Görümceniz sizi yok sayıp, küçük kızınızla bağ kurmaya çalışsa naparsınız?

Yapmayin bence cocuk görsün halasini.
Size kufur etse namusumuza laf etse haklisinjz derim.
Ama arada soğukluk var diye görüşmezler sonra araniz duzelse de ne cocuk ne hala birbirine isinamaz.
Bende cocukta görümcede yok.
Belki ondan rahat yorum yapıyorum ama empati yaptim.
Ben gorustururdum dedigim gibi arada agir bir olay yoksa.
Cocuklari kendi problemlerimize dahil etmek mantikli değil bence.

Ayni zamanda bir Hala olarak kismen söylediklerinize hak veriyorum. Artik onu zerre sevmesemde kizimin halasiyla iliskisini kesme hakkini görmüyorum kendimde. Onunda hala olarak yigeninin üzerinde hakki var süphesiz ama bu sekilde olmasını dogru bulmuyorum.

Bir defa abi yenge gelinde yigenimi seveyim desin, benide saysin, sonra 3 kere gene yalniz görüssün yigeniyle ona da lafim yok. Ama sürekli bu sekilde olunca üstelik anneden izin alma geregi bile duymadan, bana Saygisizlik oluyor artik.

Bende esime artik veto koydum. Cocugum bensiz oraya gitmeyecek artik dedim. Gelir bizde sever yada bizi de cagirir o ayri dedim.

Maalesef esimle büyük kavgalarimizin sebebi genelde Görümcem oluyor cünki beni anlamamasina inanmamasina ve beni tutmamasina cok icerliyorum.

Ama sunuda anliyorum artik, esime bunlari anlatmak faydasiz cünki inanmak istemiyor birkere.

Yahu kadin seni sevmiyor iste. Niye zor ile kadini kendin ile görüstürüyorsun? Cocugun üzerine ego tatmini yapiyorsun? Kadin evine gelse, bu defa gergin bir ortam olur ve cocukta o gerginligi his eder. Ayni sekilde oraya gittigindede. Ayrica hala yigen niye yanliz görüsmesin?

Esin ile tartismalar görümceden dolayi degil, senin herseyi esine yetistirmenden dolayi geliyor. Sen konuyu acmazsan, mesafeni korusan, sorun ortadan kalkar.

Evet ya bence de 10 yas kucuk gorumce laf sokarsa soksun kendi kendine. Ben de olsam ilgilenmem,duymam. Hic bir akrabaligim yok ama cocugun akrabasi iste,onlar gorusmek zorunda.

Ne güzel siz daha rahat bir yapiya sahipsiniz demek ki. Keske bende öyle olsam. Ben tam tersi düsünüyorum. Sevmesede abisinin esi olarak saygi göstermeli. Kendinden 10 yas kücük birine kaynana gibi laf sokmaya izin verirseniz iyice tepenize cikar diye düsünüyorum ben.

Bana da ilginc geldi,neden cocugu gorusturmesin yani. Ustelik kendisinin bile bir sorunu yok gorumceyle. Ufak tefek laf sokmalar bilmemne yuzunden insan ilisigini kesmiyor,cocugunki neden kesilsin?

Dark cidden çocuk sensiz ve babasız bir yere gidiyor mu

Ya ben kazık kadar oğlumu bile göndermiyorum

Görümceme arada gidiyor ama evler karşılıklı zaten

Örneğin okul gezisi ile İstanbul a gidecek ama tek başına gidip annemde kalamaz

Eşin madem seni anlamıyor öyleyse sen bazı çareler araman gerekiyor.

Mesela 2 yaşındaki çocuğu yalnız yollama, her cagirdiklarinda sende git mutlaka.
Iki sevsinler al çık kızını.

Ne güzel siz daha rahat bir yapiya sahipsiniz demek ki. Keske bende öyle olsam. Ben tam tersi düsünüyorum. Sevmesede abisinin esi olarak saygi göstermeli. Kendinden 10 yas kücük birine kaynana gibi laf sokmaya izin verirseniz iyice tepenize cikar diye düsünüyorum ben.
E siz de rahat olun,yazik degil mi caniniza? 10 yas kucukmus,ben 35 yasindayim kalkip 25 yasindakiyle bir mi olayim?
İlla bir sey soylemek gerekirse de sakin sakin herkesin icinde guzelce soylerim, mesela su sekilde “canim noldu sana canin bir seye mi sıkkın? Alakasiz seylerden problem cikariyorsun istersen ozel olarak gorusebiliriz bir sıkıntin varsa beraber halledelim” derim ;) ne kimse kirilir,ne uzulur. Ne de siz sinir olursunuz.

halasına gitmesiyle sapık ne alaka ?
çıldırdınız mı ?
altı bezli olsa ne olcak halası değiştirir .

ay ne kötüsünüz yaaaaaaaaa

Nasıl bir ülkede yaşadığımızın farkında mısınız? Öz dedeler, öz babalar bile tecavüz ediyorlar. Niye ısrarla tek başına çağırıyor bebeği ? Halanın niyeti iyi diyelim o sırada eve gelen başkasının zarar vermeyeceği ne malum ? Niye annesi varken çocuğu halaya emanet etsinler ? Neden halası görsün bedenini ? Ki bazen anneler değiştiriyor ama salonun ortasında... Çok yanlış geliyor bana. Herkes çocuğuna sahip çıksın.

Birde cocugun nekadar duskun olursa olsun inan bana onlar cok hisliler.. ben kizimi karsima alip asla kotulemiyorum ona karsi ama duyuyorum kayinvalidem telefonla konusturmak istemis onunla kizim konusmicam istemiyorum demis bikac kez terslemis onu :-)
Sonra ben bigun kizima sadece dedim ki aferim kizim babaannen halanla seni konusturmak istemis sen konusmamissin halanla aferim sana hep boyle ol konusma onunla dedim.. evet anne o seni cok uzuyo dedi ben sok oldum acaba nasi biliyo dedim kendi annemle konusurkende genelde onun yaninda da hic konusmam anneme soyledim cocuklar cok hisliler dedi annem.. simdi daha kucuk birazdaha buyusun gun gelir kizin halasini tersler icine su serper ☺
Benim kizim suan 3 yasinda bazen oyle sozler soluyoki resmen benim ic sesim benim soyleyemedikleri disa vuruyor ☺

3 yasinda cocuga kin tutmayi ogretmissiniz resmen ve bunu da ne guzel gulerek anlatiyorsunuz.. aferin hep boyle ol konusma halanla falan ne demek ya. Iyiki kotulememissin cocuguna. Allahım artik herkes ebeveyn olmasin lutfen ya. Ehliyeti olsun artik anne babaligin.. Gelecegimiz, cocuklarimiz kavga, kin, nefretin oldugu ortamda buyuyorlar.. Yazik cocugunuza uzuldum.

Bir de iyi bir şey gibi yazmış. Resmen kendi cevap veremiyor çocuğu kullanıyor. Yanında babaanneyi, halayı kötüle kötüle sonra da "ayyy çocuğum hissliiii ayolll" diye utanan emojiler bas. Komedi :KK70:

Benim cocugum duydu demiyor da. O cocuga üzüldüm. Sevgi ne oldugunu tam bilmeden, nefreti ögreniyor. Babannesinden sevgi gördügündede ne yapacagini sasirir. Bu yasta bir cocuga annesi ve babaannesi arasinda secim yapmasina zorluyor. Yazik ya.

Göndermeyin, çocuğu sevecek olan, önce çocuğun anasına asgari saygı duymayı, aradaki çocuğun hatırına iletişimini minimumda bile olsa sağlıklı tutmayı bilsin. Bu işler karşılıklı, sizden yana açık kapı ve alttan alma olduğu halde hala daha tepenize çıkan biri, çocuğunuzun hayatında olmasa da olur.

Beni tınlamayan, benle uğraşan kişinin çocuğumla da işi olamaz. Kim garanti edecek halasının çocuğu anneye karşı abuk subuk şeylerle doldurmayacağı, saçma şeyler öğretmeye-tembihlemeye kalkıp huyunu bozmayacağını ya da iki cimcirip ufacık çocuktan hırsını almayacağını? Kim emin olabilir?

Yerinizde olsam asla yalnız yollamam çocuğumu böyle birinin yanına. Hala olması bir şeyi değiştirmez, ne halalar görüyoruz-okuyoruz haberlerde.

Dark cidden çocuk sensiz ve babasız bir yere gidiyor mu

Ya ben kazık kadar oğlumu bile göndermiyorum

Görümceme arada gidiyor ama evler karşılıklı zaten

Örneğin okul gezisi ile İstanbul a gidecek ama tek başına gidip annemde kalamaz
Gonderiyorum canim kisa sureli olacak sekilde hani oyle 1 saat falan, ama herkesin cocugu,herkesin evinin dinamigi farkli ya. Simdi sana diyemem ki neden oyle yapiyorsun diye. Sen cocugunu gondermiyorsun ama sebebi gorumcen veya kaynanan sana laf sokuyor seni sevmiyor diye degil,o senin evinin kurali diye gondermiyorsun.

Nasıl bir ülkede yaşadığımızın farkında mısınız? Öz dedeler, öz babalar bile tecavüz ediyorlar. Niye ısrarla tek başına çağırıyor bebeği ? Halanın niyeti iyi diyelim o sırada eve gelen başkasının zarar vermeyeceği ne malum ? Niye annesi varken çocuğu halaya emanet etsinler ? Neden halası görsün bedenini ? Ki bazen anneler değiştiriyor ama salonun ortasında... Çok yanlış geliyor bana. Herkes çocuğuna sahip çıksın.

2 buçuk yaşındaki kız yiğenim bana çok düşkün. banyosunu yaptırmamı ister anneside yanımızda olduğu halde

giydirmemi ister. . kucağımda büyüdü altını değiştirdim.
hala bu böyle devam ediyor .

oha ya bedenini niye görmiyim yiğenimin :KK11:

Birde cocugun nekadar duskun olursa olsun inan bana onlar cok hisliler.. ben kizimi karsima alip asla kotulemiyorum ona karsi ama duyuyorum kayinvalidem telefonla konusturmak istemis onunla kizim konusmicam istemiyorum demis bikac kez terslemis onu :-)
Sonra ben bigun kizima sadece dedim ki aferim kizim babaannen halanla seni konusturmak istemis sen konusmamissin halanla aferim sana hep boyle ol konusma onunla dedim.. evet anne o seni cok uzuyo dedi ben sok oldum acaba nasi biliyo dedim kendi annemle konusurkende genelde onun yaninda da hic konusmam anneme soyledim cocuklar cok hisliler dedi annem.. simdi daha kucuk birazdaha buyusun gun gelir kizin halasini tersler icine su serper ☺
Benim kizim suan 3 yasinda bazen oyle sozler soluyoki resmen benim ic sesim benim soyleyemedikleri disa vuruyor ☺

Çocuğunuzu kendi psikolojik topunuz ve akrabalarından sogutuyorsunuz ve bunun iyi birsey olduğunu düşünmeniz aşırı üzücü o çocuk açısından. Ilerde güçsüz aile bağları ile bogusacak, ama siz tatmin olun, sirf kendiniz konusamadiginiz icin. Bide aferim diyerek yalnis yönlendiriyorsunuz

Yahu kadin seni sevmiyor iste. Niye zor ile kadini kendin ile görüstürüyorsun? Cocugun üzerine ego tatmini yapiyorsun? Kadin evine gelse, bu defa gergin bir ortam olur ve cocukta o gerginligi his eder. Ayni sekilde oraya gittigindede. Ayrica hala yigen niye yanliz görüsmesin?

Esin ile tartismalar görümceden dolayi degil, senin herseyi esine yetistirmenden dolayi geliyor. Sen konuyu acmazsan, mesafeni korusan, sorun ortadan kalkar.

Kendimi zorla sevdirme cabasinda oldugum kanisina nerden vardiniz? Benim yazdiklarimi tekrar gözden gecirin isterseniz, anlayamamissiniz. Ben Görümcesiz de mutlu olurum inanin bana. Ama cocugumun halasinida cok düskün. Ego tatmini yapip görüstürmesem, benim acimdan zaten sorun kalmicak.

Gonderiyorum canim kisa sureli olacak sekilde hani oyle 1 saat falan, ama herkesin cocugu,herkesin evinin dinamigi farkli ya. Simdi sana diyemem ki neden oyle yapiyorsun diye. Sen cocugunu gondermiyorsun ama sebebi gorumcen veya kaynanan sana laf sokuyor seni sevmiyor diye degil,o senin evinin kurali diye gondermiyorsun.

Görümceye göndermek değil de konu yalnız göndermek

Yani sormak istediğim eşin çocuğu bırakıp çıkıyor mu kalıyor mu

Ha ben bu kadar ama onlar aile diyemem görecekse gelsin çocuğun evine görsün gelmiyorsa görmesin derim de

Diyelim ki gönderdi babası da otursun yani geçerken bırak fikri bana 2 yaş için çok ütopik geldi

Bu arada ben ki çılgın anneyim oğlanı 25 aylık kreşe verdim yine de yalnız bir akraba fikri baba çokkkk uzak

Eşiniz kızınızı kardeşinin yanına goturdugune göre o da yanında vakit geciriyordur sanırım.Bu ne sıklıkla oluyor ? Yani haftada bir -iki gibi kesin bir sayı var mı yoksa ayda bir gibi bazen mi oluyor? Ne kadar süre kalıyor çocuk orada? Kayınvalide var mı? O da orada mi oluyor?

2 buçuk yaşındaki kız yiğenim bana çok düşkün. banyosunu yaptırmamı ister anneside yanımızda olduğu halde

giydirmemi ister. . kucağımda büyüdü altını değiştirdim.
hala bu böyle devam ediyor .

oha ya bedenini niye görmiyim yiğenimin :KK11:

Ben izin vermezdim. O hala bu teyze diye diye çocuklar yabancı kavramını bilmiyorlar.

Back
X