• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Görüşlerinize ihtiyacım var.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esraral

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
127
15
98
46
Arkadaşlar ben evde yoğurt mayalamayı bir türlü beceremiyorum.8 aylık bir oğlum var,ona danomino (yurtdışında adı bu) yediriyorum.Ancak tedirgin oluyorum,dr lar hazır gıda vermeyin diyorlar.Sizler nasıl veriyorsunuz yoğurdu?Benim gibi hazır yoğurt veren anneler var mı?Teşekkürler

Ben hiç hazır yoğurt yedirmedim kızıma,
bence evde mayalamayı öğrenin,inanın daha sağlıklı olur,
hazır yoğurtların zararı nedir,bilemiyorum aslında ama
şimdilerde ev yoğurtlarına benzayen yoğurtlarda çıktı...

kendi yaptığın yogurdu bebe bisküvisi,meyve püresi veya pekmez bunlardan biriyle tatlandırarak deneyebilirsin belki o şekilde yer

bende kendim mayalıyorum ama mayalamaya vakit bulamadığım zaman hazır yoğutta yedirdiğim oluyor...

ben hiç hazır yoğurt yedirmedim kızıma.
kendim hazır yoğurt yiyorum ev yoğurdu yiyemiyorum.o yüzden yesin istiyorum.
cicibebe ile yediriyorum ben benim kızımda çok sevmiyor yoğurdu ama yiyecek şansı yok..

Mayalama makinaları da burada satılmıyor arkadaşım yaa.Uff Türkiye cennet valla.Ne ararsan var.Burada pekmez bile yok.Pekmez diyorum marmelat getirip veriyor :1shok:

mayalama makinaları da burada satılmıyor arkadaşım yaa.uff türkiye cennet valla.ne ararsan var.burada pekmez bile yok.pekmez diyorum marmelat getirip veriyor :1shok:

canım yoğurt mayalaman için bir kaç püf noktası söyleyeyim sana. Birincisi hiç olmazsa bir kase mayala,daha azı tutmuyor. Sütü ısıt. Sütün sıcaklıgı küçük parmagını içine sokunca 7 ye kadar sayabilecek şekilde olmalı. Böyle tutturamam diyorsan bebek termometreleri var ya klasik cam, onlarla sütün sıcaklıgını ölç, 38-40 derece civarında olması gerek. Maya olarak kullanacagın yogurttan yarım tatlı kasıgı kadar dolaptan çıkar, bir kenara koy, biraz ısınsın. çünkü soguk olunca sütü sogutuyor ve mayalanma tam olmayabiliyor. Ayırdıgın yogurdun üstüne biraz sıcak süt ekle ve yogurdun iyice o süte karısmasını sagla. Daha sonra kaseyi bir daha kımıldatmamak üzere bırakacagın yere al, kasenin içindeki süte bu karısımı ilave et ve bir kaç kez karıstır. Kasenin üzerine varsa kapagıyla, yoksa strech filmle güzelce kapat. üzerini iki üç kat el bezi, havlu vs. Gibi örtülerle ört ve gerekli sıcaklıgı sagla. 4 saat mayalanmaya bırak. Daha sonra ise kapagını acmadan direk dolaba koy 2-3 saat dolapta dinlensin. Sonra cıkarıp afiyetle yiyip yedirebilirsin. Bunun dısında yurt dısında nerdesin bilmiyorum ama internetten sipariş edebilirsin yogurt makinalarını.

canım yoğurt mayalaman için bir kaç püf noktası söyleyeyim sana. Birincisi hiç olmazsa bir kase mayala,daha azı tutmuyor. Sütü ısıt. Sütün sıcaklıgı küçük parmagını içine sokunca 7 ye kadar sayabilecek şekilde olmalı. Böyle tutturamam diyorsan bebek termometreleri var ya klasik cam, onlarla sütün sıcaklıgını ölç, 38-40 derece civarında olması gerek. Maya olarak kullanacagın yogurttan yarım tatlı kasıgı kadar dolaptan çıkar, bir kenara koy, biraz ısınsın. çünkü soguk olunca sütü sogutuyor ve mayalanma tam olmayabiliyor. Ayırdıgın yogurdun üstüne biraz sıcak süt ekle ve yogurdun iyice o süte karısmasını sagla. Daha sonra kaseyi bir daha kımıldatmamak üzere bırakacagın yere al, kasenin içindeki süte bu karısımı ilave et ve bir kaç kez karıstır. Kasenin üzerine varsa kapagıyla, yoksa strech filmle güzelce kapat. üzerini iki üç kat el bezi, havlu vs. Gibi örtülerle ört ve gerekli sıcaklıgı sagla. 4 saat mayalanmaya bırak. Daha sonra ise kapagını acmadan direk dolaba koy 2-3 saat dolapta dinlensin. Sonra cıkarıp afiyetle yiyip yedirebilirsin. Bunun dısında yurt dısında nerdesin bilmiyorum ama internetten sipariş edebilirsin yogurt makinalarını.

Çok teşekkür ederim arkadaşım.Hemen deneyeceğim.Birkaç sorum olacak yalnız.Süt paket süt olur değil mi?Yarım tatlı kaşığı bir kase için mi ölçü?Örneğin küçük bir tencerede yapacağım yani 1 litre süt için ne kadar yoğurt kullanmalıyım?Ben şimdiye kadar hep bardaklarda denemiştim,oğluma günlük olsun diye.Belki de ondan olmamıştır(Bu arada kendime ultra moral verdimalkisalkisalkis) Sağol yaa...

canım bende aynı meraklı_misafirin dediği gibi yapıyorum.Sadece coğun yoğurtlarını küçük tek seferlik kavonozlara mayalıyorum .mayaladığım gibide ağızlarını kapatıyorum.güzelde oluyo taze taze açıp yediriyorum.Bazen reçel bazende yaptığım meyva pürelerinden katıyorum

sütü kaynatmak sütü öldürüyor demiryorlar mı ? nedne hazır yoğurtlara güvenmiyoruz

Arkadaşlar ben 2 senedir çiğ süt alıp kaynatarak kendi yoğurdumu yapıyorum.Kutu sütlerle hiç güzel olmuyor.Benimkiler hazır yoğurdu çok yemezken doğal süt ve ondan yapılan yoğurdu kavanoz kavanoz tüketiyorlar. Kafta da 5 litre süt tüketiyöruz.düşümün artık.en azından mayalana mayalana yoğurdumda iyice organik oldu.herkese tavsiye ediyorummmmmmmmmmmm.

canım nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama internet sitelerinden sipariş edebilirsin kendi kapları oluyor küçük,
pratik oluyor yoğurt yapma makinaları bebekler için

Back
X