• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görüştüğüm erkek doğulu, ben değilim. sorun olur mu sizce ?

hiçte değil. bu kişi bana aynı sizin dediğiniz farklı kültürler zenginlik katar hayata deyip, roman bir arkadaşımı görünce de "roman olsaydın seninle evlenmezdim" diyecek kadar ırkçı ve iğrenç biri işte.
Madem sevgiliniz ırkçı ve iğrenç biri o zaman neden evlenmelimiyim diye konu açıyorsunuz!!

hiçte değil. bu kişi bana aynı sizin dediğiniz farklı kültürler zenginlik katar hayata deyip, roman bir arkadaşımı görünce de "roman olsaydın seninle evlenmezdim" diyecek kadar ırkçı ve iğrenç biri işte.

e o zaman niye soruyorsun. ırkçı bir tiple ne işin var?

Konuyu okursanız denk gelmiş olursunuz desem? Konu sahibi ağzıyla söylemiş ailenin yapısını.

Hanım efendi ben başlığa göre yaptım. Benim söylemek istediğim şey doğuyu öcü gibi görmenin bir mantığı yok. Orda sizden benden modern yaşayan insanlar var. Ama evet konu sahibinin ailesi biraz eski kafalı bu durumda böyle bir konu açmaya bile gerek duymaz koşarak kaçardım. Haklısınız ama güneydoğunun geneli öyle değil. Azınlık kısımda var bu saçmalık hala malesef. Ama ben hiç denk gelmedim.

Siz bilirsiniz size bağlı
Bahsettiğiniz aile tipi oğlum da oğlum kafasında, gelinler de hizmet ediyor çocuk doğuruyor falan. Erkek değilsen 2.sınıf oluyorsun
Ben yapamazdım. Ama tercih sizin.

Hanım efendi ben başlığa göre yaptım. Benim söylemek istediğim şey doğuyu öcü gibi görmenin bir mantığı yok. Orda sizden benden modern yaşayan insanlar var. Ama evet konu sahibinin ailesi biraz eski kafalı bu durumda böyle bir konu açmaya bile gerek duymaz koşarak kaçardım. Haklısınız ama güneydoğunun geneli öyle değil. Azınlık kısımda var bu saçmalık hala malesef. Ama ben hiç denk gelmedim.
Benim nasıl yaşadığımı nereden biliyorsunuz da benden modern yaşadıklarını iddia ediyorsunuz?
En modern nasıl yaşanır sizce?
Sizin denk gelmemeniz konu sahibinin sorusunu değiştirmiyor.
Konuyu saptırıp tartışma yaratmayın.
İyi forumlar

Benim eşim doğulu.
Yerine göre haremlik selamlık oluyor.
Gelinden hizmet beklenir.
Uzun yıllar eşimin amcasının sözü geçmiş aile içi işlerinde, kayınpederim hala sinir bozucu bir saygı duyar abisine.
Geini eve getirmek(birlikte oturmak) yaygın.

Biz aynı şehirde, farklı ilçede oturuyoruz.
Genellikle haftada bir gider anca 3 saat oturur döneriz.
Yemek bilgim sınırlı, evde aman aman yemek yapmam, haftada 1 anca.
Eş ailesine hizmet gibi bir şey söz konusu değil, beklentileri varsa da söndü.
Haremlik selamlık olacak ortamlarda nadiren bulunuruz, beni rahatsız etmez o zaten.

Görüştüğünüzün kişinin ne kadar açık fikirli olduğu ve ailesiyle dengeyi koruyacak yapıda olup olmadığı önemli.

ya bu kişi zaten istanbulda yaşayan biri. ama doğu kültürü buram buram kokuyor maalesef

olur. yol yakınken vazgeç.
dediğin şartlarda çok zorlanırsın.
nerden bulursunuz bu doğulu tipleri de anlamam ya.. mis gibi modern yaşayan işi gücü olan kızsın. haremlik selamlık kafasıyla ne işin var?
bu saatten sonra elin dağ kültürüne uydurmaya mı çalışacaksın kendini?
Ne kadar rezalet bir yorum!!
Dağ kültürü Hımmm böyle bir kültür var mı? Doğulu tipler falan ne kadar itici ...velevki oyleler bunu daha farklı anlatabilirdin resmen ırkçı yorum yapmışsın.... Aynı ülkede yaşıyoruz ve ayrım ırkçı düşünceden nefret ediyorum. .sadece şunu düşün bi sabah sen dogmussun dagda ve dağ kültürüyle büyumussun EMPATİ.

Bu konu içeriği nedeniyle çok ban getirir değil mi hanımlar?
Bence hepimiz hemfikiriz gibi geliyor bu sebeple konuyu yorumlara kapatıyorum çünkü
"Her türlü din, ırk, mezhep ayrımcılığı yapmak ve bu konuda tahrik edici, küçük düşürücü mesajlar yazmak yasaktır. " kuralına muhalif bir konu ve tabii yorumlarda bu yönde yazılmaya başlanmış bile.

Back
X