Görümcemmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben üzerime düşeni yapıyorm ama yılda 2 defa gittiğimiz bir yerde de sadece çay ile geçistirilmek bana absürt geliyor hadi beni geçsinler ben el kızıyım birinin oğlu diğerinin abisi

Evlendikten sonra ilk defa ramazan bayramı sabahı eşimin köyüne gittik. Eşim açız diyene kadar kimse bir şey vermedi. 12 saatlik yolculuk yapmıştık.

1 senelik evliyim kayınvalidem 1 aydır görmediği oğluna bayramda gittiğimizde sadece türk kahvesi ikram etti. Yanında çikolata bile olmadan. Benim kalkıp mutfağa gidip bişeyler hazırlayacak bir samimiyetim yok kendileriyle. Ama eşim bunu problem etmediği için ben de problem olarak görmüyorum. Yalnız şöyle yapıyorum yarın öbür gün bizim evimize oturmaya geldiklerinde benden sadece türk kahvesi ve su görebilirler. He eşim ailesine ikramda bulunmak isteyebilir. Böyle bir durumda da dışardan istediğini alır ya da mutfağa geçip ne istiyorsa yapar ve ailesine de servis eder. Bu arada ilk tanışma sonrası annemle ilk kez evlerine gittiğimizde bize paketli mini pop kek ve çay ikram etmişlerdi. Paketli kekleri servis tabağına koyarak.

Biz gittiğimizde ki kendileri gelin gelin diye sürekli darlıyorlardı, önümüze sadece akşam yemeği diye birer kase domates çorbası koydular. İki tane yetişkin 30 unda kızları var bir makarna haşlayıp katı yemek koymamışlardı. Benim aileme gittiimizde ise 3 günde kilo aldı eşim. Benim ağzımı açmama gerek kalmadı kendisi her şeyi gördü ve fark etti. Biz de 12-13 saat yoldan gidiyoruz. Bence de siz haklısınız yani yapılabilir bir şeyler ve görümcenizin dışarı çıkması bence ayıp her gün görüşmüyorsunuz sonuçta. Ama siz dillendirmeyin bu durumu eşiniz fark edip olaya el atsın.

1 senelik evliyim kayınvalidem 1 aydır görmediği oğluna bayramda gittiğimizde sadece türk kahvesi ikram etti. Yanında çikolata bile olmadan. Benim kalkıp mutfağa gidip bişeyler hazırlayacak bir samimiyetim yok kendileriyle. Ama eşim bunu problem etmediği için ben de problem olarak görmüyorum. Yalnız şöyle yapıyorum yarın öbür gün bizim evimize oturmaya geldiklerinde benden sadece türk kahvesi ve su görebilirler. He eşim ailesine ikramda bulunmak isteyebilir. Böyle bir durumda da dışardan istediğini alır ya da mutfağa geçip ne istiyorsa yapar ve ailesine de servis eder. Bu arada ilk tanışma sonrası annemle ilk kez evlerine gittiğimizde bize paketli mini pop kek ve çay ikram etmişlerdi. Paketli kekleri servis tabağına koyarak.
bazen burada okuduğum şeylere inanamıyorum. demek ki varmış böyle aileler.

Siz de o evin bir parcasisiniz; kendi getirdiklerinizi kendiniz de servis edebilirsiniz. Yabancı değilsiniz.
Bende tam bunu yazacaktım. Neden misafir gibi davranıyorsunuz ki. Kendinize kendiniz hizmet edebilirsiniz. Hee sinir oluyorsunuzdur görümceye hizmet etmeyin, hediye almayın anlarım. Ama bi zahmet getirdiğinizi de yiyin kalkın.

Madem kv ikram sevmiyor hazirlik yapmiyor ben olsam esimle disarda karnimi doyurup oyle giderim
Ikram beklentim olmaz
Esim tatli goturelim diyorsa da onlar cay getirdiklerinde getirdigimiz baklavayi koyalim bari yanina bos bos gitmiyor cay derim kalkar alirim
Bayramda da oyle yatiya falan gitmem
Ac kalmak istiyorsan kendin gidebilirsin der gecerim
Gorumce ilgisi beklemek de hayatta isteyecegim son sey bile olamaz

Valla akılları gayette eriyor, bir kek yapmayı eşek bile anlar afedersiniz .
Kimse hizmet etsin demiyor zaten , çayın yanına 1 kek koymak ya da getirilenleriden koymak hizmet mi 😂
İşlerine gelmiyor sadece konu sahibesi siz hiç üzerinize alinmayin eşinize değer verip takmıyorlar sadece.
Kayınvalideniz egitememiş belli ki bu yaşa kadar siz hiç egitemezsiniz , yapacağınız tek şey onlar gelince 4 4 lük ağırlamayacaksınız ki kendilerini bir b*k sanmasınlar .

Arkadaşlar hepinize merhaba 🙋benim bir tane görümcem var bekar ailesiyle yaşıyor biz eşimle yeni evli sayılırız farklı memleketlerdeyiz geleceğimiz gün belli yatıya bile kalmıyoruz çünkü annesi hiç kalın demiyor eşimin annesi 60 yaşlarında falandır kendisi yaşlı diyelim ama kızı 25 yaşında ve bu kıza abisinin çok büyük destekleri olmuştur maddi ve manevi olarak bnde keza öyle hediyeler almışımdır.Lakin biz ne zaman evlerine gitsek kız sürekli arkadaşlaryla dışarı çıkıyor beni geçin abisiylede ilgilenmiyor ve bize bişey yapın çayın yanına bari sonuçta kaç km öteden geliyoruz annesi yaşlı da bu kız düsünemiyormu ve bizm aldıklarımızı bari önümüze koyun o bile yok şimdi bayramda yine bunlar olacak ve bunlar bize geldiler bn dört dörtlük ağırladım insan düşünemez mi yada işine mi gelmiyor ayıp değil mi ben mi alınıyorum hiç bilemedim açıkçası
Siz de üstlerine bu kadar düşmezsiniz olur biter diyeceğim ama arada koca var di mi? Görümcenizde o yok işte. Aile onun abi onun, yaranması, şirin gözükmesi gereken yerler olmadığından asıl duygularını dışa vurabiliyor fırsat bulduğunda. Durum bundan ibaret.

Demek önümüz bayram ve yine aynı şeyler yaşanacak ve yine önünüze çayın yanında ikramlık konulmicak vah vah büyük travma

Arkadaşlar hepinize merhaba 🙋benim bir tane görümcem var bekar ailesiyle yaşıyor biz eşimle yeni evli sayılırız farklı memleketlerdeyiz geleceğimiz gün belli yatıya bile kalmıyoruz çünkü annesi hiç kalın demiyor eşimin annesi 60 yaşlarında falandır kendisi yaşlı diyelim ama kızı 25 yaşında ve bu kıza abisinin çok büyük destekleri olmuştur maddi ve manevi olarak bnde keza öyle hediyeler almışımdır.Lakin biz ne zaman evlerine gitsek kız sürekli arkadaşlaryla dışarı çıkıyor beni geçin abisiylede ilgilenmiyor ve bize bişey yapın çayın yanına bari sonuçta kaç km öteden geliyoruz annesi yaşlı da bu kız düsünemiyormu ve bizm aldıklarımızı bari önümüze koyun o bile yok şimdi bayramda yine bunlar olacak ve bunlar bize geldiler bn dört dörtlük ağırladım insan düşünemez mi yada işine mi gelmiyor ayıp değil mi ben mi alınıyorum hiç bilemedim açıkçası
Keşke görümceniz gibi olabilsem, taktir ettim onu. Biz kardeşimiz sanki evlendikten sonra misafirliğe gelmiş gibi elini bir şeye sürmez onun havasını çekiyoruz da ne oluyor.

Yazdığımı iyi okuyun üst üste nasl kalalım farkli memleketteyz yatılı kalmıyorz bile çünkü kalın diyen yok demesinler de zaten
Kalın mı demeleri gerekiyor oğluna? Neden evlendikten sonra eşlerinize kendi ailelerine karşı yabancı ya da misafir havası verdiriyorsunuz? Biz annemlere (kardeşimle eşi de öyle) bayramda üç gün kalırız falan deriz (başka planları varsa söylerler zaten), izin almayız, teklif beklemeyiz. Evlenince el mi olduk?

Gelen misafire ikramda bulunmak ne zamandan beri hizmetçilik oldu. Bazen hayret ediyorum yorumlara. Misafir gittiğim evde yardım dışında mutfağa girmem, rahatsız ettiğimi düşünürüm ve evet kalmak için davet beklerim. O evin kızı değilim. Yeri gelince o evin kızı değilsiniz diyenler tam tersini söylüyor şimdi. Görümceyi koruyun da bu kadar değil. Ha ben konu sahibi yerinde olsam takmam, nasılsa kalmıyorum diyerek umursamam. Bana gelecek olurlarsa da kendimi paralamam. 25 yaşındaki kız da çocuk değil. Abisine saygı duymuyor mesele bu. Ergen muamelesi yapılmış komik.

Kocam 18 yasında çalişmak için cıkmış yılda bir yada iki defa ancak gider evlenınce malum berâber gidiyorz aynı şehirde değiliz yatılı değiliz çat kapı gitmiyoruz toplasan yarım gün kalacağmz yerde de kocam mı yapsın hizmeti
Hani hizmet olmuyodu? Hanımefendi isterse 1000 yıl gitmesin o eşinizin ailesinin evi, ait hissetmiyorsa arada başka şeyler var demektir.

Gelen misafire ikramda bulunmak ne zamandan beri hizmetçilik oldu. Bazen hayret ediyorum yorumlara. Misafir gittiğim evde yardım dışında mutfağa girmem, rahatsız ettiğimi düşünürüm ve evet kalmak için davet beklerim. O evin kızı değilim. Yeri gelince o evin kızı değilsiniz diyenler tam tersini söylüyor şimdi. Görümceyi koruyun da bu kadar değil. Ha ben konu sahibi yerinde olsam takmam, nasılsa kalmıyorum diyerek umursamam. Bana gelecek olurlarsa da kendimi paralamam. 25 yaşındaki kız da çocuk değil. Abisine saygı duymuyor mesele bu. Ergen muamelesi yapılmış komik.
Bende misafire ikramı hizmetçilik gibi görülmesini burada okudum. Kimse evine gelene bir bardak su vermiyor herhalde "hizmetçi" olmamak için.

bazen burada okuduğum şeylere inanamıyorum. demek ki varmış böyle aileler.
Evet var maalesef ve ben de tam tersi bir ailede yetiştim. Benim annem misafir gelecek diye kendini parçalar bir tek kuş sütü eksik olur ikramlıklarda. Bu da aşırı aslında ama ben böyle gördüm. Hele oğlu ve gelini gelse yemek yemeden asla göndermez. İşin kötü tarafı eşim de annesinden böyle görmüş ve bu tarz şeyler ona normal geliyor. Ben bir tepki versem kuralcı oluyorum. O yüzden artık tepki vermiyorum sadece ayna görevi görmeye başladım eş ailesine karşı. Bana kuru kahve mi koydu? Ben de öyle yapıyorum. Bana börek mi açmış? Ben de açıyorum. Hastayken beni aramadı mı? Ben de aramam gibi gibi.

600 km yolu 1 gece kalmadan gidip geliyor musunuz gerçekten?
inanılır gibi değil bir daha ayağımı basmazdım o kadar yol günü birlik gidilir mi yahu

Eşinin ailesinde 3,4 saat durup kendi ailesine geçiyorlarmış
Çünkü kv gil kalın demiyormuş
Ama konu sahibinin ailesi hem ikramı bol tutup hem kalın dedikleri için kendi ailesinde yatılı kalıyorlarmış
Ara msjlarda var
Yani 600 km gitmekteki amaç sadece kv ye ulaşmak değil sadece uğranan bir yer orası

Kalın mı demeleri gerekiyor oğluna? Neden evlendikten sonra eşlerinize kendi ailelerine karşı yabancı ya da misafir havası verdiriyorsunuz? Biz annemlere (kardeşimle eşi de öyle) bayramda üç gün kalırız falan deriz (başka planları varsa söylerler zaten), izin almayız, teklif beklemeyiz. Evlenince el mi olduk?
Tamam da ben anneme desem "anne otelde kalacağız" diye "olur mu kızım burda koskoca ev var ne oteli salak salak konuşma" der. Davetten kastı bu bence konu sahibinin ve bunu yapmıyorlar. Durum çok anormal demek ki aralarında bi aile bağı yok.

Ay kimse size hizmet etmek zorunda degil. Gorumcenizin evine gitmiyorsunuz kayinvalidenizin evine gidiyorsunuz. Siz de kizi gibi kalkip her seyi yapacaksiniz. Yapmiyorsaniz da kimseden bir sey bekleyerek gitmeyin yani. Siz kayinvalidenize giderken goruncenizi arayip musait misin evde misin bi planin var mi diye soruyor musunuz… nerden bi sey bulsam da gorumceme taksam diye ugrasmayin kendinize yazik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X