• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gss prim borcu bilgisi olanlar............

su20

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
106
5
296
Denizli
arkadaşlar ben 1992 doğumluyum üniversiteden yeni mezun oldum şuan işsizim ve yeşil kartlıyım gelir testi yaptırmam gerekiyor mu

Ben de sabah haberlerde gördüm kafama takıldı. Daha önce üç ay çalışmıştım çıktım sonra 9gün bi yerde çalıştım, çıkışımi vermemişlerdi nisanın 2sinde çıktığım halde ama primde yatırmamişlardi baktım da şimdi ağustosun 8ine çıkış yapmışlar. O aradaki günler bana sıkıntı yapar mi bilgisi olan var mi? Bir de bu gelir testi olayını anlamadım ya.

Zor bir sey degil kaymakamliga git yaptir

Bilen biri varsa ben de sorayım..

20 yaşındayım. 17 yaşımi yeni doldurmusken evlendim.
Evlenmeden önce babamın Bağkur undan yararlaniyordum. Evlendikten sonra da eşimin sigortasından yararlanmaya başladım. Ve bugüne kadar hiç çalışmadım.

Benim de GSS borcum olabilir mi?

PTT e-devlet şifresi alıp Türkiye.gov sitesinden bakarsınız var mı yok mu borç.
Benim babam emekli olduğundan ve bekar olduğumdan gss tescili var. yani ömür boyu borç yokmuş aradım öğrendim sizinde öyle olabilir

Babam memurdu hiç böyle bir sorun yaşamadım. Eşimin benden önce gss prim borcu vardı, bende ev hanımı olduğum için onun üstünden yararlanıyorum. Bu borcu nasıl yapılandırabiliriz?

benim 5 bin küsür borcum çıktı:KK11:
ama bir kadın evlense de boşansa da öğrencliği bitip evde de otursa çalışıp pirim yattıktan sonra işten de çıksa her halukarda babaya tabidir gelir testine gerek kalmaksızın..evlilerin durumunu bilmiyorum eşe tabi olunuyor mu..

haber çıkınca girdim e devletten soruguladım 5 bin borç çıkarmışlardı başımdan kaynar sular dökülldü delirdim gittim sosyal yardımlaşma vakfına gelir testi yaptırdım indirim yaptılar güya falan filan..neyse sonra ben bir üst parağrafta yazdığım durumu öğrendim.. 2012- 2014 yılları arasında mezun oldum işe girdim çıktım vs ama evli değilim 2014 nisanda sigortalı işe başladım mayısta evlendim .. ama o dönemden önce babaya tabiydim yani sgk ya gittim itiraz dilekçesi verdim silindi borç.

Babam memurdu hiç böyle bir sorun yaşamadım. Eşimin benden önce gss prim borcu vardı, bende ev hanımı olduğum için onun üstünden yararlanıyorum. Bu borcu nasıl yapılandırabiliriz?
ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gidiyorsun kaymakamlıkların içerisinde de olabiliyor ayrı bir yerde de

evlenince daha önce sigortanız var mı yokmu bilmiyorum ama ilk bir yıl size de gss borcu işliyor kendinizi de araştırın derim gelir testi yapıyorlar düşük gelirli iseniz siliyorlar ya da öğrenci olunan dönemleri siliyorlar diye biliyorum

SGK'ya gidin, GSS prim borcu yapılandırma başvurusu 2 Kasım 2015'te son buluyor, eşiniz GSS yapılandırma formu doldurup başvurursa taksitlere bölünür, 6, 9, 12, 18 taksite kadar bölünebiliyor, taksit miktarlarına yasal faiz eklenir.
6 taksit için %5, 9 taksit için %7, 12 taksit için %10, 18 taksit için %15 faiz uygulanır.

arkadaşlar ben 1992 doğumluyum üniversiteden yeni mezun oldum şuan işsizim ve yeşil kartlıyım gelir testi yaptırmam gerekiyor mu

peki prim borcum çıkar mı
En son gelir testini ne zaman yaptırdınız? Son yaptırdığınızdan bu yana en az 6 ay geçmişse, yenilemenizde yarar var, maddi imkanlarınızda bir değişiklik yoksa borç çıkmaz, çıkar ise de çıkacak gelir testi sonucuna göre SGK'ya itiraz dilekçesi yazarak borcun silinmesini talep etme hakkınız mevcut, ki yeni mezunsunuz, gelir düzeyinizde değişiklik yoksa borç çıkmaması gerekiyor.

Bilen biri varsa ben de sorayım..

20 yaşındayım. 17 yaşımi yeni doldurmusken evlendim.
Evlenmeden önce babamın Bağkur undan yararlaniyordum. Evlendikten sonra da eşimin sigortasından yararlanmaya başladım. Ve bugüne kadar hiç çalışmadım.

Benim de GSS borcum olabilir mi?
Sizin borcunuz yoktur yine de borcunuz var mı diye araştırıp çıkan borcu sildirebilirsiniz çünkü ev hanımısınız ve eşiniz Sigortalı, siz bakmakla yükümlü olunan kişisiniz.

En son gelir testini ne zaman yaptırdınız? Son yaptırdığınızdan bu yana en az 6 ay geçmişse, yenilemenizde yarar var, maddi imkanlarınızda bir değişiklik yoksa borç çıkmaz, çıkar ise de çıkacak gelir testi sonucuna göre SGK'ya itiraz dilekçesi yazarak borcun silinmesini talep etme hakkınız mevcut, ki yeni mezunsunuz, gelir düzeyinizde değişiklik yoksa borç çıkmaması gerekiyor.

Sizin borcunuz yoktur yine de borcunuz var mı diye araştırıp çıkan borcu sildirebilirsiniz çünkü ev hanımısınız ve eşiniz Sigortalı, siz bakmakla yükümlü olunan kişisiniz.
Teşekkür ederim PTT den şifre almam gerekiyor sanırım internetten bakabilmem için.

benim 5 bin küsür borcum çıktı:KK11:
ama bir kadın evlense de boşansa da öğrencliği bitip evde de otursa çalışıp pirim yattıktan sonra işten de çıksa her halukarda babaya tabidir gelir testine gerek kalmaksızın..evlilerin durumunu bilmiyorum eşe tabi olunuyor mu..
.

İşaretlediğim kısma şöyle bir Açıklık getireyim, bakmakla yükümlü olunan kız çocukları 10 Ekim 2008'den önce doğanlar ve 10 Ekim 2008'den sonra doğanlar diye 2'ye ayrılıyor.

Bir kız çocuğu 10 Ekim 2008'den önce doğmuşsa ve doğduğunda babası SGK'lı bir çalışansa o kız işe girip çıksada evlenip boşansa da bakmakla yükümlü olunan kız çocuğu statüsündedir, bu hakkı Ömür boyu bakidir.

Ama kız çocuğu 10 Ekim 2008'den sonra doğmuşsa, 18 yaşını doldurduğu zaman babasının sigortasından yararlanma hakkını kaybediyor, lise veya üniversite okuyorsa, okuduğunu belgelerse 25 yaşına kadar Baba'nın sigortasından yararlanır ama 25 yaşına girince okuyorda olsa artık Baba'nın SGK'sından faydalanamıyor ve re'sen GSS'li yapılıyor, 10 Ekim 2008'den sonra Doğan kız çocukları Baba'nın sağlık sigortasından yararlanamaz, yalnızca Baba'nın Vefatı halinde yetim aylığı alabilir.

Back
X