Kizlar saclarimi koyu griye boyamak istiyorum, youtubedan bi suru video izledim fakat hepsi yabanci insanlarin cektigi videolardi ve boyalar sanirim turkiyede yok. Burada olan hangi urunlerle yapabilecegimi bilen var mi? Az miktarda mavi siyaha fazla oksidan koysam olur mu sizce bu ilkokul mantigi=D Yardimci olabilirseniz sevinirim.
ben su an gri ton bır saç elde etmeye calısıyorum tatlım. sana uyguladıgım ıslem basamaklarını anlatayım
platıne kadar açılan sacıma , su bazlı mor boya ve saç kremını karıstırarak (lila gibi bir renk elde edıceksın ) sürdüm ve yaklasık 5 dk bekledım .bu işlemin adı tonlandırma ,saçtaki sarı turuncu yansımayı alıyor . daha soft beyaza yakın bır sac bırakıyor sana .buraya kadar her sey cok guzel ..
sonrasında cesıtlı arkaların gri boyalarını denedım ,mycolour,akos ,capelli,wella, sonuç sürekli hüsran
neden ? bu boyalar silver renk verıyor cunku ,bunuda kuaforler saçları beyazlasmıs ama net beyaz ya da grı tonu olmayan bayanlarda net bır renk elde etmek ıcın kullanıyorlarmıs yanı cok acık bır renk ..çok cabukta akıyorlar açıkçası .
bu arada saçım yandı mı ? daha onceden acıcı olan yerlerımde ve belırteyım sac uclarımda elastıkıyet oldu ,tüm saçımda değil .
bende koyu grı bır renk ıstıyorum .fakat suana kadar elde edemedım .
kuaforlerde soyle bır işlem yapılıyor platine kadar acılmıs saca küllü boya atıyorlar .evet ilk basta grılık oluyor kalıcı bır yontem degıl ,yıkadıkca sac sarıya donuyor . sılver şampuanda pek kar etmıyor .(bu da denendı). ama arkdasın yazdıgı sıyah katılmıs boya yontemını denemdım . umarım uygulamıstır ve net renk elde edebılrız sayesınde fotografta atayım sıze