GÖZÜMDE BİTEN ANNEM..

benim annem çok dominant, her şeyi ben bilirim kafasında bir kadın. ben de çok sorunlar yaşadım annemle. o sorunları yine ben hallettim. daha doğrusu aza indirdim
nasıl mı? : anneme sadece bi anne olduğu için yaklaşmadım. onun da benim dışımda herhangi bir insan olduğunu bilip, an geldiğinde anneme öyle davrandım. (herhangi biri derken yani hata yapabilen, beni üzebilen, her zaman haklı olmayan bi insan demek istiyorum)
annemle sorunlarımı şöyle aza indirdim : bir tartışmamızda annem bana "ben senin annenim, 50 yaşındayım. bunu unutma" diye bağırdı. ben de anneme "ben de senin kızınım, ancak senin attığın her adımın arkasından gelmek zorunda değilim, ben de 30 yaşındayım. sen de bunu unutma" dedim.
böyle böyle geri adım atmaya başladı. daha doğrusu duracağı yeri öğrenmeye başladı.

anneler çocuklarını bir birey olarak kabul etmediği sürece bu sorunlar hep yaşanacak.
bence bu işin kesin bi çözümü yok. zaman geçtikçe, en fazla biraz azalıyo o kadar.
biz büyüyoruz, gelişiyoruz, hayata karşı bi bakış açımız oluyo ama anne yine anne.... bazen bizimle ilgili beklentilerinden, hayallerinden dolayı bazen benim ve senin annende olduğu gibi sert mizaçlarından dolayı oluyo bunlar.
kim haklı kim haksız bi önemi kalmıyor o zaman.

anneler canımız, ciğerimiz ama, bi de her haltın sonunda "ben zaten kimim ki, ben ana mıyım..." tarzında lafları yok mu!!!!! :KK12::KK66:

Annendir olur bazen aglayacak bisey yok :) cok gencsin ondan sanirim alinganligin.yapacagin sey cok basit.o sana kizinca ya sakaya vur ortami yumusat.ya da sus sadece.karsilik verme.yorulunca ofkesi gecince o da susar.ortami da terkedebilirsin usulca :)

Ayrica senden ozur dilerse senin gozunden duser.anneye babaya ozur diletmek ...bilmiyorum ama ben anne babami benden -her ne sekilde olursa olsun- ozur dilerken gormek istemem.
bence yeterince gözünden düşmüş. özür dilerken görmeye gelene kadar özür dileyecek şeyler yapmaması gerekir zaten.

bence yeterince gözünden düşmüş. özür dilerken görmeye gelene kadar özür dileyecek şeyler yapmaması gerekir zaten.

19 yas bana cok hmm nasi denir asilik yaslari gibi geliyor. Actigi konu da tartisma sonrasi bi hisimla gelmic icini buraya dokmus gibi. Annesinin cocuga davranislarini ben de onaylamiyorum.ancak her anne cocuk yetistirirken bilincli olamayabiliyor(egitim ve kultur farki). İyilik yapiyorum egitiyorum niteyetiyle evladini yipratabiliyor. Ama bu demek degil ki cocugunu sevmiyor. Ruhsal sagligi yerinde olan hic bir annenin bilerek cocuguna kotu davranacagini dusunmuyorum.

Okula gondermemisler. Cocuk buna kinlenmis.hakli da.ancak bu sadece annenin verdigi bi karar degildir bence.baba da onaylamis ki acikogretime gidiyor.sadece anneyi suclamak yersiz gibi.
Annesinden yaptigi yardimlarinin karsiligini,en azindan bi tesekkur bekliyor.sorarim bu kardesime ; sen annenin seni bu yasa kadar seni emek emek buyuttugu yillarin karsiligini verebiliyor musun ya da verebilir misin?

Aile ortamini begenmiyorsun.yapacagin tek sey isini eline alip kendine bi yuva kurmak.okulun bitmesi kpss yi kazanmak bi surec.hemen yarin olacak is degil.peki sen bu sure zarfinda ne yapacaksin.anneye dusman olmak demek huzursuz bi ortam demek.huzursuz bi ortamda sence sinavlara ne kadar iyi odaklanabilirsin ? Adim adim ilerlemen, taslari yerine yavas yavas oturtman en mantiklisi.once huzur.

Anneyle munakasa sana bisey kazandirmaz.kemiklesmis huylari 19 yas tecrubesiyle degistirenezsin.benim gorusum anneni oldugu gibi kabul edip elinden geldigince munakasadan kacmak.taa ki kendine bi hayat kurana dek.

Butun bunlari gec: insan sasar beser.sahsen ben yeri geldiginde beni dizginleyebilecek bi guc olsun isterim.yine sahsi gorusum bana karsi art niyeti olmayan kisiler olmali bu dizginleyici gucun sahipleri : anne baba.otorite kabul ettigim kisiler benden ozur dilerse gozumden duserler. O nedenle benden ozur dilememeleri icin elimden geleni yaparim ki otoriteleri sarsilmasin.yoksa sayginliklari zedelenir.

Tabii bunlar benim gorusum.umarim konu sahibi kardese faydasi dokunur.

Sizi senelerdir markete yalnız göndermiyolardı galiba değil mi? Bi de askerde sevgiliniz mi vardı?

Bence sen kendi tarafindan anlatiyorsun olaylari anneni de dinlsek eminim bu davranislari sergilemesinin bi nedeni vardir

Seninde hatalarinin olabilecegi gibi anneninde olabilir anneler hata yapmaz diye birsey yok o da bir insan neticede beser sasar knusmayi denersen halledilemeycek bsey degil bide yasin dha kucuk o yuzden bu sekilde dusunuyorsun bnce turkiyenin insanlarimizn hali belli hergun kadin tacirleri tecavuzler katiller tv izliyorz anneninki bnce koruma icgudusu evladini koruyor kendince haa yaptgi hatalarda vardr mutlaka ama bn tek hatanin annende olmadgni dusunuyorum bnce eminim ki sennde hatalarin mutlaka vardr bu duruma gelmesinin annenin

Ah yavrum ah daha yasin 19 ailelerin bi gecis donemi var tam olarak onu yasiyosun suan. Sen soyle bi 23 24unu gec kimse daha sesini cikartamiyo sana. Ama iste buyumeden ben yapayim istedigimi diyolar galiba. Annen o gulum anne ne derse hakli de gec. Sen git saril op annenle babanla tartismaya girme cok zor biliyorum ama durdur kendini. Insanin bi sure sonra ne arkadas ne bisey bi tek ailesi yanina kaliyo bunu zamanla sen de anlayacaksin oyle hemen sildim ettim deme silemezsin zaten odandan cikip tuvalete gidecek olsan yuzyuzesin sonucta. E bahsettigin seyleri de yapmak zorundasin artik o durumun bi keyfiyeti yok maalesef. Hepimiz yaptik. O yuzden doldurma kendini uzme strese sokma daha fazla :KK50:ama lise konusunda haklisin aciktan okuyo musun? Mutlaka aciktan oku ..

al karşına güzel güzel konuş..
annecıgım senınle bırseyler konusmak ıstıyorum,kavga ederek bıryere varamayız,ben anlatayım sen dinle,sonra sen anlat ben dinleyeyım de..
ben artık buyudum benım senden baska akıl alacagım,yol yordam ögrenecegım kimim var gel kavga etmeden güzel güzel konusalım de..
buna bişey demez bence..ve sen hemen anlatmaya baslama,önce annen konussun dinle,ama cevap vermek ıcın degil anlamak için dinle,akabinde soyledıklerıne göre şekıl alırsın rahatsız olduklarını dile getirisin tatlım..
her anne kız arasında çekişmeler olur normaldir ama önemli olan orta yolu bulabılmek
Konuştum ama bisey değişmiyor . Huyu bu özür dilemiyor. Mesele özür diletmek değil ki kusura bakma demek de mi zor.

söylediklerine takılma.
ezberlenmiş sözler hemen hemen bütün annelerin dilinde buna benzer üste çıkma yorumları vardır.
sakin ve sabırla duymamış gibi yap.
senin sakinliğin onu yola getirir.
ilerde kendi dünyan olduğunda anlar kıymetini .
Abla ben zaten sakinim. O bağırınca ben de bağırıyorum. Yoksa sakinim . Bende ona anne beni kaybediyorsun bak beni özlersin diyorum. Asıl sen beni çok ararsın çok özlersin diyor.

Seninde hatalarinin olabilecegi gibi anneninde olabilir anneler hata yapmaz diye birsey yok o da bir insan neticede beser sasar knusmayi denersen halledilemeycek bsey degil bide yasin dha kucuk o yuzden bu sekilde dusunuyorsun bnce turkiyenin insanlarimizn hali belli hergun kadin tacirleri tecavuzler katiller tv izliyorz anneninki bnce koruma icgudusu evladini koruyor kendince haa yaptgi hatalarda vardr mutlaka ama bn tek hatanin annende olmadgni dusunuyorum bnce eminim ki sennde hatalarin mutlaka vardr bu duruma gelmesinin annenin
Abla seni anladım ama annem babama karşı da böyle. Başkalarına da böyle. Hatalarım olsa bile çabuk pişman olurum. Bugün yine ben yanaştım hadi barışalım diye. Hep ben.

Ah yavrum ah daha yasin 19 ailelerin bi gecis donemi var tam olarak onu yasiyosun suan. Sen soyle bi 23 24unu gec kimse daha sesini cikartamiyo sana. Ama iste buyumeden ben yapayim istedigimi diyolar galiba. Annen o gulum anne ne derse hakli de gec. Sen git saril op annenle babanla tartismaya girme cok zor biliyorum ama durdur kendini. Insanin bi sure sonra ne arkadas ne bisey bi tek ailesi yanina kaliyo bunu zamanla sen de anlayacaksin oyle hemen sildim ettim deme silemezsin zaten odandan cikip tuvalete gidecek olsan yuzyuzesin sonucta. E bahsettigin seyleri de yapmak zorundasin artik o durumun bi keyfiyeti yok maalesef. Hepimiz yaptik. O yuzden doldurma kendini uzme strese sokma daha fazla :KK50:ama lise konusunda haklisin aciktan okuyo musun? Mutlaka aciktan oku ..
Sağol fikirlerin için çok teşekkür ederim ablacım. Evet açıktan lise okuyorum . Üni de okuyacagim açıktan .

Annen şımarık anladığım kadarıyla, babana karşı da böyledir o, bi arkadaşımın annesi böyleydi yeter ki sussun diye her dediği yapılırdı çünkü rahat 5 saat aralıksız konuşurmuş istediği olmayınca, aynı senin annen gibi ben kimim ki ben itim köpeğim bit kadar değerim yok bla bla bla, 5 saatin 2 saatine şahit olmuşluğum var gerisini bilmiyorum bana 2 saat yetmisti
Evet gerçekten babama karşı da böyle . Küsken bile ikide bir laf sokar .

Bazı annecikler (Her doğuran anne olmaz özür dilerim de) sanıyorlar ki sadece kendilerinin evlatları üzerinde hakları var. Oysa ki evlatların da anne-baba üzerinde pek çok hakkı var. Hele ki ergenlik çağında, hayatı sorguladığın bir dönemde, ne yapmaya çalışıyor annen? Kızını dövmeyen dizini döver misali, evin içinde sözleriyle, davranışlarıyla seni ezerek mi terbiye ediyor?

Canım, otur konuş. Bilmiyorum ki o senin annen, laftan ne kadar anladığını sen bilirsin. Ama hiçbir şey çözülmese bile, orası senin de evin. Aklıma ilk gelen uyarıyı yapmak istiyorum sadece: Kimle olursa olsun evlenip çıkıp gideyim kurtarayım kendimi bu muamelelerden sakın deme... Dışarıdan oku, diplomanı al. Bileziğini tak koluna önce.
Ablacım dışardan okuyorum zaten . Liseye açıktan gittiğim için üni ye de açıktan gideceğim. Evlilik hakkında düşüncelerim var ama açıktan okuduğum için evliliğe bir engel olmayacak. Seneye olur zaten olursa da. İnşallah. Allah gönlümüze gore versin.

Büyükler zaman zaman böyle olabilir nazı size geçiyordur . Kırmadan sizi nasıl kırdığını anlatın.

Abla ben zaten sakinim. O bağırınca ben de bağırıyorum. Yoksa sakinim . Bende ona anne beni kaybediyorsun bak beni özlersin diyorum. Asıl sen beni çok ararsın çok özlersin diyor.
yola gelmez bir karakter.
tek şansın kendi hayatını kurmak.
kimseye muhtaç olmayacak şekilde ayakta kalmak.

sen sakin olmasan o kadar üstüne gelemez zaten.
bağırmadan yanlış yaptığını söyle.

neden herkes annen kızmış anlamadım ben anlattıklarında bişi görmüyorum olabilir bence sen evden bunalmışsın..annen inde sıkıntılı bi durumu olabilir.yaşanmışlığı var sonuçta kadın zor zamanlar mı geçirdi daha önce mesela ...yada
annen de menopoza falan girdiyse çok alıngan çok sinir li olabilir...bende kendi annemden biliyorum erkek kardeşimle bana neler etti neler ne desek alınıyodu birden parlıyordu ..şaka bile yapsak gerçek demişsiz gibi bize küsüyordu durup dururken sataşıyordu anlatamam yani bi gün erkek kardeşim anne ya sen kafayı yedin yada menopoza girdin.dedi bağırarak hemde
annem o günden sonra kendine biraz dikkat etmeye başladı sonra doktora falan götürdük şimdi çok iiyi maşalahh
o senin annen sizin kötü olmanızı istemez sanmıyorum ...
Ablacım menopoza girmiyor ama bu senelerdir böyle. Ama artık zoruma gidiyor. Bugün yine vicdan yaptım gel barışalım dedim . Simdi yine küstük yine bağırıp çağırdı.

Annendir olur bazen aglayacak bisey yok :) cok gencsin ondan sanirim alinganligin.yapacagin sey cok basit.o sana kizinca ya sakaya vur ortami yumusat.ya da sus sadece.karsilik verme.yorulunca ofkesi gecince o da susar.ortami da terkedebilirsin usulca :)

Ayrica senden ozur dilerse senin gozunden duser.anneye babaya ozur diletmek ...bilmiyorum ama ben anne babami benden -her ne sekilde olursa olsun- ozur dilerken gormek istemem.
Ablacım özür diletmek değil ki amacım. Ama insan kızım kusura bakma da mi demez. ?

Back
X