Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya orta gelirli bir aile neden çocuğun beslenmesini karsilayamasin ? Tüp bebek gibi tek seferde yüksek bir paraya gerek yok,aylık ortalama geliri olan insanlar çocuğun düzgün beslenmesini, eğitimini vs karsilayabilir...ayrıca özel okul şart mı yani ?
Asgari ücretle çalışıp çocuklarına gayette güzel bakan aileler de var. Özel okula gitmek kaliteli eğitim almak değil. Çocuğun her istediği almak yapmak, maddi olarak her isteğini karşılamak mutlu, sağlıklı, huzurlu bir çocuk yetiştirmek anlamına gelmiyor. Önemli olan sevgi ve ilgi. Maddiyatta önemli ama en önemlisi sevgi ve ilgi, sevgi ve ilgi görmeyen bir çocuğun önüne dünyaları sersen o çocuk mutlu olmaz. Etrafımızda her istediğine sahip olan doyumsuz, mutsuz o kadar çocuk var ki sonrasında bu doyumsuzluktan dolayı büyüdüklerinde farklı akışkanlıklar ediniyorlar, uyuşturucu gibi...

Ne münasebet tüp bebek için birine para veresiniz ki? Siz de çocuk isterken hele, saçma yani. Önceliği kendiniz için kullanacaksınız elbette. Parası olmayan da çocuk yapmayıverecek bir zahmet.

Etrafımızda her istediğine sahip olan doyumsuz, mutsuz o kadar çocuk var ki sonrasında bu doyumsuzluktan dolayı büyüdüklerinde farklı akışkanlıklar ediniyorlar, uyuşturucu gibi...
Etrafinizda bu kadar çok uyuşturucu kullanan çocuk olması çok üzücü...Benim yakın çevremde hiç yok ama yaptığım meslek dolayısıyla bu bağımlı çocukların sizin zannettiginizin tam aksine genelde aileleri tarafından herşeyden mahrum bırakilmış, hedefleri olmayan, eğitimsiz ve sosyoekonomik gücü düşük ailelerden geldiğini çok iyi biliyorum. İsterseniz siz de biraz araştırın....

Orta gelirden kastınız ne? Aylık 40-50 bin kazanan bir aile orta gelirlidir şu anda ve evet, çocuğun maddi ihtiyaçlarını karsilayabilir, ama ülkede yoksulluk sınırı 25 bini bulmuşken göz göre göre açlığa mahkum çocuklar doğurmak bana çok acımasızca geliyor. Ayrıca siz niye özel okula bu kadar takildiniz ki? Hiç kimse illa her çocuk özel okula gitmeli demedi burda...Devlet okuluyla özel okullar arasında da masraf açısından pek bir fark kalmadı zaten artık. Gönderen de mutlaka bir ihtiyaçtan gönderiyor, hava atmak için veya para saçmak için değil emin olun...Ayrıca özel okul bir cocugun ihtiyaclarinin onda biri bile değil....Takılacağınız son yer özel okul masrafı....
O zaman 40.000 tl den aşağı geliri olanlar çocuk sahibi olmasın size göre. Nasıl olsa maddi ihtiyaçları tam olamayacak ya size göre o çocuklar aç kalıyor , eğitim ihtiyaçlarını da alamıyorlar size göre... Tuhaf... Örnek vereyim size hem çevremden hem kendimden. Devlet memuru eşim, kaynım, sizin bahsettiğiniz 40-50 k gibi paraları görmüyor cebimiz, ama ne biz ne de çocuklarımız aç değil, etimiz, sütümüz vs. dolabımızdan eksik olmaz, kıyafet dolaplarımız da "GİYMEDİĞİMİZ" kıyafetlerle dolu, evimizde çocuklarımız için aldığımız uygun fiyatlı oyuncaklarla dolu ama çocuğumuz bunlarla değil onunla ilgilenip vakit geçirdiğimizde mutlu oluyor. Sağlık kontrollerini de devlet hastanesinde yaptırıyoruz. Ayrıca çevremde bizden daha düşük ücretle asgari ücretle çalışan tanıdıklarımız var, bazılarının kendi evi var ve çocukları da aç değil, onları eğlendirmek mutlu etmek için de ellerinden geleni yapıyorlar. Para her zaman mutluluk sebebi değil. 🤔😡 Evet her şey çok pahalı, geçim zor ama bu evlat sahibi olmak için bir engel değil. Hee çocuk sahibi olup ailesi ile ilgilenmeyenler var ama bunlar her kesimde var, zengin olanlar da da var fakir olanlarda da.

Nerde onlar? Norveç te mi?
Bizim ülkemizde de asgari ücret alıp çocuklarını sevgiyle, merhametle büyüten çok güzel insanlar var.
ve inanın bu şekilde büyüyen çocuklar maddiyat önlerine serilip kibirle büyütülen çocuklardan çok daha insancıl ve merhametli oluyorlar.
Her zaman her şey maddiyat değildir gelir düzeyi düşük insanlar her zaman var olacaklardır onların hiç bir yaşamsal hakkına yorum yapmak haddimize değil, olmamalı da.

Bizim ülkemizde de asgari ücret alıp çocuklarını sevgiyle, merhametle büyüten çok güzel insanlar var.
ve inanın bu şekilde büyüyen çocuklar maddiyat önlerine serilip kibirle büyütülen çocuklardan çok daha insancıl ve merhametli oluyorlar.
Her zaman her şey maddiyat değildir gelir düzeyi düşük insanlar her zaman var olacaklardır onların hiç bir yaşamsal hakkına yorum yapmak haddimize değil, olmamalı da.
Aynen öyle. Harfi harfine katılıyorum.Çocuğuna sevgiyle ve ilgiyle yaklaşan, onun duygusal ihtiyaçlarını karşılaması daha önemli. Kendi çocukluğumda da gördüğüm şu gelir olarak zengin olanların çocukları hep şımarık, tepeden bakan, merhamet konusunda eksik ve mutluluğu elindeki pahalı oyuncaklara bağlayan bireylerdi, kibir hat safhadaydı.

Arkadaşım sevgi ve merhametle buyutmekle gelir düzeyinin ne ilgisi var? Bütün zenginler çocuklarını döverek söverek buyutmedigi gibi asgari ücret alan her ebeveyne de otomatik olarak merhamet yüklenmiyor.... Biz burda çocuklarin temel fiziksel ve sosyal ihtiyaçlarının karsilanmasindan bahsediyoruz, fakirlik güzellemesi yaparak karın doymuyor , bunu söylüyoruz.

Özel okula giden, özel hastanede tedavi olan, her istediği alınan, her istediğini istediği zaman yiyen çocuklar yaşıyor da çok mutlu mu yaşıyorlar? Her istediklerini alan aileleri onlara istediği sevgiyi, ilgiyi huzuru verebilşyorlar mı, her şeyi elde ettikleri için çok mu mutlular???
Özel okula gitmedim, özel hastanede tedavi olmadım, babamın sigortası yok diye zaman zaman tedavi alamadım bile çocukken. Her istediğimi yiyemedim, her istediğimi giyemedim. Koca sene tek bir pantolonla gezdiğim oldu, karbonhidrat ağırlıklı beslenmekten sağlıksız bir çocuk oldum. Ve berbat bir çocukluktu. Bunun güzellenebilecek hiçbir tarafı yok. Fakir edebiyatı iğrençtir, yapmamak lazım.
Fakirlik evlerde gerginlik yaratır, insanlar çabuk sinirlenir. Yokluk bir karadelik gibidir, ne var ne yok yutar. Anne baba ne kadar olumlu olmaya çalışsalar bile ortama yansır olumsuzluk bir şekilde. O sebeple böyle büyüyen çocuklar bir şeyleri zor elde ettikleri için bulutların üstüne çıkmıyorlar. İhtiyaçları zamanında karşılanan çocukları doyumsuz, karşılanmayanları azimli diye tanımlamak yanlış.

Siz de tüp bebek sürecinde olduğunuz için size hak vermiştim aslında. Ta ki "kendi kız kardeşim olsa verirdim" cümlenizi görene kadar..

Ben anlamadım bir daha regl olmayacak mi görümceniz? Son şansı falan demişsiniz de ondan soruyorum.
Öte yandan aynı tedaviyi sizde görüyorsunuz,size de tekrar lazım olabilir diye düşünerek vermediğinizi varsayıyorum, kendinizce haklısınız. Açıklasaydinız bende tedavi için kullanıyorum diye belki kırılmazdı görümceniz size.
Ha acil bir ameliyat, tedavi vs olsaydı vereceğinizi varsayarak yaptım yorumumu bu arada. Tüp bebek acil bir durum değil diye düşünüyorum

. Kendi çocukluğumda da gördüğüm şu gelir olarak zengin olanların çocukları hep şımarık, tepeden bakan, merhamet konusunda eksik ve mutluluğu elindeki pahalı oyuncaklara bağlayan bireylerdi, kibir hat safhadaydı.
Ne güzel hep ultra zengin çevrelerde geçmiş çocukluğunuz...Ama nedense hep eski Türk filmlerindeki şimarik zengin profiline denk gelmişsiniz....Benim tanıdığım çok varlıklı diyebileceğim birkaç aile var sadece cevremde, sonradan görme değiller ama nesillerdir varlıklı olanlardan, çocukları da kendileri de tanıdığım en mütevazı vatana millete faydalı insanlar...Zaten olay zengin fakir ayrımı da değil, yoksulluk sınırının aylik 23 bin olduğu ülkede 6bin asgari ücretle çocuk bakımı gayet güzel mümkündür diyenlerin şunu anlaması lazım. Çocuk sahibi olmak evet haktır, ama doğan çocuklarin da bazı hakları vardır....Matematik ortada....

Etrafinizda bu kadar çok uyuşturucu kullanan çocuk olması çok üzücü...Benim yakın çevremde hiç yok ama yaptığım meslek dolayısıyla bu bağımlı çocukların sizin zannettiginizin tam aksine genelde aileleri tarafından herşeyden mahrum bırakilmış, hedefleri olmayan, eğitimsiz ve sosyoekonomik gücü düşük ailelerden geldiğini çok iyi biliyorum. İsterseniz siz de biraz araştırın....
Dünyadan haberiniz yok, malûm madde var burundan çekilen ve septumu eriten ve epey pahalı zengin çocuklarının,çerezi gibi bu ;) marina yat partilerinde şeker niyetine atıyorlar,haberleri de mi takip etmiyorsunuz,fakir bunu zaten alamaz.Özel Üniversite de hiç okudunuz mu ? Ortamını bilen bilir. Cocuga yetecek kadar geliri olan,cocugu yapar. Israrla neyi savunuyorsunuz,orta halli ailenin çocuğu olarak büyüdüm 4 yaşında 4 çeşit yüzüyordum,18imde ehliyetimi,pasaportunu aldım,ultra zengin olmam gerekmiyor bunlari yapmam icin... Daha geniş acıdan bakarsak bu toplumun ara elemana da ihtiyaç var,siz çok ama çok düşük geçinen hatta ac kalan aileri örnek veriyorsunuz. Burda acılan konu ile bağlantısı ne yazdiklarinizin,insanların elinde her an nakit olmayabilir. Birinden borç isteyenlerin,ebeveynliklerini iptal edelim isterseniz ne dersiniz. Eğer Bağcılar köşe başi tirreklerinin durumundan bahsediyorsanız,haklisiniz

Arkadaşım sevgi ve merhametle buyutmekle gelir düzeyinin ne ilgisi var? Bütün zenginler çocuklarını döverek söverek buyutmedigi gibi asgari ücret alan her ebeveyne de otomatik olarak merhamet yüklenmiyor.... Biz burda çocuklarin temel fiziksel ve sosyal ihtiyaçlarının karsilanmasindan bahsediyoruz, fakirlik güzellemesi yaparak karın doymuyor , bunu söylüyoruz.
Şu kadar maaşı olmayan çocuk yapmasınlar diye kanun koyamayız, herkes çocuk sahibi olabilir, doğursunlar bana ne;ama şunu da kabul etmek gerekir, günümüzde asgari ücretle çocuk yetiştirilmez. Eskidendi asgari ücretle, emekliyle ev geçindirme, çocuk büyütme ve okutma. Evet çocuk büyür mü büyür;ama nasıl büyür? Eksik, muhtaç, sefil, hevesi kursağında kalarak büyür, para için farklı yollara sapabilir. Çocuk büyütmek gırtlağına bir lokma ekmek ve çorba sokmak değildir.

Apartman temizliğinden sorumlu bir kadın tanıyorum, 50 m2 evde üç çocuk yapmış, dördüncüye hamile, eşi de iş varsa çalışıyor yoksa çalışmıyor inşaatçı. Kızı maşallah erotik danslar pozlarla tiktoker olmuş, only fans falan açmış. Niye? Para yok. Ailesi cebine harçlık koyamıyor muhtemelen, kıyafet kitap telefon bilgisayar alamıyor, dershaneye gönderemiyor. İşte böyle yöntemlere başvurabiliyorlar para için. Rica ediyorum her asgari ücretlinin kızı böyle mi polemiğine girmeyin, sadece bir örnek. O yüzden gelir düzeyi düşük insanlar birden fazla çocuk yapmamalı şahsi fikrim. En azından kedi gibi doğurmasınlar. Ben sadece çocuklara üzülüyorum. Fakirlik, aza tamah, şükür güzellemesinden nefret ediyorum.

Piraye senin yorumlarına katılırım normalde ama burada gerçekten abartıyorsun artık.
Tek maaşı asgari ücret alan aileler evet çok çocuk yapınca ben de çocuk ziyani diyorum. Ama 20 bin gelirle çocuk büyütülmez de gerçekten uç bir söylem.
Sen Norveç’te yaşıyorsun bence zira bahsettiğin gelir grubu az. O zaman sadece azınlık çocuk sahibi olsun. Ütopyada gibi yaşayalım sadece zenginlere verilsin doğurma hakkı. Kusura bakma ama saçmalık. Saçmalıyorsun.
Evim kira değil 50 bin gelirim yok. 50 binin yanına bile yaklaşamıyoruz. Bahsettiğin şartların çoğunu karşılıyoruz sürünmüyoruz da. Çünkü ufak şehirde yaşıyorum. O zaman büyük şehirlerde de üreme yasağı koyalım. Mantıklı mı sence?
Abartıyorsun

sizi zorlamayacak, görümcenizi de kırmayacak tutarda yardımda bulunabilirdiniz, genel düşünürsek geri çevirmek doğru değil ama maddi detaylara göre durum değişebilir.
kendinizce yanlış karar verdiniz galiba.
Yani biraz. Ben bu paraya bile kendimi güvende hissedemiyorum. Keşke tarla almasaydım daha fszla nakitim olurdu derken borç istenince birden geri çektim . Keşke benimki tutsa kalanı hemen veririm. Bugün çay içtik beraber. Baya soğuk ama unutulur heralde.

Özel okula gitmedim, özel hastanede tedavi olmadım, babamın sigortası yok diye zaman zaman tedavi alamadım bile çocukken. Her istediğimi yiyemedim, her istediğimi giyemedim. Koca sene tek bir pantolonla gezdiğim oldu, karbonhidrat ağırlıklı beslenmekten sağlıksız bir çocuk oldum. Ve berbat bir çocukluktu. Bunun güzellenebilecek hiçbir tarafı yok. Fakir edebiyatı iğrençtir, yapmamak lazım.
Fakirlik evlerde gerginlik yaratır, insanlar çabuk sinirlenir. Yokluk bir karadelik gibidir, ne var ne yok yutar. Anne baba ne kadar olumlu olmaya çalışsalar bile ortama yansır olumsuzluk bir şekilde. O sebeple böyle büyüyen çocuklar bir şeyleri zor elde ettikleri için bulutların üstüne çıkmıyorlar. İhtiyaçları zamanında karşılanan çocukları doyumsuz, karşılanmayanları azimli diye tanımlamak yanlış.
Hayata çocuk gözünden bakmayı oğrenene veya çocuğun kendimizden daha "değerli" bir varlik olduğunu anlayana kadar belimiz dogrulmaz bizim kolay kolay...

Vermek zorunda değilsiniz. Parası olmayan insan çocuk nasıl yapıyor? Verseydiniz paranın geri geleceğini sanmıyorum bu sebeple. Kimse kimseye para vermek zorunda değil, kötü hissetmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X