Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asgari maaşla çocuk büyüyebilirmis :) ilgi ve sevgi verildikten sonra çok mutlu ve huzurlu buyurmus. Anne olmak her kadının hakkı oldugu için para olmasa da çocuk yapılabilirmis ama aniden çıkacak masraflara ya da çocuk okula başlayınca arkadaslarindan görüp isteyeceklerine geri kalmisligina bı cevap yok. Çocuk muz görür ister alınamaz ama elmaylada büyür. Acil hastalık durumu olursa da böyle milletten borç isteyip insanların huzuru kaçırılır çünkü yeter ki çocuk olsun bı şekilde büyür :)
Asgari ücretle yeni mezunlar zor geçiniyor. Aileden destekleri mirasları varsa bilemem ama safi asgariyle imkansız. Herkes geleceğe bir iz bırakmak istiyor, öldükten sonra silinip gitmemek bir tohum bırakmak istiyor dünyaya. Anlıyorum ama bazen bir şeylerin önünü ardını düşünmek gerek.

Beddua etmek yerine seviyeli şekilde konuşalım ister misiniz? Asgari maaşla gecinebilir diyosunuz ya acil bı hastalık durumu olsa nasıl karşılanacak diye soruyorum kimse bı cevap vermiyo cepte para yoksa nasıl karşılanacak çocuk belki hastalık geçirecek ilaci vs nasıl karşılanacak parasız?
Sizinle o kadar çok konuştular ki siz anlayış ve empatiden uzaksınız ! Size ne belki insanların babadan evi var kira vermiyor ???? Size ne babadan geliri var belki ? Zaten asgari ücretle kirada oturan hiçbir güvencesi olmayan insan birşey yapmıyor !

Demeyin öyle ya.
Çocuğu yaparken şak diye 20bin çıkaramayan çocuk hastalık geçirse masrafı nasıl karşılayacak diye soruyorum cevap vermek yerine beddua ediyo. Asgari maaşa kredi de çıkmaz kolay kolay yine borç mu arancak etraftan. Asgari kazaniyo bana odeyemez diye kimse borç vermeye de yanaşmaz

Ben olsam vermezdim. Disinden tirnagindan artırdığını vermek zorunda degilsin. Herkes kendi butcesine gore baksin hayatina malesef olmasi gereken bu

Dilerim bir gün bu ağır laflar sizi ezsin !
Sizinle o kadar çok konuştular ki siz anlayış ve empatiden uzaksınız ! Size ne belki insanların babadan evi var kira vermiyor ???? Size ne babadan geliri var belki ? Zaten asgari ücretle kirada oturan hiçbir güvencesi olmayan insan birşey yapmıyor !
Asgari ücretle çocuklu aile nasıl geçinir bana matematiksel olarak açıklar mısınız? 5.500 tl elektrik, su, giyim, gıda, yol, sağlık vs. Bakın kirayı saymadım bile. Siz hassassınız diye biz gerçekleri konuşmayalım mı?

Asgari maaşla çocuk büyüyebilirmis :) ilgi ve sevgi verildikten sonra çok mutlu ve huzurlu buyurmus. Anne olmak her kadının hakkı oldugu için para olmasa da çocuk yapılabilirmis ama aniden çıkacak masraflara ya da çocuk okula başlayınca arkadaslarindan görüp isteyeceklerine geri kalmisligina bı cevap yok. Çocuk muz görür ister alınamaz ama elmaylada büyür. Acil hastalık durumu olursa da böyle milletten borç isteyip insanların huzuru kaçırılır çünkü yeter ki çocuk olsun bı şekilde büyür :)
çok büyük konuşuyorsunuz.bir savaş olsa çoğumuzun mal varlığı elimizden gider.başka ülkelere sığınmacı oluvermişiz bir bakmışız.çok varlıklı arkadaşım pandeminin başında covidden öldü 36 yaşında.2 evladı kaldı geride.para elbette çok önemli ama herşey değil.gelir gider.siz çok mu varlıklısınız peki ?hangi kolejde okutacaksınız evladınız olursa?hadi çok önemli tedavisiz bir hastalığı oldu.bakıcı tutabilecek misiniz ömrü boyunca?

Kimse çocuk yapmasın demiyor ki isterse beşinci çocuğunu tüp bebekle yapsın ama kendi parasıyla yapsın. Kimse kendisinden borç istenmesini sevmiyor iki kere iki dört. Kadın parasını geri alamamaktan korkmuş belli ki. İnsanların maddi durumu az çok ortadadır gidip 20k borç istemek vermeyince de sitem etmek hoş mu?
Ben koni sahibine neden vermedin demedim ki, sadece kızdığım konu tüp bebek masrafiyla çocuk bakımının bir tutulup yapmasın o zaman denmesi, kim karar veriyor kimin yapıp yapmayacağına kime ne ya, böyle hadsizlik olur mu ? Başka üye de 20k geliri olan yapmasın diyor kime ne yani...ayrıca konudaki kadın asgari ücretle geçinmiyor

Asgari ücretle çocuklu aile nasıl geçinir bana matematiksel olarak açıklar mısınız? 5.500 tl elektrik, su, giyim, gıda, yol, sağlık vs. Bakın kirayı saymadım bile. Siz hassassınız diye biz gerçekleri konuşmayalım mı?
Bak ben yapın demiyorum ama yapana laf edemezsiniz vardır bir güvencesi yoksa da kendisi bilir ama bunu yargılayacak kota koyacak kişiler değilsiniz ?

Hiç bu lafları sevmem beddua da etmem ama bu hanım sürekli bilin deyip onu,bunu deyip üsten bir bakış atıyor eğer gerçekten bilimsel ve iyilik için konuşuyorsa zaten bu laf ona gitmez 👍
Olsun yine de başka bir kadının da çocuğuyla parasızlık yüzünden zor günler yaşamasını temenni edebilecek bir kadın değilsiniz buradan takip ettiğim kadarıyla.
Ben geçmişte dar gelirli bir ailenin çocuğuydum, o yüzden belki de daha hassasım bu konuda. Aylık 50 bin gelir az demiyorum ama asgari veya altı maaşlarla çocuk mutsuz olur diyebiliyorum. Çünkü ben oldum, fakir arkadaşlarım da oldu. Maalesef böyle arkadaşlar, kapitalist bir dünyada yaşıyoruz, maddenin yokluğu mutsuz ediyor.

Asgari ücretle yeni mezunlar zor geçiniyor. Aileden destekleri mirasları varsa bilemem ama safi asgariyle imkansız. Herkes geleceğe bir iz bırakmak istiyor, öldükten sonra silinip gitmemek bir tohum bırakmak istiyor dünyaya. Anlıyorum ama bazen bir şeylerin önünü ardını düşünmek gerek.
Valla bende onu anlamiyorum işte hala net bı cevap verebilen de yok hastalansa çocuk nasıl odencek cepte para yokken, kaza atlatsan calisamazsan o ay maaş alamazsan napicaksin, beş parasiz ben bu sorulara cevap bulamıyorum herkes anne olmak baba olmak isteyebilir çok doğal ama para yoksa ihtiyaçları karsilayamiyosan napicaksin. Arkadaşım kaza geçirdiler ameliyat vs durumları oldu calisamadi para alamadı kaç yıllık kiracılar tepelerine bindi kira da kira diye o zaman ev sahibine ne açıklama yapacaksin

Kimse çocuk yapmasın demiyor ki isterse beşinci çocuğunu tüp bebekle yapsın ama kendi parasıyla yapsın. Kimse kendisinden borç istenmesini sevmiyor iki kere iki dört. Kadın parasını geri alamamaktan korkmuş belli ki. İnsanların maddi durumu az çok ortadadır gidip 20k borç istemek vermeyince de sitem etmek hoş mu?
Ayrıca benim söylemlerim diğer üyelere konu sahibine değil ki...

Olsun yine de başka bir kadının da çocuğuyla parasızlık yüzünden zor günler yaşamasını temenni edebilecek bir kadın değilsiniz buradan takip ettiğim kadarıyla.
Ben geçmişte dar gelirli bir ailenin çocuğuydum, o yüzden belki de daha hassasım bu konuda. Aylık 50 bin gelir az demiyorum ama asgari veya altı maaşlarla çocuk mutsuz olur diyebiliyorum. Çünkü ben oldum, fakir arkadaşlarım da oldu. Maalesef böyle arkadaşlar, kapitalist bir dünyada yaşıyoruz, maddenin yokluğu mutsuz ediyor.
Teşekkürler 🙏

Ama yinede ben kimsenin annelik hayalleri ile ilgili konuşulmasını özellikle bu kadar üstelenmesini doğru bulmuyorum .

Benimle o kadar çok konuştular ama bir kişi bile anı hastalık olsa nasıl karşılanacak soruma cevap vermedi. Ben ek geliri olan evi olandan mi bahsetmedim söylemediğim şeyleri soyluyosunuz

Valla bende onu anlamiyorum işte hala net bı cevap verebilen de yok hastalansa çocuk nasıl odencek cepte para yokken, kaza atlatsan calisamazsan o ay maaş alamazsan napicaksin, beş parasiz ben bu sorulara cevap bulamıyorum herkes anne olmak baba olmak isteyebilir çok doğal ama para yoksa ihtiyaçları karsilayamiyosan napicaksin. Arkadaşım kaza geçirdiler ameliyat vs durumları oldu calisamadi para alamadı kaç yıllık kiracılar tepelerine bindi kira da kira diye o zaman ev sahibine ne açıklama yapacaksin
Pardon da bu ihtimaller geliri yüksek olanlar için de geçerli, hayatta herşey herkesin başına gelebilir evet ne yapsınlar ya insanlara bu kadar karismayin, rahat birakin...konudaki kadının gelirini bilmiyorsunuz,asgari ücret değil belki...üyeler öyle bir yazdı ki 50k olmayan çocuk yapmasına geldi konu...bizim gelir 25 k ne yapalım çocuğa bakamiyor muyuz yani ?

Ama yinede ben kimsenin annelik hayalleri ile ilgili konuşulmasını özellikle bu kadar üstelenmesini doğru bulmuyorum .
dün kızıma özel derse gelen kız asgari ücretli gelire bile sahip değil.evleri kira devlet desteği ve çevrenin yardımlarıyla geçiniyorlar.kız 4. sınıfta öğretmen olacak bu yıl.görsen güzelliğiyle çalışkanlığıyla konuşmasıyla maaşı olan aile kızlarından daha üstün.kendi şartlarında mutlu yaşadı şikayet etmedi bunca yıl.1000 tl lik ayakkabı yerine 100 tl lik giydi .1000 tl liği de iş bulunca alır nolacak?evlerinde huzur var.ne zaman gitsem o hissi duyarım o evde.

Bende bunu anlatmaya çalışıyorum ama asla anlaşamıyorum tanımadığım bı insanın anne baba olması ya da olmaması beni neden etkilesin. Ama para yoksa nasıl karşılanacak diyorum alakasız yorumlar beddualar geliyo.

çok büyük konuşuyorsunuz.bir savaş olsa çoğumuzun mal varlığı elimizden gider.başka ülkelere sığınmacı oluvermişiz bir bakmışız.çok varlıklı arkadaşım pandeminin başında covidden öldü 36 yaşında.2 evladı kaldı geride.para elbette çok önemli ama herşey değil.gelir gider.siz çok mu varlıklısınız peki ?hangi kolejde okutacaksınız evladınız olursa?hadi çok önemli tedavisiz bir hastalığı oldu.bakıcı tutabilecek misiniz ömrü boyunca?
Soruma cevap verilmediği sürece sorulara cevap vermicem

Teşekkürler 🙏

Ben bir iki yorum yaparım sonra da bana ne der geçerim. Hayatta hiçbir şey için fazla ısrarcı olamadım zaten. Değiştiremeyeceğim şeyler içinse çene yormaktan vazgeçiyorum zaten.
Birkaç yıl önce çalışamayan bir baba ve ev hanımı bir annenin 6-7 çocuğuyla yardım beklediği ile ilgili bir başlık açılmıştı sözlükte. Herkes bakamayacağı çocuğu yapmasaymış yorumlarında bulunmuştu. Ben de aynı şeyi geçirdim içimden yalan yok. Bu forumda da dar gelirliyiz yardım temalı konularda da aynı şeyi dile getiren üyeler oluyor. Benim veya o üyeler için birkaç dakikalık olaylar, kapatıp hayatımıza dönüyoruz. Ama o annelik hayaliyle yapılan 1,3,5 veya daha fazlası çocuk için koca bir hayat demek. Sefaletle sürülüyorsa hele o hayat daha da uzar. O yüzden fazla romantize edilmesini ben de doğru bulmuyorum. Ama dedim ya, bana ne. :KK51:

Benimle o kadar çok konuştular ama bir kişi bile anı hastalık olsa nasıl karşılanacak soruma cevap vermedi. Ben ek geliri olan evi olandan mi bahsetmedim söylemediğim şeyleri soyluyosunuz
Biz öyle olana yardım ediyoruz ailecek … bizim ailede akrabayı korumak ve sadaka kültürü var …. Suriyeliler gibi de üremiyorlar dünyayı biliyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X