Görümcemmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
en sonunda bir üyeyi çıldırttı, kendisiyle bir goturecek mapusa
Sekme kapatma diye bir şey var piraye, her çıldıran hakaret edecekse işimiz var.

Kurallar topiğinde yer alan şu yazıyı bırakayım:

• Kimse sizleri yorum yapmak için zorlamıyor !
  • Yorum yazmaz iseniz inanın üzülecek, arkanızdan ağlayacak kimse yok !
  • Kendinizi asla her konuya yorum yazmak gibi bir zorunluluk içinde hissetmeyin !
  • Yorumlarınızın sonuçlarına katlanın !

Sitede ağzına geleni söyleyenlerin büyük kısmının kendisini eğitimli diye nitelendirmesi de cabası.
Ben mi yanlış biliyorum? Eğitimli insan kendisini düzgün ifade edebilen insandır, en güçlü silahı zekası, okumuşluğu ve kelimeleri iyi kullanabilme kabiliyetidir, hakaretse kendisini ifade etme yetersizliği olanların işidir.

Mune hanım konumu kapatabilirmisinz çok rica etsem
Şu durumda diğer üyeyle karşılıklı hakaret ve üslupsuz mesajlarınız sebebiyle talep etmeseniz dahi konu kurallar gereği kapatılmak zorundaydı maalesef.
Bu açıklamanın altına da konudan üye yasaklamayı anlatan konunun linkini bırakayım:

Ben uyumuşum

E kendiniz yazmışsınız bize hizmet etmiyor diye. Ben mi uydurdum bunu da?
Öte yandan uslubunuz ne olduğunuzu belli etti burada,kusura bakmayın artık sizden hazzetmediği için evde kalmadığından neredeyse eminim. Oh iyi yapıyor,bayram günü sizi mi çekecek ,avam avam konuşup duruyorsunuzdur muhtemelen seviye yerlerde zira.

Hala içiniz soğumadı mı sizin ? Tarzınızı gösterdiğiniz için teşekkür ederiz, neden görümce her bayram kaçacak yer arıyor, kaynana neden kuru kuru kalk git çayı veriyor önünüze anlaşıldı. Sevmiyorlar işte illa yüzünüze mi haykırılsın istiyorsunuz, bilin de gitmeyin, kendiniz de kabul etmeyin. Tabi kocaya laf anlatması var de mi şimdi kolay gelsin.

konu sahibini tanımıyorum ama eve gelen kim olursa yoldan gelmiş önüne bir yemek koyarsın bunun yaşlısı genci olmaz ha bu kadar istemiyorlarsa konu sahiibi de gitmesin
Burda herhangi bir müşkülü olmadığı halde, sırf gelin hizmeti görücem diye her gün gelinin evine dadanan, misafirini de toplayıp gelen kaynanalar için diyoruz konu sahiplerine hizmette kusur et yavaş yavaş ayakları kesilir, kaynana onu yapıyor gibi sanki. Seni bilmem de ben böylesini evime sokmam. Kocasının yüzü suyu hürmetine yaptıklarını da marifet gibi anlatmış, e yapma? Cesaretin varsa yapma yani.

Değer verilmiyor ki gösterilmiyor. Olmayan şey nasıl gösterilsin? Değer görmedikleri yere de sokulup durulmayacak, yapacak bi şey yok. Bayramı seyranı yok bu işin, yılda bir bile bu oluyorsa yılda bir bile gitmeyeceksin.

Görümce değilde kayınvalde oğlunun eşini sevmesede ondan hiç hazetmesede oğlunun hatırı içinde olsa evine gelen gelinini güzel ağırlamalı
Aksi halde hoşlanmadığı gelinin evine gidipde börekleri gömmüp şehir turuda yapmayacak bir zahmet.
Evimize herzaman sevdiğimiz insanlar gelmeyecek, ama geldi diye kovmaktan beter edemeyiz. Bizim kültürümüze ters. Evde hiç birşey yoksa bile, ki olmayabilir, çayın yanına ekmek zeytin koyarsın ama gene boş yollamasın.
Kimse gelinene yada kv desine bayılmıyor, yada kimse demim ama çok az insan seviyor. Ama herkes davranışları ile kendi kalitesini gösterir, o ailede kalite yok işte bunu tartışmaya bile gerek yok

Ben defalarca bu muameleyi gördüğüm yere gitmem. Kendi iyi ağırlıyor, ama ona gelince kuru çayla geçiştiriliyor. E gitmesin? Kocası gitsin anasıyla çay mı içiyo çorba mı içiyo napıyosa yapsın işte. Sevilmiyosun bu da gözüne sokuluyor ama her bayram tıpış tıpış gidiyorsun sebebi neydi ki diye soruyorum, canım öyle istedi diyor. Şikayet de etmesin o zaman. Kimsenin önüne de koymasın börek, koyunca gömülüyor kendi önüne konsa kendi de gömecek.

Sebebi çok belli
Evli ve eşiyle gidiyor
Anladığım kadarıyla daha yeni evli, zamanla oda tavrını koyacak ve gitmeyi bırakacak zaten Allahın emri, ama şuan eşinin yanında gidiyor diye her muameleyi hakmi ediyor? Kv bence gelini sevmiyor değil, oğlu dahil insan sevmiyor. Gelinin sevdiğini yapmasına gerek yok, oğlunu hiçmi özlemez bir insan şu kurabiyeyide çok sever yapimde gelince çayın yanında yer demezmi? Oğluna yapacak-geline değil. Onu bile yapmiyorsa bu kadın demekki evlat sevmiyor, gelsin istemiyor
Hepsini geçtim yoldan gelen insana masa kurulmazmı? Seversin sevmesin, ne alaka?
Kv de kötü ve görgüsüz bukadar net
Haa yarın birgün o gelin evine gitmeyi bırakınca oturur ağlar gelen gidene anlatır, ben onlara hiç bişey yapmadım hep iyiliklerini istedim ama kapımı bile açmiyorlar diye.
Şaşmaz

Biraz daha sakin kalsa zamanla böyle düşünebilirdim, 1 haftadır içi soğumamış geliyo gidiyo saçma sapan konuşup gidiyor. Kavgacılık akıyor satırlardan, ki gece cennet mahallesi olmuş buralar. Kaynana özellikle görümceyi dinlemek isterdim ben.

kavgayı bilmiyorum her sayfayı okumadım
Ama baz yorumlar beni bile sinirlendirdi
Sürekli mecburmu, kalk sen yap falan gibi muhabbetlerden bana bile bay geldi, konu sahibinin sinirlenmesini anlarım.
sade bu konu için demiyorum genel tutum bu burda
Ona mecburmu şuna mecburmu
Bu dünyaya evlat getirdiysek evet mecburuz ya.
Bukadar basit
Evladını seven onun sevdiğini sevmesede saygı gösterir. Evine gelmiş birini iyi kötü ağırlar. Gerekirse 2 gün idare eder, nasılsa uzaklar birdaha nezaman görecem der.
Benim kızımın arkadaşları geliyor eve, evi b.k götürüyor onlar varken mutfağıa girip yiyip içip döküyorlar, odasını talan ediyorlar. Ben çokmu merakım yada mecburum? Yoo değilim, ama çocuğum güzel vakit geçiriyor diye birşey demiyorum. Elimden geldiğince iyi ağırlıyorum, akşam olunca evlerine gidecekler zaten, bize yerleşmeyecek hiç biri.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…