Görüşlerinize İhtiyacım var...

enkapol

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
262
2
96
Sivas
arkadaşlar ben 2010 ekim de evlendim ve memuruz şu anda da sivasta şarktayız. Evlendim ve bir de bebeğim var. Evlenir evlenmez kredi çektik araba almak için. Eşimin ailesinin hiç bir katkısı olmadı düğünümüzü de çalışan olduğumuz için eşimle ben yaptım diyebilirim, ve evlenir evlenmez de kredi ödemeye başladık. Eşimin ailesi bir kez olsun siz kredi ödüyorsunuz ödeyebildiniz mi geçinebiliyor musunz demedi. Aksine eşimden 2,5 milyar para aldılar bir de düğün masrafı diye. takilan altınları bile araba alıcaz diyerekten aldık onlardan bozdurduk. Ve paraları asla görmedik, inanın kaç sene oldu hala düğünümde ne kadar toplandığını bile bilmiyorum. Ben hep memuruz bebeğim var onun geleceği var diyerekten para biriktirdim ve kayınpederim habire para alıyor bizden 5 milyar bir gönderdik 10 milyarda eşim benden habersiz gördermiş ve bana söylemedi bile işte allah kalbimi biliyor ya bugün durup dururken sordum eşime ne kadar paramız birikti diye para yok dedi babama gönderdim dedi, görümcemin düğünü olacak diye oysaki görümcemde memur öğretmen ve maaşı da gayet iyi kayınpederim de memur. ama hep bizden bekliyorlar. Yeri geldiğinde kısıyorum almıyorum sırf eşime zorluk olmasın diye kredi ödüyoruz diye ama olmuyor böyle şu an elim ayağım titriyor ya ben bebeğimin geleceğini düşünüyorum ve onlar neyin peşindeler. eşimde veriyor istiyor diye sinir oldum resmen ne yapmalıyım sizce?

Son düzenleme:
Eşinle konuşmalısın canım, onlardan önce bebeimizin geleceğini düşünmeliyiz de.
eşin kemküm ederse kayınvalideni ara söyle.
Olmaz ki böyle şey canım:19:

bu devirde moda oldu artık. 2 memur evleniyorsa kredi çeksinler eşyalarını kendileri alsınlar düğünü yapsınlar erkek evi azda olsa zorluğa girmesin. bu arada evlenen çift ailelerinede para göndersinler. iyiki memuruzda maaşımız var diyelim..

Eşinle konuşmalısın canım, onlardan önce bebeimizin geleceğini düşünmeliyiz de.
eşin kemküm ederse kayınvalideni ara söyle.
Olmaz ki böyle şey canım:19:

Eşim bu konuda çokta anlayışlı değil, babam diyor. Bir keresinde eşime paramızdan kızım için harcama yapmak istediğimde babam para alacak bizden elimizi sürmeyeceğiz dedi o kada onun için. Elbette babası vereceğiz sonuçta ihtiyaç bu ama kredi ödüyorlar demiyor birde ev kirası alıyor kayınpeder

bu devirde moda oldu artık. 2 memur evleniyorsa kredi çeksinler eşyalarını kendileri alsınlar düğünü yapsınlar erkek evi azda olsa zorluğa girmesin. bu arada evlenen çift ailelerinede para göndersinler. iyiki memuruzda maaşımız var diyelim..
Aynen ama görümceme gelince öyle işlemiyor birde kayınpeder düğüne falan gidillecekse emir verior siz yarımlık takın onlara şunu yapın gibisinden

görümcem bir senedir nişanlı biriktirselerdi ya biz nasıl yaptık bilmiyorum herşey şimdi kolay olmuş

canım sen kendi paranı ayrı biriktir...Allah korusun yarın öbür gün bişey olsa acil paraya ihitiyacınız olsa millet ne der biliyomusun birde çalışıyolar nasıl paraları olmaz derler.kimse kayınpederinin aldığını söylemez..ufak ufak at kenara.sonuçta gidip orada burada harcayacak değilsin. ..kocanda cidden kızmalık adam yani...biriktir biriktir hooooooooooooop al baba... baktın olmuyor sende kısma derim ben...gönlünce harca paranı.

canım sen kendi paranı ayrı biriktir...Allah korusun yarın öbür gün bişey olsa acil paraya ihitiyacınız olsa millet ne der biliyomusun birde çalışıyolar nasıl paraları olmaz derler.kimse kayınpederinin aldığını söylemez..ufak ufak at kenara.sonuçta gidip orada burada harcayacak değilsin. ..kocanda cidden kızmalık adam yani...biriktir biriktir hooooooooooooop al baba... baktın olmuyor sende kısma derim ben...gönlünce harca paranı.

Artık kısmıyorum baktım olacak gibi değil. Kayınvalidem hiç oralı değil hep harcar kayınpederimde öyle gerçekten yemeyenin parasını yerler sözü doğru. Para benim hesabımdaydı zaten kendisi benim hesabımdan havaleyle göndermiş babasına

peki eşin ailesinin lafından çıkmayan birimi?? ya da eşinin ailesi para isterken duygu sömürüsü yapmış olabilirler mi?

eşim ne konuşursa konuşsun asla bana söylemez. nasıllar derim iyilermiş der bu kadar bitti yani. hiç paylaşmaz benle. bende ailemle ne konuşsam eşimin yanında konuşurum eşimse teli alır balkonda hem sigara içer hem konuşur gizlice

kubrasngr bence kocan ailesinden vazgeçmez ,,vazgeçmez derken paraları onlara göndermekten....onlarda nasıl olsa bunlar çalışıyor diye sömürmekten vazgeçmezler...kendine altın hesabı falan açtır...vadeli hesap yaptır..belli bir süre çekilmesin para..zor bir durum....hele tel le gizli konuşmalara ifrit olurum...benim eşim bi kere yaptı onu..şimdi evdeyken ne onlar arar ne de eşim konuşur....

kubrasngr bence kocan ailesinden vazgeçmez ,,vazgeçmez derken paraları onlara göndermekten....onlarda nasıl olsa bunlar çalışıyor diye sömürmekten vazgeçmezler...kendine altın hesabı falan açtır...vadeli hesap yaptır..belli bir süre çekilmesin para..zor bir durum....hele tel le gizli konuşmalara ifrit olurum...benim eşim bi kere yaptı onu..şimdi evdeyken ne onlar arar ne de eşim konuşur....

İnan altındı bozdurmuş eşim zararda ettiğimizle kaldık yani. bende sinir oluyoruum ama yapabileceğim bir şey yok işte genelde arıyorlar evdeyim deyince kısa kesiyorlar onlar dışarda iyi konuşuyorlar dediğin gibi

gidişata dur denilmesi gereken bir konu.
siz eşinizle konuşun, eşinizde ailesiyle kesin ve sert bir dille.

Aileler girince araya cok zarar goruyor bu evlilikler.kocan ayip ediyor diye dusunuyorum ama once sakin ol ve ailesini sevdigini fakat sizinde bir aile oldugunuzu ve paraya ihtiyaciniz oldugunu guzel bir dille anlat eger sakin olamazsan inatlasmalar baslar.eger baktin omuyorsa sende harca gitsin

Back
X