- 10 Nisan 2014
- 42.685
- 114.174
- 798
- Konu Sahibi Solukiklimler
aman tmmm sen dur biz boşanalım o zaman hıhhNiye bosanayim ayol, hesaba gore benim degil bosanmak acilen 2-3 cocuk daha dogurmam lazim.![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aman tmmm sen dur biz boşanalım o zaman hıhhNiye bosanayim ayol, hesaba gore benim degil bosanmak acilen 2-3 cocuk daha dogurmam lazim.![]()
Yok kimse bosanmasin. Rabbim dileyen tum kadinlara da annelik duygusu yasatsin. “Simdiki aklim olsa dogurmazdim” dedirtmesin.aman tmmm sen dur biz boşanalım o zaman hıhh![]()
![]()
32 yaş biterken anne oldum o güne kadar gezdim tozdum içimde hiç birşey kalmadı ama anne olunca anladım ne yurtdışına gitmek ne güzel yemekler yemek gezmek ne giyinmek hiçbir şey o duyguyla kıyaslanamaz.nefesini takip ediyorsun sana bir gülümsese dünyalar senin oluyor.hangi kadına bunu sen yaşama hakkın yok diyebilirim?ne hakkım var demeye?Yok kimse bosanmasin. Rabbim dileyen tum kadinlara da annelik duygusu yasatsin. “Simdiki aklim olsa dogurmazdim” dedirtmesin.
Diyen desinde, başkaları niye çocuk dogurdunm demediği, hic çocuğu olmayanlar çocuk istediği için adeta sinirlenip, elalemin çocuğuna kendi kafasına göre acımasın kâfi.Yok kimse bosanmasin. Rabbim dileyen tum kadinlara da annelik duygusu yasatsin. “Simdiki aklim olsa dogurmazdim” dedirtmesin.
37’de evlendim, 39 yasima girdikten bir kac gun sonra anne oldum. Anneligi gectim, evlilik dahi gundemimde yoktu. Acikcasi dogal yoldan oldu, ozel bir caba da yoktu yani. Burada bebek hasreti cekenleri okuyarak aslinda nasil bir mucize oldugunu anladim. Bir sey diyeyim mi, gulumsemese bile yeter. Uyuyor su an, ama benim icim cosuyor. Esim gunlerdir yurtdisinda. Benim isleri erteledim, uykusuzluk, aclik, yorgunluk girla. Ama olsun varsin. Basimla beraber.32 yaş biterken anne oldum o güne kadar gezdim tozdum içimde hiç birşey kalmadı ama anne olunca anladım ne yurtdışına gitmek ne güzel yemekler yemek gezmek ne giyinmek hiçbir şey o duyguyla kıyaslanamaz.nefesini takip ediyorsun sana bir gülümsese dünyalar senin oluyor.hangi kadına bunu sen yaşama hakkın yok diyebilirim?ne hakkım var demeye?
Diyen desinde, başkaları da niye çocuk dogurdunm demediği, hic çocuğu olmayanlar çocuk istediği için adeta sinirlenip, elalemin çocuğuna kendi kafasına göre acımasın kâfi.
piraye yorumlarını beğendiğim üyelerdendir ama bu konuda onu haklı bulamadım .kadın 3.çocuğunu tüp bebekle yapmaya çalışmıyor ki.ilk bebeğine kavuşma mücadelesi veriyor.devlet ücretsiz karşılamalı aslında şartsız şurtsuz.Diyen desinde, başkaları niye çocuk dogurdunm demediği, hic çocuğu olmayanlar çocuk istediği için adeta sinirlenip, elalemin çocuğuna kendi kafasına göre acımasın kâfi.
İşte o kadar çok para harcanıyor ki aldıkları borcu ne zaman ödeyebilecekleri meçhul. Herkes bunu göze alamayabilir.Tüp bebek tedavileri için 200 bine yakın harcama yapan bir kuzenim var.
Gelirleri de kötü değildi üstelik. Ama ailesinden borç da aldılar. Üst üste harcama olunca.
Burada da görümce için son şansıydı denmiş, daha önce tedaviler için para harcamış. Şimdi borç istiyor diye, çocuk yapmasın demek ne kolay öyle. Maşallah.
Çok duygusal yorumlar bunlar ya. Tek maaşlı bir evde çoğu şeyden geri kalarak büyüyen bir çocuğa sormak lazım dünyaya gelmek ister miydi diye. Bazen fazla duygusallık fazla bencillikten kaynaklanıyor gibi geliyor bana.Ne yapsın şimdi tek maaş olanlar anne olmasın mı ? İnsanlar bakabilecegini düşünmüştür bu kadar çocuk istiyorsa, herkes her şeyi dört dörtlük yapmak zorunda değil, asıl olan koşulsuz sevmek o çocuğu, mutlu bir çocuk büyütmek daha önemli
ülkenin yüzde 60 ı asgari ücret kazanıyor.yapmasınlar mı çocuk?devlet desteği olmalı çocuk yardımı olmalı almanyada ki gibi mesela.bir den fazla yapanlara kızılmamalı.ama bir çocuk bile yapmasınlar o çocuk mutsuz olur demek büyük acımasızlık.Çok duygusal yorumlar bunlar ya. Tek maaşlı bir evde çoğu şeyden geri kalarak büyüyen bir çocuğa sormak lazım dünyaya gelmek ister miydi diye. Bazen fazla duygusallık fazla bencillikten kaynaklanıyor gibi geliyor bana.
Asgari maaşla çocuk büyüyebilirmis :) ilgi ve sevgi verildikten sonra çok mutlu ve huzurlu buyurmus. Anne olmak her kadının hakkı oldugu için para olmasa da çocuk yapılabilirmis ama aniden çıkacak masraflara ya da çocuk okula başlayınca arkadaslarindan görüp isteyeceklerine geri kalmisligina bı cevap yok. Çocuk muz görür ister alınamaz ama elmaylada büyür. Acil hastalık durumu olursa da böyle milletten borç isteyip insanların huzuru kaçırılır çünkü yeter ki çocuk olsun bı şekilde büyür :)Çok duygusal yorumlar bunlar ya. Tek maaşlı bir evde çoğu şeyden geri kalarak büyüyen bir çocuğa sormak lazım dünyaya gelmek ister miydi diye. Bazen fazla duygusallık fazla bencillikten kaynaklanıyor gibi geliyor bana.
Kimse çocuk yapmasın demiyor ki isterse beşinci çocuğunu tüp bebekle yapsın ama kendi parasıyla yapsın. Kimse kendisinden borç istenmesini sevmiyor iki kere iki dört. Kadın parasını geri alamamaktan korkmuş belli ki. İnsanların maddi durumu az çok ortadadır gidip 20k borç istemek vermeyince de sitem etmek hoş mu?Peki sizin takıldığınız konu ne, sanki aile sorumsuzca bilmem kaçıncı çocuğunu istiyor gibi, hakları yokmuscasina yorumlar yapılıyor, kimin çocuk sahibi olup olmayacağına karar vermek kimin haddine düşmüş...çocuğu istismar mi ediyorlar, zarar mi veriyorlar....sırf yorum yapmak, linclemek için yazmayın,biz de çocuk büyütüyoruz, çocuğun ihtiyaclarini gayet de biliyorum, örnek olarak verdim özel okulu...orta gelir ise yaşadığınız yere göre değişir, ülkenin her yerinde aynı parayla,aynı imkanlarda yaşanmıyor malesef...bana göre orta düzey evi arabası vs olan yaşadığı yere göre ihtiyaçlarını düzenli karsilayabilecegi geliri olan insanlardır...bunun belli bir strandardi kalmadı malesef uklemizde, eskinin zenginleri şuan orta düzeyde kaliyor
Sürekli üstten üstten konuşup resmen kışkırtma yaptı. Ben de sandım ki yüksek gelir grubuna giriyor kendisi ama değilmiş. Sonra da üzülüyorum diyor ama bana geçen his resmen insanları aşağıladığıydıBurada aslında tek bir asgari ücretse ve elbette çocuk mağdur olacağı için herkes yapmasaydınız deriz hepimiz deriz. Ama çocuğun eğitim hakkı elinden alınmıyorsa, ailesi sağlıklı sevgi dolu bir iletişimle büyütüyorsa, sebzesi meyvesi proteini sağlanıyorsa, ilgi alaka varsa ve istismar şiddet yoksa kimse üstten üstten sizin çocuklarınıza acıyorum diyemez.
Dememeli.
İnsanları üzmek kırmak incitmek bu kadar kolay olmamalı.
Dilerim bir gün bu ağır laflar sizi ezsin !Asgari maaşla çocuk büyüyebilirmis :) ilgi ve sevgi verildikten sonra çok mutlu ve huzurlu buyurmus. Anne olmak her kadının hakkı oldugu için para olmasa da çocuk yapılabilirmis ama aniden çıkacak masraflara ya da çocuk okula başlayınca arkadaslarindan görüp isteyeceklerine geri kalmisligina bı cevap yok. Çocuk muz görür ister alınamaz ama elmaylada büyür. Acil hastalık durumu olursa da böyle milletten borç isteyip insanların huzuru kaçırılır çünkü yeter ki çocuk olsun bı şekilde büyür :)
Piraye ile benim de bir derdim yok zaten. Ama bu tarz konularda hep aynı. Bu konu tek değil. Sürekli bir acıma, üzülme halinde ve çok itici bu.piraye yorumlarını beğendiğim üyelerdendir ama bu konuda onu haklı bulamadım .kadın 3.çocuğunu tüp bebekle yapmaya çalışmıyor ki.ilk bebeğine kavuşma mücadelesi veriyor.devlet ücretsiz karşılamalı aslında şartsız şurtsuz.
İşte devlet desteği olmalı görümce-yenge desteği değil. Akrabaya güvenerek çocuk doğurulmaz ki. İsteyen istediği kadar çocuk yapsın ama sorumluluğu da onlara ait. Belli ki konu sahibi de üst düzey bir gelire sahip değil. Kadına zehir etmiş parayı. 20k lank diye çıkarıp unutulacak bir para olamıyor herkes için.ülkenin yüzde 60 ı asgari ücret kazanıyor.yapmasınlar mı çocuk?devlet desteği olmalı çocuk yardımı olmalı almanyada ki gibi mesela.bir den fazla yapanlara kızılmamalı.ama bir çocuk bile yapmasınlar o çocuk mutsuz olur demek büyük acımasızlık.
Beddua etmek yerine seviyeli şekilde konuşalım ister misiniz? Asgari maaşla gecinebilir diyosunuz ya acil bı hastalık durumu olsa nasıl karşılanacak diye soruyorum kimse bı cevap vermiyo cepte para yoksa nasıl karşılanacak çocuk belki hastalık geçirecek ilaci vs nasıl karşılanacak parasız?Dilerim bir gün bu ağır laflar sizi ezsin !
Demeyin öyle ya.Dilerim bir gün bu ağır laflar sizi ezsin !