• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
dün kızıma özel derse gelen kız asgari ücretli gelire bile sahip değil.evleri kira devlet desteği ve çevrenin yardımlarıyla geçiniyorlar.kız 4. sınıfta öğretmen olacak bu yıl.görsen güzelliğiyle çalışkanlığıyla konuşmasıyla maaşı olan aile kızlarından daha üstün.kendi şartlarında mutlu yaşadı şikayet etmedi bunca yıl.1000 tl lik ayakkabı yerine 100 tl lik giydi .1000 tl liği de iş bulunca alır nolacak?evlerinde huzur var.ne zaman gitsem o hissi duyarım o evde.
Tabiki yahu karakter öyle önemli ki ! Özelde öğretmendim babası iPhone nun Türkiye’ye gelmeden yeni modelini eline verirdi ama kızda acayip hoşnutsuzluk vardı hep huysuzdu . Çok üzülürdük o yavruya ama devletten gelen burslu ne çok öğrencim vardı gözleri umutla oturuş purıl bakardı 🤩

Bak ben yapın demiyorum ama yapana laf edemezsiniz vardır bir güvencesi yoksa da kendisi bilir ama bunu yargılayacak kota koyacak kişiler değilsiniz ?
Güvencesi varsa asgari ücretli kapsamına girmiyor zaten ben de belirttim ayrı bir geliri varsa onu bilemem diye. Ama 5500 maaşla çocuk yapıyorsa bizi ilgilendiriyor bir noktada. Devlet okullarını gidin gezin çocukların halleri perişan. Öğretmenler bile zorlanıyor bir noktada. Yardım kampanyaları vs düzenlense bile yeterli olmuyor. Ne kaliteli bir nesil yetişebiliyor ne de insanlar vicdanen rahat hissediyor. Ben yoksul bir ailede bile bile dünyaya getirilmiş bir çocuk görünce sessiz kalamıyorum şahsen. Siz kalıyorsanız ne mutlu.

Ben bir iki yorum yaparım sonra da bana ne der geçerim. Hayatta hiçbir şey için fazla ısrarcı olamadım zaten. Değiştiremeyeceğim şeyler içinse çene yormaktan vazgeçiyorum zaten.
Birkaç yıl önce çalışamayan bir baba ve ev hanımı bir annenin 6-7 çocuğuyla yardım beklediği ile ilgili bir başlık açılmıştı sözlükte. Herkes bakamayacağı çocuğu yapmasaymış yorumlarında bulunmuştu. Ben de aynı şeyi geçirdim içimden yalan yok. Bu forumda da dar gelirliyiz yardım temalı konularda da aynı şeyi dile getiren üyeler oluyor. Benim veya o üyeler için birkaç dakikalık olaylar, kapatıp hayatımıza dönüyoruz. Ama o annelik hayaliyle yapılan 1,3,5 veya daha fazlası çocuk için koca bir hayat demek. Sefaletle sürülüyorsa hele o hayat daha uzar. O yüzden fazla romantize edilmesini ben de doğru bulmuyorum. Ama dedim ya, bana ne. :KK51:
Bahsettiğiniz örnekler ayrı ama burada konu sahibi görümcemin geliri normalde kötü değil ama bu zamana çok masraf yaptıkları için borç istemek zorunda kaldı demesine rağmen niye çocuk istiyor,25 bin yoksulluk sınırı, geliri böyle olan yapmasın, çocuğu aç kalır, arabası olmayan çocuk yapmasın, özel sektörre tek maaş çalışan çocuk yapmasın. Konu bağlamından kopup birilerinin kendilerine göre kriter belirleyerek ona buna acımasina döndü.
Yoksa bende konu içeriğine bağlı, niye çocuk yapıyorsunuz demişimdir kaç defa. Ama bu konu o olmamasına rağmen ısrarla üzerinde durulması hem de itici bir şekilde çok gereksizdi.

Bahsettiğin örneklee ayrı ama burada konu sahibi görümcemin geliri normalden kötü değil ama bu zamana çok masraf yaptıkları için borç istemek zorunda kaldı demesine rağmen niye çocuk istiyor,25 bin yoksulluk sınırı, geliri böyle olan yapmasın, çocuğu aç kalır, arabası olmayan çocuk yapmasın, özel sektöre tek maaş çalışan çocuk yapmasın. Konu bağlamından kopup birilerinin kendilerine göre kriter belirleyerek ona buna acımasina döndü.
Yoksa bende konu içeriğine bağlı, biye çocuk yapıyorsunuz demişimdir kaç defa. Ama bu konu o olmamasına rağmen ısrarla üzerinde durulması hem de itici bir şekilde çok gereksizdi.
Ben görümce için yorum yapmadım zaten. Ben sonraki asgari ücretle mükemmel mutlu çocuklar yetişebileceğine dair yapılan yorumlara cevaben yorum yaptım.
Onun dışında görümceye para vermemesinin kalp karalığı olmadığını, halihazırda kendinin de tedavi gördüğünü, ihtiyacı olabileceğini belirttim. Hala da arkasındayım, vermemekle iyi etmiş.

Beddua etmek yerine seviyeli şekilde konuşalım ister misiniz? Asgari maaşla gecinebilir diyosunuz ya acil bı hastalık durumu olsa nasıl karşılanacak diye soruyorum kimse bı cevap vermiyo cepte para yoksa nasıl karşılanacak çocuk belki hastalık geçirecek ilaci vs nasıl karşılanacak parasız?
Asgari ücret değil 50 bin altı dendi yalnız.
23 bin fakirlik sınırı. 23 bin altında geliri olan yapmasın dendi: şimdi demagoji yapmayalım

Ben görümce için yorum yapmadım zaten. Ben sonraki asgari ücretle mükemmel mutlu çocuklar yetişebileceğine dair yapılan yorumlara cevaben yorum yaptım.
Onun dışında görümceye para vermemesinin kalp karalığı olmadığını, halihazırda kendinin de tedavi gördüğünü, ihtiyacı olabileceğini belirttim. Hala da arkasındayım, vermemekle iyi etmiş.
Asgari ücret denmedi rosa 23 bin açlık sınırı. 23 bin altındaki geliri olan yapmasın dendi. 25 bin üstü kazanan çok mu bu ülkede.

Asgari ücret değil 50 bin altı dendi yalnız.
23 bin fakirlik sınırı. 23 bin altında geliri olan yapmasın dendi: şimdi demagoji yapmayalım
Ben hiçbir şekilde 23bin altı gecinemez demedim sadece asgari dedim. Öyle bir mesajim varsa bulup atın herkesten özür dilerim. 23bin ev kira değilse çocuk tekse lükse kaçmadan yeter zaten

İnsan başına gelince türlü türlü çözüm buluyor anladığım kadarıyla, hep hayretle bakmışımdır ama başarıyorlar, öyle bir de kapı komşum var, üç çocuğunu akıl almaz imkansızlıklarla büyüttü, kocası tekstil işçisi idi, kendisi yemek yapıp satıyor hala çalışıyor. İki çocuğu üniversiteyi bitirdiler, biri liseye başladı, oturdukları evi satın aldılar hep birlikte çalışıp, zor bir hayatları oldu ama kimseye muhtaç olmadılar, takdir ediyorum böyle insanları, şimdi yetiştirdikleri nesil daha iyi imkanlarla yaşayacak, iki oğlu da çok güzel yerlerde çalışıyorlar, kardeşlerini okutup evlerine de destek oluyorlar, nasip işi biraz diye düşünüyorum, her şeyi hesaplayan ben onların yaptığının yarısını başaramadım maalesef :)
yok mevzu o değil. elbette çoluk çocuğa karışınca elinden geleni yapar insan imkanı nolursa olsun ya da durumu kabullenir. mesela biz annemizden hiçbir şey istemedik. hiç
şımarıklık yapmadık. niye evde yemek yok demedik. babayı çok erken kaybettik ve korkunç bir fakirliğe düştük. kabullenmeyip napıcaksın🤷‍♀️ gün olur insan hayatı bambaşka yönlere evrilir her şey tersine döner belli olmaz. şu an maddi olarak iyi durumdayım çok şükür ama yarın yine yoksul olabilirim. garantisi var mı yok.
fakat anlamadığım şu bir önceki örnekteki komşu her şeyi satıp savmış borç içinde yüzüyor ya da konu sahibinin görümcesi keza öyle. bu kadarı bana abartı geliyor. bu kadarına gerek var mı ondan emin değilim. bu ısrarın yerine kabullenme mi gelmeli acaba… bilemedim. yaşamadan anlaşılmıyor belki de

Konunun bu kadar uzaması asgari ücret değildi, asgari ücrete şimdi konu edildi, dünden beri 25 bin ve üzeri geliri olanların çocuk yapmaya hakkı olduğu konuşuluyordu. Tepkiler de ona oldu.

Asgari ücret denmedi rosa 23 bin açlık sınırı. 23 bin altındaki geliri olan yapmasın dendi. 25 bin üstü kazanan çok mu bu ülkede.
Yok 23-50 bin için az para yorumuna katılmadığımı da belirttim. Ama yokluk güzellemesine de katılmadığımı söyledim.
İkisi de çok acayip uçlar zaten.

Ben hiçbir şekilde 23bin altı gecinemez demedim sadece asgari dedim. Öyle bir mesajim varsa bulup atın herkesten özür dilerim. 23bin ev kira değilse çocuk tekse lükse kaçmadan yeter zaten
Piraye dedi şimdi geri dönemeyeceğini 23 bin bile demedi 50 bin altı dedi. 23 bin gelir fakirdir yapmasın dedi. İnsanlar ondan tepki gösterdiler. Asgari ücretten bahseden yoktu konuda.

Hepiniz şakasınız ve KK şakalanıyor bence. Konu içeriğini hatırlayalım👇
Gorumcemin tedavi için acil paraya ihtiyacı oldu. Ben de ağzımdan bir ara kaçırmıştım param olduğunu . Bana da lazım olur dedim vermedim. Çünkü aniden ihtiyacım olsa bir müddet gelmeyecek. Eşim de karışmadı ama kırıldığını hissettim .Epey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
Vermediğim için pişman oldum. iki gün sonra Mesaj yazdım hâlâ lazımsa vereyim diye. Mesajıma cevap yazmadı.sanırım bir yerden bulmuş.Hata mı ettim? Keşke verseydin diyor annem de. O öyle söyleyince daha çok üzüldüm.

Yorumlar genel olarak “belli miktarın altında geliri olanlar çocuk yapmasın, uyuşturucu maddenin kalitelisi kalitesizi, villalar, arabalar, özel okullar, kahrolsun fakirlik! “

Bir de konuya uyarı yazmışız he😆 Uyarmak işe yaramıyor da işte ben nafile çabayı severim çünkü bolca vaktim var 🤩
Bir konu nasıl kapatılır adlı çalışmaya katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz, bundan sonra kural ihlallerinizde çat diye giderseniz bana gönül koymayıp kendinize bir özeleştiri yapın, hoşçakalın:KK25:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X