ben hem 10 yıllık bir görümce ve 3 aylık nişanlı bir gelin olarak 2 tarafın da hislerini yasadım. abim evlendiginde 17 yasındaydım zaten , abimin eşi benden 6 yaş büyük sadece , ismi ile hitap ederim , bir nevi arkadas gibiyizdir, davranıslarını elestirdigim zamanlar da olmustur , ama ben küt diye yüzüne söylerim ,ama yeri geldiginde de anneme karsı da savunurum cunku annem bazen gayet gereksiz kaynanalıklar yapar. abimin esi olması bir yana dunyadan cok sevdigim yegenlerimin annesi olarak da cok önemserim kendisini. o ilk gelin geldigi zaman ( daha önce köyde yasıyordu) dilinde bizim yöremize özgü bazı aksan problemleri vardı , ben her seferinde düzelttim , bana daha 3 sene önce filan söyledi, ilk baslarda cok gıcık oluyordum her yanlısımı duzelttiginde ama simdi iyi ki öyle yapmıssın sayende düzgün türkcem var diyor. bazı seyler zamanla yerine daha cok oturuyor. her zaman empati yapmakta, kendin karsındakinin yerine koymakta fayda var. su an da 3 aylık nisanlı biri olarak gayet resmi davranıyorum nisanlımın ailesine, ama özel bir amacım yok mesafe koyayım gibi , benim karakterim böyle, cekingen bir yapım var, herkesle hemen samimi olamam , bazıları ile cok zor yakınlasırım. r, gelinin su an sana göre biraz soguk duruyor olmasının nedeni de bu olabilir, cekiniyor olabilir, ama sen bence sıcakkanlı davranmaya devam et mutlaka o da yavas yavas size ısınacak ve samimiyetini gosterecektir . nisanlıgın rengi davasına gelince de bence sizde biraz hata var o gelin olarak teker teker herkesi arayıp ne renk giyeneceksiniz diye soramaz , sizin akıl edip sormanız gerekirdi bence. ayrıca abin de hatalı , aynı seyi benim nisanlımda yapıyor , sonucta rahatsız eden bir sey oldugunda bunu insanın nisanlısı ile paylasması gayet normal ,bu bence ailelere iletilmemeli. abin de size dugun zamanı kızlar beyaz giymiyorsunuz degil mi diye sorup caktırmadan bu sorunu halledebilirdi.