Görümcemmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaş sanırım kendine ve eşine değer verilmediğini hissediyor bu yüzden üzgün haklı olarak ,bir güler yüz bir bardak çay herkesin yapabileceği şeyler eminim konu sahibinde kalmaya çok meraklı değildir ama insan en azından oğlunu seviyorsa biraz yakınlık gösterir diye düşünüyorum .
Bu da anneyle oglun problemi...Ben gelin olarak dahil olmak istemiyorum zaten onların hukukuna ama bu konuda sanki konu sahibi kayinaileye illallah dedirtmis, insanlar sırf oğullarınin huzuru kaçmasın diye yansitmamislar ama çok da istekli gorunemiyorlar (gorumcenin evden kaçması, KV nin lök gibi oturması, oğluna yarım ağızla bile bu gece kalın diyememesi...vs) ziyaretlerde gibi geldi bana da tabi bilemiyorum...

Bu da anneyle oglun problemi...Ben gelin olarak dahil olmak istemiyorum zaten onların hukukuna ama bu konuda sanki konu sahibi kayinaileye illallah dedirtmis, insanlar sırf oğullarınin huzuru kaçmasın diye yansitmamislar ama çok da istekli gorunemiyorlar (gorumcenin evden kaçması, KV nin lök gibi oturması, oğluna yarım ağızla bile bu gece kalın diyememesi...vs) ziyaretlerde gibi geldi bana da tabi bilemiyorum...
İnanın sevdiği oğluysa ne olursa olsun hürmetini yapıyor ki kişisi ..
Yapılan şey tamamen değer vermemek

İnanın sevdiği oğluysa ne olursa olsun hürmetini yapıyor ki kişisi ..
Yapılan şey tamamen değer vermemek
Yani aynı şeyi söylüyoruz aslında. Değer veriyorlarsa da oğullarına vermiyorlarsa da oğullarına... Gelinin üzerine alınacağı bişey yok ki, aksine evlendikten sonra oğlunu kıymete bindirip vay dün geldin bugün gelmedin, vay ondan yedin bundan yemedin, vay 3 gün kaldın beş gün kalmadın diye oğlunu da gelinini de darlayan bı tıp olsa daha mı iyiydi konu sahibi için ? Böyle gelini darlamayan KV her zaman iyidir, anasının gösterdiği - göstermediği değer kısmını da oğlu düşünsün, bana ne?

Son düzenleme:
Yine yeniden neden bu kadar linçlendiğini anlamadığım bir konu daha😂 arkadaş bana muhteşem sofralar kursunlar önümde arkamda dolaşsınlar. Yemesinler yedirsinler dememiş alt tarafı kaç km uzaktan yılda bir max 2 geliyoruz insan biraz bir şey yapar bizim için demiş ki bence çok haklı. Hangimiz misafirimizin önüne bi çay koyup yolluyoruz. Arkadaş diyor ki zaten samimi bi gelin kaynana değiliz misafir gibi gidip geliyoruz. Belki kalmalı bir ilişkileri olsa kalkıp yapmalı . Ama bir iki saat oturduğu yerde de ayy durun ben aldıklarımızı tabağa koyayım diyecekleri bi ilişkileri yok belli. Konu sahibi de eşide burda misafir evin oğlu gelini gibi değiller anladığım kadarıyla. Görümcede el gibi davranıyor. Benim görümcem her geldiğimizde bir saat dahi bile bizle durmasa bende onu el gibi görürüm ( bu arda önceden aranızda büyük sıkıntılar olmuştur saygısızlık vs gibi şeyler geçtiyse belkide tepki için yapıyorlar sizi)

Yine yeniden neden bu kadar linçlendiğini anlamadığım bir konu daha😂 arkadaş bana muhteşem sofralar kursunlar önümde arkamda dolaşsınlar. Yemesinler yedirsinler dememiş alt tarafı kaç km uzaktan yılda bir max 2 geliyoruz insan biraz bir şey yapar bizim için demiş ki bence çok haklı. Hangimiz misafirimizin önüne bi çay koyup yolluyoruz. Arkadaş diyor ki zaten samimi bi gelin kaynana değiliz misafir gibi gidip geliyoruz. Belki kalmalı bir ilişkileri olsa kalkıp yapmalı . Ama bir iki saat oturduğu yerde de ayy durun ben aldıklarımızı tabağa koyayım diyecekleri bi ilişkileri yok belli. Konu sahibi de eşide burda misafir evin oğlu gelini gibi değiller anladığım kadarıyla. Görümcede el gibi davranıyor. Benim görümcem her geldiğimizde bir saat dahi bile bizle durmasa bende onu el gibi görürüm ( bu arda önceden aranızda büyük sıkıntılar olmuştur saygısızlık vs gibi şeyler geçtiyse belkide tepki için yapıyorlar sizi)
Diğer sayfaları okursanız konu sahibinin ciddi üslup sorunu var. Başka bir konusunda da hiç arkadaşının olmadığını, düğününe hiçbir arkadaşının gelmediğini yazmıştı. Şaşırtmadı.

Ben konu sahibesine hak verdim.
Gelen kişi birisinin abisi ve yengesi, diğerinin de oğlu gelini
25 yaşında kız ile 60 yaşındaki k.valide oğluna ve gelinine ikramlık için bir iki bir şey yapıp koyabilir.
Kek dediğiniz en fazla insanın yarım saatini alır.
Çok ayıp ediyorlar.
Üstelik oğlum uzaktan bayram ziyaretine gelmişse evim de misafir yatırmaya koltugum müsait olmasa bile yere iki yorgan serer yine de yatıracak yer bulurum.
Kadın çok bir şey istememiş.
Hizmet değil beklediği, saygı aslında.

Diğer sayfaları okursanız konu sahibinin ciddi üslup sorunu var. Başka bir konusunda da hiç arkadaşının olmadığını, düğününe hiçbir arkadaşının gelmediğini yazmıştı. Şaşırtmadı.
Aynen seviye yerlerde, kim boyle biriyle arkadaşlık etmek ister ki görümcesi de o yüzden kaçıyordur

Gariplik şöyle senede 2 defa bayramdan bayrama gidiyorz kalmıyorz kalın diye ısrar eden de yok öğlene doğru gitmiş oluyorz yemek yapmadıkları için yemeğimizi dışarda yedikten sonra gidiyoruz giderken eli boş gitmiyoruz önümüze gelen kuru bir çay yanına bari bizm aldığımızdan koyun bu görgüsüzlük değilde ne
Haklı taraflarınız var ama onlar da öyle demek, bosverin takılmayın..Siz de o evin kızısınız, hizmet beklemeyin, aldıklarınızı kendiniz servis edin..Kız annesinden görmediyse akıl edemiyor bile olabilir .

Arkadaşlar hepinize merhaba 🙋benim bir tane görümcem var bekar ailesiyle yaşıyor biz eşimle yeni evli sayılırız farklı memleketlerdeyiz geleceğimiz gün belli yatıya bile kalmıyoruz çünkü annesi hiç kalın demiyor eşimin annesi 60 yaşlarında falandır kendisi yaşlı diyelim ama kızı 25 yaşında ve bu kıza abisinin çok büyük destekleri olmuştur maddi ve manevi olarak bnde keza öyle hediyeler almışımdır.Lakin biz ne zaman evlerine gitsek kız sürekli arkadaşlaryla dışarı çıkıyor beni geçin abisiylede ilgilenmiyor ve bize bişey yapın çayın yanına bari sonuçta kaç km öteden geliyoruz annesi yaşlı da bu kız düsünemiyormu ve bizm aldıklarımızı bari önümüze koyun o bile yok şimdi bayramda yine bunlar olacak ve bunlar bize geldiler bn dört dörtlük ağırladım insan düşünemez mi yada işine mi gelmiyor ayıp değil mi ben mi alınıyorum hiç bilemedim açıkçası
Ben de benzerini yasadım sizi çok iyi anladım. Mesele az bı saygı. Ben iki yıl idare ettim anlamaya çalıştım düzelme olmadı. Sadece görümce değil eltiydi. Beraber yaşıyorlar ama biz ne zaman gitsek misafirlikteler. Ya da eve misafir çağırıyorlar. Tanımadığımız arkadasları ev. Neyse birgün gittik yine 7 saatlik yoldan. Önümüze bir kap yemek çıkarma yok . Misafir davet etmişler. Hoşgeldin diyen yok. Toplan dedim eşime beni götür. Apar topar kalktık..ben sayacaktımd.a eşim birşey deme istersen birdaha gelmeyiz dedi. Neyse baya mesaj attı eltim birşey mi oldu falan yok dedim. Ama hepsi anlamış.

Ya bilerek yapıyorlar bence ses etmeyince de bizi salak sanıyorlar. Bir yıl gitmedik sonra bı bayrama mı ne gittik bir hizmetler bir hizmetler. Piknik ayarlamalar falan . İlginç insanlar. Kayınvalidemde devisiklik yok ama hala aynı . Sonuç olarak ben de onları evime davet etmiyorum. Nadir konuşurum telefonda kv ile. Neye yaradı yani o kaybetti. . Yalnız bir hayat yasıyor. İlişki emek ister sevgi saygı ister. Ne verirsen onu alırsın. Nadir gidin az oturun gekin. Uzak yolsa otel tatili falan yapın. Eşiniz de bir zahmet annesini alsın karsına desin biraz değer verin. Değer vermiyor yaa. Mesela kv bize yemek yapmaz 7 saatlik yol dısarda yeriz o derece. Ama on dk mesafede başka eltinvar ona her hafta yemekler yapar çocuklarına bakar. O oğlunu daha çok seviyor bence eltimle çok kavgaları oldu saygısız seviyede yine de ona yaranmaya çalışır. Bence eşimi sevmiyor kadın.

Ben bir gorumce olarak net bildiğim tek şey karşılıklı saygı ve sevgiden geliyor bu.
Yani abim kadar severim yengemi. Derdimi tasami paylaşır onu da kendimi de hep anlamaya çalışırım. Kurban Bayramı'nda ailesinin yanına gidecek göremeyecem die üzüldüm bile.
Yani sizin aranızdaki soğukluk böyle yapıyor sizi. Belki sizi görmek bile istemiyor olabilir.

Konu sahibinin söylediği şey doğru ama onun dışında her şeyi fail. Yapmıyorlarsa yapmıyorlar bunu niye bu kadar dert edinmişsin ki bu da onların tarzı demek ki sana uymuyorsa daha önce söylendiği gibi sen de onlara yapmazsın olur biter. 3-4 saatlik ziyarette de çayın yanına kek yemeyiver. Ama beklenti içinde oluşu ay ben boru muyum 600 km yol geliyorum burdan da kalkıp şimdi tatile gidicem siz bana nasıl kek börek yapmazsınız uslubun aşırı itici.

Arkadaşlar hepinize merhaba 🙋benim bir tane görümcem var bekar ailesiyle yaşıyor biz eşimle yeni evli sayılırız farklı memleketlerdeyiz geleceğimiz gün belli yatıya bile kalmıyoruz çünkü annesi hiç kalın demiyor eşimin annesi 60 yaşlarında falandır kendisi yaşlı diyelim ama kızı 25 yaşında ve bu kıza abisinin çok büyük destekleri olmuştur maddi ve manevi olarak bnde keza öyle hediyeler almışımdır.Lakin biz ne zaman evlerine gitsek kız sürekli arkadaşlaryla dışarı çıkıyor beni geçin abisiylede ilgilenmiyor ve bize bişey yapın çayın yanına bari sonuçta kaç km öteden geliyoruz annesi yaşlı da bu kız düsünemiyormu ve bizm aldıklarımızı bari önümüze koyun o bile yok şimdi bayramda yine bunlar olacak ve bunlar bize geldiler bn dört dörtlük ağırladım insan düşünemez mi yada işine mi gelmiyor ayıp değil mi ben mi alınıyorum hiç bilemedim açıkçası
Yani belki bana kızacaksınız ama sonra neden “tek arkadaşım eşim, arkadaş edinemiyorum ” diyorsunuz işte. ( eski konunuza ithafen )

Aile içinde sevilmek ve hürmet görmek istemeniz doğal bir şey, buna kimse bir şey demez, ama siz resmen tek tek yaptıklarınızın çetelesini tutup karşılık bekliyorsunuz, bir de görümcenizin gıyabında sitem olmaktan çıkan ve çekiştirmeye giren sözler sarf ediyorsunuz.

Böyle davranmaya devam edip, habire karşılık ve gönlünüzün eylenmesini beklerseniz zaten arkadaş edinemezsiniz. Bakış açınızı değiştirmeye çalışın.

Offf kimseye evimde kal demem bana diyene de nefreettttt . Gorumceniz hakkinda soyledikleriniz bence dogru degil . Annesi evet bi kek yapabilir esiniz soylesin madem anne yok mu bi iste su pogacan bilmem ne ozledik elinden yemeyi gibi gibi

Biz de aileme ya da eşimin ailesine gittiğimizde kaynım veya erkek kardeşim biraz durup sonra dışarı kaçarlar. Bunu kız çocuğu yapınca göze batıyor ya da kek börek bekleniyor olması saçma geliyor bana. Başlık da görümce olunca eleştiri gelmesi bence çok doğal. Kayınvalide eski topraksa buna rağmen yapmıyorsa eş sorgulasın. El gibi gider el gibi ağırlardım olur biterdi. Sürekli sık boğaz eden eş ailesi benim için daha büyük sorun. Tabi herkesin beklentileri ayrı.
Tüm bunlar bir yana, çok kötü bir üslubunuz var. Eğer insanlara da böyleyse tepki verilmesi normal. Arkadaşsızlık konunuzda hak vermiştim bir süreçtir diye. Ama gerçekte de böyleyse süreç olmaktan çıkabilir tüm hayatınız boyunca yanlızlık kapıda olması muhtemel. Bence bunu bir düşünün. Tabi siz bilirsiniz.

Yanlış sezmişsinzz ben annesine hadi yaşlı dedim 25 yaşta çok kücük değil ikisi birleşip kır kek bari yapabilirler sonuçta 600 km öteden geliyoruz ve bizde gördüler benim neler yağtığımı kendi oğlu geliyor sonuçta
Ben sizi haklı buldum,kim ne derse desin.Ama burdaki muhattap kayinvalideniz. 600 km yoldan geliyorsunuz ve kuru bir çay sonra kalmadan gidiyorsunuz.Herkes evden birisin kalk sen yap demiş ama hiçte size evden biri olduğunuz samimiyeti verilmemis,yoksa buraya konu acmazdiniz.Oraya gitme motivasyonunuz nedir onu anlamadım,açıkçası ben ilgi görmediğim yere ancak çok çok mecburi bı sebep olursa giderdim.Bazi insanların misafir ağırlama tarzı da böyle oluyor.Belk onlarda böyledir.

Ben sizi haklı buldum,kim ne derse desin.Ama burdaki muhattap kayinvalideniz. 600 km yoldan geliyorsunuz ve kuru bir çay sonra kalmadan gidiyorsunuz.Herkes evden birisin kalk sen yap demiş ama hiçte size evden biri olduğunuz samimiyeti verilmemis,yoksa buraya konu acmazdiniz.Oraya gitme motivasyonunuz nedir onu anlamadım,açıkçası ben ilgi görmediğim yere ancak çok çok mecburi bı sebep olursa giderdim.Bazi insanların misafir ağırlama tarzı da böyle oluyor.Belk onlarda böyledir.
Bu arada ilgi dediğim pastalar börekler ağır yemekler değil,ama ben oraya gittiğimde his karsilanayim,yani geldigime memnun olsun insanlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X