görüşüp konuşmadığınız arkadaşınıza zor zamanında destek olurmusunuz?

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Eveet dostlar yardıma ihtiyacım var.Bir konuda çok sıkıştım daraldım.Karar da veremiyorum.
Babamların evinin tam karşısında bir komşumuz vardı.Kızı benimle yaşıttı.Oldukça da iyi anlaşıyorduk annesiylede kendiisylede.Gidip gelmelerimiz,görüşmelerimiz oldukça sıktı.
Sonrasında onlarla görüşen acayip kaşar bir kadının evlerine girip çıkmasından rahatsız olan eşim(ozaman sevgilimdi)görüşmemi istemedi.Adın çekilir filan dedi.Orası bir lojman kadın da yüzsüzdü istemedikleri halde gidip geliyordu.
Bir süre sonra ben arayı soğutmaya başladım.Nedendir bilmem sanırım küçüklüğümün verdiği cahillikten dolayı bir şey söylemeden selamı sabahı kestim.
Arada bir kırgınlık bir küskünlük yok.Annesi yani x teyze bizim alt komşumuza gelip sormuş bu böcük niye böyle yapıyor diye.Komşumuzda izah etmiş böyleyken böyle diye.
Şimdi o arkadaşımda evli,bende.Aradan 5-6 yıl geçti.
Eşi benim eski firmamda 1 senedir çalışıyordu.Duydumki arkadaş kurbanı olarak hapse girmiş ne zaman çıkacağı belli değilmiş.
Haliyle arkadaşım perişan,bir kızları var 3 yaşında uzaktan gördüğüm kadarıyla dnyalar güzeli.
Mesaj atmak istiyorum ama bir yandan da ne gerek var diyorum.En azından bir geçmiş olsun demek,şu geçirdiği zor zamanlarında ufacıkta olsa destek olmak.Ama tepkisinden korkuyorum açıkçası..
Siz olsanız ne yapardınız?Mesaj atarmıydınız?
Yada zor durumdasınız uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşınız mesaj atıyor.Tepkiniz nasıl olurdu?

Son düzenleme:
Ben olsam ki her zaman yapacağımı yaparım kesinlikle msj atarım bana kızsada yanına gider desteğimi sonuna kadar gösteririm.Bunun gibi duyguları fazlasıyla unutuyoruz sanırım hepimiz insanız ne bir fazlası ne azı hayırlısı olsun yada geçmiş olsun demeyi çok görmemek lazım..Sen de canım sen içindekini söyle kabul görür görmez incilmezsin ama gerekeni yaptığın için gönlün ferah olur.İnsanlığa insanlık dersi vermek ciddi bir onur işidir!!

tepkisi olumlu olur bence... zor günler geciriyor suan her türlü destege muhtactir sanirim...
mesaj yaz yada ara konus... bencede sevinecektir...
ben olsam bende görüsürdüm...

bizimde komsumuzla aramıza sogukluk gırmıstı gel zaman gıt zaman
bi gece 2 de bagrıs cagrıs
butun sıte ayakta
adam dovuyo kadını
eşimle kostuk
kızı aldık adamın elınden eve getırdık
ailesine haber verdık
sakınlestırdık
hemende kostum sonrada destek olduk
bır acı kahvenın bıle kırk yıl hatırı olurmus
her zaman da dıyo senın yaptıgın iyiligi kimse yapmadı dıye
ben olsam ararım destek olurum canım düşmez kalkmaz bı allah kaydirigubbakcemile5

böcükkcüm bn olsam arardım güzel günlerin hatırına en azından bi geçmiş olsun derdım
kötü karşılamaz aksine sevinir bence

Ben olsam mutlaka görüşürdüm canım..
Arada düşmanlık yok ki..
Ben olsam o beni hiç aramamış bile olsa arardım,acaba bir sorunu mu var diye endişelenirdim hele ki sen öğrenmişsin zor durumdalarmış..İnsanoğlu işte hiç kimse karşıdan göründüğü gibi mutlu değil
Gerçi eşin istemiyormuş ya onu düşündüm sadece..:bbo:

cnm benim bence önce empati kur kendini onun yerine koy ben öyle yaptım ve senin araman bana kendimi daha iyi hissettirirdi bence aramalısın tepkisinden niye korkuyorsunki olumsuzda olsa sen şansını denemiş olursun kara gün dostu olduğun buradan belli olur cnm

mesaj atmazdım ben direk arardım, görüşürdüm...
onunla neden görüşmediğimi söyler, o zaman için doğru yaptığımı düşündüğümü ancak zamanla hata yaptığımı farkettiğimi, araya soğukluk girdiği içinde bir daha aramaya cesaret edemediğimi söylerdim...
şimdi de içinde bulunduğu zor günlerinde ona yardım etmek istediğimi söylerdim...
bence sen seni rahatsız eden şeyi dile getirip gerisini karşı tarafa bırak...
eğer o da üzgünse bu durumdan ve seninle görüşmek istiyorsa görüşür zaten...

laliş arama cesaretini kendimde bulup arayabilsem gerisi önemli değil.izah eder duygu sömürüsü ile zor zamanda olduğunu vurgular kabul ettiririm sonrasında..
işte bir mesaj ya..

direk ara konus böcüğüm
sonra içinde pişmanlık kalmasın :1hug:

laliş arama cesaretini kendimde bulup arayabilsem gerisi önemli değil.izah eder duygu sömürüsü ile zor zamanda olduğunu vurgular kabul ettiririm sonrasında..
işte bir mesaj ya..

Cesaretle ilgisi yok canım ya..
Güzelce ara konuş..yerimseniben
İnan dost desteği çok önemli insanlara..
Zor gününde anlıyorsun seni seveni..:1hug:

ben olsam arar hatta evini biliyorsam evine giderdim her zaman için kötü gün dostu olmaktan yanayım zamanı geliyo hiç tanımadığımız bir insanın başına gelenlere üzülüyor gördüğümüzde geçmiş olsun allah beterinden saklasın diyoruz zamanında samimiyetimin olduğu bi şekilde araya soğukluk giren kişiyi böyle bi günün de hiç yalnız bırakmazdım sanırım" kul bilmezse hak bilir bunu unutmayın"

ben kardeşim gibi gördüüm bebeklikten beri olan bir dostumla bir buhran anında bağlarımı kopardım,erkek arkadaşımdan hbr almamak için onu hayatımdan çıkardım yaptığım yanlış ama buhran anında oldu ve onu çok özlüyorum bikere bile aramadı beni daha sonra. bu aralar zor günler geçiriyorum,onun bu olanlardan haberi yok,biraz çıtlatmak maksatlı msn iletime durumumu birazcık özetleyen bişiler yazdım,zor durumda olduumu anlasın diye,ama msne gelip yazdığımı görmesine rağmen hiçbir tepki vermedi,ne aradı ne sordu ama ben beklerdim nolursa olsun 20küsur senelik arkadaşlığın hatrına adına dostluk kardeşlik dediysek bunun bana sormasını beklerdim en azından noldu zor durumdamısın diye.zor günlerde destek görmek destek olmak çok güzel bişiydir.iyi günde herkes vardır zaten,önemli olan zor durumda destek olup yanında olmak.,eğer zor durumda olan ben olmasaydım da arkadaşım olsaydı ben onu mutlaka arar yada mesaj atardım

Böyle zor bir zamanda yanında olacağın için sana tepki göstereceğini sanmıyorum...
Unuttun mu böcüğüm dostlar zor zamanda belli olur...yerimseniben

Bi mesaj böcüğüm gerisi gelir.
Bende olsam arardım. Elimden geldiğince yanında olmaya çalışırdım.
Peki eşin ne diyor şimdiki duruma?

eşim şu anki durumlarını bilmiyor söylemedim henüz ona.babamlarda kaldığımız dönemde söylemek içimden çok geldi ama dedim şimdi ters bir işey söyler beni sinir eder..
herkes kendinden bilirmiş ya işi..
ben olsam bir anda konuşmayı kesen,sebepsiz bitiren kişiden pat diye zor anımda mesaj gelse ne diye aradı ki dye düşünür,terslemesem bile bunca zaman sonra arasa ne olur aramasa ne olur çok da lazım ya derdim..
ondan biraz bu halim..

Bitanecim tabiki arardım,sonuçta o aileyle aramızda
bi tatsızlık olmamış...bir başkası yüzünden tavır almanı anlayabiliyorum ama
inan insan zor zamanların da ,hiç beklemediği kişilerden
destek görünce kendini daha da iyi hissediyor..
yine de senin bileceğin birşey ama bence ara derim...
sevgiler...

tabiki haklısın,insan böyle de düşünebilir ama;
bu sıkıntılı halimi duymuş ve aramış,
nekadar hayırlı bir arkadaşmış da diyebilir...
dediğim gibi araman demek,artık görüşeceğiniz anlamına gelmez ama
insan çevresiyle vardır..kötüleri ayıklarsın,iyiler kalır...
sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…