Gözümün biri büyük biri küçük!

Annabeth

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
16
0
36
Eskişehir
Merhabalar

Yakın bi zaman önce farkettiğim bişey bu. Gözümün birinde acayip bi küçülme var, yada diğeri büyüdü tam olarak emin değilim ondan. Ama eminim önceden böyle birşey yoktu, genetik falan bişey değil yani. Çok belli oluyor artık uzaktan bakıldığında bile belli resmen biri büyük biri küçük. Gözbebeğinde bir sorun yok gibi duruyor ikisi de boy olarak eşit gibiler ama gözümün alt o kirpik kısmının mesela bir tanesi sarkmış gibi içi gözüküyor, diğeri normal daha kapalı duruyor. Yani sorun göz kapağıyla vb. birşeyle alakalı bence. 2 ihtimal geliyor aklıma da birincisi lens kullanıyorum uzun süredir şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım ama göz tembelliği vs. gibi şeylerden olabilir falan demişler bende lensleri pek çıkarmıyorum bununla bi ilgisi olabilir mi acaba. İkinci ihtimal de acaba çok ağlamaktan vb. durumlardan kaynaklanıyor olabilirmi biraz saçma gelecek belki ama internette birkaç sitede öyle bişeyler gördüm. Çok büyük bi boyut farkı var iki gözümün arasında çok rahatsız oluyorum. Doktora gidicem ramazan olduğu için gitMek çok zor geliyor şimdi açıkcası bu havada, ramazanın bitmesini beklerim gibi. Sizin fikirlerinizi alMak istedim daha önce böyle bişey yaşayan varmı, neden kaynaklanıyodur, çözümü varmıdır acaba?

Canım bende aynı durumdayım tesadüfün böylesi. Böyle bir başlık görebileceğim aklıma gelmezdi çünkü herkeste olabilecek bir şey değil. Benimde sağ gözüm sol gözüme göre küçük. Nedeni de şöyle tahmin ediyorum hergün işe gelirken makyaj yapıyorum ama ben göz makyajımı elle yapıyorum o yüzden sağ göz kapağımda düşme oldu diye düşünüyorum. Sağ göz kapağım katlanma yerinden katlanıyor ve bu durum göz yapımı bozdu. Biri küçük duruyor diğeri normal. Çektiğim kalemi görmüyorum göz kapağımın katlanıp üstüne gelmesinden umarım anlatabilmişimdir durumu. Bu arada bende uzuuuun yıllar lens taktım 2-3 senedir takmıyorum sadece.

canım vakit kaybetmeden nöroloji doktoruna gidin yüz felci geçirmiş olabilirsiniz nacizane fikrim

Çoğu insanda görülen bir durum, normal bence. insanların resimlerine bakın, ya da tv'de izleyin bir gözleri daha büyük görünüyor. ama göz kapağının düşmesi normal değil; insanı hem yorgun hem de yaşlı gösterir. ağlamak göze çok iyi gelir, zarar vermez. yaşarmayan gözler için suni göz yaşı damlası veriyor doktorlar.

bu konuya denk geldiğime inanamıyorum. Ben aylardır düşünüyorum ve ne yapacağım konusunda en ufak fikrim yok.Evet benimde sorunum aynı, gözlerimde sonradan olma bir eşitsizlik var biri büyük biri küçük,Bir sene öncesine kadar gayet normal gözlerim vardı.Ancak yüz felci geçirdim ne yazık ki tek gözlerimde böyle bir sorun kaldı.Şu an iki küçük bebeğim var onlarla ilgilendiğim için ertelemek zorunda kalıyorum ama çok kafama takıyorum.Bu konuda ne yapılabilir arkadaşlar bir gelişme olursa birbirimizi haberdar edelim lütfen

Aynı durum bende de var. Fotoğraflardan fark ediyorum.
Bende tek bir nedeni var. Her zaman sağ tarafıma yatarım. Yüzde asimetri oluyor tabii. Bunu değiştirmek için diğer yöne de yatmaya çalışıyorum. Ama uyku alışkanlıkları çok zor değişiyor ne yazık ki...

canım birinci ihtimalim göz kapağının düşmesinin göz tembelliği başlangıcı olabilir tatlım .. şu doktorum programı var ya ben orda izlemiştim aklımda kalmış göz kapağının düşmesi göz tembelliimiş ve bu doğuştan olduğunda belli bi süresi varmış tedavisi için çocuk yaşlara kadar olması gerekiyomuş öyle demişti doktor. senin ki de yeni başladığına göre bir an önce git bence bu çok ciddi bi sorun. diğer ihtimalimde senin ki gibi ağlamak göz yaşı pınarlarında kuruluğa sebep oluyo annemde bir ara çok ağlamıştı bir gün karşılıklı oturuyoruz sol göz kapağı düştü kaldıramıyor bir türlü ,on onbeş dk böyle oldu sonra düzeldi. korktu hemen doktora gitti işte göz pınarları kurumuş bi ton ilaç verdi doktor düzeldi sonra... buda olabilir...

İnternetten biraz araştırdım da büyük ihtimalle benim sorunum göz tembelliğinden kaynaklanıyor ve göz kapağı düşmesi var. Peki arkadaşlar sormak istediğim şey göz tembelliği bildiğim kadarıyla baya yaygın birşey ama ne gibi bir tedavi uygulanıyor ne yapılıyor..En kısa zamanda doktora gitmeye çalışıcam buraya da yazarım inşallah sorun çözülünce bu boyutlar arasındaki fark da eskisi gibi olur.

öncelikle çok geçmiş olsun. rahatsızlığınız sinkinezi büyük ihtimalle. tam iyileşemeyen yüz felcinden sonra oluşuyor. iyi bir nöroloji doktoruna görünmelisiniz çünkü bütün nörologlar bilmiyor bu durumu malesef.

aynısı mı bilmiyorum bende de var doktora gitmeyede üşeniyorum yeni fark ettim alt göz kapağımda sarkma gibi bişey var diğeri daha dinç duruyor bide göz yapımda büyük olduğundan fark ediliyor göz egzersizi mi yapsam ne :S kararsız kaldım.

durumlar nasıl? doktora gidebildiniz mi?

arkadaşlar 3 aydır gitmediğim doktor kalmadı göz kapağım düştü öne doğru fırladı şişkinlik oluştu ilk olarak göz doktoruna gitm alrji iltihap aşırı göz kuruluğun var dedi damlaları kullandım 15 gün sonra tekrar gitm tedaviye hiç bir yanıt vermemiş deyip başka damlalar verip 15 gün sonra gel dedi göz deyip geçmeyin işin boyutu nörolojiye kadar dayandı k.b.b gönderildim iltihap göze vurmuş ordan sinirlere deyip gözümü kaybetcem yok ölcem endişeleriyle nöroloji myasteni gravis dedi hastalığı ilk kez duydum mutlaka okuyun netten dünyam altüst oldu beyin biyopsi mr çekildi netice sıfır hiç bişeyin yok denildi gözümde düzelmedi şu an ben yaşadıklarımdan aynen öyle olmuş gibi psikolojim berbat bir halde yaşadıklarımı bir ben bir Allah bilir vasiyetimi bile yazdım oderece göz deyip ihmal etmeyin nöroloji ilgilenyr myasteni derlersede umursamayın çoğu hastaya yanlış teşhiisle hayatlarını karartıyorlar

Bunun aynısı şu an annemde var doktora henüz gitmedi ama gidecek sen gittiysen sana ne dediler göz bebeği bayağı büyüyor ve annem bunu hissediyor gözünün öne çıktığını hissediyormuş biri çok büyüyor sonra düzeliyor 1-2 dk sonra bilgilendirirmisin

bendede aynı sorun ya doğumdan sonra ya da konjiktivit geçirmiştim ondan sonra oldu diye tahmin ediyorum.Sağ gözüm daha küçük ve sinir oluyorum...foto paylaşalım herkes karşılaştırma yapsın ben çekiyorum şimdi

benimde böyle bir sorunum var ne yazık ki. 16 yaşındayım daha ve kafama cok takıyorum. Bebekken hemanjiom varmış tedavi gerekmediği söylenmis ve ben büyüdükce kücüleceği söylenmis. Allah'a şükür görmemde sorun yok lens kullanıyorum fakat gözümün biri daha kücük ve cekik gibi. Alt kısmı daha kısık . Makyaj bile yapmak istemiyorum. Eyeliner bile kullanmıyorum moralim cok bozuk anneme söyledim ve Allah herkesi farklı yarattı kendinlebarışık ol üstelik çok abartılcak birsey yok dedi. Fakat kardesim bile benimle dalga gecti. fotoğraf cekmek bile istemiyorum insanlarn yüzüne bakamaz oldum.

İnternetten kontak lens kullanımından kaynaklı olabileceğini okudum bende 3-4yıldr lens kullaniyorum ve gözünün birisi daha küçük görünüyor zamanla daha da küçüldü sanki buda göz kapagi düşüklüğünden kaynaklaniyormus ama hic bi yerde tedavisi hakkında birşey bulamadim doktora gittiyseniz lütfen bilgilendirir misiniz ????

benim bir gözüm daha büyük diğeri daha küçük.abim demişti bana bir gözün aşağıda digeri yukarıda diye neden oldugunu bılmıyorum sanırım yuzum sımetrık degıl ondan böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…