Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
P piraye şunu da söyleyeyim. Oğlumun eski okulunda bir Veliyle samimi oldum. Tek maaş memur eşi. İki çocukları var. Ama kadın başından beri etkinlikleri takip etmiş. Belediyenin tüm ücretsiz atölyelerine oyun gruplarına da göndermiş, belediyenin havuzuna da gidip yüzme öğrenmiş, kendi de benden daha sabırla milyon tane etkinlik yaptırmış. Çocuğu şu an bilsemde, özel bir kurumda resim dersi alıyor bursla. Dersleri de çok başarılı. Çok kibar tatlı efendi bir çocuk. Oyuncaksa oyuncak da alıyorlar. Öyle aç değiller. Bizden farkları ne dersen dışarda yemek yemiyorlar ki büyük kayıp değiş bana göre bir de yaz tatiline gidemiyorlar. O kadar. Büyük uhdeleri olduğunu da sanmıyorum
İlgili bir anne biraz da gözü açıksa çocuğunun önünü açabilir. O anneye kocası aylık 12 bin kazanıyor diye çocuk da yapmasaydın dememeli. Bu dümdüz terbiyesizlik bence

Sağlık için olduğu için üzücü olmuş. Paranızın var olduğunu söylemeyin söylediğiniz sürece birilerinin aklında kalacak mutlaka istemek için fırsat çıkar

Piraye senin yorumlarına katılırım normalde ama burada gerçekten abartıyorsun artık.
Tek maaşı asgari ücret alan aileler evet çok çocuk yapınca ben de çocuk ziyani diyorum. Ama 20 bin gelirle çocuk büyütülmez de gerçekten uç bir söylem.
Sen Norveç’te yaşıyorsun bence zira bahsettiğin gelir grubu az. O zaman sadece azınlık çocuk sahibi olsun. Ütopyada gibi yaşayalım sadece zenginlere verilsin doğurma hakkı. Kusura bakma ama saçmalık. Saçmalıyorsun.
Evim kira değil 50 bin gelirim yok. 50 binin yanına bile yaklaşamıyoruz. Bahsettiğin şartların çoğunu karşılıyoruz sürünmüyoruz da. Çünkü ufak şehirde yaşıyorum. O zaman büyük şehirlerde de üreme yasağı koyalım. Mantıklı mı sence?
Abartıyorsun
Yahu o 50 bin rakamı , memur veya asgari ücreti hala orta sınıf zanneden bir üyeye "orta sınıf çocuğuna rahat rahat bakar" dedigi için kullanıldı Khomyuk Khomyuk , sen de ben de biliyoruz artık orta sınıf yok, hepimiz fakiriz. Benim durumumu da biliyorsun yani, 50000 filan kazanmiyorum, ama en azından yoksul olduğumu ve zor şartlarda çocuk yetiştirdiğimi kabul ediyorum. Ve evet dibine kadar yoksul, geleceği az çok görebilen biri olarak keşke sadece zenginler ürese de ileride fabrikalarında otellerinde holdinglerinde kurumlarında atölyelerinde bizim yoksul çaresiz çocuklarımızı köle diye kullanacaklarına kendi çocuklarini çalıştırmak zorunda kalsalar... İmkansız ama güzel bir hayal bence

Hayata çocuk gözünden bakmayı oğrenene veya çocuğun kendimizden daha "değerli" bir varlik olduğunu anlayana kadar belimiz dogrulmaz bizim kolay kolay...
Mutlu yuva deyince niye akıllara sobalı minicik bir ev geliyor mesela? Yokluktan samimiyet çıkaran bizden başkası var mıdır acaba?
Tertemiz yeterli odası olan, akmayan kokmayan, ısınma sorunu olmayan bir ev olsa fena mı olur? Her istediğini yiyen diyor hanım, ya niye yemesin? Sabah sağlıklı bir kahvaltı yapsa, kuruyemişini vs. yese kötü mü olur? Öğünlerde et, balık, tavuk mutlaka bulunsa kötü mü olur? Bir tane ayakkabıyı haftanın her günü giymekten ayak yapısı bozulmasa fena mı olur? :olamaz:
Anlamıyorum ki ben arkadaş, insani şartlarda yaşamak istemenin nesi yanlış?

Yahu o 50 bin , memur veya asgari ücreti hala orta sınıf zanneden bir üyeye "orta sınıf çocuğuna rahat rahat bakar" dedigi için kullanıldı khomyuk, sen de ben de biliyoruz artık orta sınıf yok, hepimiz fakiriz. Benim durumumu da biliyorsun yani, 50000 filan kazanmiyorum, ama en azından yoksul olduğumu ve zor şartlarda çocuk yetiştirdiğimi kabul ediyorum. Ve evet dibine kadar yoksul, geleceği az çok görebilen biri olarak keşke sadece zenginler ürese de ileride fabrikalarında otellerinde holdinglerinde kurumlarında atölyelerinde bizim yoksul çaresiz çocuklarımızı köle diye kullanacaklarına kendi çocuklarini çalıştırmak zorunda kalsalar... İmkansız ama güzel bir hayal bence
Hindistan kast sistemi de getirelim istersen.
Herkes zengin hayatı yaşasın insan ırkını yok edelim.
Vur diyince öldürmek bu.
Hepimiz fakirleştirildiğimiz için öfkeliyiz. Gelir kaybımıza sinirleniyoruz. Ama bunu düzelten şey orta gelirli üremesin fabrikası olan doğursun demek mi?
Sistem eleştirisi yapmıyorsun. Sistemin ezilenlerini de korumuyorsun. Küçük görüyorsun. Kendilerini kötü hissettiriyorsun. Ayıp ediyorsun

Asgari ücretle çalışıp çocuklarına gayette güzel bakan aileler de var. Özel okula gitmek kaliteli eğitim almak değil. Çocuğun her istediği almak yapmak, maddi olarak her isteğini karşılamak mutlu, sağlıklı, huzurlu bir çocuk yetiştirmek anlamına gelmiyor. Önemli olan sevgi ve ilgi. Maddiyatta önemli ama en önemlisi sevgi ve ilgi, sevgi ve ilgi görmeyen bir çocuğun önüne dünyaları sersen o çocuk mutlu olmaz. Etrafımızda her istediğine sahip olan doyumsuz, mutsuz o kadar çocuk var ki sonrasında bu doyumsuzluktan dolayı büyüdüklerinde farklı akışkanlıklar ediniyorlar, uyuşturucu gibi...
Uyuşturucu bağımlılığı yaygın olarak zenginler arasında değil yoksul Mahallelerinde görülür. Zenginlerin kullandığı uyuşturucular bile daha kontrollü ve doğal uyuşturucularken fakirlerin kullandıkları en ucuz sentetik ve oraya buraya saldırma davranışına neden olan uyusturuculardir. Bknz adana, gettolar, bonzai. Bilimsel araştırmalarda gösterir ki yoksulluk mutsuzluğa,gerginliğe varlık ise insanın kendini daha güvende ve mutlu hissetmesini sağlar not: sosyoloğum 😊

Mutlu yuva deyince niye akıllara sobalı minicik bir ev geliyor mesela? Yokluktan samimiyet çıkaran bizden başkası var mıdır acaba?
Tertemiz yeterli odası olan, akmayan kokmayan, ısınma sorunu olmayan bir ev olsa fena mı olur? Her istediğini yiyen diyor hanım, ya niye yemesin? Sabah sağlıklı bir kahvaltı yapsa, kuruyemişini vs. yese kötü mü olur? Öğünlerde et, balık, tavuk mutlaka bulunsa kötü mü olur? Bir tane ayakkabıyı haftanın her günü giymekten ayak yapısı bozulmasa fena mı olur? :olamaz:
Kendileri para kazanamiyo ve doguruyo bir sürü onun karın ağrısı parasizligi da ovmezsin ya asdghfasgd çocuk hastalanınca özel hastane bankosuna da fakirlik guzellemesi yaparsın artık

Ama ellerinde varmış zaten karşı tarafında diğer denemelere ameliyatlara harcamışlar işte. Bu son şanslarıymış ondan az bir miktar istiyormuş hepsini değil.
İki taraf da aynı durumda olmasa konu sahibine ayıp etmişsiniz derdim, ama o da bir amaç için kenara üç beş bir şey atmış ki lazım olduğunda elimde bulunsun diye.

Belki de verdikten sonra konu sahibi de son şansını kullanmak için o paraya güvenecek alamayacak. Babaannem, ver elindekini ellere, ihtiyaç hasıl olunca da sür totonu yerlere derdi.

Alacağının garantisi olmayacağını düşünmüş olmalı ki vermemiş. Zaten kadın üzülmüş, eşi dahil herkes üstüne gelmiş pişman etmişler.

Çevresiyle birlikte biz de dahil kadına vermeliydin diye ahkam kesiyoruz. Ama hiç birimiz kadını anlamaya çalışmıyoruz. Onun vermeyip sakladığı şey para değil umutları. Sen başkasının umutları için kendininkinden vaz geç demek bu. Kendi umut ettiğinde de ya gelir ya gelmez.

Ben orta direk ailesinde doğup orta direk bir hayat yaşadım hayatım boyunca çok zengin olmadım.
Ve doğduğuna pişman değilim. Zengin değilim neden doğdum ki demiyorum.
Ufak zevklerim var. Ayda bir gidip kaliteli bir yemek yesem dışarda bana yetiyor mutlu oluyorum illa her gün neden yemiyorum diye üzülmüyorum mesela. Bahçeli bir evde yaşamadığım için de mutsuz değilim.
Belki oğluma da hazır kurulu iş veremeyeceğiz çalışıp meslek edinmek zorunda. Evet yorulacak da ama belki benim gibi yaşamayı sevecek, keyif alacak. Neden onu doğurduğuna pişman olayım ki ben şimdi. Belki o sevecek mutlu olacak.
Bazı şeyleri de abartmamak lazım.

Kendileri para kazanamiyo ve doguruyo bir sürü onun karın ağrısı parasizligi da ovmezsin ya asdghfasgd çocuk hastalanınca özel hastane bankosuna da fakirlik guzellemesi yaparsın artık
Ya hu Kurabiye hanım, inanın özele bile gitmeden bir örnek vereyim size. Geçen hastalandım, aile hekimime gittim, ilacımı yazdı. Gittim eczaneye, ilaçlara dünya para verdim. Karşılamıyormuş, hele şükür para vardı da ödedim aldım. Olmasa neyle ödeyeceksin?
Parasızlığın övülecek tek bir noktası yok. Yaşamış biri olarak diyorum, yok vallahi yok!
Karbonhidratla beslenen çocukla, yeterli ve dengeli beslenen çocuğun fiziği aynı olmuyor. Biri ışıl ışıl parlıyor, boy atıyor, öteki de enden genişleyip olduğu yerde sayıyor. Eğitime vs. varana kadar çocuğun boğazından geçen şeyler bile fark yaratıyor. Üzgünüm ama gerçek bu.

Tüp bebek süreci zorlu bir süreç tedavi için 1 ayda 15 bin harcadım, ben birikmişim ile karşıladım ama benim görümcem ve eşi kendileri yine de teklif etti. Mücbir sebep olduğu için söylüyorum biraz ayıp etmişsiniz. bence konuşup gönlünü alın derim

Bunda bir sorun yok zaren. Burada bahsedilen 20-25 bin 15 binle bu şartlar verilebilir. Çocuk ger gün somon pirzola yemez de bir gün köfte bir tavuk bir gün hamsi yer. Ama yine yer. Çocuğun besininden kesilecek bir rakam değil. Ben abartılmasana sinirlendim. Zenginler haricindekiler çocuk yapmasınlar demek çok çirkin

Uyuşturucu bağımlılığı yaygın olarak zenginler arasında değil yoksul Mahallelerinde görülür. Zenginlerin kullandığı uyuşturucular bile daha kontrollü ve doğal uyuşturucularken fakirlerin kullandıkları en ucuz sentetik ve oraya buraya saldırma davranışına neden olan uyusturuculardir. Bknz adana, gettolar, bonzai. Bilimsel araştırmalarda gösterir ki yoksulluk mutsuzluğa,gerginliğe varlık ise insanın kendini daha güvende ve mutlu hissetmesini sağlar not: sosyoloğum 😊
Maddenin adi ve içeriği değişse de hepsi zararlı ve zenginler arasında da yoğun can kaybı var,kontrollü olsaydı bu kadar ölen olmazdi,sds denilen sistem şuan en tehlikelisi ve ekstra zenginler arasında donuyor. Kontrollü madde diye bir sey yoktur,dusuk doz alim vardır. Zenginin içtiği madde daha zararsız kabul edelim,fakirin maddesi daha zararlı diyelim 🥴 madde kullaniminda bile zengin,fakir ayrımı yapmayin😏

Etrafinizda bu kadar çok uyuşturucu kullanan çocuk olması çok üzücü...Benim yakın çevremde hiç yok ama yaptığım meslek dolayısıyla bu bağımlı çocukların sizin zannettiginizin tam aksine genelde aileleri tarafından herşeyden mahrum bırakilmış, hedefleri olmayan, eğitimsiz ve sosyoekonomik gücü düşük ailelerden geldiğini çok iyi biliyorum. İsterseniz siz de biraz araştırın....
Amerika’da bu mereti almayan yok zengini fakiri sizce orada neden kullanılıyor???

Ben orta direk ailesinde doğup orta direk bir hayat yaşadım hayatım boyunca çok zengin olmadım.
Ve doğduğuna pişman değilim. Zengin değilim neden doğdum ki demiyorum.
Ufak zevklerim var. Ayda bir gidip kaliteli bir yemek yesem dışarda bana yetiyor mutlu oluyorum illa her gün neden yemiyorum diye üzülmüyorum mesela. Bahçeli bir evde yaşamadığım için de mutsuz değilim.
Belki oğluma da hazır kurulu iş veremeyeceğiz çalışıp meslek edinmek zorunda. Evet yorulacak da ama belki benim gibi yaşamayı sevecek, keyif alacak. Neden onu doğurduğuna pişman olayım ki ben şimdi. Belki o sevecek mutlu olacak.
Bazı şeyleri de abartmamak lazım.
Hayatım yaşam koşulları bizim doğup büyüdüğümuz dönemdeki gibi mi sence hala? Tam da bunu anlatmaya çalışıyorum işte....

Arkadaşım sevgi ve merhametle buyutmekle gelir düzeyinin ne ilgisi var? Bütün zenginler çocuklarını döverek söverek buyutmedigi gibi asgari ücret alan her ebeveyne de otomatik olarak merhamet yüklenmiyor.... Biz burda çocuklarin temel fiziksel ve sosyal ihtiyaçlarının karsilanmasindan bahsediyoruz, fakirlik güzellemesi yaparak karın doymuyor , bunu söylüyoruz.
Size göre bir çocuğu büyütürken ki gereksinimleri bir başkasına göre denk olmayabilir. Fazla olabilir eksik olabilir. Sizin sosyal ihtiyaç olarak gördüğünüz bir başkasına ihtiyaç olmayabilir. Fakirlik güzellemesi değil niyetim çocuğuna şiddet uygulayan birine evet sen ne hakla ebeveyn oldun diye sorabilirsiniz ama geliri düşük insanlara bunu hiç birimiz yapamayız, kimsenin haddine de değil.
Vurgu yapmak istediğim şey çocuğunuz merhametle ve sevgiyle büyütmek maddiyattan üstündür.
Zaten sevgiyle doyurulan çocuk bir şekilde bunları daha az önemser ve büyüyünce hatırladığı tek şey güzel bir aile olur.
Maddi imkansızlıklar ailelerimizin geçmişinde de oldu mesela babamlar gerçekten zor şartlarda okumuş bir kalemi 4 karderş aynı anda kullanmış ve ciddi yokluklar çekmiş ama bu gün geçmişe dönüp baktıklarında tüm o yokluğa rağmen çocukluklarına özlem duyup ah o güzel günler diye bahsediyorlar. Bir kalemi paylaşmanın zevkinden, oyuncakları olmadığı için tahtadan yaptıkları arabalardan, çorabın içine saman doldurup oynadıkları topun verdiği keyiften dem vuruyorlar, anlatıyorlar.

Her şeyi paraya ve maddi güce bağlaya bağlaya bu duruma geldik. Bu gün sizin bahsettiğiniz şartlara sahip olup çocuk yapan insanlar yarın bir şekilde mevcut şartlarını da kaybedebilirler o zaman sizin gibi bakacak olursak mevzuya kimse yarını bilmediği için hiç çocuk yapmasın...

Ya hu Kurabiye hanım, inanın özele bile gitmeden bir örnek vereyim size. Geçen hastalandım, aile hekimime gittim, ilacımı yazdı. Gittim eczaneye, ilaçlara dünya para verdim. Karşılamıyormuş, hele şükür para vardı da ödedim aldım. Olmasa neyle ödeyeceksin?
Parasızlığın övülecek tek bir noktası yok. Yaşamış biri olarak diyorum, yok vallahi yok!
Karbonhidratla beslenen çocukla, yeterli ve dengeli beslenen çocuğun fiziği aynı olmuyor. Biri ışıl ışıl parlıyor, boy atıyor, öteki de enden genişleyip olduğu yerde sayıyor. Eğitime vs. varana kadar çocuğun boğazından geçen şeyler bile fark yaratıyor. Üzgünüm ama gerçek bu.
Ya öyle tabiki. Hani deseler insan anne baba olmak istiyo bı tane de olsa yapmak isteriz kari koca çalışır bakarız elimizden geleni yaparız o da yok. Fakirliği guzelliyolar şaka mı. Sağlığı etkiliyo tabiki ne yediğin ictigin asgari maaşlı evler suyu bile çeşmeden içmek zorunda kaliyo sular kokuyo ve tehlikeli. Ya da şu örneği verdim diğer yorumlarda, annem eve sürekli elma ve şeftali alıyo evet oda meyve ama artık ananas muz istiyo insanın canı. Ekstrem bı sağlık sorunu olsa asgari maaşla ne yapicaksin çocuğa? İlgi ve sevgiyle mi iyileştirmeye calisicaksin.

Amerika’da bu mereti almayan yok zengini fakiri sizce orada neden kullanılıyor???
Amerika da yaşayan "herkesin" hayatı boyunca sentetik bağımlısı olduğuna dair bir bilgim yok , orda yaşayan iki arkadaşım var sadece onlara da hiç sormadım neye bagimlisiniz diye zira işinde gücünde sigara bile içmeyen insanlar, niye sorayım? Bir dahaki görüşmemizde sorarım ama merak ettim ben de....

Bunda bir sorun yok zaren. Burada bahsedilen 20-25 bin 15 binle bu şartlar verilebilir. Çocuk ger gün somon pirzola yemez de bir gün köfte bir tavuk bir gün hamsi yer. Ama yine yer. Çocuğun besininden kesilecek bir rakam değil. Ben abartılmasana sinirlendim. Zenginler haricindekiler çocuk yapmasınlar demek çok çirkin
Yok ben 50 bin mevzusunu yazmadım o yorumu zaten.
Ama yüceltilen bir fakirlik olgusu var. Ona kızdım ben aslında.
Neymiş istediğini yemeyen giymeyen çocuk, yiyen giyen çocuktan daha başarılı, terbiyeli vs. oluyormuş.
Köfte, tavuk, hamsi diyorsunuz mesela Khomyuk Hanım, bakın sizin verdiğin beslenme stili zaten olması gereken. Benim kastettiğim de bu zaten. Yoksa her gün trüf mantarlı kobe etli ana öğünleri olsun demedim ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X