guatr düşük sebebi midir?

test sonuçlarına ve ultrason sonuçlarına göre guatr çıktı ancak dr.ilaca bile gerek yok dedi tabi ben tatmin olmadım başka bir dr.gitcem.işimi şansa bırakmıcam

bendede değereler yüksek çıktı doktor banada ilaç vermedi ilkin git bir ay sonra yine gel dedi bir ay sonra gittim baktı yine yüksekti sonra bi ilaç verdi ama ilacın adı şimdi aklımda değil ama bu horman ilaçı değil dedi bir ay sonra yine gel dedi gebe kalabilirmiyim dedim evet dedi ama biz hala bekliyoruz tedaviden sonra bakcam bi eğer gebeyken yüksek çıksa guatır ilaçla düşürürüyor yani normale dönüyor ama degerin normal olsun öyle gebe kal en sağlıklısı o ama dediğim gibi gebeykende kullanabilieceğin ilaçlar var doktor bana dedi bide netten araştırdım bide senin dahiliye uzmanına gitmen lazım kadın doğum doktoru zati kendi alanı olmadığı için sana diyor git dahiliye uzmanına diye

Son düzenleme:
arkadaşlar geçen hafta işinin ehli bir jinekoloji uzmanı profa göründüm..haşimato yani hipotroid yumurtlamaya bile engel olurmuş..21 çıkan en son tsh değerimi eutrox kullanarak düşürmeye çalışıyorum.15 gün sonra endokrin uzmanımla randevum var..bu arada jinekologta 2 kez düşük yaptığım için tsh dışında herşey için tahlil istedi..sonuçları bekliyorum ve rahim yapısında bi problem de yok dedi..bu beni rahatlattı yani şu an sorun sadece haşimato görünüyor..bakalım beklicez görecez...allahım hayırlısını versin..

baya baya 21 miydi arkadaşım.o zaman ben halime şükredeyim.benim 12.43 bana haşimato dedi.bana da aynı ilacı verdi 3 haftadır kullanıyoum.jinekolğa gittiğim gün ondan da randevu alacağım.yumurtlamayı etkiliyor ama hastanede beklerken biriyle karşılaşmıştım.80 kilo ile hamile kalmış hipotroidli o da onunda öncesinde 7 haftalık bir gebelik kaybı olmuş.şimdi ise çocuğu gayetsağlıklıydı.sadece son zamanlarda tansiyon sorunu olmuş.Allahtn ümit kesilmez.ayrıca ilaç tedavisi görürken hmle kalsan bile bir sakıncası olmuyormuş o hap gebelik a kategorisinde.o bayanda hem ilaç kullanıyordu hemde gebeydi..sağlıklı hayırlı çocuklar bize olsyun inşallah.doktorumda korun falan dememişti..o yüzden 1 haftadır korunmayı bıraktık da huzurumuz yerine geldi...korunnmak ne sıkıntılı birşeymiş ya..

merhaba arkadaşlar 10 gün önce 7 haftalık bebeğimi kaybettim sağlık ocağından aldığım kan testini inceleyerek hipotroidimin olduğunu kendim farkettim ne sağlık ocağında ne de gittiğim özel hastanede uzman doktorda kanamam olduğu halde bununla ilgili birşey söylenmedi benim tsh 8,4 biraz toparlanıp dahiliyeye gitcem bebekte zeka ve beden özürlerine yol açıyomuş zaten bu yüzden düşük yapıyomuşuz ilk 3 ayda düşen bebeklerin yüzde 95 i anormal oluyomuş rahim bunları eliyormuş Rabbim herşeyin hayırlısını versin bazıları 9 ayı habersiz geçirirken biz hergün bebeğimizle elele bir savaş vericez hadi hayırlısı...

ama bana tsh 2 ye düşmeden hamile kalırsan tekrar düşük yaparsın dedi....bence sende bi sor bunu..benim yaşadıklarımı yaşama cnm..

merhaba arkadaşlar...
öncelikle bende troid hastalığı olan haşimato hastasıyım...yani vücudum troid hormonu az salgılıyor..çünkü savunma antikorları troid bezine saldırıp zaman içinde troid bezini çalışamaz duruma getirdiği için...bu durum metabolizmamızı hamilelikte ise bebeğin zekasını gelişimini herşeyini etkiliyor.
bu ilaç tedavisiyle halledilebilir bir durum.. fakat ilacı ömür boyu kullanıcaz artı hamilelikte dozu ayarlanıp, tsh değerine göre azaltılıp artıralacak şekilde dr. konrtolünde...
benim de 3 buçuk yılda 3 düşüğüm oldu.. 2. düşükten sonra yapılan hormon testlerinde haşimato olduğum çıktı..
3. hamileliğim de ise ilacımı kullanarak ,tsh değerini olması gereken değere getirerek(1.5 ila 2 olması ideal) düzenli tahlilerimi yaptırarak, folic asid kullanarak hamile kalmıştım ama malesef o da 8 haftalık olmasına karşın kalp atışı olmadığından kürtajla son buldu..
akabinde genetik testler yaptırdım (kromozom anomalisi,torch testi,trombofili paneli) temiz çıktı.. rahim filmi çektirdim o da temiz.. eşim in sperm testleri de sorunsuz temiz çıktı...
dr.ya 4 deneyelim ya da tüp bebek yapalım dedi...
karar aşamasındayım... 4. denemeye korkuyorum.. tüp bebeğe gerek yok diyorum çünkü ben hamile kalabiliyorum.. ama hamilelik devam etmiyo malesef...
bütün bu gelişmelerden sonra hiç bişe çıkmayınca gene başladığımız yere dönüyoruz işte...!
şimdilerde yine troid ilacımı düzenli kullanıyorum ve folic aside başladım...
hakkımızda hayırlısı....

ama bana tsh 2 ye düşmeden hamile kalırsan tekrar düşük yaparsın dedi....bence sende bi sor bunu..benim yaşadıklarımı yaşama cnm..

evet.tsh değeri ideal seviyeye gelmeden.(1,5 ila 2 olması ideal) hamile kalmak doğru değil... ideal değerlere geldikten sonra hamile kalınmalı...

ve hamile kalındığında da tsh yine fırlıyo..
hamile olduğunuzu anlar anlamaz da hemen bir kan testi ile bakılıp ilacın dozunu artırmak gerekiyo...
bu troid zorr malesef..

nasıl yani canım hipotroidi olduğunu sen kendin mi farkettin..??

nasıl yani canım hipotroidi olduğunu sen kendin mi farkettin..??

evet canım kendim farkettim düşükten sonra doktora gösterdiğimde aaa evet yüksekmiş dedi belirtilerin çoğu bende var hala kanamam var çok yorgun düştüm bitsin hemen muayene olcam

evet canım kendim farkettim düşükten sonra doktora gösterdiğimde aaa evet yüksekmiş dedi belirtilerin çoğu bende var hala kanamam var çok yorgun düştüm bitsin hemen muayene olcam

bu kadar ihmal olur ancak heralde... nasıl farketmez dr. da aa evet yüksekmiş der...bizde bunlara güveniyoruz işte...geçmiş olsun canım...

Arkadaşlar bende 3 düşük yaptım.hipotroid hastasıyım hamile kalınca tsh yükselmiş vede sonrasında bebekler tutunamadan düşüyor.tekrar hamile kalmaya korkuyorum artık aynı şeyleri yaşamaktan eğer hipotiroid hastası olup da hamile kalan ve hamileliği boyunca neler yaşaydıklarınızı paylaşırsanız belki bana biraz cesaret olur ilgi ve alaka gösteren herkese teşekkürler...

aynen canım..3 düşük. bende senle aynı durumdayım.. korkuyorum tekrar denemeye....bende hipotridi haşimato...

]merhaba arkadaşlar...
öncelikle bende troid hastalığı olan haşimato hastasıyım...yani vücudum troid hormonu az salgılıyor..çünkü savunma antikorları troid bezine saldırıp zaman içinde troid bezini çalışamaz duruma getirdiği için...bu durum metabolizmamızı hamilelikte ise bebeğin zekasını gelişimini herşeyini etkiliyor.
bu ilaç tedavisiyle halledilebilir bir durum.. fakat ilacı ömür boyu kullanıcaz artı hamilelikte dozu ayarlanıp, tsh değerine göre azaltılıp artıralacak şekilde dr. konrtolünde...
benim de 3 buçuk yılda 3 düşüğüm oldu.. 2. düşükten sonra yapılan hormon testlerinde haşimato olduğum çıktı..
3. hamileliğim de ise ilacımı kullanarak ,tsh değerini olması gereken değere getirerek(1.5 ila 2 olması ideal) düzenli tahlilerimi yaptırarak, folic asid kullanarak hamile kalmıştım ama malesef o da 8 haftalık olmasına karşın kalp atışı olmadığından kürtajla son buldu..
akabinde genetik testler yaptırdım (kromozom anomalisi,torch testi,trombofili paneli) temiz çıktı.. rahim filmi çektirdim o da temiz.. eşim in sperm testleri de sorunsuz temiz çıktı...
dr.ya 4 deneyelim ya da tüp bebek yapalım dedi...
karar aşamasındayım... 4. denemeye korkuyorum.. tüp bebeğe gerek yok diyorum çünkü ben hamile kalabiliyorum.. ama hamilelik devam etmiyo malesef...
bütün bu gelişmelerden sonra hiç bişe çıkmayınca gene başladığımız yere dönüyoruz işte...!
şimdilerde yine troid ilacımı düzenli kullanıyorum ve folic aside başladım...
hakkımızda hayırlısı....[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…