gelin- görümce, kayınvalide-gelin ilişkileri kişiden kişiye göre değişiyor. ben ailenin büyük oğluyla evliyim, onların evinde eşimin sözü geçer. kayınvalidem dahil hepsi eşimin sözünü dinler. şimdi böyle olunca bana karşı tavırları da olumlu oldu. bende daha tanıştığımız günden itibaren onlara sıcak davrandım. benim iki görümcem var biri benden küçük 4 yaş, diğeri ise 3 yaş büyük. büyük görümcem zaten çocuklu kendi halinde bir ev kadını. kimseye kötü bir şey dediğini ya da laf soktuğunu duymadım. küçük olan ise üniversite mezunu, 2 yıl evli kaldı evlenmesi de boşanması da olay oldu. artık baba evinde yaşıyor. evlenirken de boşanırken de ona maddi manevi destek olduk. ben eşimin bütün sülalesine daha ilk günden olumlu yaklaştım. gelenek görenek ve kafa yapısı olarak tamamen farklı olmamıza rağmen 5,5 yıldır çok çok az onlarda önemsiz sorunlar yaşamışızdır.
gelgelelim benim bir de eltim var. Ortanca kaynımla evli. Üstelik bunlar kardeş torunları. Aileler çok yakın değillermiş zamanında ama sonuçta akrabalar, yetiştirme tarzı ve memleket aynı. Eltim tam onlar gibi ev hanımı, kapalı. Ama küçük görümcemle kesinlikle anlaşamıyorlar. eltim 1 yıllık evli ve küçük görümcemle nişandan beri karşılıklı laf sokuyorlar. hatta bir ara tartışma o kadar büyüdü ki kaynım görümcemle kavga bile etti. peki suçlu kim? her ikisi de. eltim fazla alınganlık yapıyor. görümcem ona yakın olmaya çalıştı ilk başlarda. yaşları birbirine yakın eltim daha küçük ondan. küçük görümcem biraz meraklıdır soru sorar sürekli ama kesinlikle kötü niyetli değildir. ama eltim az konuşan bir tip, hemen kaynaşamayan insanlardan. ta ilk baştan görümcemin ilgisini yanlış anladı, hayatına müdahale ettiğini sandı. eltimin bir de kız kardeşi var, o da görümcemi düşman belledi ve aralarındaki sorunun büyümesine sebep oldu. eltim hamile şu an ve alınganlık had safhada oluğu için ipler iyice gerilmiş durumda. kaynım da insan ilişkileri konusunda beceriksiz olunca ortaya daha önce ailede olmayan gelin- görümce sorunu çıkıverdi. görümce aynı ama arasının kötü olduğu gelinler farklı.
şimdi bunları niye anlattım. eltime sorsan o görümcesinden dertli, görümceme sorsan küçük yengesi onu sevmiyor, dışlıyor. arada dengeyi kuramayan bir eş var. bence bu sorunların tamamı
önyargıdan kaynaklanıyor. eltim de bana zamanında mesafeli yaklaşıyordu. çünkü etrafı ona gaz vermiş " kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez" gibi deli saçması laflar etmişler. ama şu anda aramız çok iyi.

çünkü ben ona iyi davrandıkça, o da bana karşı önyargılarından kurtuldu. görümcenizi, eltinizi, kayınvalidenizi eleştirirken iğneyi önce kendinize batırın. olaylara objektif bakmaya çalışın. ilişkilerinizin bozulmasının tek kabahatlisinin karşı taraf olmadığını göreceksiniz.