- Konu Sahibi CakilTasi_
-
kızlar üstünüze afiyet grip olmuşumboğaz yanması, burun tıkanıklığıı, hafif ateş.. aynı zamanda reglim vay halime yaniii :) bu belirtileri hafifletmek için ne yapabilirim?? ilaç pek kullanmak istemiyorum onun dışında şu burun tıkanıklığından kurtaracak ve boğaz ağrıma çare olacak bir tavsiye istiyorummm..
Burun tıkanıklığına 'viks' birebir diyebilirim. Ben gripken burnumu açan tek şey o. Burnunuzun kenarlarına viks sürün biraz eğer varsa 5 dakika geçmeden açılıyor. Uyurken de rahat uyursunuz.
Onun haricinde nane limon falan için ıhlamurla birlikte. Boğazınızı yumuşatır.
1- BALLI LİMON: bir bardağa bir limonu sıkıyorsun,1 çay kaşığı bal ve üzerine kaynar su, lıkır lıkır içiyorsun sabah-akşam...(terletir, c vitaminidir,süper etkilidir)
2-PEKMEZLİ SÜT
3-Boğaz yanması için: yine bi bardağa bir limonu sık, bir kaç damla elma sirkesi damlat kaynar suyla iç.
4-Bol bol mandalina yiyorsun
5- Sabah akşam bi aferin alabilirsin
(1.'sini eşim hasta oldu mu hemen yaparım ertesi gün ayaktadır,azıcık burnu aksın "nerde benim ballı limonum hatuuuuuuuunnn" diye istemeye başlar)
çooooookk geçmiş olsuuunnn
tatlım bu arada eczanelerden "burun açıcı sprey" al çok rahatlatır.
viksi ben bir defa burun kenarlarıma sürdüm, yandım valla tavsiye etmem
Öncelikle gecmis olsun..
Bogazinizin agrisi icin bol bol cay icin..mümkünse papatya cayi en ideali...
Birde naneli mentollü sekerlerden almalisiniz...
Burnunuz icin dogal bir ürün bilmiyorum, bunun icin eczanelerden bir ilac alsaniz aslinda cok iyi olur...
Burnunuz ne kadar acik olursa o kadar kolay rahatsizliginizi atlatirsiniz..
kızlar üstünüze afiyet grip olmuşumboğaz yanması, burun tıkanıklığıı, hafif ateş.. aynı zamanda reglim vay halime yaniii :) bu belirtileri hafifletmek için ne yapabilirim?? ilaç pek kullanmak istemiyorum onun dışında şu burun tıkanıklığından kurtaracak ve boğaz ağrıma çare olacak bir tavsiye istiyorummm..
-Burun tıkanıklığı için viks birebir ama içine değil kenarlarına süreceksiniz.
Yada tuzlu su hazırlayın evde burun deliklerinize damlatın açacaktır.
-Boğaz için ıhlamur içine bal.
-Regl için ağrınız varsa ayaklarınızı sıcak tutun karnınızada sıcak su torbası koyun.
çook gecmiş olsunn seni en iyi ben anlarım canım 4-5 gün önce hem grip hemde adetliydim. burnum kapalı, boğazlarım yanıyor, adetten dolayı karnım belim ağrıyor pedlerden pişik olmuş halsiz bitkin bir halde yorgan döşek yatıyordum. 2 gün "Theraflu" diye bir ilaç içtim bol bol limonlu ıhlamur içtim vee battaniye altında terledimm gecti canımm
canım yukarda benim yazdığım yazıyı oku. viksi burnuna sürmeni tavsiye etmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?