Grmcesiyle kyaslananlar hadi bakalm

kıyaslasın canım sen kendini bildikten sonra güler geçersin olur biter. bir elin parmakları bir mi, neden insanlar bir olsun. hem herkes aynı olsa dünyada sadece ayşeler ve ahmetler (tamamen öylesine seçtiğim isimler lütfen kimse üstüne alınmasın) olurdu ve hayat hiç çekilmezdi inan bana. kayınvalidene ne güzel çeşit olmuşuz size bir kızınız öyle bir kızınız böyle dersin konu da kapanır. sıkma sen güzel canını kaydirigubbakcemile5

benimkide kızlarını hep tutar kimseyle kıyaslamaz,ona kalırsa kızlarından iyisi yok..benimde onlar gibi olmamı istiyo ama yapamıyorum,çok ters geliyo bana..
kayınvalidem kızlarının hep suyundan gider ,onlara lafta söyletmez..beni yerden yere vurur ama kızlarını tutar..

şanslısın elfida ..bu mevzularda ama bazı durumlarda bir kızları olsaydıda diyebilirsin gibi geliyor bana

benim için farketmez isteyen istediği ile kıyaslar...
ne olduğumu da ne olmadığımı da çok iyi biliyorum... herşey de olamayacağıma göre...
ki kayınvalidem olur olmaz konuşmayacak kadar akıllı kadındır zaten...
benim kayınvalidem eltim... beni kendisiyle kocamı kocasıyla sürekli kıyaslar...

:mymeka: :mymeka: :mymeka::tomato: klava: kaynanaların hepsi öyle valla.benimde kaynanam benim kızlarım gibi kimse olamaz der.bide bana kızlarımdan ayırt etmem seni der.hatta geçen sarma yapmışlar bende çok seviyorum.evli görümceme gittik beraber bi tabağa koymuş sarma bende ordayım kızına verdi.biz sarma yapmıştık sen umarsın diye sanada ayırttım dedi.bi tane bile bana vermediler.haaa umduumdan değilde kızlarından ayırtmadığını görmüş oldum yani.:mymeka:yoksa sarma yesem ne olur yemesem ne olur..:dilcikar:

valla benim kayınvalide de kıyaslıyor ama nasıl oldu bilmiyorum yüzüme hep kıyasladığı konulardaki iyi şeyleri söyledi mesela gelinliğim görümcemden de eltimden de güzelmiş ne bileyim evliliğim çok güzelmiş o yüzden mutluymuş felan olumsuz bişiler varsa yüzüme söyleyemez o kadar cesaret bırakmadım kayınvalidemde

görümcem kendisi kendini kıyaslıyor ama komik oluyor bazen ciddiye almıyorum en ufak örneği açıkçası eskiden birinin yanında çalışıyordum cumartesi dahil çalışırdık ve bazen gece yarısı çıkardım işten hiçbir zaman da akşam saat sekizden önce çıkamadım kendisi de sabah 8 gibi derse girip 2 de çıkıyordu o dönem kendi işinin daha zor olduğunu çünkü sabah altıbuçukta kalktığını benim ne güzel sabah sekize kadar uyuduğumu söylemişti bir de göğüslerimin ölçüsüne güzelmiş deyip sonra kendine silikon taktırmışlığı vardır

eskiden sinirlenirdim de artık eğleniyorum halbuki çok da hoş bir kız yetenekli de kıyaslayayım kıyaslayayım diye kompleks olmasına gerek yok ama yapıyor huy işte napalım

benimde kayınvalidem iyidir hoştur hiç kavgamız problemimiz olmadı ama bu görümceyle kıyaslanma olayı bizdede vardır.tamam beni kız gibi görsün demedim hiçbir zaman ama görümcemin her yaptığı doğru herşeyin iyisini biliyormuş gibi onu örnek gösterir sürekli bana.işte şunu şöyle yapıyor sende yap bunu böyle iyi yapar tabi bende hiç cevap vermem onylamam yine kendi bildiğimi yaparım.bana kendi fikrini söylese görümcemi örnek göstermese.eşimle hep bu yüzden tartışmalarımız olmuştur kayınvalidemin kızını çok sevmesi onu ayırmasından.aman yazacak çok şey varda boşver.

Sadece görümce olsa yine şükür.
Benim başımda daha belası var.40 yaşına yanaşmış bir teyze kızı.Sanki öz kızı kadının ya.
Birde teyze gelini var.unutmayım.
Onlar daha üstündür bizimkinin gözünde.
Ama şükürki enayi yerine kullandırıyorlar kendilerini, yarın geç olacak anladıklarında.

gururunun incindigini acikca ve net bir sekilde soyle.. Bu durumun seni ondan uzaklastigini her insanin karakteri ayni olmadigindan madem saf salaksin neden seninle nisanlandigini sor ve soyle

görümcem yüzünden evliliğimin en güzel ayları olması gereken cicim aylarını hep kavga gürültüyle geçirdik
hala da evliliğimde huzursuzluk sebebidir
ismini bile duyunca içim daralıyo

Benim içimden geçenleri anlatmış
hiç bir güzel günüm yada özel günümühuzurlu geçirmedim
ya söylendi yada başkalarına benim hakımda bişeyler söylemiş
vicdanıyla başbaşa bırakıyorum
şimdi mesafeliyim çok konuşmayız
ben böyle olmasını istmeemdim kendi istedi

valla benim annem hem gelini hemde beni över durur. ikimizde çok becerikliyizdir. birtek benim üniv. okumamı çekemiyorlar bir işimde güzel. ama hiçbir zaman ben aşağıda görmedim onalrı. kaynanam görümcemi çok överdi bende kızardım hep eşime söylenirdim bei tanımıyor nedne böyle konuşuyor diye. şimdi görümcemin marifetsizliğini gördükçe cahil konuşması olduğunu anladım. kıskançlıklarından kıyaslama gereği duyuyorlar işte boşversene güzelim çatlasınlar patlasınlar.

görümcem yok rahatım

bazı gelinlerde kusura bakmasım ama kıyaslanmayı kendileri istiyorlar
bizim gelinimiz herzaman anneme diyorki beni kızından ayırma ona nasıl davranıyorsan banada öyle davran kızını arıyorsan benide ara, kızına bişey alıyorsan banada al
eee bu durumda kıyası kim yapiyor şimdi!?

ohh kzılar bende 3 görümcem varmafoldumben

ama hiç biriyle kıyaslamasına izin vermem
arada yapar tabi en küçük ten başlar büyük görümceme kadarr bende pöffffffffff diye patlarım:jeyyar:
tabi sonrasında bende başlarım kendi artılarımı söylemeye ozaman susarr aklinialirimsmile
eltim biraz daha sakin olduğu için sadece dinler oda eltime anlatırda anlatır, yok o çok temiz yok diğeri güzel yemek yapıyor imreniyorum onlara hem çocuklarla ilgilenirler hemde çok temizler, eşlerine saygılılar,kızım sana söylüyom gelinim sen anla politakısını başvurur, direk söyleyemez,
benim eltide dinler sadece cevap bile veremez o yüzden kayınvalideyi susturmakta bana kalır,bende hemen konuya girerim,,hiç kimse temizliğime yemeğime çocuk bakmama laf söyleyemez bir allahın kulu elime su dökemez, bizde b.. içinde yaşamıyoruz derim, yokkk annem öylemi anladın yanlış anladın sen der.laelaelaelaelae eltimde sonra konuya yavştan girer,bende temizim vs. diye
bende anne sana söylüyorum kayınvalide sen anla politakasına başvururum kısasa kısas yani,

SUSMA SUSTUKÇA SIRA SANA GELıR çok doğru bir söz,

Herkes ayrı bir şahıs, herkesin kendine göre artıları , eksileri var, kıyaslama bu anlamda yanlış bence.
İnsanların özellikle yapamadıklarını ve eksiklerini normalde de yüzüne vurulmasını sevmem ben, kimse kimse gibi olmak zorunda değil, birinin birine göre bazı şeyleri yapıyor olması ya da yapamıyor olması, ne eksik olduğunu ne de fazla olduğunu gösterir bence. Kimse kriter ve otorite değil ki. Kime göre, neye göre, eksik fazla.

Kıyaslama olayı eğer ciddi boyutlardaysa, ciddi rahatsızlık verecek boyuttaysa, biryerden sonra tepki verirdim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…