gripli hatuna çareee..

CakilTasi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
746
5
68
Manisa
kızlar üstünüze afiyet grip olmuşum boğaz yanması, burun tıkanıklığıı, hafif ateş.. aynı zamanda reglim vay halime yaniii :) bu belirtileri hafifletmek için ne yapabilirim?? ilaç pek kullanmak istemiyorum onun dışında şu burun tıkanıklığından kurtaracak ve boğaz ağrıma çare olacak bir tavsiye istiyorummm..

Burun tıkanıklığına 'viks' birebir diyebilirim. Ben gripken burnumu açan tek şey o. Burnunuzun kenarlarına viks sürün biraz eğer varsa 5 dakika geçmeden açılıyor. Uyurken de rahat uyursunuz.
Onun haricinde nane limon falan için ıhlamurla birlikte. Boğazınızı yumuşatır.

1- BALLI LİMON: bir bardağa bir limonu sıkıyorsun,1 çay kaşığı bal ve üzerine kaynar su, lıkır lıkır içiyorsun sabah-akşam...(terletir, c vitaminidir,süper etkilidir)

2-PEKMEZLİ SÜT

3-Boğaz yanması için: yine bi bardağa bir limonu sık, bir kaç damla elma sirkesi damlat kaynar suyla iç.

4-Bol bol mandalina yiyorsun

5- Sabah akşam bi aferin alabilirsin

(1.'sini eşim hasta oldu mu hemen yaparım ertesi gün ayaktadır,azıcık burnu aksın "nerde benim ballı limonum hatuuuuuuuunnn" diye istemeye başlar)

çooooookk geçmiş olsuuunnn

sıcak bişey içiyorum yarım saat sonra yine acı başlıyor..içecek şey bulamıyorum artık :) hafif öksürükte var, ilaçsız geçiremeyeceğim sanırım :/ teşekkür ederim..

sağol canımmm aksi gibi bu hafta pazara çıkamadım limonn demeyi unutmuşum anneme evde limon yok eşime aldırayım manavdan da akşam yapayım dediğinii inşallah iyi gelir tamda bayram üzerii

tatlım bu arada eczanelerden "burun açıcı sprey" al çok rahatlatır.

viksi ben bir defa burun kenarlarıma sürdüm, yandım valla tavsiye etmem

tatlım bu arada eczanelerden "burun açıcı sprey" al çok rahatlatır.

viksi ben bir defa burun kenarlarıma sürdüm, yandım valla tavsiye etmem

ya o spreylerden kullanmak istemiyorum çünkü hep bağımlılık yaptığını duyuyorum.. tuzlu su yapıcam o da fena yakıyo

Öncelikle gecmis olsun..
Bogazinizin agrisi icin bol bol cay icin..mümkünse papatya cayi en ideali...
Birde naneli mentollü sekerlerden almalisiniz...
Burnunuz icin dogal bir ürün bilmiyorum, bunun icin eczanelerden bir ilac alsaniz aslinda cok iyi olur...
Burnunuz ne kadar acik olursa o kadar kolay rahatsizliginizi atlatirsiniz..

teşekkür ederim tavsiyelerinize.. strepsils kullanıyorum rahatlatmak için onunda etkisi geçiyor işte hemen.. yeni evliyiz ya hastalığa hazırlıklı değilim evde ıhlamur bile yok yarın halledicez artık eksikleri.. en iyisi ben bir çay demleyeyiimm

Viks ya da nane yağı varsa kaynar su dolu bir kabın içine bir parça koyun, sonra kafanızı bir örtünün altına sokup viksli suyla buhar banyosu yapın. Nefesinizi anında açar.

Bir de marketlerde turuncu kutuda satılan baharat çayı diye birşey var. İçinde ne var bilmiyorum tadı hafif portakal gibi, ama ben ne zaman hasta olsam ondan içerim hemen boğaz ağrımı hafifletir, öksürüğümü keser. Bir de bol bol c vitaminli şeyler yiyin mandalina, limon greyfurt gibi.

bende nezle olmustum daha bugün kendıme geldım sesım halen tam olarak cıkmasada..

bol bol cay ıctım ılık sıvı tükettım.. süt ıssıttım gece yatmadan onu ıctım bogazımı yumusattı ama ne kadar dırenırsen dıren mutlaka hasta olup atlatıyorsun..

en fenasıda balgam .. balgam sökücüyle bıle 1 günde anca kurtuluyorsun =(

dınlenmene bakk.. uykuda cok ıyı gelıyor.. dınlen ve yıne dıyorum bol bol cay ıcın.. yada sıcak bır banyoda yapabılırsın kuvetdede yatabılırsın..

çok sık duyuyorum viksin burna sürüldüğünü.bu çok zararlı arkadaşlar hele çocuklar için çok çok sakıncalı.prospektüsünü okuduysanız orada da yazıyor.prospektüsteki uyarılar bölümünden alıntıladım:
VICKS VapoRub ağız yoluyla yutularak kullanılmaz. Burun deliklerinin içine sürülmez. Özellikle küçük çocuklarda, burun deliklerinin içine sürüldüğünde ani kolaps yapabilir.

bu da bir doktorun yazısından alıntı:

vicks VapoRub, Proctor and Gambel firması tarafından üretilen ve neredeyse yüzyıldan beri kullanılmakta olan ve ülkemizde de çok popüler olan buharlaşan merhem şeklinde bir ilaç.
İçinde kâfur, Hindistan cevizi yağı, mentol, okaliptüs yağı, timol, terebentin ve sedir ağacı yaprağı yağı bulunuyor. Hastaların göğsüne, boynuna ve ağrıyan yerleri üzerine sürülüp ovalanarak uygulanan ilacın öksürüğe, kas ağrılarına, burun tıkanıklığı ve hapşırmaya, ses kısıklığına iyi geldiğine ve solunumu rahatlattığına inanılıyor.Wake Forest University School of Medicine’ de yapılan araştırmada, Vicks’ in insanlarınkine çok benzer bronşlara sahip olan dağ gelinciklerinde mukus yapımını yüzde 59 oranında artırdığı ve mukus atılmasını yüzde 36 oranında azalttığı, ilacın solunum yollarında kan toplanmasını azaltmadığı, sadece beynin bronşların açık olduğunu sanmasını sağladığı belirlenmiş.

Araştırmayı yapan uzmanlar, ilacın aslında solunum yollarını açmadığını, ama beynin solunum yolları açıkmış gibi algılamasını sağladığını da ileri sürüyorlar.

Canim
Bir tencereye
elma, limon, portakal, mandalina ve ayvayi 4 e bolup at.
Kaynatip suyunu suzeceksin sicak sicak icine birde bir kasik bal ohhh
Biraz kokusu kotu gelebilir tadi ayni su soguk alginliklarinda icilen tozlar gibi.
ictikten sonra yat, bir terle bisicigin kalmaz:)
bogazin icin 3-4 saatte bir 1 kasik limon sulu bal yiyebilirsin.
Eger adet agrilarin varsada limonlu kahve.
Bende ilac hic sevmem genelde dogadan yanayim.
Is cikilmaz hale gelince mecburen ilaca sariliyoruz tabi.

-Burun tıkanıklığı için viks birebir ama içine değil kenarlarına süreceksiniz.
Yada tuzlu su hazırlayın evde burun deliklerinize damlatın açacaktır.
-Boğaz için ıhlamur içine bal.
-Regl için ağrınız varsa ayaklarınızı sıcak tutun karnınızada sıcak su torbası koyun.

çook gecmiş olsunn seni en iyi ben anlarım canım 4-5 gün önce hem grip hemde adetliydim. burnum kapalı, boğazlarım yanıyor, adetten dolayı karnım belim ağrıyor pedlerden pişik olmuş halsiz bitkin bir halde yorgan döşek yatıyordum. 2 gün "Theraflu" diye bir ilaç içtim bol bol limonlu ıhlamur içtim vee battaniye altında terledimm gecti canımm

canım yukarda benim yazdığım yazıyı oku. viksi burnuna sürmeni tavsiye etmem

evde theraflu yokta benical cold diye bir ilaç var onu içiyorum şimdi.. limonlu ballı su tavsiye etti arkadaş onu deneyeceğim.. eşime söyledim bakalım limon al gelirken diye ya şu burnun kapalı olması çıldırtıyo beni 2 gündür hiç uyuyamadım.. huzursuzum, bedensel olarak pek halsizlik yok ama hem adet hem grip beni mahvetti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…