guatr düşük sebebi midir?

ozlem326

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
70
0
36
Hatay
merhaba arkadaşlar ben 2 kez düşük yaptım.1.sinde 8 haftalıkken kalbi durdu 2.sinde boş gebelik oldu.üzerinden 4 ay geçti doktorum teslerimi yaptı.ve guatr değerlerim yüksek çıktı..bu sebep midir acaba?önceden böyle bi test yapılmamış mıydı bilmiyorum?ya da bunun tedavisi ne kadar sürer??yaşayan,bilen varsa cevaplarınızı bekliyorum..teşekkürler..

ben de düşük yaptım doktor benden de guatr testi istedi daha sonuç çıkmadı. bekliyorum ama sebep oluyoki test istiyorlar. boynunda belirgin bir şişlik falan var mı bende yok.. olsa blirdim heralde diyorum.. t edavisi mümkündürr. hiç değilse sorunun ne olduğunu öğrendin. geçmiş olsun

bendede var canım benimde ilk bebeğimin kalbi durmuştu ama kan uyuşmazlığıda vardı bizden ondan ama ama çok şükür şimdi aylık bebişim var birde halamın kızındada var guatır sene falan bebeği olmadı ama maşallah şimdi tane bebeği var burada kadınlar kulübündede okudumda etkisi varmış canım guatırın ama sen sadece ilaç verirse kullan tedavini ol ve kesinlikle stresss yapma rabbim hayırlısını versin canım

evet hipertriodi malesef buna sebep.Bende geçen sene yazın hamile olduğumu öğrendim.Ama benimde 9 haftalık olması gereken bebeğim 7. haftada kalmış ve kalp atışını dinlemek için başka bir doktora gittik.Bize kalp atışının olmadığını söyledi.O üzüntüyle kendimizi başka bir hastanede bulduk ordaki de öyle diyince aldılar bebeğimi.Gelişim geriliği varmış.Ve malesef sebebi hiç araştırılmadı.Ben antibiyotik kullanmış olmamdan veya toKsoplazmadan şüpheleniyordum.Değilmiş.Sonrasında da adetim hep düzensiz geldi.Yine gecikince hamile olduğumu sandım doktora gittim.Bebek yerine foliküler kist haberini verdi.Troid değerlerimi isteyince ortaya çıktı hipertroidim.İnternetten araştırdım.Bebek ölümleri gelişim geriliği ölü doğum gibi sorunlara sebep oluyormuş.Gebe kalmayı çok istemiş olsam bile mecburen normal değerlere gelinceye kadar korunmaya karar verdim.Ziyan olmasın bari.Hem psikolojisi de berbat bir duygu.İnşallah Allahım isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlat nasip eder ve biz de burda güzel haberlerimizi paylaşırız.Normal seviyeye ulaşmadan böyle birşey yapmamanıza tavsiye ederim.

değerin çok mu yüksekti. benim tsh 4.21 çıktı sınırın biraz üzerinde bir ay sonra tekrar test yapılacak bu değer normal mi acaba?? düşüğe sebep olur muu

test sonuçlarına ve ultrason sonuçlarına göre guatr çıktı ancak dr.ilaca bile gerek yok dedi tabi ben tatmin olmadım başka bir dr.gitcem.işimi şansa bırakmıcam

değerin çok mu yüksekti. benim tsh 4.21 çıktı sınırın biraz üzerinde bir ay sonra tekrar test yapılacak bu değer normal mi acaba?? düşüğe sebep olur muu

arkadaşım normal değer aralığı 0.40 ile 4.00 arası..doktorların açıklamasına göre senin troidin hipotroid yani yavaş çalışıyor.Benim tsh değerim 0.04 çıktı 1 hafta sonra 0.07 ye yükseldiğini görünce kendi kendine düzelebilir dedi mayıs 18 gibi gidip ölçtüreceğim değerlerimi tekrar.değer düşük olduğunda hızlı çalışmak demekmiş ve esas tehlikeli olanı o..okuduğum yazılarda yavaş çalışmasının pek sıkıntı yaratmadığı ancak dediğim gibi hipertroidin sıkıntılı olduğunu söylüyorlar..için bence rahat olsun inşallah iyi sonuçlar alırız.ben çıkan sonucu burda paylaşacağım.sende öğrendiğinde paylaş.bu arada tsh ölçtürmek kimin aklına geldi.hamiş misin yoksa

düşük yaptım üst üste doktor istedi bu tahlili. düşükmü bu değer. ben tam tersini düşünüyodum. kilo alamıyorum. bağırsaklarım hızlı çalışır çok terlerim. sorun yaratmaz inşallh. pıhtılaşma değerlerim de normal çıktı. geriye rahim filmi çektirmek kaldı. ona da cesaret edemiyorum.

kızlar guatr ile ilgili sizlere bilgi vermek istiyorum.geçen gün doktora gittim hormon ve tsh değerlerim ölüçüldü.ve sonuç vahim yani çok moralim bozuldu.benim hamiş olmama daha vakit var bu onu gösteriyor.0.40 ile 4.00 olması gereken değer aralığı bendeki değer aralığı 12.43 düşünebiliyormusunuz.Ben hızlı çalışıyor sanıyordum değerler onu gösteriyordu.neyse doktor dahiliyeye yönlendirdi ve bana dediği şuydu.Troid hücrelerin parçalanmış bu parçalanma esnasında fazlası dışrı atılmış bu sırada ölçüm yapıldığından çok çalışyormuş gibi görülmüş ancak durum böyle değil.şu anda çok çok az nerdeyse hiç troid bezinde hücre kalmamış çalışmıyor.bundan dolayı ilaç tedavisine başlıyacağız dedi.ve 1 ay sonra hem jinekolğa hemde dahiliyeye gideceğim.bakalım hormon değerlerim hangi aralıkta olacak..kafaya takmıyorum desem de malesef bu durum acayip canımı sıkıyor.1 ay sonra prolaktin tedavisi olacak ondan sonra foliküler kist için tedavi yani ben daha çok çocuk göreceği rüyalarımda.Allah sonunda hayır ve sağlık çıkarsın.İlaçlarımı kullanıp dua ediyorum elimden başka da bişey gelmiyor.sağlık ne önemli bişi ya..

arkadaşım senin bari 4.21 sınırın biraz üstünde az çalışıyor.benimki hiç çalışmıyormuş..

geçmiş olsun. sorunun kaynağını bulmuşsun ilaç tedavisi ile düzelirsin inşallah. benim sorunum ne onu bile bilmmiyom üst üste kmysal gebelik yaşadım. doktor 1-2 ay korun dedi. sonuçlar belli olana kadar. bekliyorum neyi bekliyosam(

o korunmak insanın sinirini başlı başına bozuyor zaten.sabır çok güzel bir erdem ama malesef o bende yok ya.hastalık oldu mu bütün sinir sistemim alt üst oluyor ya.kaç gündür o kadar gerginim ki.ben diyorum iyileşmeden çocuk istemiyorum.eşimde dalga geçer gibi yazın tüp bebek yaparız diyor.Kimse anlamıyormuş gibi geliyor bana bazen.geri çekme yöntemini kullanıyorduk 1,5 aydır ve her ilişki üfle başlıyor.bunalımlardayım yani.ben niye daha önce farketmedimki ya..bu arada kimyasal gebelik nasıl oluyormuş ki..bilmediğimiz neler çıkacak bakalım.Allah hepimizin yardımcısı olsun:44:

öncelikle bütün arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum. Konuyu açan arkadaşım sakın canını sıkma sana şöyle anlatayım benim annemde guatr hastası ben abim ve ablam olmuş artı 2 düşük 2de kürtajı var düşün yani benden sonra olmuş tabi 4 kardeşimde melek artı abimden öncede ikiz hamileliği olmuş annemin ayrıca benim annemin babasında da guatr var ve düşün maşallah annemler 6 kardeş , eşimin teyzesinin kızıda guatr hastası ve haziranda doğum yapacak kız evlendikden 4 ay sonra hamile kaldı hiç canını sıkma annemin guatrı zehirli guatr üstüne üstlük şimdi sana ömür boyu kullanman için guatr ilacı verecekler tefor kullanıyordu annem ama şimdi piyasada bu ilaç yokmuş aynı ilacın daha değişik ismini kullanıyor eyer prolaktininde de yükselme varsa onda da dostinex verirler canım hiç canını sıkma sakın guatr hastası olan arkadaşlarıma moral olsun diye yazıyorum sakın üzülmeyin herşey Allahdan mevlam dilerse 2 taşın arasından ot bitirir yumurtaya can veren mevlam bizlerede meleklerimizi verecek hayırlısı ile sakın üzülme güzel arkadaşım stres en büyük düşman unutma sakın

ben geçen yıl 22 eylülde 23 hafta 4 günlük yavrumu kaybettim erken doğum oldu kanamam çokdu durduramadılar rahim ağzı açıldı pco hastasıyım şuanda yeniden tedavideyim dilerim cennetteki meleğim kardeşini yollar aşılama ile kavuşmuşdum yavruma ama nasip olmadı mevlam kollarımızı ve yuvalarımızı boş bırakmasın Hz. ibrahim a.s , Hz. zekeriya a.s, Hz. meryem anamıza nasıl evlat nasip ettiyse inanıyorum bizlere de nasip edecek sağlıcakla kalın inşallah

arkadaşlar tsh çok yüksek çıktı bende..2 olması gerekiyomuş düşük olmaması için..hipotroidim yani bu drumda..ilaç verdi dr.yarın başlıcam ve kesinlikle korunacaksınız dedi...1 ay sonra kontrolum var..bu kadar çok etkileyeceği aklıma gelmezdi...birde başka bir jinekoloğa gideceğim prof.kendisi bakalım nolacak??ha bide çocukken bulaşıcı hastalıkları geçirmeyen varsa mutlaka aşı olsun...o da çok tehlikeliymiş..

aynı durum bende de var.ve geçen gün gazetede okudum kesinlikle hamielik çok riskli.bebekte gelişim geriliğine sebep oluyormuş o yüzden diyorlar korunun diye.malesef önümüzde daha çokkk günler var..Allah sabır ve acil şifalar versin özellikle bunu diliyorum.

sana da geçmiş olsun arkadaşım.güzel moral vermişsin gerçekten.allah nasip edecek olduktan sonra herşey oluyor.ama işte sabır sabır sabır.bende pco hastasıyım ama bende önce guatr tedavi edilecek ardından prolaktin hormonum sonra pcom düzeltilecek sonra çocuk....ve Allahtan isteğim inkar etmek değil ama inşallah sağlığıma kavuşuncaya kadar çocuk nasip etmez.çünkü ben çok eyfamlıyım özellikle hastalık onusunda yine herşey Allahın takdiri.Herşeyin hakkımızda hayırlısını versn.

bana kalırsa düşük sebebı değil teyzemın kızı guatr hastası geçen gun gayet dünyalar guzeli çoçuğunu doğurdu herşey ALLAHtan onun OL demesıne bakar

bende guatr testi yaptircam benimde iki düsügüm var ins kücük bi sorun cikar cözümü olur yada hic bisi cikmaz

arkadaşlar aslında hiç kimse bize doğru dürüst cevap vermiyor.bugün sabah haberlerde izledim.hipotroidi olan hastaların ömür boyu ilaç tedavisi görmesi gerekiyormuş.ilaç tedavisi gördüğün müddetçe çocuğa herhangi bir sakıncası olmazmış.biraz tuzu artıtacakmışız ve ilaçları kullanacakmışız.ve birde herşey nasip kısmet işi Allah sağlıklı bir evlat nasip ettiyse adet düzensizliğinde olsa kanser de olsan hipotroidi de olsan herşekilde sağlıklı olacaktır.tek istediğimiz hayırlı zamanda sağlıklı hayırlı evlat sahibi olmak.Allah da o zaman gelinceye kadar sabır versin.sağlıklı ve hayırlı evlat hepimizin en doğal isteği ve fikri.Allah şu cumaların hürmetine dualarımızı kabul etsin inşallah...Aminnn:97:

hayırlı cumalar...benimde tiroid bezlerim az çalışıyor.2003 te guatrdan ameliyat olmuştum.doktor bezlerin çoğunu almış tekrar büyümesin diye ...o zamandan bu yana levotiron isminde tiroid hormonu içiyorum.ömür boyu içeceğim.eğer bu hapı içen varsa sabah aç karna içsin. tok karna hap içmesi gerekiyor ise iki veya üç saat sonra içsin.ben bunları önce bilmiyordum.doktorum tok karna iç demişti vede hep hormonlarım düzensiz çıkıyordu.şimdi iyi çok şükür.ama çocuğum yok beş seneye yakın evliliğim.o kadar tedaviye rağmen hiç hamile kalmamıştım. martta normal yoldan hamile kaldım.mayısın ikisinde düşük yaptım.boş gebelikmiş.şimdi bekliyoruz.inşallah tekrar hamile kalırım.ALLAHIM inşallah bizim gibi evlat isteyen herkese hayırlı evlatlar versin.bu cuma günü hürmetine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…