- 6 Haziran 2013
- 60
- 0
- 16
- Konu Sahibi SenAnlatIstanbul
-
Bende yasayadigim bi olayi anlatayim sizlere. Ankarada sehirden biraz uzakta otobusun dolmusun cok nadir gectigi bir yerde oturuyoruz. Siteden ciktim ve ilk kirmizi isikta yasli kamburu cikmis bir nine gordum. Eliyle kapiya vurdu, bir yere gidecek sandim cami actim. Torunlarim yetim yiyecek ekmekleri yok dedi. O sirada yesilde yaninca ben teyze param yok deyip gittim. Nitekim cebimde kredi kartlarimdan baska 5 kurus para da yoktu. Okulun kapisindan girecekken teyze aklima geldi uzuldum, gittim migrosa girdim. Ekmek sut yag yogurt un pirinc bulgur akliniza gelebilecek ne varsa aldim. Tasiyamayacagi icin de gittim para cektim taksiye bindireyim evine gitsin diye. Neyse dondum nineyi buldum, actim bagaji cikardim poset poset aldiklarimi. Tam cantama uzanmis para verip taksi duragini arayacakken nine bana ne dedi begenirsiniz? Ben bunlari napayim para lazim bana bunlar degil dedi. O an benim hayatimda ilk kez aptal yerine kondugumu hissettigim andi. O zaman ben bunlari alayim bir ihtiyaci olan birine vereyim desem de kadin elimden aldi. Bende ne parayi verdim ne taksiciyi cagirdim, bindim arabama giderken arkamdan yine bagirdi para cek gel bekliyorum burda diye...
Ben yine olsa yine yapar miydim bunlari evet kesin yapardim, kendimi biliyorum. Ozellikle elinde cocuklarla bebeklerle dilenen kadinlari gorunce mutlaka gider marketten cikolata cips alirim... Karsinizdakilerin icini bilmiyorsunuz, iyi niyetinizi suratiniza tokat gibi carpabiliyorlar bazen...
tesekkur ederm :) aslnda iyi insan cok da alavere dalavereye ugrayip da umursamamaya baslamislar artik maalesef..Allah senden razi olsun canim ya, aksam aksam konunu okudum, ve dünyada hala böyle iyi insan olduguna cok sevindim...
Cocuk sevindirmek cok sevap:) Allah razi olsun :)
haklisiniz iste genwllemeyip iyi anlamak gerek yazik ama ya o amcayi dusundumdeBöyle olayları çok yaşadım bende işte taviz vermemk gerekiyor bunlara para verdikçe bizi kullanmalarınada izin veriyoruz..
Gerçek fakiri araştırıp bulup emin olduktan sonra yardım edilmeli etrafımızda çok vardır eminim.
Birde geçekten ihtiyacı olan bir insan isteyemez yüzü kızrır..
bizim dükkanımız vardı orda bi kadın dileniyodu kadının apartmanı varkız hala ne dileniyosun diyodum napiyim alışkanlık diyodu..
Bitanede dükkana geliyodu özürlü bir adam çocuk gibiydisakız satıyodu eşim yüklü para verdi al ev kiranı ver diye
Oturdu 1 saat ağladı ben dilenci değilim annem bana çok kızar ben çalışıyorum sakız satıyorum onla kiramı ödüycem die
Zor sakinleştirdim valla yemek yedik oturup öyle ayda 1 kez gelip sakızlarını satıp gidiyodu..
Bakın ihtiyacı olan kişi bu ve bunun gibiler
Birtane daha anlatıyım arabayla sahile gittik bir amca elleri titrek para istedi camın önünde bakmadım bende ben dilencilik yapmıyorum kızım var yemek götürücem dedi evde aç yoksa ben istemem istiyemem dedi ağladı amca bekle ozaman ben sana yemek getiriyim dedim tamam ben şurda oturup bekliycem dedi..
Uzaklaştım 1 satte yakın bekledim gerçekten kimseden bişey istemedi beni bekledi..
Gittim cebimdekini verdim sen ihtiyacın olanı al dedim çok dua etti hem ağladı hem dua etti hemde Allah kimseyi açlıkla imtahan etmesin dediKartta verdim ama aramadı eşime dedi evine götürelim elimizden geldiğince aylık yardım edelim ama eşim çok kızgın çok olaylar yaşamış ve inancını yitirmiş :4
Sizde anlamadan dinlemeden verip alıştırmayın lütfen kar değil zarara uğratıyoruz onları..
ya gerçekten bazen insanın basireti bağlanıyor ağzı dili bağlanıyor sanki ben de bi büfeden alışveriş yaparken bir çocuğun ayran almaya parası çıkmamıştı ya yemin ederim bir an öyle mala bağladım çocuk ayranı almadan gitti ben de arkasından mal mal baktım hala kızıyorum kendime ama niye böyle oluyor bazen anlamıyorum
Ağlattın beni ya, bugün çok mu çok duygusalım bilemedim ki :'(
Öyle konularda şükür ki çok merhametliyimdir.. Hiç oynayamadığım atariyi, evimize yardıma gelen bi abla vardı, durumları çok kötüydü, onun oğluna vermiştim, o zamanlar ben 7 yaşımdaysam onun oğlu 12 yaşında falandı.. Çocuk utanıp hem de artık mutluluktan mı yoksa durumlarına mı neyse ağlamaya başlayınca ben de boynuna sarılıp ağlamıştım.. bu da böyle bi anımdır.. :'(
bebisten dolayidir o duygusallk:)
ayyyyyyy amaan
Bilemedim şekerim.. Bugün de ağlama günüm oldu hadi hayırlısı.. Çok gülelim inş...
umarim umarim gorurum bir daha.. Gormesem de ders oldu zaten.Çocuklar dünyanın en masum insanları.. Seçim hakları yok bi defa. Bunu hala düşünyor olmanız bile büyük bir incelik. İnş. yine çıkarda karşınıza içinizdeki pişmanlığı telafi etme şansınız olur.. Keşke bu dünyada hiç yoksulluk açlık olmasa ama işte herkez aynı şartlarda yaşayamıyo ne yazık ki
aa terbiyesiz. ya kucumsemek icin demiyorum herkes ekmek parasindada bizm burda ki kasiyerler raf sorumlulari bi gorseniz yahu bir artistler. baska kelime bulamadim. Bisey sorsan seni bozacaklar o dereceHep başımıza geliyor nedense elimizden geldigince yardımcı olmaya çalışıyoruz.Çocuklar gülsün dünya gülsün :)
Ramazanda iftarlık et almıştı annem yanında da bir kadın varmış.Çocugu bakakalmış annemin poşetlere biz de ondan alalım demiş annesi de biz alamayız onlaran oğlum demiş. Annem bi baktım hızlıca çıktı dedi.O gün yiyemedik o yemeği hep boğazıma düğümlendi.Keşke elimizde olsa da herkese aynı imkanları sunabilsek
En sinir oldugum baya oldu markete gittik yine bir teyze yemeklik et almış kasiyer kız "ne bu abla kedi mi doyurcan bunla" dedi.Ki öyle durumları iyi insanlar değil kadıncağız imkanı kadar almış.O kızı oraya koyan da kabahat.
Aglattın resmen canim,bi gun basima bi olay geldi sinavdan ciktim ceebimde sadece yol parasi var,bi cocuk geldi cani bisey istiyodu o yol parami verdim ona okadar yolu yuruyerek gittim eve.Ama o mutlulugum apayri biseydi..
çocuklara dayanamıyo insan. geçen benin başıma da geldi. bir kamyon çocuk, kapının öünüe gelip durdular. gelenlerin geçenlerin ellerndeki poşetlere bakıyorlar, markete girip çıkanlara bakıyorlar. pencereden bakıyorum , inip bişeyler almak için can atıyorum ama ya bişey derlerse başındkailer dye bişey yapamıyom en sonunda oğlumu çağırdım anlattım. hem yardım etme duygusunu tatsın hem o çocukların halini görsün diye . markete gitti bi poşet aldı, götürdü. ama onların başında duran büyükleri çocuklara dağılmadan alıp yediler artanları çocuklara verdiler. sinir oldum
çok nadir burada bir konu okurken ağladığım, senin konun da onlardan biri oldu arkadaşım.. 1 kere sadece 1 kere yaşadım o donakalma olayını ve o da bir çocuktuneden dondum onu da bilmiyorum senin gibi, ama işte beklemediğin için o an ne yapacağını bilemiyorsun.. allahım hiçbir çocuğa yokluğu yaşatmasın, içim titriyor ne zaman sokakta pastanelere bakan bir çocuk görsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?