Guatr

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Arkadaşlar hani bi konu açmıştım. Tüylenme ile ilgili. Sonra endokrine git demiştiniz anlatmistiniz sagolun.
Ben bugün gittim endokrine . Bu arada adetimin 4. Günü bugün.
Gittim neyse zaten belki 1 dakika durdum durmadım. Guatr için mi dedi.
Yok tüylenme şikayeti için geldim dedim.
Ne zamandır dedi . 2 senedir dedim. Pcos çıktı zaten dedim. Tamam göğsünden süt geliyor mu diye sordu iki kere yok dedim. Adetlerin düzenli mi dedi. Yani 2- 3 gün oynuyor dedim. Kağıda düzenli yazdı işte. Bekar yazdı falan. Kullandığın ilaç var mi dedi. Var troid ilacı 50 lik dedim. Tamam dedi.
11.11. 2016 da gel ultrason için dedi. Yanımda başka hastalar da var , 3. Veya 4. Günü olmuyor mu ultrason dedim . Yok kadinsal bisey değil ki istediğin vakit olur dedi. Sonra tamam dedim. Çıktım baktım ki guatr muayenesi yazıyor. Anlamadım. 1 tüp hormon tahlili için kan verdim. Geldim. Simdi bu doktor neden karnıma bakmak yerine guatr ultrasonu istedi anlamadım. Anlayanlar bi bakabilir mi?
( oda ve kapinin önü aşırı doluydu ve girip tekrar bu neden böyle diye soramadım. )

galiba o da hormonları etkilediği için istedi canım. bende gittiğimde testte çıkmamıştı normaldi guatr için değerler. bana da süt geliyo mu gibi sorular sormuştu.

galiba o da hormonları etkilediği için istedi canım. bende gittiğimde testte çıkmamıştı normaldi guatr için değerler. bana da süt geliyo mu gibi sorular sormuştu.
Peki sonuç ne çıktı. Hormon tahlillerine baktı, guatr ultrasonu yaptı. Sonra sonuç ?

Hormon testi istemiş doktorunuz, ultrasona bakmaya gerek yok ki.

Bu arada guatr bende de var hapımı içiyorum ve hiç sıkıntım yok. Hatta pazartesi yine kan verdim değerlerim gayet normal. Ultrasonu anlamadım??

Öncelikle geçmiş olsun. bende de aynı sorun var 5 yıldır. hipotiroidi cıkmıstı. ilaç kullandım tiroidler iyileşti ama tüylenme halen devam ediyor. doktorun da bir şey yaptıgı yok

guatr ultrasonunda boyundan ve kasiktan bakilmisti bana bende de guatr yok ama bu ultrasonu yapiyorlar teshis icin

Öncelikle geçmiş olsun. bende de aynı sorun var 5 yıldır. hipotiroidi cıkmıstı. ilaç kullandım tiroidler iyileşti ama tüylenme halen devam ediyor. doktorun da bir şey yaptıgı yok
Teşekkür ederim sana da geçmiş olsun. Bende hipotiroidim ama ömürlük değil mi bu ilaçlar nasıl bitti anlamadım. Sence benim doktor da tüylenmeyi troide mi bağlıyor?

nodül varmı yok mu diye bakacaktır ultroson ile. guatrın brde nodüllü olanı var

endokrin uzmani sizden gerekli hormon testlerini istemis guatr icinde nodül vs. var mi diye bakacak. ama onun sizi karindan muayene etmesini beklemeyin cünkü alani degil . o pconun sizin hormonlarinizi nasil etkiledigiyle ilgilenir insülin direnci var mi vs. gibi. bende pco var hem endokrine hem de kadin doguma gidiyorum endokrin insülin direnci ve diger hormonlara bakiyor kadin dogumda kendi alaniyla ilgili ultrason ve hormonal testlere. pco zorlu bi sürec eger kilonuz varsa vermeye calisin hareket edin mutlaka benimde tüylenmem cok fazlaydi lazerle cözdüm o olayi. kilo verebilsem cok daha iyi olacak ama beceremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…