Göz kapağımda yağ bezesi

nasıl bi yağ bezesinden bahsediyorsunuz arkadaşlar gözün altında yanaklara doğru çıkan küçük beyaz çıkıntılar şeklindeki yağ bezelerimi yoksa arpacık tarzı bişey mibilmiyorumkismile

Tip'ta göz cevresinde olusan yag bezelerine "Xanthelasma" deniliyor.
Boyutlari genelde degisiyor(kücük yuvarlar, disa dogru cikik, arpa seklinde..vs) Renkleri ise, genelde sarimsi oluyor, donmus tereyagi gibi... Olusma nedenlerine gelince, Kolestrolden..

Kolestrole dikkat edimedigi sürece, malesef sürekli cikacaklardir...

Tedavi yöntemleri ise, 1. Arkadaslarinda bahsettigi gibi , kesip aliyorlar.
ve 2. lazer ile, 2 aydan beri bendede cikti, sol göz kapagimda, rahatsiz ediyor , görüntüyü bozuyor...

En iyi yöntem bende lazer CO2 ile yok ediyorlar, tabiki birdaha cikmamasida biraz bizim ellimizde kizlar..

ya bendede var bu yağ bezesinden.gözümün dışında değil hemde.göz pınarımın olduğu yerde.daha 2 gün önce çıktı.ben kolestrolle ilgisi olduğunu düşünüyorum.çünkü beze çıkmadan önceki 2 gün sabah kahvaltılarında 3 er tane yumurta yemiştim bilmiyorumkismile.ondan sonraki gün çıktı (((((((((( hiç yumurta yemesem geçermi acabaa

Buna TEK sebep Kolestrol zaten.
Göz cevresi en hassas olan bölge oldugu icin orada birikiyor yag bezeleri.

Kendiliginden gecme ihtimali yok malesef =(

Bendede cikti, ve aldiramiyorumda, estetige karsi oldugum icin...

Tek önlemi, kolestrolü azaltmak, cikmis olan Xanthelasma gitmez, ama yenisi gelmez en azindan..

Benim gözümdeki bezenin bir kısmı düştü kızlar ama nasıl oldu bilmiyorum küçük bir parça kalmış onu da annem farketti:)

benimde gözümün üstünden çıktı yağ bezesi aldırdım tekrar diger gözümden çıktı bakalım gidip aldıracam korkulacak bi şey yok canım

kizlar bendede birsey var ama bendeki yag bezesi filan degil sanirim nasil anlatsam göz kapagimda sol göz kapagimda iki tane et ben cok minik et ben gibi duruyor ücüncüsü ben gibi degil daha farkli bisey ten renginde bisey cikti bu neyyy acaba ?? ve ben bu aralar doktora gidemem malesef cünkü tasinma isimiz var uzak bi yere tasincaz onun telasi acelesi var bu bir ay icinde filan gidemem ama ben ne yapcam yaaa offff (

Sizde karaciğer yağlanması var, muhtemelende hepatitsiniz. ve alkolde kullanıyorsunuz...

benim ablamdada bunun aynısı var. yani sizinkilere benzer..Adı gözkapağı yağ kisti, yağlanma ve kolstrolden olur.küçük bi ameliyatla alınır.

kızlar aynı sorun bende var. dün altunzade este world aldıracaktım 18:00 de ravdevum vardı, 2-3 saat önce arayıp, dr programı yoğun başka güne aldıralım dediler. bende sinir oldum tarih vermedim, sonra dönerim dedim ama orda yaptırmıcam. Lazarde epilasyonda yoldan cevirdiler makina bozuldu diye. S. B. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim Ve Araştırma Hastanesi de Plastik, Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi bölümü var , acaba bunu devlet karsılar mı ? ssk lıyım. Yada yaptıranlar, bir yer tavisiye eder misiniz ? ücretler nedir bana 500 dediler. 10 dakikalıl işlem için çok geldi.

Lütfen yorum rica ederim. sonuçta yüz dikkat gecen yer göz kapağı

Eklentiler

• 20151230_163556.webp
    6,2 KB · Görüntüleme: 198
Benimde göz kapağımdan çıkmıştı temizlediğim ucu sivri bi iğne ile küçük bi dokunuş ve sivilce gibi sıktım bitti gitti ne uğraşacam üstelik anneminkinide ben aldım.

Hayatımda gördügüm en cabuk ve basit ameliyat hoş ameliyat bile denilmez. Sadece bi kere korktum o da bana ameliyat elbiseleri galoşlari giydirirken ve tekerlekli sandalyeye bindrp ameliyathaeye götürken korktm çnkü ürktm ama o masaya otrdm ztn lokal anestezi yapyrlar hicbisey hissetmyrsn sadece gözünü uyştyryrlar gözk kapagını ters cevirirken belki az bisry hissedblrsn o da dktrdan kaynaklnyr. 20 dk bile sürmyr. Ertesi gün hemen duşumu aldm. Daha sonra tekrar ckti o salazyon illeti ama kendilignden gdyr. Ki ben devlette oldm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…