- 1 Ekim 2013
- 8.856
- 19.023
- 448
- 35
- Konu Sahibi Vasfiyeteyzeniz
-
Yok biz sonradan öğrendik amcaya baktıklarını. Kendilerine bakıyorlar sandık o sırada kızmıştı ne gerek var diyeEşinin ailesi kendileri için değil,konu sahibinin eşinin amcası için arsa bakmaya gitmişler .
Bizim toplumumzda zaten kız çocuğu evlenince el olmuş oluyor ,karıştırmak istenilmiyor çoğunlukla malesef.
Bana gelirse ben ailem hakında yorum yaparım ailem hakkında.
herkesin evi ayrı kendi kararını kendi verir kimeneDirek konuya gireyim. Geçen hafta görümcem kv ben köye gittik kışlık hazırlamaya. 1 hafta kaldık geldik. Ordayken de bi arsa mevzusu oldu. Bugüne gelirsek akşam yemeğinde eşimle konuşurken konu konuyu açtı aramızda geçen konuşma aynen şöyle.
Ben: hayatım varya köyde olmalıydın ne komik seyler oldu. A bide annenler amcanlara arsa bakmaya gitmişler bizde zannettik biz alıcaz x(görümcem) baya kızdı ne gerek var die
Eşim: ona neymiş bizim ne alacağımızdan (eşim ve babası ortak tel erkek eşim)
B: ne demek ona neymiş sence köyden arsa almak mantıklı mı bi ev zaten varken
E: mantıklı yada değil ona mı sorucaz yatırım yaparken
B: sizin sormanıza gerek yok onun yorum yapması için ben seninle evlendim diye babamların aldığı sattığı şeye fikir sunamayacak mıyım
E: ne alaka aynı şey mi
B: aynı sey tabi bende geçen gün babamlara karıştım ( babam topraktan iki daire aldı fiyatları bittiğinde epey yüksek olacak,babam ikisini de satıp arabayı değiştirmeyi gezmeyi yemeyi falan düşünüyor. Bende babama kızdım,ne gerek var borcun yok bişe yok hazır ev satılır mı 3-5 yıla erkek kardeşim evlenmek ister hazırda ev olır kira derdi olmaz çocuğun şu an ablamlar kirada oturuyor en azından onlar sizde uygun bi fiyatla kirada oturur. Sonuçta senin ihtiyacın yok şimdilik bu orda ihtiyacın yok ama bu evler ablamla kardeşimi rahatlatır illa satıcam dersen de birini sat biri kalsın dedim) ben Nasıl babamın satacağı eve fikir yürütüyorsam x de pekala yürütür
E: ikiniz aynı değilsiniz sen fesat değilsin hep kardeşlerini yada benim kardeşlerimi düşünürsün ama o öyle değil fesatlık yapıyor parayı harcıcaz diye ödü kopuyor ona mı kaldı çalışılırız alıyoruz
B: valla kim fesat kim değil bilemem ama senin de çok iyi niyetli olmadığın belli daha bu saatten sonra senin işlerin Hakkı'nda da yorum yapmam
E: saçmalama aşkım sana her zaman fikir sorarım bende hatta babamda senle alakası yok
B; o Zaman yorum yaparken eşinin bi ailemin kızı olduğunu ve senin de kızın olduğunu unutma
Konuyu burda kapattım ama sinir oldum. Bi kız evlenince ailesinin malı Hakkı'da yorum Hakkı kalmıyor mu. Bugün kardeşi için Ona ne diyen yarın belki bana da sanane der belli mi olur. Moralim bozuldu. Merak ediyorum siz ailenizin yatırımlarına yorum yapmıyor musunuz. Yada yapmamak mu doğru olan.
Sizin meseleyi yuzde yuz bilemem ama cevremde cok fazla benzerini gördüm.
Babanin mali mulku vardir ve bu evde her zaman tek erkek olur ne hikmetse.
Butun her sey bu tek evlatla ortak yapılir,tabiri caizse isin kaymagini o yer. Tamam calisir cabalar ama baba mali hakkinda soz sahibi olur.
Kizlara da böyle dis kapinin dis mandali muamalesi yapilir.
Burda yapilan is bilme vs degil,evlat ayrimi malesef.( gerçi burda kp degil esin yapiyor ayrimi ama o da kendini ayri tutuyor diger çocuklardan iste)
Ankarada yaşıyordun degil mi? Memleket de Ankara mi?
Aslında kızlar ayrılmış değil şöyle ki. Görümceme evlendikten sonra araba aldılar bu ortak işten şimdide ev bakıyorlar belli bir bütçeye kadar. Eşim aslında işleri ayırmayı çok istedi ama babası kabul etmedi. Çünkü yurt içi yurt dışı tüm ihale dosyalarını hazırlayan eşim,yurt dışı sevkiyatlarında gümrük işlerini halleden eşim,yabancı dili olduğu için tüm anlaşmaları yapan eşim,şirketlerle komisyon anlaşmaları yapan eşim bu böyle uzar gider. Kp sadece gelip gider anlayacağın. O yüzden eşim ayırmak istedi işi. Ama kp yok bi tane oğlum var oda ayrılmış yaparsa millet ne der dedi. Aslında ben eşime bastırsaydım ayırırdı işi ama eşim inanılmaz merhametli kendi ailesine de benim aileme de üç gün sonra kp ölse vay ben babamın yanından ayrıldım üzüntüden öldü diye kendi ölmez beni öldürür dert ede ede. Bu kadar merhametli olup dün öyle tepki verince şaşırdım valla. Ama sanıyorum ki tepkisi o görümcem olduğu için. Çünkü aralarında daha önce böyle bi tartışma geçmiştiSizin meseleyi yuzde yuz bilemem ama cevremde cok fazla benzerini gördüm.
Babanin mali mulku vardir ve bu evde her zaman tek erkek olur ne hikmetse.
Butun her sey bu tek evlatla ortak yapılir,tabiri caizse isin kaymagini o yer. Tamam calisir cabalar ama baba mali hakkinda soz sahibi olur.
Kizlara da böyle dis kapinin dis mandali muamalesi yapilir.
Burda yapilan is bilme vs degil,evlat ayrimi malesef.( gerçi burda kp degil esin yapiyor ayrimi ama o da kendini ayri tutuyor diger çocuklardan iste)
Ankarada yaşıyordun degil mi? Memleket de Ankara mi?
Olabiliriyi niyetli yaklaşmışınız kendinizce de eşinize ayar çekip tedbirli davranmışsınız ama
boşverin bence
eşiniz çok iyi tanıyordur kardeşini sizden.. belki çok müdahale ettirseniz iyice abartacak eşiniz de bunu biliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?