• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gözüme uyku girmiyor, yardim edin arkadaslar..

Merhaba arkadaşlar,
Bugün tatil güya ama ben sabaha kadar uyuyamadım :/ okuyup yardımcı olursanız çok sevinirim.

Nisanliyim, ikimiz de orta halli ailelerin cocuguyuz. Onlar biraz daha muhafazakar, biz biraz daha rahatız. Yani açık bi insanım, oje, makyaj bakım severim. Sevgili nişanlım da en başta böyle sevdiğini, bi başkası da olsa kapalı bir hanımla olamayacağını söylerdi. Gayet egitimli, modern, inançlı ama yobaz olmayan bi adamdı ki ben de öyleyim.

Neyse bu haftanin bir gunu sohbete filan da giderdi ama beni ilgilendiren bir durum yoktu, zira birlikte gittiğimiz de oldu. Saygı duydum, Allah biliyor rahatsız olacağım bir durum da değil.
Peki sonra ne mi oldu?
Bu adam dün resmen beni dine davet etti. (Elhamdülillah müslümanım zaten). Ahirette de birlikte olabilecek bir eş istiyormuş kendine. Resmen benim inancımı küçük gördü, benimle yarışa girdi.
Adam bildiğin tuttuğuna vaizlik yapan, herşeye kendince dini yorum getirmeye çalışan yapmacık bi adama dönüştü.

Allah kalbimi biliyor öyle incindim ki, ve sonsuza dek sildim onu aklımdan. Resmen yıllardır kandırmış beni. Yaa benim halim tavrım ortada zaten, böyle bir eş istemiyordun madem niye çaldın yillarimi.
Onun istediği hayatin bana uzak olmadığını, ama bunu bi başkası istediği için yaparsam riyakârlık olacağını söyledim. Ayrılmak istedim, ilk işim de şehir değişikliği olacak. Öyle çok incindim ki 2 gündür gözyaşıma hakim olamıyorum. Ve yillarimi verdiğim ilişkim bi yalan üzerine kuruluymuş.

Nasıl bu kadar aptal olabildim, hala karakteri oturmamış kişilik arayışı içinde olan bir adam olduğunu nasıl anlayamadım. (Bu kadar abartı yasamasinin özenti olduğunu dusunuyorum) Bi yalan üzerine ilişkiyi nasıl kurdurdum, Allahım ben nasıl atlatacağım bunu.

Not:Arkadaşlar rica ediyorum dini içerikli yorum yapmayın, konum kapansın istemiyorum zira çok kötü durumdayım. Mesele din değil dini bahane ederek değişen ve beni küçük gören eski nişanlım..
Bu tipleri bilirim az cok. Acik biriyle sevgili oldugunda "ben kapali birileriyle yapamam edemem" der. Acik ve rahat bi yasam tarzina sahip sevgilisinin hal ve hareketleri batmaz sevgililik doneminde. Heveslerine gore yasarlar. Is evlilige gelince de kapali kizlar cazip gelir, annelerinin buldugu kapali kizla evlenirler.

Evet çok doğru,
Yıllardır binbir bahane ile düğünü erteliyor ama beni haram görmüyor (madem dini hassasiyeti var!)
Sırf kendisini ispat etme çabaları bunlar, göstermelik ucuz müslümanlık oyunları.
Zaten o cennet olayını bi duydum aklımı kaçırıyordum, gerçek bir müslüman böyle bir gaflete düşebilir mi?

Şanslıyım ki erkenden farkettim :)
Ama konuda yazdigina gore dini hassasiyeti sonradan baslamis. Onceden sizin kilik kuyafetinize karismadigini, hatta ortulu bir kadinla yapamayacagini soylemis size. Bu drgisimi dini sohbete gittikten sonra olmus. Ben bunun icin birsey diyemem. Insanlar tabiki degisebilir. Ama bu degisimi sadece kendi hayatinda yasamaliydi. Sizin hayatiniza mudahale etmemeliydi. Ve siz keske bunu ona belirtseydiniz. O belli ki bunun farkinda degil. Kisi once kendinden sorumludur. Yaptiklarindan ve yapmadiklarindan. Öldügü zaman once kilmadigi namazlarindan sorgulanacak, sizin acikliginizdan kapaliliginizdan sorgulanmayacak. Arkadas sen git once dosdogru insan ol, ondan sonra gel bana teblig et. Teblig herkesin yapabilecegi birsey mi? Iki youtube videosu izleyen, iki sohbet dinleyen teblig yapmaya cikiyor. O is o kadar kolay mi? Bu cahilliktir. Insanlar bosuna mi senelerce okuyorlar? Ondan sonra insanlari dine davet edeyim derken dinden sogutursun.
Sunu da kabul etmek gerek. Iki dini video izleyince, bir sohbete gidince biz de etkileniyoruz. En az sizin sevgiliniz kadar belki de. Boyle zamanlarda insanlarin, " Islam ne mukemmel bir din, herkes musluman olmali, herkes islamin guzelligini yasamali, bunu herkese duyurmaliyim." seklinde dusunebilir. Bu da cok insana ozgu ERKEN HEVES durumudur. Ama herkes sizinle ayni duygulari paylasmayabilir. Bu karsindaki kisinin iflah olmaz bir sapkin oldugunu gostermez. Bu kafa yapisindan kurtulmalari lazim erkeklerin. Hatta bazi kadinlarin da.

Son düzenleme:
Ya bak nisanlin kotu biri degil.Seni kandirdigi da yok az cok bilirim o sohbet ottamlarini insan etkileniyo ve kuracagi yuvasina da ona gore yon vermek istiyo.Nisanlin da kotu bi niyet yok ki.O biraz fazla etkilenmis anlasilan toylugundan ama bunu da oturtmasi lazim o da zamanla olur pat diye olmaz.Ama benim burdan gordugum siz ayri dunyalarin insanlarisiniz.Onun dusundugu yasamak isteyecegi zihniyetle sen uyusamazsin.Net.

Ama konuda yazdigina gore dini hassasiyeti sonradan baslamis. Onceden sizin kilik kuyafetinize karismadigini, hatta ortulu bir kadinla yapamayacagini soylemis size. Bu drgisimi dini sohbete gittikten sonra olmus. Ben bunun icin birsey diyemem. Insanlar tabiki degisebilir. Ama bu degisimi sadece kendi hayatinda yasamaliydi. Sizin hayatiniza mudahale etmemeliydi. Ve siz keske bunu ona belirtseydiniz. O belli ki bunun farkinda degil. Kisi once kendinden sorumludur. Yaptiklarindan ve yapmadiklarindan. Oldugu zaman ilk kilmadigi namazlarindan sorgulanacak, sizin acikliginizdan kapaliliginizdan sorgulanmayacak. Arkadas sen git once dosdogru insan ol, ondan donra gel bana teblig et. Teblig herkesin yapabilecegi birsey mi? Iki youtube videosu izleyen, iki sohbet dinleyen teblig yapmaya cikiyor. O is o kadar kolay mi? Bu cahilliktir. Insanlar bosuna mi senelerce okuyorlar? Ondan sonra insanlari dine davet edeyim derken dinden sogutursun.
Sunu da kabul etmek gerek. Iki dini video izleyince, bir sohbete gidince biz de etkileniyoruz. En az sizin sevgiliniz kadar belki de. Boyle zamanlarda insanlarin " Islam ne mukemmel bir din, herkes musluman olmali, herkes oslamin guzelligini yasamali, bunu herkese duyurmaliyim." seklinde dusunebilir. Bu da cok insana ozgu ERKEN HEVES durumudur. Ama herkes sizinle ayni duygulari paylasmayabilir. Bu karsindaki kisinin iflah olmaz bir sapkin oldugunu gostermez. Bu kafa yapisindan kurtulmalari lazim erkeklerin. Hatta bazi kadinlarin da.
Évet sohbetlere gidince değişti biraz, bi da youtube da malum bi zat var gece gündüz onu dinler. Olumlu yönde etkilenmesinden rahatsız değildim taaki benim inancımı küçümseyene kadar. Işın ilginç tarafı daha geçen hafta mini eteğime iltifatlar yağdıran adam bugün beni nefsine köle olmuşsun diye yargılıyor. En hazetmediğim şey de vaizlik yapılması. Yahu Allah sana da beyin vermiş bana da, seninkinin üstün olduğunu nereden çıkardın?

Cok tesekkur ederim,
4 maddenin 4u de bizzat kendisini ifade ediyor cidden. Sanki tanımış da yazmışsınız gibi :)
Kendisi cennette rezervasyon yaptırdığı için yalnız gitmek istemiyormuş. Benim de cehenneme gideceğimden çok emin :KK70:

Hepsi bir yana, bi insanın bu kadar aciz bir duruma düşmesi içler acısı değil mi? O nasıl bir kibir? Nasıl bir cehalet?

Etrafımız bunlarla dolu ne yazık ki
Kendini cennetlik sayanı var, dinin sahibinin Allah olduğunu unutanı var, ben erkeğim aha da pipim ben ne dersem o olur diyeni var.

Ha tek başlarına suçlu değiller aslında. Bizim annelerimiz, ablalarımız ve hatta şu an evli olduğunu düşünen ama yaşadıkları şey evlilik olmayan pekçok kadının hatası bu.
Erkeklr kadını bir parçanın iki yarısı değil de erkeği hükümran, otorite, yönetici figürüyle hayatına kabul eden ve onları öyle yetiştiren kadınların hatası.

Kendimi düşününce hamdolsun müslümanım kendim gibi bir eş ararım evlenecek olsam.
Kafamdaki gibi olmamasına rağmen "ben o'nu düzeltirim değiştiririm" düşüncesiyle elin oğluna yanaşmam bir zahmet o da bana öyle yanaşmasın.

Kendinize dur diyin.
Karşınıza ne düşündüğü en başından belli olan özgüvenli bir insan evladı çıkar inşallah.

Bu tipleri bilirim az cok. Acik biriyle sevgili oldugunda "ben kapali birileriyle yapamam edemem" der. Acik ve rahat bi yasam tarzina sahip sevgilisinin hal ve hareketleri batmaz sevgililik doneminde. Heveslerine gore yasarlar. Is evlilige gelince de kapali kizlar cazip gelir, annelerinin buldugu kapali kizla evlenirler.
Evet belki de böyle olacak, beni anlamayan hoşgörüsüz sığ bir adam gitsin kimle istiyorsa evlensin. Bana saygı duymayan adamı ne yapayım. Islâm hoşgörü diniyse bu kibir hangi dine ait?
Teşekkürler cevabınız icin

Etrafımız bunlarla dolu ne yazık ki
Kendini cennetlik sayanı var, dinin sahibinin Allah olduğunu unutanı var, ben erkeğim aha da pipim ben ne dersem o olur diyeni var.

Ha tek başlarına suçlu değiller aslında. Bizim annelerimiz, ablalarımız ve hatta şu an evli olduğunu düşünen ama yaşadıkları şey evlilik olmayan pekçok kadının hatası bu.
Erkeklr kadını bir parçanın iki yarısı değil de erkeği hükümran, otorite, yönetici figürüyle hayatına kabul eden ve onları öyle yetiştiren kadınların hatası.

Kendimi düşününce hamdolsun müslümanım kendim gibi bir eş ararım evlenecek olsam.
Kafamdaki gibi olmamasına rağmen "ben o'nu düzeltirim değiştiririm" düşüncesiyle elin oğluna yanaşmam bir zahmet o da bana öyle yanaşmasın.

Kendinize dur diyin.
Karşınıza ne düşündüğü en başından belli olan özgüvenli bir insan evladı çıkar inşallah.
Amin, inşallah teşekkür ederim.
Pipi bende söz hakkı bende tavırları da vardı bir miktar törpülemiştik ama şimdi de bu çıktı.
Birbirimize uygun olmadığımızı gayet net anladim

Ya bak nisanlin kotu biri degil.Seni kandirdigi da yok az cok bilirim o sohbet ottamlarini insan etkileniyo ve kuracagi yuvasina da ona gore yon vermek istiyo.Nisanlin da kotu bi niyet yok ki.O biraz fazla etkilenmis anlasilan toylugundan ama bunu da oturtmasi lazim o da zamanla olur pat diye olmaz.Ama benim burdan gordugum siz ayri dunyalarin insanlarisiniz.Onun dusundugu yasamak isteyecegi zihniyetle sen uyusamazsin.Net.
Evet, öyle idiysem de artık iyice soğuttu beni. Aklı sıra beni kazanıp sevap artıracaktı ama iyice kanıma girdi

Evet belki de böyle olacak, beni anlamayan hoşgörüsüz sığ bir adam gitsin kimle istiyorsa evlensin. Bana saygı duymayan adamı ne yapayım. Islâm hoşgörü diniyse bu kibir hangi dine ait?
Teşekkürler cevabınız icin
Dinde zorlama yok. Sizi bilerek basladi bu iliskiye. Gercekten muhafazakar biri olsa "dan" diye girmezdi olaya. Bilemiyoruz belki de bahane etti. Insallah gonlunuze gore biri karsiniza cikar:KK200:

Évet sohbetlere gidince değişti biraz, bi da youtube da malum bi zat var gece gündüz onu dinler. Olumlu yönde etkilenmesinden rahatsız değildim taaki benim inancımı küçümseyene kadar. Işın ilginç tarafı daha geçen hafta mini eteğime iltifatlar yağdıran adam bugün beni nefsine köle olmuşsun diye yargılıyor. En hazetmediğim şey de vaizlik yapılması. Yahu Allah sana da beyin vermiş bana da, seninkinin üstün olduğunu nereden çıkardın?
Cubbeli mi yoksa :KK70:
Ayrica ne demek "Sen nefsinin kolesi olmussun." Ona deseydin ki " Sen hic bir alimin, bir ilahiyatcinin, birisine sen nefsinin kolesi olmussun, sen iflah olmazsin." dedigini duydun mu hic? Demezler. Neden? Cunku onlar akli basinda insanlar. Arkadas cok tezcanli. Ve de cok yanlis davraniyor.

En iyisini yapmissin bugun din konusunda fikir degistiren yari ilerde baska konular hakkinda fikir degsitirir.

Bosa gitmemis yillarin icin sevin bence. Seni güçlü durdugun icin tebrik ediyorum. Evlilik kurunca hersey daha zor olurdu.

Cubbeli mi yoksa :KK70:
Ayrica ne demek "Sen nefsinin kolesi olmussun." Ona deseydin ki " Sen hic bir alimin, bir ilahiyatcinin, birisine sen nefsinin kolesi olmussun, sen iflah olmazsin." dedigini duydun mu hic? Demezler. Neden? Cunku onlar akli basinda insanlar. Arkadas cok tezcanli. Ve de cok yanlis davraniyor.
Evet nefsimin kölesi olmuşum, söyledikleri de nefsime ağır geldiği için tepki veriyormuşum :KK70:
Hoca başka, isterseniz özelden atayim linkini :))
Ben bu hızlı gidişin sert bir çarpmayla sonuçlanacağını düşünüyorum. Sorsanız sadece Allah yolunda. Müslümanın kalbini okumak da mi Islâm emri?

En iyisini yapmissin bugun din konusunda fikir degistiren yari ilerde baska konular hakkinda fikir degsitirir.

Bosa gitmemis yillarin icin sevin bence. Seni güçlü durdugun icin tebrik ediyorum. Evlilik kurunca hersey daha zor olurdu.
Cok tesekkur ederim arkadaşım güzel dileklerin için :KK200:
Çok sevdim kabul ediyorum ama böyle direktiflerle bir ömür geçiremeyeceğimi anladim. Normal hayatla ahiri hayat arasindaki dengeyi kuramayan bi adam benim gozumde dengesizdir. Net..

Evet nefsimin kölesi olmuşum, söyledikleri de nefsime ağır geldiği için tepki veriyormuşum :KK70:
Hoca başka, isterseniz özelden atayim linkini :))
Ben bu hızlı gidişin sert bir çarpmayla sonuçlanacağını düşünüyorum. Sorsanız sadece Allah yolunda. Müslümanın kalbini okumak da mi Islâm emri?
Valla merak ettim atarsan sevinirim :)
Bence de cok hizli gidiyor arkadas. En son ben boyle bu konuda hizla giderken, namaza baslayip kaza namazi da kiliyordum. Bir gunde dort gunluk namaz kiliyordum. 4 - 5 ay sonra bir baktim butun gunum neredeyse namazla geciyor. Cok yorulmustum gercekten. Namazi biraktim. ( Allah affetsin) Sadece kaza namazi kilmaya ara verseydim dogru birsey yapmis olacaktim. Ama biz insanlar kendimize cok yukleniyoruz. Ondan sonra da istikrarli olmak cok zor oluyor. Velhasil hicbir seye bodoslama dalmak olmuyor. Yavas yavas ilerlemek lazim. Herseyi birden yapmaliyim dersek bir sure sonra yoruluyoruz. Arkadas da agir agir ilerlese iyi olacak. :)

Size uygun değilmiş, erken farketmeniz iyi olmuş ama bu yeni yaşadığı bir değişim de olabilir. Sizi kandırdığını düşünmeyin. Yabancı bir arkadaşım vardı, sevgilisiyle sabahlara kadar partiledikleri ortamlarda tanışmışlardı. Sonradan ikisi birden müslüman olmuş, kız kapanmış , namaza başlamışlar falan.Sonra evlendiler. Bu süreç ve değişimi birlikte yaşadıkları için herşey çok tatlıydı onlar için. Ancak siz de baskı var, bir gece alkol alırken sizi islama çağırması ironik. Kendinizi üzmeyin. Daha size uygun birine denk gelecektir. Size musmutlu yıllar ve bir ömür diliyorum

Hic uzulmeyin. Vardir her iste bi hayir.
Herkesin inanci kendine.
Insallah en kisa zamanda daha iyileri cikacaktir karsiniza. Emin olun gozyaslariniza degmez.

Valla merak ettim atarsan sevinirim :)
Bence de cok hizli gidiyor arkadas. En son ben boyle bu konuda hizla giderken, namaza baslayip kaza namazi da kiliyordum. Bir gunde dort gunluk namaz kiliyordum. 4 - 5 ay sonra bir baktim butun gunum neredeyse namazla geciyor. Cok yorulmustum gercekten. Namazi biraktim. ( Allah affetsin) Sadece kaza namazi kilmaya ara verseydim dogru birsey yapmis olacaktim. Ama biz insanlar kendimize cok yukleniyoruz. Ondan sonra da istikrarli olmak cok zor oluyor. Velhasil hicbir seye bodoslama dalmak olmuyor. Yavas yavas ilerlemek lazim. Herseyi birden yapmaliyim dersek bir sure sonra yoruluyoruz. Arkadas da agir agir ilerlese iyi olacak. :)
Gönderdim canim:))
Yaa bana da gelir öyle arada, ama ben dünya ile ahırı hayatı birbirine karıştırmıyorum. Bu adamın dengesi yok. Ya hep ya hiç. Şimdi hep psikolojisinde, yakında da hiç psikolojisine çakılacak muhtemelen ama o zaman ben şehrimi bile değiştirmiş olacağım inşallah. Otursun o aglasin

Back
X