Görümcemmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neye yardım etcem zaten ortada yapılan bir şey yok kalkıp ta 5 saatlik misafirlikte gün menüsü mü hazırlayım
Eşiniz kardeşine nereye gidiyorsun yeni geldik demiyor mu peki? Gel bir yüzünü görelim de sonra katılırsın arkadaslarina demiyor mu? Ayrica ben olsam anne çay suyunu koyuyorum ama biraz karnımız aç bir şeyler mi yapsak diyerek duruma bakardım. Ya da eşinizin de evi. Eşiniz çayı koysun, siz de aldıklarınızı tabağa koyun. Sıcak yemek vardır açın dolabı ısıtın. Anladım misafir görüyorsunuz kendinizi hizmet bekliyorsunuz. Ama misafir değilsiniz. Kendi aileniz nasılsa eşinizin ailesi de sizin için o olmalı.

Arkadaşlar hepinize merhaba 🙋benim bir tane görümcem var bekar ailesiyle yaşıyor biz eşimle yeni evli sayılırız farklı memleketlerdeyiz geleceğimiz gün belli yatıya bile kalmıyoruz çünkü annesi hiç kalın demiyor eşimin annesi 60 yaşlarında falandır kendisi yaşlı diyelim ama kızı 25 yaşında ve bu kıza abisinin çok büyük destekleri olmuştur maddi ve manevi olarak bnde keza öyle hediyeler almışımdır.Lakin biz ne zaman evlerine gitsek kız sürekli arkadaşlaryla dışarı çıkıyor beni geçin abisiylede ilgilenmiyor ve bize bişey yapın çayın yanına bari sonuçta kaç km öteden geliyoruz annesi yaşlı da bu kız düsünemiyormu ve bizm aldıklarımızı bari önümüze koyun o bile yok şimdi bayramda yine bunlar olacak ve bunlar bize geldiler bn dört dörtlük ağırladım insan düşünemez mi yada işine mi gelmiyor ayıp değil mi ben mi alınıyorum hiç bilemedim açıkçası
tam istedigim gorumce tipi. görümce gormeyeyim omrumce🤣 yapmasinlar ya cok mu lazim, siz de yapmazsiniz olur biter

Arkadaşlar hepinize merhaba 🙋benim bir tane görümcem var bekar ailesiyle yaşıyor biz eşimle yeni evli sayılırız farklı memleketlerdeyiz geleceğimiz gün belli yatıya bile kalmıyoruz çünkü annesi hiç kalın demiyor eşimin annesi 60 yaşlarında falandır kendisi yaşlı diyelim ama kızı 25 yaşında ve bu kıza abisinin çok büyük destekleri olmuştur maddi ve manevi olarak bnde keza öyle hediyeler almışımdır.Lakin biz ne zaman evlerine gitsek kız sürekli arkadaşlaryla dışarı çıkıyor beni geçin abisiylede ilgilenmiyor ve bize bişey yapın çayın yanına bari sonuçta kaç km öteden geliyoruz annesi yaşlı da bu kız düsünemiyormu ve bizm aldıklarımızı bari önümüze koyun o bile yok şimdi bayramda yine bunlar olacak ve bunlar bize geldiler bn dört dörtlük ağırladım insan düşünemez mi yada işine mi gelmiyor ayıp değil mi ben mi alınıyorum hiç bilemedim açıkçası
Siz giderken bir kuru pasta alın. Çayı da demleyin.gencecik kız gezip dolaşacak.

Konu sahibi haklı bence senede bir kere gidilen bir ev kayınvalide yaşlı değil sonuçta,eşinin ailesi size değer vermiyor gibi geldi .Annem iki bina ötemde oturur bizi her gün çağırsa her gün yemeğini eksik etmez . Size hak veriyorum yemekten öte insan bi samimiyet kurar ,konu sahibi o sıcaklığı göremediği için kalkıp mutfağa bir şeyler hazırlamıyor bence ,haklı olarak 25 yaşındaki kız da o gün arkadaşları ile görüşmeyi versin uzak yoldan en yakınları geliyor sonuçta

Siz şakamısınız cidden hem kendim getircem hemde kalkıp kendi önüme kendim mi koyacağım harbi ne yeyip içip bu yorumları yapıyorsnz
Ohoo valla biz KV evinde sofra kurup mutfak bile topluyoruz allah sizi inandirsın, incilerimiz de dokulmuyor... Şaka değil gerçek

Ohoo valla biz KV evinde sofra kurup mutfak bile topluyoruz allah sizi inandirsın, incilerimiz de dokulmuyor... Şaka değil gerçek
Siz o samimiyeti görmüşsünüz demekki konu sahibi hiç bir samimiyet görmediğini söylüyor oda bir yeşil ışık görse yapar eminim kv yatıya kalın bile demiyormuş .

Siz giderken bir kuru pasta alın. Çayı da demleyin.gencecik kız gezip dolaşacak.
Oldu canım 5 günlük yemekte yapıp bırakayım mı giderken? Okuma yazman yok mu giderken eli boş gitmiyorm diye ayrıca haftada bir mı gidiyorum da çay demleyeceğim ne münasebet

Oldu canım 5 günlük yemekte yapıp bırakayım mı giderken? Okuma yazman yok mu giderken eli boş gitmiyorm diye ayrıca haftada bir mı gidiyorum da çay demleyeceğim ne münasebet
Ne alaka ya bir çay demlemekte ne var ? İyi ki evde durmuyormus görümce herkes hakettiğini yaşıyor.

Yalnız bütün cözüm önerilerine kapalısınız. Mantıkli yorum yapılmış size. Siz de o evin bir ferdisiniz sizde getirdiklerinizden koyabilirsiniz denmiş. Daha yeni evli olduğunuzu belirtmistiniz. Esinizin ailesini benimseyememişsiniz bence.
Biraz kendinize gelin
Hem daha yeni evli oldugunu belırttıgının farkındasınız hemde ailesini benımseyememıssınız diyorsunuz

E yenı evli ya hani? Normali bu zaten, hemen bı ıkı ayda kucaklarına atlamak degıl, herkesin karakteri farklı.
Biri lak diye ısınır ınsana, dıgerı gordugu deger kadar ısınır, bu da zamanla

Ayrıca görgü bılen İnsan bunu ben getirdim koyarım aha dıye alıp da tabaklara pay etmez, nasıl ailelerde buyudunuz yahu.

Konursa yenilir
Ya da getırdıklerınızı nıye pay etmedim kızım, koysana tabaklara yiyelim... Denirse koyar gelir o kişide.

Bilmiyorsanız ogrenın, sokak lambası bıle aydınlanıyor sizde bı aydınlanın geç kalmadan

Siz o samimiyeti görmüşsünüz demekki konu sahibi hiç bir samimiyet görmediğini söylüyor oda bir yeşil ışık görse yapar eminim kv yatıya kalın bile demiyormuş .
Konu sahibi haklı bence senede bir kere gidilen bir ev kayınvalide yaşlı değil sonuçta,eşinin ailesi size değer vermiyor gibi geldi .Annem iki bina ötemde oturur bizi her gün çağırsa her gün yemeğini eksik etmez . Size hak veriyorum yemekten öte insan bi samimiyet kurar ,konu sahibi o sıcaklığı göremediği için kalkıp mutfağa bir şeyler hazırlamıyor bence ,haklı olarak 25 yaşındaki kız da o gün arkadaşları ile görüşmeyi versin uzak yoldan en yakınları geliyor sonuçta
Aynen nadir de olsa ne demek istediğimi anlayan çıkıyor laf sokmak için yorum yapan tonla sonuç olarak sürekli git gel yapan insanlar değilz ve kendi oğlu ayrıca bana geldiklerinde ben yıllk izin alıp onlarla vakit geçirdim bir şeylerini eksik etmedim ayıp yaptıkları

Biraz kendinize gelin
Hem daha yeni evli oldugunu belırttıgının farkındasınız hemde ailesini benımseyememıssınız diyorsunuz

E yenı evli ya hani? Normali bu zaten, hemen bı ıkı ayda kucaklarına atlamak degıl, herkesin karakteri farklı.

Ayrıca görgü bılen İnsan bunu ben getirdim koyarım aha dıye alıp da tabaklara pay etmez, nasıl ailelerde buyudunuz yahu.

Konursa yenilir
Ya da getırdıklerınızı nıye pay etmedim kızım, koysana tabaklara yiyelim... Denirse koyar gelir o kişide.

Bilmiyorsanız ogrenın, sokak lambası bıle aydınlanıyor sizde bı aydınlanın geç kalmadan
O yazan Ellerin dert görmesin inşallah

Aynen nadir de olsa ne demek istediğimi anlayan çıkıyor laf sokmak için yorum yapan tonla sonuç olarak sürekli git gel yapan insanlar değilz ve kendi oğlu ayrıca bana geldiklerinde ben yıllk izin alıp onlarla vakit geçirdim bir şeylerini eksik etmedim ayıp yaptıkları
Siz haklısnız yazılanları takmayın bence

Biraz kendinize gelin

Konursa yenilir

Nasıl bir ailede yetiştiğimi ilk sayfada yazdım. Bizde misafire önem verilir. Kim gelirse gelsin. Konu sahibine "bunu ben getirdim aha" diyerek masaya koy diyen olmadi zaten. Siz de o ailenin bir ferdisiniz beraber yapın ya da sizde getirdiklerinizden koyun dedi herkes. Anlatabiliyor muyum. Yeterince aydınlandınız değil mi? Ayrıca milleti elestireceginize ilk önce tüm yorumlari okuyun sonra yorum yapın. Nasıl ailede büyüdünüz yahu diyerek kimseye hadsiz hadsiz konuşmaya hakkınız yok.

Ay ne güzel işte, içsin çayini gitsin evine..çok mu meraklı yayları çıkmış çekyatta günlerce yatmaya, alemin evinde banyo tuvalet sırası beklemeye...Benimki ilk zamanlar illa kalın derdi, çok da ozenirdi ikramına filan sağolsun ama bu bile stres kaynağıydı benim için, yabancı yatakta uyumak istemiyorum ya, arabayla 5 saati aşmayan mesafelerde ziyarete mecbursam asla yatılı kalmam. Herkes bilir, kimse de ısrar etmez artık

Ay ne güzel işte, içsin çayini gitsin evine..çok mu meraklı yayları çıkmış çekyatta günlerce yatmaya, alemin evinde banyo tuvalet sırası beklemeye...Benimki ilk zamanlar illa kalın derdi, çok da ozenirdi ikramına filan sağolsun ama bu bile stres kaynağıydı benim için, yabancı yatakta uyumak istemiyorum ya, 5 saati aşmayan mesafelerde ziyarete mecbursam asla yatılı kalmam. Herkes bilir, kimse de ısrar etmez artık
Arkadaş sanırım kendine ve eşine değer verilmediğini hissediyor bu yüzden üzgün haklı olarak ,bir güler yüz bir bardak çay herkesin yapabileceği şeyler eminim konu sahibinde kalmaya çok meraklı değildir ama insan en azından oğlunu seviyorsa biraz yakınlık gösterir diye düşünüyorum .

Neye yardım etcem zaten ortada yapılan bir şey yok kalkıp ta 5 saatlik misafirlikte gün menüsü mü hazırlayım
Hayatım önüne kuru çay konulan bir evde 5 saat oturmak da tuhaf...Belli ki Kayinaile senden hic hoşlanmıyor (haklı da olabilirler bilemiyorum) nezaket kuralları çerçevesinde çayini icer kalkarsın , ben şahsen kısa kesilmesini istediğim ziyarette kahve ikram eder ugurlarim, sevdiğim misafiri tatlisindan tuzlusuna çıkarıp karpuz kesmeden yollamam. İki bardak çay içip 5 saat oturan da ne bileyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X