım bir yaşında..diyecegim o ki bol bol dua et maneviyat ı hep canlı taze tut sana böyle davranan görümcenin yaptıklarını yaz bi kenara bu zor günler gecincede mesafeli soguk ol ki seni ezdiğini üste çıktığını sanmasın.. Bir de herşey i danışabilecegin biri olsun telefonun ucunda bile olsa gerisini halledersin hiiiç canını sıkma.. Annelik vazifesi kadına neden verilmiş bu kadar cok cephede savaşabilen başka bi canlı olmadıgı için..ayrıca özelden banada ulaşabilirsin elimden geldiğince destek olurum bilirim insan o dönemde çok evhamlanıyo.. Sağlıkla sıhhatle kavuş inş bebeğine :)
Teşekkür ederim canım bende senin gibi düşünüyorum zaten mesafeliyim görümcemle yüz göz olmakta istemiyorum o yüzden hiç gidip bir şey söylemedim kendi başımın çaresine bakıcam.Birşey olursa sorarım sana deneyimli annelerden fikir almak önemli benim için:)

zor mu zor ama imkansız değil.. ben doğumdan eve gelip maillerimi kontrol edip cevaplamıştım :KK53: inşallah sizinki de bu derece rahat geçer.. tek sorun narkoz alacağınız için ilk 10-15 gün çok uyku ihtiyacınız olacak, o yüzden size naçizane tavsiyem ya yatak odanıza küçük bir televizyon alın ya da emzirme işlemini akşam tv olan bir odada yapın.. en büyük risk emzirirken uyumak, sadece onun için ilk haftalar başınızda biri beklemeli ama bekleyen yoksa televizyon işini görüyor hiç endişe etme.. zaten tek başına olacağın için kendi kurallarını koyuyorsun daha disipline büyüyor bebekler :)
Evet cnm yatak odamda televizyon var zaten genelde geceleri yalnız olduğum için tv koymuştuk yatak odasına tesadüf olmuşilk 8 gün yalnız olmayacağım için sonrasında da toparlarım umarım birde eşim 5 te sabah evde oluyor oda avantaj benim için gündüzleri evde çünki o zaman uyuyabilirim o yardım eder idare edicem bir şekilde konuyu açarken çok endişeliydim ama yorumlar cesaretlendirdi beni

Benim eltiler de bu konuda birbirine girmişti 2 elti bi görümce peşpeşe dogrunca sende çok kaldı bende az kaldı muhabbet leri olmuştu. Yazık kv bi oraya bi buraya koşup duruyordu yine yaranamadı iki sene gecti hala kadına bu konuda laf sokuyorlar yazık..
Evet ya insanlar ne fena gerçekten ne gerek var halbuki böyle şeylere

bu yapıya baglı sanırım. ben 2 gün yattım hastanede eve geldıkten sonra yatmadım. ihtiyacım olmadı.
zaten bebekten yatamayacaksın saat bası senı ısteyecek ve emecek :=)
kıskanc görümcene gelınce, eltının yerınde olsaydım canım kimin yanında olmak ıstıyorsa ona bakardım.
umarım kimse bakmaz ona

Her doğum zor her tecrübe ağır biri ikisi üçü hiç farketmiyor inan ..ikinci evladında da aynı telaşları yaşayacaksın bunlar gayet normal ..ama şunu söyleyim yurt dışındayım kimsem yok bir tek eşim ben ve oğlum bir de ailemizin yeni üyesi oda kısmet olursa ağustos ayında aramıza katılacak Allah tan başkaca kimsemiz yok burda ..ilk doğumumda sabahı kalktım hastanede oğlumu yıkadım sonra onu yatağına uyutup gidip kendi duşunu aldım ..eve geldim ortalığı topladım yemeğimi yaptım her işimi kendim gördüm ..oğlumuda fazlasıyla yettim şimdi bir buçuk yaşında ..ve dediğim gibi ağustosta Allah kısmet ederse yine doğumum var ..korkularım yok mu ohooooooo yerden göğe kadar ama biz kadınlar o kadar güçlüyüz ki o kadar dayanıklıyız ki her şeye bir de üstüne anne olunca yapamıyacağımız hiçbir şey kalmıyor..sende yüreğini serin tut eminim en iyi en güzel şekilde bakarsın hem kendine hem bebeğine hayırlısıyla kucagına alırsın inşallah

Görümcenin senden daha cok yardima ihtiyaci var cunku ardinda iki cocuk var.Gerci yaslari kac bilmiyorum ama ilk cocugunuz ve inanin bana ilk bir kac gun haric sonrasinda yalniz olmaniz sizin cok cok daha iyi.Yine de yaptigi cok kötü insallah sirf bu art niyetinden basina bir sey gelmez.

Kızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
Can'ım sezeryanşa doğurdum ilk hafta pazara bile gittim 10. Gün annemi gönderdim ben yeterim kendime diye. Ramazan'daki hem sahur hazırladım hem iftar Allah yardımcın olur Meraketme. Ama imkan varsa kuzenin ve ablan ayrı ayrı gelsinler daha uzun sure kalmış ş
Olurlar

Sadece Ben diyen insanlardan nefret ediyorum gorumceniz tam bir bencilmis...
Korkulacak hic bir sey yok 8.gunde gayet iyi toparlanirsiniz benim Oz annem sezaryanla dogum yapmistim eve geldigimin ertesi gunu birakip gitti ve benim evde bakima ihtiyaci olan iki tane daha yavrum vardi....ama rabbim guc veriyor 2 normal dogumdan sonra 3.sezeryan olmasi biraz agir geldi ama cok sukur atlattim sende atlatirsin en azindan kimsenin minneti nazi olmicak....emin olun sakin kafayla bebisinize daha iyi bakarsaniz eski den Ben top patlasa duymazdim ama bebek olunca bir gozu acik uyuyorsun rabbim tarafindan hafifliyor o uyku...

Ahh bu anasizlik yok mu. Her yerde yara her yerde eksiklik ben de düşünürüm böyle seylerde annemsiz ne yaparim diye sizin ne güzel ablaniz varmis bende o da yok ne yapsin ne etsin gelsin yaniniza bence

Konu sahibi sen icini ferah tut allah sabrini verir. Sadece gece yataginda yatarak emzirme. Eger tok olurlarsa bebek bide gazi olmazsa pek uyanmaz. Baby phone al odasina bebegin eger senin odanda yatmayacaksa hemen duyarsin sesini. Gorumceninde sacini basini yolasim geldi. Kiskanc mendebur. :KK62::sinirli:

Back
X