Görümceniz sizi yok sayıp, küçük kızınızla bağ kurmaya çalışsa naparsınız?

Ne olabilirdi ki en fazla? Hislerinizde haklı olduğunuzu, karşı taraftan duyduğunuz şeylerin sadece sizi değil, anne-babanızı da rahatsız ettiğini ve bir adımınızı geri tutmanız gerektiğini çabuk anlar, sevmek kadar, sevmemenin ve uzaklaşmanın da doğal olduğunu düşünür, "Acaba ben mi yanlış anlıyorum?" ikilemini yaşamazdınız.

Çocuklar fark edebiliyor, bakın siz hatırlamışsınız, ben de çok iyi hatırlıyorum o zamanın laflarını-tavırlarını. "Aferin" desteği, önceki yorumlarımda söylediğim gibi benim için uç bir yönlendirme ama takdir ediyorum ki yapay bir "Sevgi pıtırcığı sülalesiyiz" olayına girmemiş İmzaben. Çocuğu fark etmiş, kendini geri çekmiş; annesine kötü davranan birine karşı tavır alabildiği için de annesi aferin demiş. Ben aferin demezdim ama "Evet, durumlar böyle, sen nasıl davranmak istiyorsan öyle davran; herkesi sevmek zorunda değilsin, sevmediklerin de olabilir, bu çok normal" tarzı durumu açıklayıcı ve daha öğretici bir konumda durmayı tercih ederdim. Her ne kadar "Aferin" lafını desteklemesem de, haksız da bulmuyorum.

Kadın da "Şunu şunu söyle, şöyle dinle" dememiş zaten, yorumda böyle bir şey okumadım. Kendisine kötü davranan biri karşısında çocuğunu takdir etmeyi tercih etmiş. Gayet insani. Çocukları olayların akışına ters yönlendirip, sürekli tatsızlıkların üzerini kapatmak, karşı tarafa "O sizin halanız" diye zoraki itmeye çalışmak, hislerini diline döküp söylediklerine-söyleyeceklerine "Aa bu söylenmez, ayıp" diyerek ket vurmak bence çocuğun psikolojisi açısından daha sıkıntılı bir şey. Çok rahat bir şekilde "Bize kötü davranıyorlar ama biz hep iyi olmalıyız" "Demek ki doğruyu söylüyorlar, annem babam da bir şey demiyor, annem-babam halamın anlattığı gibi insanlar mı acaba?" sorgu ve mesajlarını alabilir öbür türlü de.

Ben açıklıktan yanayım çocuğa karşı; sevgi kadar nefretin de insani ve doğal olduğunu tecrübe edebilsinler.
Edebilsinler ki, bu duygularla nasıl baş edilebileceğini de gelişip öğrensinler.
Suni sevgi, sessiz kalarak yok sayma, üzerini örtme ortamındansa, üzerine konuşulmuş, yüzleşilmiş ve baş edilebilmiş bir nefret duygusunu tercih ederim.

İşte "aferin konuşma" yönlendirmesiyle "tamam oğlum/kızım istemiyorsan konuşma" demenin farkını anlatmaya çalıştık hepimiz "yapmayın" diyerek.

Yoksa konu sahibine de dahil "kesinlikle halasıyla zorla da olsa görüştüreceksin" demedi. Ben şahsen okumadım öyle bir şey bilemiyorum atladım mı?
Ben el kadar oğluma bir şeyleri zorla yaptıramıyorum da o şeyi allayıp pullayarak pazarlıyorum :)

Tertemiz dimağlara böyle şeyler yapılmasın. Sonra ilkokul seviyesinde bile fıtratın da etkisiyle sevmediği kişiye kötülük edebilen çocuklar çıkıyor meydana..

Mune Mune keşke hepimiz iğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırabilsek.
Kimse kendi yazdığını okumuyor sanırım.
Sonra da 'forumda seviye düştü'.
Forumda yorum yapanlar kim?
Biz değil miyiz?

Zannedersem bu Konu genel olarak Insanlarin muzdarip oldugu bir Konu o yüzden tartisma potensiyeli büyük. Ben iki tarafida biliyorum, hem yengeyim hemde Görümce. Empati yapmak zor gelmiyor dolayisiyla.

Benimde yengelerim kayinvalideleriyle anlasamadiklari icin cocuklari bizden uzak tutmaya calisirlar. Kendi yegenimizin mevlidine, dogum günlerine vesayri cagrilmadik ne yazikki. Bu bir uc.

Görümcemin yaptigi da Cocuk abimin cocugu yengede kim oluyor uslubu. Buda öbür uc.

Hickimse sudan cikmis ak kasik degildir. Benimde hem Görümcemle hemde yengelerimle agiz dalasimiz olmustur zamaninda. Ama yeri geliyor kendi annemizle, kardesimizle bile tartisiyoruz. Esiminizin ailesine karsi neden hic tolerans gösteremiyoruz.

Bence aile ne atilan nede satilan birseydir. Bu esinin ailesi icinde gecerli olmali. Insanlari defolariyla kabul etmek orta yolunu bulmaya calismaktansa cocugu aileden soyutlamak, veya bir Anneyi yok sayarak cocugu sevmekte yanlis.

Neden orta yolunu bulamiyoruz?

Eşimin Ailesiyle tanıştığımdan beri yegane sorunum, Görümcem. Uzaktan gelin geldim kimsem yok. Başlarda gerçekten bacı abla ilişkisi kurmak istedim onunla. Tuhaf tuhaf davranışlar sergiledi. Bir konuştuysa benimle, bidahakine suratıma bile bakmadı. Genelde soguk davrandı hep. Bir defa normal sohbet eder, tamam derim buzları eritecez, yarım saat sonra şakayla karışık laf sokar. Bu Yıllardır böyle sürer gider. Evine gideceğimiz zaman bugün hangi davranışıyla karşılaşacağımı bilmem hiçbirzaman. Başlarda bunalımda dediler, sınav sıkıntısı var filan dediler ama 5 Yıldır böyle ve değişeceğinide sanmıyorum zaten artık.

Benim asıl sorunum eşimin tutumu. Benden 10 yaş kücük kız bana sinsi sinsi laf sokuyor, o bunu birtürlü görmüyor. Onun gözünde asla hata yapacak biri degil. Hep onun tarafını tutuyor bana karşı. Zaten sinsi sinsi yapar ne yaparsa. Laflarını şakayla sokar, tepki verirsen nekadar kötü niyetlisin ben sadece şaka yaptım hemen kötüye çekiyorsun, böyLe düşünüyorsan beni hiç tanımamışsın der, kötü olan sen olursun hep.

2 yaşında kızım var. Halasına düşkün. Halasıyla arası hep iyi olsun isterim istemesine ama bunu beni yok sayarak yapıyor. Gelip bizim evimizde yiğenini seveceğine eşime mesaj yazıyor, cumaya giderken yiğenimi getir de biraz oyniyayım diyor mesela. 2 yaşındaki kızımı evine çağırtıp beni çağırmamak noluyor, eşim bunu görmüyor, anlamıyor. Sen evde işlerini görebilesin diye seni düşünüyordur diyor.

Israrla hep abisinden izin alıyor kızımı gezmeye götürmek için. Sanki benim çocuğumun üzerinde hakkım yokmuş gibi. Benimle yüz yüze gelmek zorunda kalmadan kızımla bağ kuruyor. Üstelik aramızda bir kavga filanda yok. Durup durup böyle davranışlar sergiliyor sebebsiz yere. Aklım almıyor.

Ayrıca dikkatimi çekti, kiminle samimi olsa, o Insanlar da bana soğuk ve sanki yokmuşum gibi davranmaya başlıyor. Onunla samimi olduktan sonra herkesin böyle dönmesi tesadüf olabilirmi?

Yıllar önce onunla konuşmayı denedim, hicbirşey değiştirmedi. Ayrıca kızımı evine çağırıyorsunda beni neden çağırmıyorsun vesayri dersem daha çok kendini birşey zannedecek. O yüzden konuşmayı tercih etmiyorum artık.

Resmen beni yok sayıp öyle bağ kuruyor ailemle ve ileride kızımda babası gibi yaptıklarını birtürlü görmez de oda hep onu tutar diye çok korkuyorum. Eşimin söylediği gibi benmi abartıyorum kuruntu yapıyorum? Bağımsız olarak beni aydınlatın lütfen. Benim yerimde olsanız nasıl tutum sergilersiniz?
Meraba. Benim annemle halam arasında hep problemler olmuştur. Ve ne yazikki halam sizin görümceniz gibi yegenleriyle ilgilenmek şöyle dursun her zaman bize karsi durmuştur. Ben size illa kızınızı gosterin ya da gostermeyin diyemem. Fakat aralarında iyi bir ilişki kurulabilecekse bozmayin. Siz tepkinizi onun gibi davranarak, onu yoksayarak gosterin gerekirse.
Benim halam bize cok yakin otururdu, ama yoktu.. hâlada istesemde sevemiyorum. Sadece babamin akrabasi olarak görüyorum..

Bu arada bu topigi okuyunca gorumcem melekmis dedim

Önce o kocanın ümüğünü sıkardım!
Benim olmadigim yerde 2 yasindaki cocugumun ne işi var. Ne münasebet!

Görümce fena sende çok sessiz. Çocuğunu yollama eşin baskı yaparsa ‘çok istiyorsa gelsin evimde sevsin göndermiyorum ben eşşek başı değilim’de. O sana şakayla karışık laf sokuyorsa sende aynı şekilde karşılık ver. Toplu ortamda görmezden gel. Ama bir şey belli etme mesafeni hep koru. Eşine de yaptıklarını tek tek say zamanla anlar. Sen sustukça tepene çıkıyor.

İşte "aferin konuşma" yönlendirmesiyle "tamam oğlum/kızım istemiyorsan konuşma" demenin farkını anlatmaya çalıştık hepimiz yapmayın diyerek.

Yoksa konu sahibine de dahil "kesinlikle halasıyla zorla da olsa görüştüreceksin" demedi. Ben şahsen okumadım öyle bir şey bilemiyorum atladım mı?
Ben el kadar oğluma bir şeyleri zorla yaptıramıyorum da o şeyi allayıp pullayarak pazarlıyorum :)

Tertemiz dimağlara böyle şeyler yapılmasın. Sonra ilkokul seviyesinde bile fıtratın da etkisiyle sevmediği kişiye kötülük edebilen çocuklar çıkıyor meydana..

Ben o alt metni okudum ama mesajlar arasında "O halası, akrabalarıyla bağını zayıflatmayın" benzeri cümlelerin vardığı nokta "Yapıcı olun, aralarını bulun, sevdirin" mesajı.

Ama işte ben "Aferin" denilmesini de çok haksız ve yanlış bulmuyorum. Gereksiz ve perçinleyen bir laf ama, üyenin anlattığı olay içinde haksız değil, durduk yere demiyor kadın. Çocuk fark edip tavrını aldıktan sonra "Aferin" diyor, önceden bir "Konuşma sakın" tembihi yok ortada; çocuğun tavrında haksız olmadığını vurguluyor annesi olarak. Yani biri sana ve ailene kötü davranıyorsa, onunla arkadaş olmak zorunda değilsin ve hislerinde haklısın ben de rahatsızım mesajı. Çocuk kötülük yapmıyor, kendini sevmediği insandan geri çekiyor, söylüyor. Halasına atlayıp yolarken, annesi aferin iyi yaptın demiyor ki niye sevmediğine kötülük etsin çocuk? Sevmediği kişiden kendini geri çekmeyi öğreniyor.

Zannedersem bu Konu genel olarak Insanlarin muzdarip oldugu bir Konu o yüzden tartisma potensiyeli büyük. Ben iki tarafida biliyorum, hem yengeyim hemde Görümce. Empati yapmak zor gelmiyor dolayisiyla.

Benimde yengelerim kayinvalideleriyle anlasamadiklari icin cocuklari bizden uzak tutmaya calisirlar. Kendi yegenimizin mevlidine, dogum günlerine vesayri cagrilmadik ne yazikki. Bu bir uc.

Görümcemin yaptigi da Cocuk abimin cocugu yengede kim oluyor uslubu. Buda öbür uc.

Hickimse sudan cikmis ak kasik degildir. Benimde hem Görümcemle hemde yengelerimle agiz dalasimiz olmustur zamaninda. Ama yeri geliyor kendi annemizle, kardesimizle bile tartisiyoruz. Esiminizin ailesine karsi neden hic tolerans gösteremiyoruz.

Bence aile ne atilan nede satilan birseydir. Bu esinin ailesi icinde gecerli olmali. Insanlari defolariyla kabul etmek orta yolunu bulmaya calismaktansa cocugu aileden soyutlamak, veya bir Anneyi yok sayarak cocugu sevmekte yanlis.

Suda var ki biseyleri duzeltmek hic birzMan tek tarafli olmuyor.. sen cabaliyorsan biseyler duzelsin diye baska bi sorundada karsi tarafin caba gostermesini bekliyosun biseyler.. duzeltmeye hep benmi caba gostericem diyosun.. her konuda boyle degil mi? Evlilik bile tek tarafli yurumuyor hepkarsilikli anlayisla yuruyor..
Senin durumunla benim durumun hemen hemen ayni ikimizde cabalamisiz konusmusuz zManinda biseyler duzelmis mi? Hayir duzelmemis..
Ben kendisiyle konusmuyorum sildim hayatimdan daha fazla beni yipratmasinada izin vermiycem artik bu konuda ailem kayinvalidem kayinpederim esim arkamda burddakilerin destegine ihtiyacim yok..
Kizim konusmak istememis aferim dedim ve yanlis da yapmadim dogru yaptim kesinlikle.. kizim 3 yasinda bisilerin farkina varmis ve tepki koyuyor takdir ettim ustelik..
Bence sende gosterme bu senin en dogal hakkin gormek istiyorsa gelsin burda sevsin de nokta.

Ben o alt metni okudum ama mesajlar arasında "O halası, akrabalarıyla bağını zayıflatmayın" benzeri cümlelerin vardığı nokta "Yapıcı olun, aralarını bulun, sevdirin" mesajı.

Ama işte ben "Aferin" denilmesini de çok haksız ve yanlış bulmuyorum. Gereksiz ve perçinleyen bir laf ama, üyenin anlattığı olay içinde haksız değil, durduk yere demiyor kadın. Çocuk fark edip tavrını aldıktan sonra "Aferin" diyor, önceden bir "Konuşma sakın" tembihi yok ortada; çocuğun tavrında haksız olmadığını vurguluyor annesi olarak. Yani biri sana ve ailene kötü davranıyorsa, onunla arkadaş olmak zorunda değilsin ve hislerinde haklısın ben de rahatsızım mesajı. Çocuk kötülük yapmıyor, kendini sevmediği insandan geri çekiyor, söylüyor. Halasına atlayıp yolarken, annesi aferin iyi yaptın demiyor ki niye sevmediğine kötülük etsin çocuk? Sevmediği kişiden kendini geri çekmeyi öğreniyor.
Aslaa konusma sakin diye tembihlemedim kizimi aslaa.!!

Mune Mune keşke hepimiz iğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırabilsek.
Kimse kendi yazdığını okumuyor sanırım.
Sonra da 'forumda seviye düştü'.
Forumda yorum yapanlar kim?
Biz değil miyiz?
Aynen öyle, bu arada yaptığım örnekleme yanlış anlaşılmasın, kimseyi incitip rencide etmek maksadıyla yapmadım sadece birkaç sayfa gerideki seviyeli konuşma eleştirileri ve banlanmayı hak edip etmeme içerikli yazışmalar üzerine açıklık getirmek istedim, çünkü maalesef uyarı alınca üyeler yazdığının hakaret olduğunu kabul etmiyor, hak etti de yazdım diyor ama aynı kelimelerle karşılık gördüğü yorumun uyarı almasını istiyor.

Konudan uzaklaşmak topiği farklı mecralara çekmek istemem, biraz da olsa konuyu anladım sanırım, üyeler hala, yenge, teyze, babaanne gibi aile fertleriyle çocuklarının görüşüp görüşmemesi konusunu tartışıyor anladığım kadarıyla, herkes kendi çocuğu için doğru olduğunu kabul ettiği davranışı sergiler, kimseye şöyle yapmak doğrudur diyemem, beni ilgilendirmez ama kendi ailemden veya eşimin ailesinden birileriyle benim sorunum varsa, sorun benimdir bunu çocuğuma aktarmam, yeri geldi aktarmadım da, çocuğu birey olarak kabul ederim, ben karşımdakinden nefret de ediyor olsam çocuğum sevip görüşmek istiyorsa görüşür, bilirsiniz bazen komşular arasında da kavga dövüş olur, komşular çocuklarını onun çocuğuyla oynamayacaksın diye tembihler, bana göre değil böyle şeyler ama bu benim doğrum, bırakalım da herkes kendi doğrusunu yaşasın.

Canım belli ki görümcen geç olgunlaşacak cinsten.
Yani evlilik, çocuk falan bunlar bir insana olgunluk katmaz. Zaman yapar bunu. Ve de yaşanılanlar..
Daha hayatın sillesini yememiş. Serde bir de kıskançlık varsa her şeyi büyütmüştür kafasında..

Benim de kb ve eltiyle problemlerim oldu. Eşimin telefonunda görüntülü arayıp oğlumla konuştular da esergry nasıl diye sormadılar.
Annelerine geldiler eşim oğlumu götürdü oynadılar.

Sonuç iki taraf da zaman içinde bir şeyleri anladı. Kimin yanında ne konuşulur öğrenildi ve tekrar görüşmeler başladı.

Geçinmeye niyeti olmayan insana sen ne desen nafile. Sen çok alttan almışsın zamanında.
Edepli edebinden susar, edepsiz ben susturdum sanar.
Artık devir değişti. İyilik herkese yaramıyor.

Çocuğunu görmek istiyorsa seni esgeçemez. Orası net.
Yeğenini rahat sevmek istiyorsa sizin aile olduğunuzu idrak edecek. Abisi babaysa sen de annesin..

Biz de abimgile ayni binada yasıyoruz,genelde abimi ararız indir de biraz sevelim deriz. Bizim gelin de mi böyle düşünüyor acaba?

Eşimin Ailesiyle tanıştığımdan beri yegane sorunum, Görümcem. Uzaktan gelin geldim kimsem yok. Başlarda gerçekten bacı abla ilişkisi kurmak istedim onunla. Tuhaf tuhaf davranışlar sergiledi. Bir konuştuysa benimle, bidahakine suratıma bile bakmadı. Genelde soguk davrandı hep. Bir defa normal sohbet eder, tamam derim buzları eritecez, yarım saat sonra şakayla karışık laf sokar. Bu Yıllardır böyle sürer gider. Evine gideceğimiz zaman bugün hangi davranışıyla karşılaşacağımı bilmem hiçbirzaman. Başlarda bunalımda dediler, sınav sıkıntısı var filan dediler ama 5 Yıldır böyle ve değişeceğinide sanmıyorum zaten artık.

Benim asıl sorunum eşimin tutumu. Benden 10 yaş kücük kız bana sinsi sinsi laf sokuyor, o bunu birtürlü görmüyor. Onun gözünde asla hata yapacak biri degil. Hep onun tarafını tutuyor bana karşı. Zaten sinsi sinsi yapar ne yaparsa. Laflarını şakayla sokar, tepki verirsen nekadar kötü niyetlisin ben sadece şaka yaptım hemen kötüye çekiyorsun, böyLe düşünüyorsan beni hiç tanımamışsın der, kötü olan sen olursun hep.

2 yaşında kızım var. Halasına düşkün. Halasıyla arası hep iyi olsun isterim istemesine ama bunu beni yok sayarak yapıyor. Gelip bizim evimizde yiğenini seveceğine eşime mesaj yazıyor, cumaya giderken yiğenimi getir de biraz oyniyayım diyor mesela. 2 yaşındaki kızımı evine çağırtıp beni çağırmamak noluyor, eşim bunu görmüyor, anlamıyor. Sen evde işlerini görebilesin diye seni düşünüyordur diyor.

Israrla hep abisinden izin alıyor kızımı gezmeye götürmek için. Sanki benim çocuğumun üzerinde hakkım yokmuş gibi. Benimle yüz yüze gelmek zorunda kalmadan kızımla bağ kuruyor. Üstelik aramızda bir kavga filanda yok. Durup durup böyle davranışlar sergiliyor sebebsiz yere. Aklım almıyor.

Ayrıca dikkatimi çekti, kiminle samimi olsa, o Insanlar da bana soğuk ve sanki yokmuşum gibi davranmaya başlıyor. Onunla samimi olduktan sonra herkesin böyle dönmesi tesadüf olabilirmi?

Yıllar önce onunla konuşmayı denedim, hicbirşey değiştirmedi. Ayrıca kızımı evine çağırıyorsunda beni neden çağırmıyorsun vesayri dersem daha çok kendini birşey zannedecek. O yüzden konuşmayı tercih etmiyorum artık.

Resmen beni yok sayıp öyle bağ kuruyor ailemle ve ileride kızımda babası gibi yaptıklarını birtürlü görmez de oda hep onu tutar diye çok korkuyorum. Eşimin söylediği gibi benmi abartıyorum kuruntu yapıyorum? Bağımsız olarak beni aydınlatın lütfen. Benim yerimde olsanız nasıl tutum sergilersiniz?
Kızını sensiz bir yere yollama
Benimde yeğenim var asla annesi
Olmadan kardeşimden böyle birşey talep etmem

Bebek daha o

Ayrıca ben de bu sorunları yaşayacağım
8 aydır riskli hamilelik yasıyorum ne tebrik için aradı görümce ne de nasılsın diye
Üstelik bebeğim tüp bebek ve 5 yıl snr oldu

Ama şimdiden karnımdaki bebeği telefonda eşime çığlık ata ata seviyor
Doğunca nasıl bir yüzsüz olacak bilmiyorum

çocukları babanızın evinizden getirmediniz hanımlar , onlar görümcelerin abisi yada erkek kardeşininde çocuğu . unutmamak lazım . .
Evet orası öyle ama o çocuklari leylekler getirmedi değil mi?
Bir anne karnında 9 ay taşıdı ne sıkıntılar cekti

8 aydır yatıyorum evde eşimden başka bakacak kimsem YÖK
Ne kv ne görümce bir kere nasılsın var mi ihtiyacın diye aramadılar
Dr wc dışında kalkmayacaksın dedi
Ve bebeğim tüp bebek 5 sene snr oldu

Ben emeksiz sevgiye inanmıyorum
Halasıdır babaannesidir çocuğumu doldurmam ama ben de eşek değilim

Nasıl oğullarını arayıp Benin doğmayan bebeğimi çığlık atarak yapmacık yapmacık seviyorlarsa
Ben de bir kere nasılsın diye sorulmayı hak etmişimdir

Onlar da bize saygı duysun o halde

Çocuğum hisli, babaannesiyle konuşmak istemiyor diyen üyeye niye yükleniyorsunuz?
Bazı çocukların duygusal gelişimi ileri oluyor ve 3 yaşındaki bir çocuk, aradaki gerginliği fark ederek taraf tutabiliyor, bu illa tembihlenerek oluşturulmuş bir durum olmayabilir. Hemen kadına yüklenmeyin.

Ben de 3-4 yaşlarında her şeyin farkındaydım ve annemin "Ama o senin halan, babaannen kızım; böyle davranma" demesine daha çok sinirlenirdim. Çok iyi hatırlıyorum, annem, babam tarafına beni itmeye çalıştıkça -kötülük de yapılsa biz hep iyi olmalıyız- gibi bir mesajı aldığımı annemden. Ne kadar tehlikeye açık bir mesaj.

Oysa ki hayat böyle bir şey değil. Size ve sevdiklerinize kötü davranan insanları -her ne kadar sülalenizden birileri de olsa- aile dışında tutmayı, tartıp ayırmayı öğrenmeli ve çocuk kendisini/ailesini koruma bilincini de geliştirmeli. Bir çocuğun, annesinin ağzına mçan babannesini fark edip uzak durması ve bu davranışın da açıklanarak gerektiğinde desteklenmesi gerekliyor bence. Fikrim marjinal gelebilir ama gayet yaşadığım, bu hisleri ayıklarken annem tarafından tekrar karıştırıldığım için bunu savunuyorum. Her çocuk pür sevgi ortamında büyüse keşke ama, sevgisizliği-huzursuzluğu hissettiğinde de salt yapıcı olmak adına oraya doğru itilmemeli.
Dogru bir noktaya değinmişsiniz. Burdan şunu anlamalıyız aslıda, ne olumlu ne olumsuz çocuklara boyle dayatmalar yapmamalız. İster anane ister babane olsun, çocuk sevmek ilgi göstermek zorunda değil. Dediğiniz gibi bir olumsuzluğun farkindaysa hele.
Ama afferin konuşma halanla demek de aynı sekilde bir zorlama. Halanın cidden çocuga bir zararı yoksa cocugu bu sözlere maruz birakmak doğru değil. Anne hala arasi kötüyse ileride zaten ister istemez ayni ortamda nadir bulunacaklar, öyle çok çok yakin bir ilişki olmayacak.

Bir daha böyle bir talep geldiğinde eşinize uyku saati, yemek saati gibi bir gerekce sunup yollamayin. Daha sonrasi için de once sizden onay almasını söyleyin eşinize. Kardeşine bir annesine sorayım desin.
Siz bilirsiniz çocuğunuz gidebilir mi o an.
Kendimden örnek verirsem, ben kızımı tek yollamam kolay kolay. Çok güvenmem ve yaķın olmam lazım. Onun çocuğumun halası olması yetmez, benimle de bir sevgi, güven bağı olması lazım. Ben öyle hala hakkı yok babane annane hakkı falan inanmıyorum, yok öyle bir sey. Çocuktan iki kişi meshuldur; anne baba. Bizim üzerinde karar verme hakkımız da o yetişkin olana kadar, kendi sağlıklı karar veremeyeceği içindir. Yeğenini seven anasına da saygi duysun.

Merak ettim dogrusu, neden gelininizide cagirmiyorsunuz sadece abinizi ve yigeninizi? Kötü niyetli bir Soru degil yanlis anlasilmasin.
Aslında biz sadece yeğenimizi getirsin diye yoksa abimde gelmese olur :D şaka bir yana soguk bir gelinimiz var 4-5 yıldır bir türlü yer edinemedi ailenin içinde kendine. Çok alıngan,yanlışlikla bisey desen hemen abimi salar üzerimize. Ama bu aralar buzları erittiği biraz

Back
X