- 12 Ağustos 2025
- 188
- 823
- 18
- Konu Sahibi kalemkutulu
neye göre denk değilsiniz? eğitim ise ikiniz de lisans mezunusunuz, maddiyat sanayi ustasının kazandığı para öğretmen maaşını tokatlar. ne oluyor öğretmen olunca çok mu üstün oluyorsunuz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ailem ne der kısmını daha çok takıyorum. Mesela işyeri olsa en azından işi var düzeni kurulu derim. O zaman daha ağza dolu geliyor. Şimdi abisiyle ama başka dükkan açmak istiyor falan gibi şeyler ailemde de düzeni kurulu değil sen öğretmensin gibi durumlarla uğraşır mıyım düşüncesi oluşturuyor bende. Gerçi kendisi de beyaz yakalı olmaktan vazgeçip bu işi tercih etmiş ve tercihinden çok memnun.
Evet maalesef ciddi şekilde tabu. Bu kişi de lisans mezunu aslında ama sanayide iyi para var, iyi yaşam kurmak istiyorum düşüncesinde. İyi bir iş kuracağını az çok tahmin ediyorum. Yani bu kişi taştan ekmeğini çıkartacak türden biri çok çalışmış yaşamı boyunca bu açılardan eminim. Kendi işini kurmasını bende isterim ama şu an daha çok işi öğrenip abimden ayrılayım düşüncesinde. Bir süre daha abisiyle devam eder kar ortaklığı yapar. İşin içine aile girdiğinde başkaları girdiğinde acaba diye düşünüyorum nasıl karşılanırBu tarz seyler bi tek bizim ulkede hala tabu galiba. Meslekle evliligin ne alakasi var hic bilmiyorum. Yurtdisinda insanlar bunu hic takmiyo. Bizim ailede de oyledir. Benim kuzenim doktor, kendisi imamla evlendi .Cok da mutlular. Egitim seviyeniz de uygunmus hani o sorun olur desem. Yani ben sorun olabilecek sadece 1 sey goruyorum. O da aile isinde calismasi. Bu sitede okudugum bircok konuda boyle durumlarda sorun yasadiklarii gordum. Iste gun gelir kar etmezler, sen yabanci degilsin deyip kardesinin maasini vermez vs. O yuzden evlenceksen aile isinden ayrildiktan sonra evlenmeni oneririm. Ama meslek olarak asla bi anormallik gormedim ben. Adam girisimci ruhlu diyosun bi de. Yarin bi gun guzel bi is baslatip iyi paralar kazanirsa o zaman da ogretmen maasiyla seni yanina yakistirmayanlar olacaktirYani diyecegim o ki yemisim toplumsal normlari...
![]()
Evet beyaz yakalı olarak devam etse sorun olmazdı. Kendisi sanayi ortamını sevmiyor. Dışarıda görüştüğü arkadaşları başka işler yapan insanlar genel olarak. Sanayi ortamının kendisine iyi bir yaşam sunabileceğini düşünüyor. Sanayi ortamını sevmiyorum ama iyi para var bu işte diyor. Sanayi ustası olmasını ailem ileride nasıl karşılar diye asıl olarak sorguluyorum.O zaman egitim anlaminda denksiniz, kendi meslegini yapıyor olsa hic sorun olmayacakmis.
Yani reelde "sanayi ustasi" olan birinin algilanisi maalesef daha farkli. Eger siz bu önyargiyi kompleks yapmayacak, devamli birilerine aciklama yapma geregi duymayacaksaniz iyi. Ama tersi olacaksa, sizi rahatsız edecekse, ki konu acmaniz bile aslinda alttan alta rahatsiz olduğunuzu gosteriyor, sorun olur.
Bir de sosyal cevre olarak dusunun. Yani esinizin cevresi sanayideki diger ustalar. Is arkadaslari ve esleriyle mesela gorusecek olsaniz çevreniz boyle olacak, gelen giden misafirler bu insanlar olacak. Boyle bir cevre sizi ne kadar tatmin eder, hele ki şehir degistirip gidecekseniz yani kendi cevreniz olmayacaksa?
Evet ilk dediğinizi de düşündüm. Şu an işini kurmuş olsaydı benden daha üst seviye kazanıyor olacaktı. Belki elemanları olacaktı. O zaman tamamdı ama şu an bazı açılardan o da işe adapte oluyor ilerletmek istiyor onu da anlıyorum. Çalışkan azimli hala diploması cebinde asıl eğitim aldığı işine de dönebilir nir şekilde farkındayım. O da 4-5 yılda ancak düzenini kuracağının farkında ve hayalleri büyük. Hayalleri bir memurun kuracağından daha ileri daha umutlu onu fark ediyorum girişimciErkek arkadaşınız işini gücünü kurmuş hatırı sayilir paralar kazaniyor olsaydı arkadaşlarınız gayet denk görürlerdi bence :)
Sonucta ilk okul mezunu bir adamdan bahsetmiyoruz ama işinin oturmamış olması ve abisine bağimlı olması aynı zamanda sorun yaşıyor olması demek her an işsizde kalabilir demek.
Bugün evlenecek olsaydım eğer, karşımdaki insanın is denkliğinden çok çalışkanlığına bakardım tuttuğunu koparan, çalışmayı seven yaptığı işten gocunmayacak ekmeğini taştan çıkaracak bir insan seçerdim.
Üstünlük değil mevzu toplumun bakış açısının ne olduğu ve işin konusunda tam bir düzen sahibi olmaması ve geleceğe yönelik ailemin tepkisine yönelik endişelerimneye göre denk değilsiniz? eğitim ise ikiniz de lisans mezunusunuz, maddiyat sanayi ustasının kazandığı para öğretmen maaşını tokatlar. ne oluyor öğretmen olunca çok mu üstün oluyorsunuz?
Katılıyorum.neye göre denk değilsiniz? eğitim ise ikiniz de lisans mezunusunuz, maddiyat sanayi ustasının kazandığı para öğretmen maaşını tokatlar. ne oluyor öğretmen olunca çok mu üstün oluyorsunuz?
Evlilik zaten zor .Evlendikten sonra adamın iş hayatındaki stresleri de bile bile kabul etmek olur.İşi yaver gidecek mi batacak mı?Şahsen bana göre değil.Öğretmensiniz ne güzel çevreniz de vardır illaki.Yaşınız kaç bilmiyorum ama acele etmeyin derim.Arkadaşlar merhaba, biriyle görüşüyorum. Kendisi halka ilişkiler okumuş. 2 yıl kadar çalışmış kurumsal hayatta. Para biriktiremediği için ve çalışma koşullarına göre maaşını az bulduğu için başka bir alana yönelmek istemiş. O esnada abisi sanayi işinde ve gel beraber çalışalım demiş. En baştan tabandan başlamış. 4 yıldır abisiyle çalışmaya devam ediyormuş. Dükkan abisinin kendisi kar ortağı. Kendi dükkanını işini kurmak istiyor ama esnaflık ve işin inceliklerini daha çok öğrenmek istiyorum aklıma uygun güvenilir bir ortakla açarım diyor. Abisi ile arası pek iyi değil şu an ve bu yüzden zamanla tamamen bağımsızlaşmak istiyor. Fakat kısa vadede değil de uzun vadede iş kurma durumu olacak belli ki. Parasını toplamaya ekstra harcamalardan kaçınmaya çalışıyor. Mücadele ve çalışma azmi olduğunu fark ediyorum konuşmalarından. Kısacası şu an sanayi ustalığı yapıyor.
Ben ise öğretmenim. Birkaç arkadaşım denk olmadığımızı ifade etti. Toplum içerisinde öğretmen ve sanayi ustalığının denk görülmeyeceğini karşımdaki kişinin daha işle ilgili düzeninin olmadığını ve zaman alacağını dediler. Şu an anladığım kadarıyla fena kazanmıyor ama kendi işini düzenini kurma konusunda aklındaki hedefler için 4-5 yıl kadar zamanı var. Evlilik ihtimali olursa da İstanbulda yaşamam gerekiyor nerede nasıl yaşarız bu da ayrı bir soru işareti.
Sohbetimiz güzel akıcı keyif alıyorum bana güven veriyor. Farklı şehirlerdeyiz ve sık sık görüşme imkanı olmuyor, yoğun çalışıyor. Cumartesiler de sanayide ancak pazar günleri tatili var. Benim aklımda hep memur ya da öğretmen bir eş olsun düşüncesi vardı. Fakat bu kişiyle de ayrı bir çekim hissettim. Bazı özellikleri iletişimi, uyanıklığı, dışa dönüklüğü vs. devam ettirdim beni kendine çekti mücade ruhu azmini çekici buldum.
Biraz karışık oldu ama neler düşünüyorsunuz bu konuda ?
Üstünlük değil mevzu toplumun bakış açısının ne olduğu ve işin konusunda tam bir düzen sahibi olmaması ve geleceğe yönelik ailemin tepkisine yönelik endişelerim
Kendisi de lisans eğitimi almış kurumsal şirkette beyaz yakalı olarak çalışmış ama maaşı kendisini tatmin etmemiş. Girişimci ruhlu kendi işini kurmak istiyor. Fakat iş düzeni işyeri açma vs. 4-5 yıla ihtiyacı var. Abisiyle kar ortaklığı yapıyor falan ama 30'lu yaşlara göre daha net bir şeyleri olmasını isterdim.Bizim ülkemizde denk değil maalesef. Meslek lisesi mezunu bile olsan burun kıvırılır. Sanayi ustasının kazandığını plaza beyaz yakalısı kazanıyor mu acaba? Başka ülkelerde inşaat çalışanı akşam eşiyle sevgilisiyle arkadaşlarıyla fine dining restorana gidebilir. Çünkü o işi de meslek okulunda öğrenmiş diplomasını sertifikasını almıştır. Sadece para maddiyat da değil, okulda ek 2 lisan öğrenir mesela.
Bizde sadece diplomaya bakılıyor o yüzden taşıyamayacağınız yükün altına girmeyin derim. Ek olarak bu kişiyi evliliğe hazır görmedim. Daha oturmamış.
ya ben gerçekten anlamıyorum. bir taraf herkesin okuyarak yapabileceği bir işi yapıyor, diğer taraf herkesin yapamayacağı, ustalık gerektiren bir iş yapıyor. ama denk görülmeyen ustalık oluyor:)Katılıyorum.
Eğitim aynı lisans düzeyi. Öğretmen de parlak bir meslek değil üniversite puanları ortada. Doktor, eczacı, iyi bir okullu mühendis ve hukukçu olsanız neyse diyecektim de öyle de değil. Maaş olarak da adam sizden iyi niye denk olmadınız anlamadım.
Teşekkür ederimBebişim onu bunu boşver sen ne istiyorsun? Bu adamı istiyor musun otur düşün. Parayı ben olsam dert etmem max 5 yıla kendi işini kuracak gibi duruyor o zaman para içinde yüzersiniz. Yalnız sanayi saatleri sabit degildir, 7de eve gelip sofraya oturan koca istiyorsan olmaz.
Bizim toplumun tek bir seye saygısı var, o da para. Senin o öğretmen arkadaşın bu çocuk zengin olsaydı önüne geçip ceketini iliklerdi emin ol. 5 yila o da olacak zaten. Dayım kamyon şoföruydü, kendi isini kurdu şimdi milyoner. Adam her zaman söyluyor, eskiden yüzüme bakmayanlar şimdi beni gördüğünde ayaga kalkıyor diye. Toplum dediğin fasa fiso yani bu çocuğa bugün lise mezunu der burun kıvırırlar yarın işyerini acınca beyefendi dermer. O yüzden sen ne istiyorsun ona bakacaksın.
Ben atanmış bir öğretmenim. Düzenli bir gelirim ve işim var. Karşımdaki kişinin geliri benden yüksek doğru. Fakat iş konusunda tam bir düzeni yok. 4-5 yıla anca kendi düzenini oturtabileceğinin farkında. Bir de öğretmen ve sanayi ustası denilince farklı algılanıyor. Diğer yorumlarda da buna benzer şeyler yazanlar vardı bakarsanız. Ailemin düşüncesi ne olur gibi konularda düşünceliyimKatılıyorum.
Eğitim aynı lisans düzeyi. Öğretmen de parlak bir meslek değil üniversite puanları ortada. Doktor, eczacı, iyi bir okullu mühendis ve hukukçu olsanız neyse diyecektim de öyle de değil. Maaş olarak da adam sizden iyi niye denk olmadınız anlamadım.
İşçiydi babam. Mesele zengin olsun parası olsun değil aslında. Kızımız atandı öğretmen kendisi gibi biri olsun rahat etsin mantığındalar daha çok. Birkaç kişiyle görüştüm hep memurlardı. İlk kez farklı bir iş alanından biriyle görüşüyorum bende.aileniz ne iş yapıyor?
topluma eşinizin çok para kazandığını söylerseniz çok saygı duyarlar:)
İşçiydi babam. Mesele zengin olsun parası olsun değil aslında. Kızımız atandı öğretmen kendisi gibi biri olsun rahat etsin mantığındalar daha çok. Birkaç kişiyle görüştüm hep memurlardı. İlk kez farklı bir iş alanından biriyle görüşüyorum bende.
Çok iyi kazandıklarını biliyorum o da anlatıyor. İş konusunda tam bir düzeninin olmaması beni düşündürüyor. Azimli girişimci ruhlu bir şeyler başaracağına da inanıyorum ben. Ailemin düşüncesi ne olur nasıl ilerleriz onu bilemiyorum. Mesela farklı şehirlerdeyiz cumartesi de çalışıyor ve görüşme açısından sorun oluşturuyor.Kuzenim sanayide yedek parçacı, kendi dükkanı var. Babasından devraldığı mesleği yapıyor ve çok iyi para kazanıyor, altında bmw’si falan var. Babası erken yaşta vefat edince lise 2’de okulu bırakıp işleri devralmak zorunda kalmıştı. Karısı da anaokul öğretmeni, bir gör scarlet johannson resmen, çok güzel…şu an 20 yıllık evliler ve gayet mutlular. O küçümsediğin sanayiciler şu an çoğu mühendisten, öğretmenden iyi para kazanıyor emin ol. Çalışkan ve idealist mi ona bak derim, bunlar daha önemli. Ve elbetteki karakteri, sana tavrı, restoranda garsona tavrı,dışarıda kedi köpeğe yaşlıya, ağaca vs tavrı. Çocuklara yaklaşımı.. bunlar önemli bence bir şans ver![]()