Görümce'siyle sorun yasayanlar yardim...!!!!

Kizlar RABBIM hepinizden razi olsun tüm msjlari tek tek okudum icim rahatladi bir an insan böyle ailevi konulari herkesle paylasamiyor zaten Avusturya'da yasiyorum ailemden baska hic bi akrabam yok:(

Dün gerginlikden olaylari tam detayli yazamadan gecmisim ama artik cok bunaltiyolar beni yani sashamia88 arkadasim yazdiklarin cok dogru hepsinin farkindayim ama düsün bak görümcem artik bana diyoki iyi 1 sene sonra cocuk yapin erkenden iyi olur ya dedimki abla bunlar bizim bilcemiz konular ...yani amaclari alisveris su bu degil resmen özelime girmeye calisiyolar yeteri kadar tavrimi koyuncada kayinvalideme diyoki ebrunun isi olunca sadece bizi ariyo hal hatir sormuyo diyo... ama icimden gelmiyo mesela bugün nisanlim diyoki bugün ögleden sonra izinliysen aksama yemege gel diyo inanin gitmek isdemiyorum cunki babasi her firsatta öyle bi bakiyoki bana resmen diken üstünde oturuyorum yemekteyken felan....

görümcelerimle gecen haftalarda alisverise gittik illa bana diyolar su etegi dene bu etegi dene neyse dedim birazda uyum icin bitane alim ... sonra birden anneme demesinmi sen bu kiza laf gecirememissin bari kardeslerine etek giymeye alisdir o anda sinirden öldüm size yemin ederim sanki benim annem cocuk yetistirmesini bilmiyomus gibi....
bi sinirle artik dogrumu yaptim yanlismi yaptim bilmyiorum ama nisanlima anlattim oda annesiyle konusdu... ondan beri aramiz acik zaten bana fesat demeyin ama bu olaydan sonra bari biraz rahatladim samimi fln olmuyoruz :( cünki artik özelime bile karismak isdiyo...... :20::20:

nişanlının görüşü önemli..nişanlın bu konuda pasif yaklaşıyorki ailesi sizin özelinize girebilecek kadar aktifler..nişanlınızla kesin ve net konuşun..evlilikler sadece eşle değil ailelerlede oluyor..sadece eşinize değil ailenize ve eşinizin ailesine karşıda sorumluluklar alıyorsunuz..her iki tarafında insiyatifli,sabırlı ve uyumlu olması gerekir..kendi kendinizi yiyip bitireceğinize ani çıkışlar olmadan olumlu konuşarak sıkıntılarınızı çözüme kavuşturmanız gerekiyor..

bende görümcem yüzünden düğün alışverişinde ayrılma noktasına gelmiş biriyim.düğün alışverişine eşim işgüzarlık olsun diye kayınvalidemi görümcemi
getirdi benden önce görümcem zıplıyo eşyalara bakıyo şu nasıl bu nasıl geride sen kullanacaksın sen beğen diyolar ben zaten kararsız bi insanım
bırakın ne alacaksam alayım madem ben kullanacam neye zorluyorsunuz ki oturun ben beğeneyim resmen beğenmiyorum diye mağaza sahiplerinin önüünde
bana fırçalar attı hep içime attım problem olmasın diye resmen eşimin kolunda eşya beğenirken içten içe ağlıyorum eşim susuyo problem çıkmasın diye
hala bana bişiler beğendirmeye çalışıyolar
zati birilerinin zoruyla bişi yapamazsınki ben asla yapmam en sonunda şunu beğendinmi dediğinde beğenemedim deyince pes doğrusu dedi bende zevkler renkler tartışılmazmış
dediğimde tabi ses çıkarmıyodum ya sabrediyodum ya hep dediklerine siz bilirsiniz diyodum ya problem çıkmasın diye eşime şuna bişi söle deyince
eşimde bişi diyemeyince çekip gitti kayınvalidem özür dile dedi benim bi hatam yok dedim düğün alışverişimiz burnumuzdan geldi şu an kullandığım mobilyalar bi an önce kurtulalım
şu işkenceden diye şu şu olsun diyerek aldığım her baktığımdada yaşadıklarımı hatırladığım eşyalar
evlendikten sonrada kıskançlığından her lafıma karışır kayınvalidemde görümöcemde onların yanında eşime bişi diyemem onlar zıplarlar
bişi dediğimde ben onu senden daha iyi tanırım 30 senedir tanırım diyen görümceye ne dersinizki siz ?

Öncelikle hepinize hayirli günler arkadaslar uzatmadan konuya girmek isdiyorum...
Ben 6 aydir nisanliyim ve cok sükür cok mutluyuz zaten 4 senedir beraberdik son 6 aydirda nisanli 5.nci ayda insallah dügünüm olucak nisanlimda hic bisorunum yok hatta beni hep ailesine karsi savunur laf dedirtmez cok sükür....
ama görümcem ve nisanlimin babasi cok anlasiyissizlar bilmiyorum kimlerde ayni sorun var ama babasi durmadan giyimime kusur buluyo yok efendim etek giyicekmisim kapali giyincekmisim kapanmam lazimmis evlenince ama ben isdemiyorum yani bu lafim yanlis anlasilmasin tabiki zamani gelince insallah kapanicam bende isdiyorum ama nezaman ailesinin yanina oturmaya gitsem babasi hep bana cok ters davraniyo üstümü basimi uzun uzun süzüyo resmen bakislarindan rahatsiz oluyorum...

ve en büyük sorunum görümcem ya herkes karismak isdiyo ALLAH tan evim ayri olucak ama giydigime,yedigime,esyalarima,sözlerime, vs..vsss herseye ama herseye karismak isdiyo sürekli diyoki annen sunuda aldimi cehize bunuda aldimi felan filan... hep nisanlimda aramda bi celiski cikarmaya calisiyo bana her firsatta laf vurmaya calisiyo kayinvalidem melek gibi ama onun bana yapmadigini görümcem yapiyo nolursunuz bana nasil davranmam gerektigi söyleyin veyatta basindan ayni olay gecenler siz nasil davraniyosunuz bu durumda???

bana sürekli karismamalari icin yada kendi fikirlerimi ortaya koyabilmem icin napmam lazim herkesede acamiyorum bu konuyu ama hergün aglamakdan biktim nisanlimla yanlzi olunca okadar mutluyumki ama ailesini düsündükce ayrilmayi bile düsündüm bazen okadar bunaldimki severken bile nisanlimi terketmeyi göze almisdim ama onun sevgisini kaybetmemek icin hic bisi yapamiyorum cünki bende onu cok seviyorum...

Cevaplariniz icin simdiden tesekkürler....

Benim hem kaynana hem kaynata hem de zaman zaman eşim aynı şeyleri yapıyor.Bence burda iş nişanlına düşer,nişanlının bir sert olması lazım.Abla baba siz karışmayın demesi lazım.Şu durumda sen onlara ters bişey söylesen gidip nişanlına farklı anlatmayacakları ne malum?Güvenemezsin,bence sen nişanlınla konuş bunları o da ezdirmesin seni..

Back
X