Kontakt Lens Gözlerim, lenslerim, bir el atıverin.

in vino veritas

in aqua sanitas
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
23.915
63.667
Evet gençleeer son bir yılda 0'dan 2.50 numaraya çıkardığım gözlerim için lens kullanmaya başladım.
Baktım ki gözlükle aram yok, gözümü kısa kısa bakmaktan kaz ayaklarım oluşacak lens kullanayım bari dedim. Dedim de bu hassas ve alerjik gözlerim başıma bela oldu.

Daha önce de renkli lens kullanırdım, kullanım konusunda bir sıkıntı yok. Ama bio truedan başka solisyon kullanamıyorum mesela, anında alerji oluyor gözler. Suni gözyaşı lens kullanmasam da zaten her çantama, cebime stokluyorum.

Şimdi doktorcuğum sağolsun iki tane lens hediye etti bana. Kullanıyorum ve sıkıntı yok.ama sorun şu ki ben bunların markasını bilmiyorum. Doktoru arayıp sordum sana ne verdik bilmiyorum seksen çeşit marka var klinikte dedi. Yeni lens almam lazım ama alamıyorum. Ya alerji yaparsa, ya gözümü kurutursa, hangi marka daha iyidir gibi endişelerim var. İnternet üzerinde kontakt lensle ilgili her tür makaleyi okudum bir yere varamadım. Ben de dedim kk'nın lensli hatunlarından tavsiye alayım.Önerin bakalım bana sevdiğiniz, rahat ettiğiniz markaları.

Bir de şöyle bir durum var, sol gözde -0.75 astigmat var. Şu an sol göz için kullandığım lens torik, ama bunu takması çıkarması ölüm. Acaba diyorum miyop lensi 0.75 astigmatı tolere eder mi? Deneyen var mı?

1 derece altındaki astigmatı miyop tolere eder diye biliyorum. Benimki0,75 astigmat sorun olmuyo ama normal numarandan 0,5 yüksek Alman lazım o göz için lensi . Ben air optix kullanıyorum çok memnunum. Night and day diye bi marka var en çok tavsiye edilen o diye Hatırlıyorum.

Astigmat konusunda bişey dİyemicem ama marka konusunda bi iki sey söyleyebilirim.
Ben ilk zamanlar purevision hd2 kullanıyordum ve iyi oldugunu dusunuyordum. Sonrasında doktorun verdiği lensi kullandım deneme amacıyla ve purevisionun nekdr kalın oldgnu farkettim. Doktorun önerdiği benimde cok rahat kullandığım incecik ve yumusak bir lens istiyosan acuvue oasys öneririm. Göz kuruluğu olanlara tavsiye ediliyor

Gözlük bende 2 aydır kullanıyorum.
İlk bir hafta offff berbattı... eve girer girmez cıkarıyodum.
Eşiminde kesin talimatı. cıkarmak yok. Ona ragmen yaa lütfen akşamları biraz gözlerimi dinlendirim dedim.
benimdeki 2 yılda 2,5 oldu... miyop.
ve şuan gözlüklerimden cok cok memnunum. cıkarınca rahat edemiyorum. Bence gözlükte deniyebilirsin sepho :KK14:
alışması biraz zor oluyor ama alışıncada cok iyi oluyor.

1 derece altındaki astigmatı miyop tolere eder diye biliyorum. Benimki0,75 astigmat sorun olmuyo ama normal numarandan 0,5 yüksek Alman lazım o göz için lensi . Ben air optix kullanıyorum çok memnunum. Night and day diye bi marka var en çok tavsiye edilen o diye Hatırlıyorum.
Tekrar doktora gitmem gerekir mi acaba? Hani hangi numaranın tolere edeceğini tespit etmek için. Gerçi doktorcuğum torik de torik diyor ama bunu kullanmak çok zor, yapışmıyor göze.

Bir de internet üzerinden almayı düşünüyorum. Hiç tecrübe ettiniz mi lens sitelerini?

sepho miyobum lens kullanıyorum. gözlükte. evde gözlük dışarda lens. renklide kullanırım. dur şeffafların markasına bakayım

Gözlük bende 2 aydır kullanıyorum.
İlk bir hafta offff berbattı... eve girer girmez cıkarıyodum.
Eşiminde kesin talimatı. cıkarmak yok. Ona ragmen yaa lütfen akşamları biraz gözlerimi dinlendirim dedim.
benimdeki 2 yılda 2,5 oldu... miyop.
ve şuan gözlüklerimden cok cok memnunum. cıkarınca rahat edemiyorum. Bence gözlükte deniyebilirsin sepho :KK14:
alışması biraz zor oluyor ama alışıncada cok iyi oluyor.
Denedim dostum denedim. Öyle ki üç ayrı gözlük aldım o rahat değil bir de bunu deneyeyim diye. Yok olmuyor, gözlük takamıyorum ben.

benimde bir yılda 0,75ten 1,5'a çıktı gözlük kullanmak istemedim göz doktorum acuvue qasys hydraclear plus adın da lens taktı memnunum çıkarınca suni gözyaşı kullanıyorum ister istemez gözde yabancı bi cisim olunca kaşıntı ve kızarıklık yapıyo tabiki o_O

sepho miyobum lens kullanıyorum. gözlükte. evde gözlük dışarda lens. renklide kullanırım. dur şeffafların markasına bakayım
Bu kullandıklarım çok rahat, sabah takıyorum gece yatarken çıkarıyorum. Dün gözlük taktım iki saat kadar başım döndü resmen.

Renkli lens kullanmayı seviyorum ben de ama toriklerde renkli yok bildiğim kadarıyla. O yüzden astigmatı umursamasam mı diyorum.

Bu kullandıklarım çok rahat, sabah takıyorum gece yatarken çıkarıyorum. Dün gözlük taktım iki saat kadar başım döndü resmen.

Renkli lens kullanmayı seviyorum ben de ama toriklerde renkli yok bildiğim kadarıyla. O yüzden astigmatı umursamasam mı diyorum.
bak benimde bir gözümde astiğmat 1 derece. ama lenste 1 e kadar bu sorun değil. renkli kullanabilirsin

BEnim de sol gözüm 1,50 miyop 0,75 astigmat 2 numara miyop lens takıyorum bana doktorum öyle numune vermişti. Optikçiye danıştım o da öyle söyledi. Doktorunuza danışın ya da internetten numune gönderiyorlar lens siteleri bir deneyin iyi gelirse devam edersiniz. Internetten Alan Arkadaşlarım hep memnun KALDILAR ama ben hiç denemedim.

Air optix bende hiç kuruma yapmadı çok memnun kaldım ben. Biraz şans işi deneyerek bulmanız lazım size en iyi gelen lensi. Internetten numune isteyerek başlayabilirsiniz kolay gelsin

X