Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar kızım 7 haftalık.bu sabah uyandım ve burunum aktıgı fark ettim ,biraz da basım donuyor.grip olabilir veya nezle bilemiyorum bugun pazar doktor bulamam. bebegime geçer mi acaba?lutfen cevap bekliyorum.ne yapmalıyım? ve ne ilaç kullanıyım? sevgiler
bol bol sıvı taze meyve sebze limon ıhlamur takviyesi.en önemlisi bol bol dinlen daha sık emzir bebeğinin üstüne hapşırma öksürme öpme .eğer emziriyorsan anne sütü bebeğini korur grip geçmez ben şakır şakır girptim hatta tüm aile bebeğe bişey geçmemişti anne sütü sayesinde.acil şifalar canım.
gribin geçmez sen emzirmeye devam et yanlız emzirirken nefesini ona verme alabiliyosan maske al yada kafanı başka tarafa çevir
bol bol ıhlamur limon iç dinle Allah acil şifalar versin
maske takmak lzım tavuk çorbası ve ıhlamur tüketirsen daha hızlı iyileşirsin hatta gripken emzirmek bebek açısından daha olumluymuş diye duymuştum.
çok teşekkur ederim arkadaşlar.yanlız olmadıgımı bilmek çok güzel.sagolun
mangalia geçmiş olsun cnm.maalesef lohusayken bende grip olmuştum hemde ateşli ve uçuklu
( bebeğimi emzirmeye devam ettim ama hep çok dikkatli davrandım.mesela mümkün olduğunca altını bile almadım.sadece emzirme sırasında temas ettim yani.ben maske almıştım ama boğuyorlarmış gibi oldum kullanamadım.çok şükür bebeğime geçmedi,bende sütün koruduğunu düşünüyorum ama dr geçer çok dikkat et demişti.ayrıca ben antibiyotik,öksürük şurubu,grip ilacı,burun spreyi ve vitamin de kullandım.günde 3 tane 1000 lik antibiyotikle zor ayağa kalktım.inşallah sen o kadar kötü olmazsın ama olursanda ilaç kullanabiliyorsun korkma
KALBİM EGE' DE KALDI
Kayıtlı Üye
Canım sütten bebeğe geçmez. Ama hapşurduktan yada yüzünü elledikten sonra ellerini iyice yıkamadan bebeğini elleme.. Ve yüzünü bebeğine yaklaştırma. Emzirirken maske tak.. Şu ameliyat maskeleri var ya onlardan.. Mümkünse çok kucağına almamaya çalış... Çünkü daha çok küçük.. Acil şifalar diliyorum..
ya girpliyken maskeyi bende denedim ama bebeğim çok korktu. emmesinin bırakmasının büyük sebebinin o olduğunu söyledi dr.bence bırakacağı vardı ama
(
Bende emzirme döneminde grip oldum. Sıvı tüketimim arttırdım. Ateşimde çıkmıştı ve Minoset ya da bu benzeri hamilelik sırasında da kullanabileceğimiz ağrı kesicilerden kullandım. Dinleme olanağınız varsa da sakın geri tepmeyin. Bebekle ne kadar az temas olursa iki taraf içinde o kadar iyi. Maske de kullandım ama sakın bebeğin karşısına direkt maske ile çıkıp çocuğun ödünü koparmayın. Eline verin gerekirse ve önce suratınız görsün yoksa korkabiliyorlar. Oğluma gülümserken maskeyi taktım çıkardın birkaç kez ve hep güldüm. Sonra o kadar alıştı ki ben hastalık için taktıkça o oyun sandı.
aşk böceğim..
Kayıtlı Üye
maskeye çok fazla gerek olduğunu düşünmüyorum..çünkü emen bebek anne sütünden günler öncesinden alıyor o mikrobu ve vücut hemen bağışıklık kazanıyor..aşı gibi yani..
canım ben grip oldum bebeğim seninki kadardı, anne sütü alıyor çocuğuma birşey olmaz dedim, eşimin ısrarlarına rağmen maske takmadım, çok fena nezle oldu 2 gece uyumadı ve uyutmadı, maskesiz asla emzirme.
Bizi grip yapan mikrop bebeğimizi zatürre yapar. (Biz yaşadık 17 günlükken) Ama bu mikrop sütten geçmez. Aksine sütten vücudumuzun ürettiği antikorlar geçer ve bu faydalıdır. Grip nefesle ve elle temasla bulaşır. Anne grip ise maske takmalı (gece-gündüz) ve ellerini sürekli yıkamalı..
Herşeyin başı sağlık
Kayıtlı Üye
Off arkadaşlar bende grip oldum. Bebeğim 2.5 aylık.. ne ilaç kullanmalııyım?
merhaba arkadaşım.konu açan bendım,ve ozaman mağalesef bebeğim da rahatsızlandı.her defasında.ateşi olmadı ama sık hapçuruyordu,burunu kaşındırıyordu ve çok balgamı vardı.benden daha rahat atlattı.ilaçlara gelince,tavsiye etmem .bol bol vitamin c ve çok çay içtim.ıhlamur,elma kabuğu ve armut kabuğu kaynattım ve bol içtim.çok iyi gelmişti.ama tabi ben çok kotu alduğum bir ara ve antibiyotik ve grip ilaçı vermişti doktor bana.artık başımı kaldıramaz hale gelmiştim.çok geçmiş olsun.
benim de bebegim 7 haftalik, grip oldum Allah kahretsin
2 gündür burnum musluk gibi, gözlerim de... emzirirken ve altini alirken maske takiyorum ve mümkün oldugunca az kucagima aliyorum... insAllah gecmez cok korkuyorum ya
daha cok ufak, simdilik biseyi yok oofff, ilacta alamiyorum, limonlu cay iciyorum, baska napabilirim
gecse de kurtulsam!!
çift maske takıp ellerini bol bol yıkarsan geçmez canm bende çok oluyorum
arkadaşlar sitenizde yeniyim .5 aylık bebeğim var.bende grip belirtileri var ne ypmalıyım. hanği ilaçları içersem iyileşirim.lütfen cevap verin.kızlar
((((((
bebeğim 6 aylık ve ben n kadar dikkat ettiysem sürekli grip oluyorum daha 3 haftalıkken bile benden bulaştı ve çok kötü oldu şimdi yine gribim ona bulaşcak diye çok korkuyorum yine bulaşırmı
ayy benim oğlumda 2 aylık ve bende gribim.kucağımdan inmiyor.bide bugün aşı oldu bana daha çok ihtiyacı var inşallah geçmez yavruma
:18:
emziriyorsanız sütünüz onu korur, o hastalığa bağışıklık kazandırır.