Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben olsam verirdim bu durumda
Durum ortada son şansı bir de
Sorgusuz sualsiz verirdim .
Siz de onun yerinde olabilirdiniz. Biraz empati.

Gorumcemin tedavi için acil paraya ihtiyacı oldu. Ben de ağzımdan bir ara kaçırmıştım param olduğunu . Bana da lazım olur dedim vermedim. Çünkü aniden ihtiyacım olsa bir müddet gelmeyecek. Eşim de karışmadı ama kırıldığını hissettim .Epey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
Vermediğim için pişman oldum. iki gün sonra Mesaj yazdım hâlâ lazımsa vereyim diye. Mesajıma cevap yazmadı.sanırım bir yerden bulmuş.Hata mı ettim? Keşke verseydin diyor annem de. O öyle söyleyince daha çok üzüldüm.
Yani gerçekten zor bir durum bu devirde para bulmak o kadar zorlaştı ki artık insanlar borç bile vermek istemiyor gerçekten. Hele bir de akrabaysa o parayı unutmuş gibi olmamız gerekiyor. Ama var ya borç vermek sadaka vermekten daha sevapmış cünkü gerçekten ihtiyacı olmazsa istemezdi diye düşünüyorum. Tabii kırılmıştır ama bilemiyorum yani

Havyar yemeyince aç kalıyor demek ki doymuyor😂 o işi ben de zorlanıyorum anlamakta.
Havyarı 4 5 kez yese yeter tadını bilsin ,her gün kahvaltı da yemiyor heralde 😀 ay ben karidesi mi somonumu da yiyorum,birde tutturmuşlar özel okul,devlette okunmuyor mu sanki. Çoğu özel okul gunumuzde vasat malesef (eski dershaneler ozel okul adı aldi) köklü özel okulları bilen bilir onların fiyatı çok yüksek. Diğerleri dershane fiyatına ortalama gidiyor ve atanamayan,tecrübesi olmayan öğretmenleri alıyorlar genellikle.Ozel okul sahibi arkadaşım da var,özelde çalışan öğretmen arkadaşım da ,öğretmenin ders demosunu bile izlemeden gel başla diyor😏güzel semtte ki devlet okulu çoğu özel okula 10 basıyor.Gercekten zor durumda olan ve kendini donduremeyen aileler çocuk sahibi olup,çocuğu sefil etmesin fakat kimseye muhtaç olmayan her aile çocuk sahibi olur. Biz kedimizi kisirlastirdik ona bile uzulduk keşke bir kez doğursaydı diyoruz şimdi...Marksist/Leninist sistemde herkes eşittir ama bu berbat bir şeydir,senin hakkında somurulur.Tüm çocuklar eşit olamaz,biz yetişkinlerde öyle. Bu kıyaslamanın sonu yok, daire de oturan,villa ister,villa da oturan,yalı ister, uzar gider. Her zaman daha iyisi vardır önemli olan insanca yaşamak ve kendini döndürmek. 10 çocuğu olupta,11nci istenmiyor. Insanların yapacağı bir çocuğun kararını bırakında kendileri versin,herkes kendi ailesini planlasin. Burda kontrolsüz aile çoğalması gibi bir durum yok ki. Unlu ve epey zengin bir ailenin çocuğu var, adini yazmayayım soyadı "G" katil. Demek ki sadece para,iyi bir birey yetiştirmek için yeterli değil;)

Bazı yorumlar çok ilginç gerçekten. Toplumda belirli bir gelir düzeyinin altındaki insanlar evlenmesin, çocuk yapmasın, anne-baba olmaya hakları olmasın, ot gibi yaşasın ölsün yani..
İnsanlar zaman zaman dara düşüp borç alıp verebilirler, toplu bir parayı acil durumlarda denkleştiremeyebilirler, ya da ilgili parayı denkleştirecekleri zaman anne baba olma şansını kaybetmiş olabilirler, kendi gelir düzeylerine göre çocuk yapıp bakabilirler.
Buna hangi hakla dil uzatabiliyoruz anlamadım ki..

Konu sahibi ayrıca paranızı verip vermemek size kalmış, ben olsam verirdim sanırım ama sonuçta ekonomik şartlar kötü yarın bir gün ihtiyacınız olabilir diye düşünüp vermemekte sizin en doğal hakkınız.

Artık olan olmuş, takmayın kafanıza.

Gorumcemin tedavi için acil paraya ihtiyacı oldu. Ben de ağzımdan bir ara kaçırmıştım param olduğunu . Bana da lazım olur dedim vermedim. Çünkü aniden ihtiyacım olsa bir müddet gelmeyecek. Eşim de karışmadı ama kırıldığını hissettim .Epey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
Vermediğim için pişman oldum. iki gün sonra Mesaj yazdım hâlâ lazımsa vereyim diye. Mesajıma cevap yazmadı.sanırım bir yerden bulmuş.Hata mı ettim? Keşke verseydin diyor annem de. O öyle söyleyince daha çok üzüldüm.

sizi zorlamayacak, görümcenizi de kırmayacak tutarda yardımda bulunabilirdiniz, genel düşünürsek geri çevirmek doğru değil ama maddi detaylara göre durum değişebilir.
kendinizce yanlış karar verdiniz galiba.

Maddi yeterliliği olmayanların çocuk yapmasına karşıyım, 2 çocuğum var, kendimce yeterli bakıyorum, özel okul, özel egitimler, kurslar vb. Karsilayabiliyorum ama şimdi 70 bin çıkar deseler belki cikaramam. Tüp bebek için toplu parası olmayan çocuğa bakamaz tezi çok saçma geldi bana.

Kimse kimseye para vermek zorunda değil. Hayatı tehlike sandım bende tüp bebekmiş. Hey allahım ya.

Yaptığınız hata önce hayır diyip sonra teklif etmek olmuş bence. Kararınız neyse arkasında durmalıydınız. Onun dışında para herkese lazım, borç verseniz belki uzun süre siz dara düşeceksiniz. Kapitalist ve bencil bir dünyada yaşıyoruz kişi önce kendini düşünmek zorunda.

Acikcasi boyle bir seyi anlayamiyorum tabii belki yanlis degerlendiriyor da olabilirim.
Paralari olmayan bu insanlar (gorumceniz ve esi) nasil cocuk sahibi olmak icin yola cikiyor? Borc, harcla olur mu yani.

Keske kimseye demeseydiniz birikiminizi, bu da size ders olsun. Vermek istemediginizde de kararinizin arkasinda dursaydiniz, üzülecek bir durum gormuyorum ben. Siz kendiniz pisman olmamissinizdir; anneniz, esiniz yani cevreniz sizi bu konuda manipule etmis. Üstüne düsmeyin zaten yazmissiniz sonradan cok acil bir sey olsa cevaplardi.
Bazı hastanelerde tüp bebek ücretleri çok yüksek olabiliyor. Ondan dolayı eksiği kadarını istemiş olabilir. Çocuğa bakacak geliri olmasa çocuk istemez heralde.

Kendinizi garantiye almış olmanız neden bencillik olsun ki ?
Hayati bir tedavi değilmiş.
Sizin de tekrar ihtiyacınız olursa ne yapacaksınız ki ?
Ben olsam ben de vermezdim.
Kendi kız kardeşim olsa verirdim diyor ama. Eşim kendi kardeşine verip benim kardeşime vermese ben de üzülürdüm.

Bazı yorumlar çok ilginç gerçekten. Toplumda belirli bir gelir düzeyinin altındaki insanlar evlenmesin, çocuk yapmasın, anne-baba olmaya hakları olmasın, ot gibi yaşasın ölsün yani..
İnsanlar zaman zaman dara düşüp borç alıp verebilirler, toplu bir parayı acil durumlarda denkleştiremeyebilirler, ya da ilgili parayı denkleştirecekleri zaman anne baba olma şansını kaybetmiş olabilirler, kendi gelir düzeylerine göre çocuk yapıp bakabilirler.
Buna hangi hakla dil uzatabiliyoruz anlamadım ki..

Konu sahibi ayrıca paranızı verip vermemek size kalmış, ben olsam verirdim sanırım ama sonuçta ekonomik şartlar kötü yarın bir gün ihtiyacınız olabilir diye düşünüp vermemekte sizin en doğal hakkınız.

Artık olan olmuş, takmayın kafanıza.

bekara boşanmak kolay misali..
insanca yaşamak herkesin hakkı ! (evlenmek, çocuklarını büyütmek, onlarla vakit geçirmek, sevdiklerine zaman ayırmak, spor yapmak yüzmek, kültürel aktivite vs.. )
karın doyurmaktan bahsetmiyorum beslenmekten bahsediyorum . (Bedenen ve ruhen beslenmek)

Şahsi birikiminiz ise eşiniz dahil kimse size karıışamaz ister verirsiniz ister vermezsiniz hem ben böyle durumlarda kimseye minnet etmem param yoksa çok acilse çeker kredi işimi götürürüm. O nedenle kendinizi kötü hissetmeyin bence.

bence paranızı birikimizini vs'yi kimseye söylemeyin. para sizin ister verirsiniz ister vermezsiniz, böyle yakın olup bilince bu durumlara düşülüyor işte.

Kendi kız kardeşim olsa verirdim diyor ama. Eşim kendi kardeşine verip benim kardeşime vermese ben de üzülürdüm.
Yorumlarda mı yazdı görmedim .
Eşi üzülebilir yapacak birsey yok.
Para kadının parası , istediğine verir , istemediğine vermez.
Vermedi diye vicdansızlıkla , kalpsizlikle falan suçlanıyor cok saçma.
Vermek istemiyorsa vermez .

Başta yazınca sizi haklı buldum çünkü siz de tüp bebek yapacakmışsınız. Umarım hakkınızda hayırlısı olur. Sonra okuyunca 70 bin sadece sizin birikiminiz yani eşinizin de birikimi veya maaşı, kredi alabilecek durumu olabilir ki zaten 70 bin içinden 20 bin verirdim sanırım. Geriye kalan para da gayet iyi. Kendinizi de kötü hissetmeyin tabi ama bu konuda önce kendinizi düşünmeniz anlaşılabilir ve insani.

Daha iyi o zaman.... Bir anne olarak , çevrenizde doğurmuş olmak için dogurulmus, allah rızkını verir avuntusuyla temel ihtiyaçları bile karsilanamayan, gıdadan, eğitimden, sağlıktan en az sizin çocuğunuz kadar faydalanmayan çocukları görünce hiç mi içiniz sizlamiyor?
Temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak maddiyatta olan bir insan tüp bebek için para istemez yalvarmaz bence ve son şansıymış zaten demekki önceki seferlerde kendi ellerindekini harcamışlar. O çocukların bu konuyla ne alakası var. Adam tüm parasını istememiş ki, ayrıca konu sahibi kız kardeşim isteseydi veririm diyor, ne farkediyor? Diğeri de eşinin kız kardeşi sonuçta.

Yorumlarda mı yazdı görmedim .
Eşi üzülebilir yapacak birsey yok.
Para kadının parası , istediğine verir , istemediğine vermez.
Vermedi diye vicdansızlıkla , kalpsizlikle falan suçlanıyor cok saçma.
Vermek istemiyorsa vermez .
Yorumlarda yazdı. Şahsen benim eşim de kardeşi için verip kardeşime vermek istemese ben de üzülürdüm. Araba vs gibi şeyler keyfi geliyor. Keyfi para istemek ayrı çocuk sahibi olmak için, sağlık için istemek ayrı.

Bu düşüncem acımasız gelecek, linçlerin de geleceğini görebiliyorum ama vermeme konusunda sonuna kadar haklısınız bence.

İkiniz de bebek için tedavi görüyormuşsunuz. Siz ihtiyaçlarınızdan kısıp dişinizden tırnağınızdan artırıp kenara koymuşsunuz bir gün ihtiyaç olur diye. Onlar da sizin gibi düşünüp sizin gibi yapmalıydı.

El şeyiyle gerdeğe girilmez diye bir söz vardır. Sonuçta bu süreç sadece tedaviyle bitmiyor ki, doktor kontrolü para, testler para, doğum para, çocuk doğacak bezi maması para, hasta olacak tedavisi ilacı para... Her defasında sizin durumunuz iyi diye vermek zorunda mı hissedeceksiniz kendinizi.

Takıldığım kısım para istemesi de değil. Daha kendi hayatını planlayıp ona göre davranmayan insanlar, bir çocuğun geleceğini nasıl planlayacaklar.
Ama ellerinde varmış zaten karşı tarafında diğer denemelere ameliyatlara harcamışlar işte. Bu son şanslarıymış ondan az bir miktar istiyormuş hepsini değil.

Çok sevdiğiniz bir çocuğu İyi beslenemedigi , sağlık hizmetlerinden yararlanamadigi ve kaliteli eğitimden yoksun bırakıldığı bir hayata mi layık görürsünüz? Çok sevmek bu değil bence...
Özel okula giden, özel hastanede tedavi olan, her istediği alınan, her istediğini istediği zaman yiyen çocuklar yaşıyor da çok mutlu mu yaşıyorlar? Her istediklerini alan aileleri onlara istediği sevgiyi, ilgiyi huzuru verebilşyorlar mı, her şeyi elde ettikleri için çok mu mutlular???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X