• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısınız evet ama ya durumları yok ya bu kültüre sahip değiller ya da konu sahibi ile araları iyi değil
Eş ailesi ile arası nasıldır bilemeyiz eğer konu sahibi yazdıysa da bilmiyorum görmedim henüz tüm yorumları okumadım fakat o eve giden sadece gelin değil kendi oğulları ve abisi de var o evde.

Bizim misafir kültürümüzde ''sen yap- neden hizmet edelim?'' gibi şeyler uygun değildir. Özellikle nadiren gelen bir misafirse asla. Pastaneden gerekirse kek,poğaça ve biskuvi alınır yine misafir boş gönderilmez.
Konu sahibi ve eşi ailesine kalmaya gidiyor olsaydı tabi mutfağa el atsın ama günübirlik gidilen bir yerde ve kmlerce yol çektikten sonra birde neden evde kendi yemeğini kendisi yapsın?

Yeri geliyor samimi olmadığımız insanlar bile misafirliğe geldiğinde boş göndermiyoruz market ürünleri dahi olsa sofra hazırlıyoruz, en kötü kahve ısmarlıyoruz.

Eminim ki birçok insan ayda yılda bir gittiği eş ailesinde hizmet etmek istemez. Güleryüz ile karşılanmaması üzer. Ve daha niceleri. Keşke bazı üyeler, empati kurarak objektif bir yorum sergileselerdi.

Eş ailesi ile arası nasıldır bilemeyiz eğer konu sahibi yazdıysa da bilmiyorum görmedim henüz tüm yorumları okumadım fakat o eve giden sadece gelin değil kendi oğulları ve abisi de var o evde.

Bizim misafir kültürümüzde ''sen yap- neden hizmet edelim?'' gibi şeyler uygun değildir. Özellikle nadiren gelen bir misafirse asla. Pastaneden gerekirse kek,poğaça ve biskuvi alınır yine misafir boş gönderilmez.
Konu sahibi ve eşi ailesine kalmaya gidiyor olsaydı tabi mutfağa el atsın ama günübirlik gidilen bir yerde ve kmlerce yol çektikten sonra birde neden evde kendi yemeğini kendisi yapsın?

Yeri geliyor samimi olmadığımız insanlar bile misafirliğe geldiğinde boş göndermiyoruz market ürünleri dahi olsa sofra hazırlıyoruz, en kötü kahve ısmarlıyoruz.

Eminim ki birçok insan ayda yılda bir gittiği eş ailesinde hizmet etmek istemez. Güleryüz ile karşılanmaması üzer. Ve daha niceleri. Keşke bazı üyeler, empati kurarak objektif bir yorum sergileselerdi.
Katılıyorum bi de sen gelinsin bekleme yap diyenler olmuş ama senede 2 kere 10 saatlik yoldan gittiğim evde önüme bi çay konsun isterim anamın evi bile olsa. Ki yurtdışındayım İzmir e her döndüğümde mükellef bi masa ile karşılar annem. Görgü meselesi bu evin kime ait olduğu meselesi değil, bizde uzun yoldan gelene hizmet ettirilmez aç bırakılmaz falan ister en yakın ol ister 7 kat el. Kaynana sorunlu bence de

Allah askina yatın uyuyun. Karşı tarafı dinleyemecegimize göre 🫠Mahkeme salonundamısınız
O zaman bu sitede işiniz de yok hakime hanım.
Karşı tarafa bir dilekçe gönderin isterseniz. Onlarda katılsınlar. Sonra siz değerlendirin.
Gereği düşünüldü:
Lütfen uyuyun siz.
Sen uyursan hiçbir sorun kalmaz aslında :)

Katılıyorum bi de sen gelinsin bekleme yap diyenler olmuş ama senede 2 kere 10 saatlik yoldan gittiğim evde önüme bi çay konsun isterim anamın evi bile olsa. Ki yurtdışındayım İzmir e her döndüğümde mükellef bi masa ile karşılar annem. Görgü meselesi bu evin kime ait olduğu meselesi değil, bizde uzun yoldan gelene hizmet ettirilme aç bırakılmaz falan ister en yakın ol ister 7 kat el. Kaynana sorunlu bence de
Konuyu tekrar okudum mesela konu sahibi ''onlar geldiği zaman 4/4lük ağırladım'' yazmış. Hani gelin hanımda yapmayan biri değil bence bu yüzden kırılmış. Burada ne konular okuduk aileyi geç arkadaşı güzel ağırlayamadı diye laf-söz yapanlar

Aile dinamiğini bilmediğin konularda kimseyi yargılama ya da savunma ,ayrıca üslubuna dikkat et.

Katılıyorum bi de sen gelinsin bekleme yap diyenler olmuş ama senede 2 kere 10 saatlik yoldan gittiğim evde önüme bi çay konsun isterim anamın evi bile olsa. Ki yurtdışındayım İzmir e her döndüğümde mükellef bi masa ile karşılar annem. Görgü meselesi bu evin kime ait olduğu meselesi değil, bizde uzun yoldan gelene hizmet ettirilme aç bırakılmaz falan ister en yakın ol ister 7 kat el. Kaynana sorunlu bence de
Amcamın eşi babaannemi hiç sevmez kadın yazik elinde tepsi ile bekler hizmet ederdi
Ama bir iki defa tersledi yemeğini eleştirdi artık babaannemde bir şey yapmaz oldu
Bak diğer damat gelin vs öyle değil o yengeme karşı tavrı bu

Evet ilk başlarda dediğiniz gibi olmalı ama 1 2 yıl geçmiş hatta 3 5 ay geçmiş hâlâ yeni gelin modunda misafir modunda takılmaya gerek yok bence bu benim fikrim tabi herkes aynı fikirde olamaz
Her ailenin dinamiği, görgüsü, geleneği farklıdır. Benim o evlilikteki kayın ailem, özellikle kayınpederim herhangi bir konuda benim darılmamam için hep imtina gösterdiler. Beni istemeye geldiklerinde babam rica etmişti. Üniversite de okuyordum. Evlenmeme razı gelmişti ama okulumu da bitirmeme şart koşmuştu. Kayınpederim vefat edene kadar kendi elleriyle bana Adana kebap yapardı. Ama hepsi karışıklı. Onlarda Ankara'ya geldiklerinde biz onları en güzel şekilde misafir ederdik.

Ben size hicbir sey söylemedim. Siz bana yazdınız. Ben konu sahibine kendi görüşümü yazdım. Siz de öyle yapın lütfen.
ben öyle yapıyorum da siz muneye tüm üyeleri şikayet edip üyeliklerinin iptalini istiyorsunuz ? :) gerçekten objektif misiniz şimdi ?

Her ailenin dinamiği, görgüsü, geleneği farklıdır. Benim o evlilikteki kayın ailem, özellikle kayınpederim herhangi bir konuda benim darılmamam için hep imtina gösterdiler. Beni istemeye geldiklerinde babam rica etmişti. Üniversite de okuyordum. Evlenmeme razı gelmişti ama okulumu da bitirmeme şart koşmuştu. Kayınpederim vefat edene kadar kendi elleriyle bana Adana kebap yapardı. Ama hepsi karışıklı. Onlarda Ankara'ya geldiklerinde biz onları en güzel şekilde misafir ederdik.
İşte herşey karşılıklı oluyor bu konuda altta yatan başka sebepler var bence

ben öyle yapıyorum da siz muneye tüm üyeleri şikayet edip üyeliklerinin iptalini istiyorsunuz ? :) gerçekten objektif misiniz şimdi ?
Tüm değiĺ. Gelinler hizmet
Tamam seviyeli konuşma olmayacak sizinle belli oldu..sayın avukat
Ben gayet seviyeli yaziyorum size. Siz bana yaziyorsunuz yazmayabilirsiniz mesela. Ben size yönelik hicbir sey yazmadım. Konu sahibine yorum disinda.

Arkadaşlar sakin olun bence hiç tanımadığınız bir insanın yazdığı bir konuda tartışıp birbirinizi üzmeyin
Sonuçta burası gerçek reel bir yer değil
Herkes diyemem ama çoğu kişi olayları değiştirerek anlatıyor
Değer mi sizce kalp kırıp banlsnmaya

İşte herşey karşılıklı oluyor bu konuda altta yatan başka sebepler var bence
Çok fazla okumadım ama bak mesala aklıma bir şey daha geldi.
Şimdi Adana sıcak bir memleket olduğu için sıcak suyu güneş panellerinden sağlıyorlardı. Küçük bir kombi gibi bir şeyleri vardı. Ben Adana'da banyo yapacağım zaman kayınvalidem ya da görümcem bana onları hazırlıyordu. Havlu koyuyorlardı. Yani sonuçta ne ben onları bana hizmet ediyor gibi düşündüm, ne de onların bana biz sana hizmet ediyoruz diye başıma kaktıklarını.
Kayınvalidem ressamdı. O da Ankara'ya geldiğinde Ulus'ta otantik yerleri, müzeleri gezmiştik. Kermes kurulmuştu. Ona gitmiştik. 15 senelik evliliğimde bir dedikodu, çekişme, gerginlik yaşadığımızı hatırlamıyorum.

Çok fazla okumadım ama bak mesala aklıma bir şey daha geldi.
Şimdi Adana sıcak bir memleket olduğu için sıcak suyu güneş panellerinden sağlıyorlardı. Küçük bir kombi gibi bir şeyleri vardı. Ben Adana'da banyo yapacağım zaman kayınvalidem ya da görümcem bana onları hazırlıyordu. Havlu koyuyorlardı. Yani sonuçta ne ben onları bana hizmet ediyor gibi düşündüm, ne de onların bana biz sana hizmet ediyoruz diye başıma kaktıklarını.
Kayınvalidem ressamdı. O da Ankara'ya geldiğinde Ulus'ta otantik yerleri, müzeleri gezmiştik. Kermes kurulmuştu. Ona gitmiştik. 15 senelik evliliğimde bir dedikodu, çekişme, gerginlik yaşadığımızı hatırlamıyorum.
Yahu 85 yaşında kaynanam bile yapamıyorum diyip 1 hafta cateringle anlaşmıştı 4 gün dışardan yemek geldi evine, bu da yabancı kaynana yani, hani bizim adetimiz görgümüz falan diyoruz, elin kaynanası neler yapıyor. Yeter ki iyi niyet olsun insanda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X