Guatr

Bende euthyrox kullanıyorum 50 mg lik. Ama bana bi etkisi olmadı . Aksine çoğaldı.

pko canım. birde prolaktinim yüksek çıktı o da yapıyo az da olsa
Bende de 2 sene önce pko çıkmıştı. Doktor o zaman bisey vermedi. 7 kilo ver yeter dedi .
Sen nasıl çözdün peki? Su an da tüylenme durumu ne ?

Arkadaşlar hani bi konu açmıştım. Tüylenme ile ilgili. Sonra endokrine git demiştiniz anlatmistiniz sagolun.
Ben bugün gittim endokrine . Bu arada adetimin 4. Günü bugün.
Gittim neyse zaten belki 1 dakika durdum durmadım. Guatr için mi dedi.
Yok tüylenme şikayeti için geldim dedim.
Ne zamandır dedi . 2 senedir dedim. Pcos çıktı zaten dedim. Tamam göğsünden süt geliyor mu diye sordu iki kere yok dedim. Adetlerin düzenli mi dedi. Yani 2- 3 gün oynuyor dedim. Kağıda düzenli yazdı işte. Bekar yazdı falan. Kullandığın ilaç var mi dedi. Var troid ilacı 50 lik dedim. Tamam dedi.
11.11. 2016 da gel ultrason için dedi. Yanımda başka hastalar da var , 3. Veya 4. Günü olmuyor mu ultrason dedim . Yok kadinsal bisey değil ki istediğin vakit olur dedi. Sonra tamam dedim. Çıktım baktım ki guatr muayenesi yazıyor. Anlamadım. 1 tüp hormon tahlili için kan verdim. Geldim. Simdi bu doktor neden karnıma bakmak yerine guatr ultrasonu istedi anlamadım. Anlayanlar bi bakabilir mi?
( oda ve kapinin önü aşırı doluydu ve girip tekrar bu neden böyle diye soramadım. )
troid hormon hapı kullandığın için birde ultrasonla boğazından bakmak istemiştir nödul var mı yok mu diye onun alanı o olduğu için o şekilde yönlendirme yapmıştır.

endokrin uzmani sizden gerekli hormon testlerini istemis guatr icinde nodül vs. var mi diye bakacak. ama onun sizi karindan muayene etmesini beklemeyin cünkü alani degil . o pconun sizin hormonlarinizi nasil etkiledigiyle ilgilenir insülin direnci var mi vs. gibi. bende pco var hem endokrine hem de kadin doguma gidiyorum endokrin insülin direnci ve diger hormonlara bakiyor kadin dogumda kendi alaniyla ilgili ultrason ve hormonal testlere. pco zorlu bi sürec eger kilonuz varsa vermeye calisin hareket edin mutlaka benimde tüylenmem cok fazlaydi lazerle cözdüm o olayi. kilo verebilsem cok daha iyi olacak ama beceremiyorum.
Teşekkür ederim bilgilendirme için . Simdi şöyle biliyorum. Tüylenme şikayeti çözülmeden lazer merkezleri falan da lazer yapmıyormuş galiba. Sizin tüyler tekrar çıktı mi peki.

Bende de 2 sene önce pko çıkmıştı. Doktor o zaman bisey vermedi. 7 kilo ver yeter dedi .
Sen nasıl çözdün peki? Su an da tüylenme durumu ne ?
çok aşırı tüylenmem yok canım çenemde çıkıyo ama abartılacak boyutta değil. her ay adet oluyorum çok şükür.

Ultrasonla bogazınızda nodül olup olmadıgına bakacak.Kardeşimde troid hastası ultrasonla kontrol ediyor doktor.

troid hormon hapı kullandığın için birde ultrasonla boğazından bakmak istemiştir nödul var mı yok mu diye onun alanı o olduğu için o şekilde yönlendirme yapmıştır.
Simdi burda sorduğum da kesinlikle endokrine git dediler. Kadın doğum tam bilmiyor falan diye . Bende doktora dedim pcos var diye. Onun üstünde durmadi. Guatr yazısını görünce şok oldum yani.

çok aşırı tüylenmem yok canım çenemde çıkıyo ama abartılacak boyutta değil. her ay adet oluyorum çok şükür.
Allaha şükür bende oluyorum. Rabbim evlat istemedikçe elimizden almasın tabi. Benim her taraf da arttı . Özellikle karın bölgesi . Napacagimi bilmiyorum.

Ultrasonla bogazınızda nodül olup olmadıgına bakacak.Kardeşimde troid hastası ultrasonla kontrol ediyor doktor.
Benimde ultrasonla bakmıştı ama troid için gittigimde . Garip olan tüylenme için gittigimde önceden senin tüylenme sebebin pcos dedi doktor. Yani yumurtalık kisti. Bu da üstünde durmadı . Sandım ki karnima ultrason isteyecek . Guatr ultrasonu yazınca şaşırdım.

Allaha şükür bende oluyorum. Rabbim evlat istemedikçe elimizden almasın tabi. Benim her taraf da arttı . Özellikle karın bölgesi . Napacagimi bilmiyorum.
bakalım kan sonuçların ne çıkacak ona göre doktor ilaç falan verir canım.

Simdi burda sorduğum da kesinlikle endokrine git dediler. Kadın doğum tam bilmiyor falan diye . Bende doktora dedim pcos var diye. Onun üstünde durmadi. Guatr yazısını görünce şok oldum yani.
endokrinin alakası varmıymış pcoyla ilk kez duydum.

bakalım kan sonuçların ne çıkacak ona göre doktor ilaç falan verir canım.
Valla abla bundan 5- 6 ay önce de dedim ben herseyime baktırmak istiyorum diye. Herseyim normal çıkmıştı. Ama tüylenmem ondan önce de vardı . Bence hormonal bisey yoktur diye tahmin ediyorum.

Doktor degilim ama su kadarini söyleyebilirim bence doktorunuz dogru seyi yapmis. Tuylenme, insülin direnci ve tiroid ve pko sorunlari genelde birlikte görülür. Hatta ben de benzer sikayetlerle gittim ve hashimato teshisi kondu. Yani tiroid bezlerimde sorun var.

Teşekkür ederim bilgilendirme için . Simdi şöyle biliyorum. Tüylenme şikayeti çözülmeden lazer merkezleri falan da lazer yapmıyormuş galiba. Sizin tüyler tekrar çıktı mi peki.
pco cok cesitli kimsinde hic tüylenme olmuyor kimisnde de ayni benim gibi asiri tüylenme. simdi bir saglikci ve ayni zamanda durumu yasayan biri olarak söylüyorum pcoyla ömür boyu yasamak zorundasin canim kesin bi tedavisi yok bunun ve onun getirdigi semptomlarin.endokrin senin tetkiklerni bakar özellikle pconun sebep oldugu en önemli sey insülin direncine ve ona yönelik ilac verir verdigi ilaclarla yumurtlaman bi sekilde düzene girer semptomlar azalir ama tamamen gecmez. ben bekarken tüylenme icin bi kac ilac kulandim ama bu ilaclar biraz fazla agir ilaclar uzun süre kullanmadan biraktim ilaclari gerek yoktu cünkü kesin cözüm degil. benim tüylerim lazerle hemen hemen bitti diyebilirim bide düzenli gitmedim ben . yalniz eger benim gibi yüzünde de tüylenme varsa yüzu bölgene igneli yaptirmani tavsiye ederim.

Valla abla bundan 5- 6 ay önce de dedim ben herseyime baktırmak istiyorum diye. Herseyim normal çıkmıştı. Ama tüylenmem ondan önce de vardı . Bence hormonal bisey yoktur diye tahmin ediyorum.
annende falan nasıl. belki genetiktir eğer hormonlarında bi sıkıntı yoksa

Doktor degilim ama su kadarini söyleyebilirim bence doktorunuz dogru seyi yapmis. Tuylenme, insülin direnci ve tiroid ve pko sorunlari genelde birlikte görülür. Hatta ben de benzer sikayetlerle gittim ve hashimato teshisi kondu. Yani tiroid bezlerimde sorun var.
Bende de hipotiroid var pcos var . Ama pcos daha büyük bir etken değil mi tüylenme için . Bide mesela benim kullandığım 50 mglik ilaç benim troidime çözümüm. Simdi sebeb bu çıkarsa ben ne yapabilrim ki.

pco cok cesitli kimsinde hic tüylenme olmuyor kimisnde de ayni benim gibi asiri tüylenme. simdi bir saglikci ve ayni zamanda durumu yasayan biri olarak söylüyorum pcoyla ömür boyu yasamak zorundasin canim kesin bi tedavisi yok bunun ve onun getirdigi semptomlarin.endokrin senin tetkiklerni bakar özellikle pconun sebep oldugu en önemli sey insülin direncine ve ona yönelik ilac verir verdigi ilaclarla yumurtlaman bi sekilde düzene girer semptomlar azalir ama tamamen gecmez. ben bekarken tüylenme icin bi kac ilac kulandim ama bu ilaclar biraz fazla agir ilaclar uzun süre kullanmadan biraktim ilaclari gerek yoktu cünkü kesin cözüm degil. benim tüylerim lazerle hemen hemen bitti diyebilirim bide düzenli gitmedim ben . yalniz eger benim gibi yüzünde de tüylenme varsa yüzu bölgene igneli yaptirmani tavsiye ederim.
Simdi ben bu soylediklerinden şunu mu anlayım. Allaha şükür adet oluyorum. Ve troid ilacımı da kullanıyorum. Zaten kadın dogumcu iki sene önce pco var ama ilaç vermeyecegim dedi. Adet günümde 2- 3 gün sapma oluyor bu normal mi ? Bazen 20 yse bazen 17-18-19 .
Simdi benim tüylenmem çoğalıyor . Hatta bir banyodan bir banyoya çoğaldığını görüyorum düşün . Boylarında uzama falan. Ama ben bu haldeyken lazer yaptirsam çıkmayacak mi ? .sonucda bunu üreten vücut?

Bende de hipotiroid var pcos var . Ama pcos daha büyük bir etken değil mi tüylenme için . Bide mesela benim kullandığım 50 mglik ilaç benim troidime çözümüm. Simdi sebeb bu çıkarsa ben ne yapabilrim ki.
o kadar detayli bilemiyorum konunun uzmani degilim ama bunlar birbiriyle bağlantılı hastaliklar, bence hekiminize güvenin. tedaviyi başarılı bulmazsaniz baska bir hekime gidersiniz

Back
X