Grip oluyorum galiba...:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nelya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nelya

NiLoVski
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2009
4.748
13
318
36
- Yurtdışı
Ben o kadar gripden korunmama ragmen grip oluyorum galiba :(( ama bir tek sabahlari burnum akiyor.dogal olan ne yapa bilirim,yeni basliyoooor sanirim.balli sut ictim,nane,limon,bal da yaptim....Ihlamurun da iyi geldigini biliyorum ama ihlamurum yok.baska ne yapabilirim?

canım ğeçmıs olsun ama bence nane falan ıcme ğebelere kesınlıkle önermıyorlar dusuk olabılır dıye sen baska seyler arastır

ben de öyleyim okuldan çocuklardan geçiyor bana da.valla meyve ve ıhlamur iyi geliyor başka ben de bilmiyorum.

Geçmiş olsun Ben geçen hafta griptim bulantını biraz arttırabilir burnum hala yara :(((
viks buharı yaptım ben burnumu açsın diye bolcada meyve püresi yedim sanırım yapılacak başka bişi yok

evet ilac kesinlikle kullanmiyorum.sutle,ballaçkendim sıktığım meyve sularıyla falan idare ediyorumşbakalım yarına insallah biseyim kalmaz

portakal suyu çok iyi geliyor bana.grip olucamı anlayınca içiyorum taze sıkıp.
sabah akşam iç sende,nanedende uzak dur canım hamilelere pek tavsiye edilmiyor.
geçmiş olsun.

portakal suyu çok iyi geliyor bana.grip olucamı anlayınca içiyorum taze sıkıp.
sabah akşam iç sende,nanedende uzak dur canım hamilelere pek tavsiye edilmiyor.
geçmiş olsun.

ben de burda duydum,nanenin dusuge neden olacagini gercekten bilmiyordum.1 fincan ictim zaten,birsey olmaz:) portakal mevsimi degil ama,yararli olacagini fazla dusunmuyorum.biber ve kivide c vitamini portakaldan cokdur.malesef hicbiri yok evde...inşallah yarına kadar geçer....

opuyorum hepinizi...yorumlarınz icin tesekkurler.valla siz olmasaydınız kim bilir ne kadar nane icecektim....opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Bende su an acaıp grıp durumdayım.bogaz agrım oksurugum bol mıkttarda bıraz once dr geldım bol sıvı tuketeceksınız,eger sevıorsanız ananas ve kıvı dekı c vıtamını portakaldan cok daha yuksek,buruna ılık tuzlu su cekıyorum 2 saate 1 bogazımada aynı sekılde tuzlu suyla gargara yapıorum sut bu durumda ıcındekı bıseyden dolayı oksurugu azdırıyormus bende lk defa duydum sute az bıseyde olsa ara verdım,gebelık sekerı yoksa sabah ac karnına 1 kasık balda eger balgam varsa sokturmede yardımcı oluo.bırde buhar

bu aralar heskes grip bende dahil özellikle hamileler daha cabuk yakalaniyo..
hamileligin daha cok yeni galiba nane cayi icme rahim kasilmasina neden oluyo ilk 3 ay...düsük tehlikesi yapiyomus..
ihlamur bul biyerden icine kabuklarini soyup bir limon dogra bitanede elma at beraber kaynat..balla tatlandirip iki bardagi gecmemek sartiyla ic..cok iyi gelio..
hamileligimin basinda bende grip olmustum bununla toparladim simdi yine gripliyim ve yine bu yöntemle ertesi gün iyilesmistim...

bolbol kivi ye, limonata yap ic,,,
gecmis olsun

Nane ve maydonoz rahmi tetiklermiş.
Sana önerebileceğim ılık bir suyun içine limon sık v e balla karıstır ılık ılık iç bende işe yaramısdı.umarım sende de işe yarar.Geçmiş olsun canım

bu aralar bulaşıcı grip inş olmasssın cnm nane limon iç hamileliğe umarım bi sakıncası yoktur

bende çok korkuyom umarım olmam..

tesekkurler kizlar cok faydaniz dokundu bana...ama ben soyle bir sey de kesfettim,aslinda kesfettim derken sitede ibrahim saracoglu sogan kuru diye bi topic var (ki,ben sogan suyunu daha onceden annemden biliyorum).annem hep soyler sogan suyu dogal antibyotikdir diye.o aklima geldi.1 kucukboy sogani 2ye boldum,sicak suyu ekledim,ocakta olucak ama sogumasin diye.ısısı cok hafif olmali ki,icindeki besinler olmesin.3-4 dk beklettim.hafif sarı gibi suyu oluyor.cok igrenc koksa da ictim ben onu.belki inanmazsınız ama sıcak şekilde içtikten sonra 5dk icinde burnumun suyu kesildi :) sabah da ictim.çok şukur iyiyim şimdi.denemenizi tavsiye ederim

limonu butun mu yemek?ay ben fena oluyorum.ıııııyyyyyy yiyemem ki.çok ekşi ve şrin şeyleri yiyemiyorum malesef.kivi almıştım ama ekşiydi diye yiyemedim,o derece yani,ekşi elmayı da sevmem....var da var yani:)

ıhlamur günde en fazla 2 fincan mı? ben şu an üçüncüsünü içiyordum tam da :( diğer bitki çayları tamam da, ıhlamurun da mı olumsuz etkileri varmış? benim şu an sadece burun akıntısı ve hapşırık şikayetim var, henüz grip belirtileri vermiyorum. Oooh.. sıcak limonlu ıhlamurları götürüyordum ne güzel... kafam karıştı şimdi, masamdaki fincana bakakaldım :(

bende gribim ıhlamur içiyorum günde 3-4 limon sıkıyorum içiyorum sade bi şeklde ve mandalinayı çok yiyorum sürekli .düne göre bugün iyiyim hatta işe geldim şuan çalışıyorum ama sürekli limon ve mandalina yiyerk geçiyorum.normalde salatayı bile limonsuz yiyen ben iş başa düşünce öyle bi yiyorum ki sende dene en iyi çözüm

canım gecmis olsun simdi iyiymissin cok sukur inş. tekrarlamaz :nazar: grip cok fena ben de 24-25. haftalarımda grip olmustum durmadan hapsuruyordum burnum gözüm hep akıyordu bu baslık altında bildiklerimi paylasayım da hasta olanlar faydalansınlar. benim ağır geçti ama 3 gün sürdü. ben bol bol tavuk suyuna sıcak kase kase corbalar ictim icine bol limon az nane ve karabiber ektim ki terletsin diye.sabah kahvaltımda bile karabiber ve limonlu sıcak corba ictim. calısıyo olmama ragmen elimden geldigince istirahat ettim, dinlenmek cok onemli, burnuma tuzlu su cektim acılsın rahatlasın diye, bogazları acıyan icin bepanthen in pastili var bana dr. onerdi zararsızdır diye ama hastalar mutlaka mutlaka dr. una danışsın. bol soganlı ve sarımsaklı taze salatalar yaptım kendime bildiginiz gibi sogan ve sarımsak dogal antibiyotiktir. herkese acil sifalar dilerim :1hug:
bu arada bitki caylarının söktürücü özelligi oldugu icin tavsiye etmiyorlar. bebek de vucudumuzun yabancı oldugu ama vucudumuzda yasiyan bi canli dolayısıyla icilen sokturucu ozellikli maddeler bebegi vucuttan atmaya calisabiliyor.aman dikkat edelim yiyip ictiklerimize.

ben de birkac sey ogrendim,yazayim dedim...sonucta insallah biz bebislerimize kavustuktan sonra da bu basligi arayan olacaktir diye dusunuyorum ve faydam olsun dedim.
1.Gribe yakalanmak istemiyorsaniz sarimsagi kabugundan ayirin ve en cok bulundugunuz yerde acikta bir kosede kabugunu saklayin.virusleri oldurucu ozelligi oldugundan havadaki virusleri mahvedecektir.
2.Haftasonlari genelde evdeyiz,ve o gunler sarimsak yemege calisalim.Babam ekmegin arasina koyup yiyor:)) cok lezzetli diyor ustelikkaydirigubbakcemile3 Aslinda kucuk bir parcayi suyla da yutmak olur,o zaman koku da gelmiyor.
3.Burnunuz tikandiysa,burnunuza sogan suyu damlatin.yaksa da cok etkili.kanitlanmisdir:)
4.Dolmayi,sarmayi ve s. yogurtla yedigimiz yemekleri sarimsakli yogurtla yiyelim.yogurdun icine 1 dis sarimsak ve azcik tuz.cok lezzetli oluyor.
Simdilik benden bu kadar...yeni bilgilerim olursa paylasirim...
Arkadaslarima da paylasmlari icin tesekkurler........

Cok gecmis olsun canim,ama naneyi icme lütfen bir daha :1no2:

sicak suyun icin limon sIkman cok iyi gelir,bal da karistirabilirsin.

Olurda basin agrirsa, bir tatli kasigi türk kahvesi ile bir yemek kasigi limon suyu karistir ve ye onu.. 15dk sonra bir seyin kalmaz

Back
X