• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GÜÇLÜ BİR KADIIN OLMAKTAN ÇOK YORULDUM

@Laale kezinlikle katılıyorum neden ağlamaktan korktun dalga geçilmekten güçlü durmaktan falan falan....bende böyleydi sadce içime kapanmıştım belki seni kadar sertte değildim ama güçlüydüm dimdik durdum durduğumu zannettim sonra bom patladım altından emdr terpisiyle birlikte cinsel istismara uğradığım çıktı...çocukluğunda aile ilişkilerin nasıldı pray svgi anlamında korktuğun birşeyler hassas olduğun şeyler...
A bilmiyorum bununla mı ilgisi var, ama forumda yazmıştım daha önce
Küçükken dedem olacak adam hep dokunurdu memikler büyüdü mü diye sorardı.

Ben de böyle bir tacize uğradım.

Ya aslında bu yorumu yapmam gerektiğini dusunerek normalde hiç kimseye söylemediğini bir şeyi paylaşmak istiyorum.
İnanç insanı güçlendiriyor. Neden mi? Bazen insan o kadar acizlesebiliyor ki ne kadar güçlü olursa olsun, onu dinleyen, anlayan, gözeten, izin verirse ya da vermese bile koruyan bir varlığın olduğunu bilmek ona o kadar güç veriyor ki anlatamam.
Kimse anlamasın seni, tüm dünya karşına dikilsin ama seni duyan, goren, içini, yaşadıklarını bilen herkesten ustun bir varlık var. İşte bu inanç insana güç veriyor.
Pray için demiyorum, inancı olmayan herkese sonsuz saygım var zira 30 yıl ateist olarak yaşadım. Sadece bu da bir seçenek, şiddetle karşı çıkmamak gerekli diye dusunuyorum.
Canimcim zaten dikkat edersen, benim o konuya bir karsi cikmisligim yok. Benim karsi ciktigim nokta ba, baska sende farketmissidir tekrar yazmiyim simdi.

Pray, bence sen algıların üzerine eğil. İmge terapi konusunda uzman bir psikolog+emdr iyi uygulayıp yorumlamasını bilen biri işini görür diye düşünüyorum. Ayrıca şu yaşadıkların, hissettiklerin konusunda da asla yanlız değilsin, bunu aklından çıkarma:KK66:
Ufff imge demişim, şema terapi olcak o, hamilelik akşam saatlerinde herbiyanımı pert ediyor:oops:

A bilmiyorum bununla mı ilgisi var, ama forumda yazmıştım daha önce
Küçükken dedem olacak adam hep dokunurdu memikler büyüdü mü diye sorardı.

Ben de böyle bir tacize uğradım.
Bilemeyiz ki canım emdr öneririm geçmişe bir yolculuk mutlaka bir nedeni var bu yaşadıklarının deden belki...

Bir koloni var, avrupada hangi ülke hatırlayamadım. Ülke kanunları geçerli degil, sadece eroin, silah, hirsizlik ve tecavuz yasak. O kadar, yazili degil bu kurallarda. Kimse kapisini kilitlemiyor bile. 1000 kusur kisi yasiyor. Ulke kanunlari gecerli olmadigi icin orayi dagitmaya calismislar insanlar isyan cikarmis oraya dokunmayin diye. Disaridan yerlesmek isteyenleri almiyorlar, nasil yeni insanlari kabul ediyorsa bilmiyorum. Kafalarina gore bir yasam.
Biz guclu olmak zorunda hisseden kadinlar icin de boyle bir yer olsa mesela. Oldugumuz gibi yasayabilsek. Tum gun capa yapar, tavuk felan beslerdim.

Herkese bosan diyen kadın bu ... :eek:

Banada çok demiştin yaşadıklarına verdim gerçekten bende elimde olmayan sebeplerden dolayı çok kırıcı yorum yaptım ama özür dilemen güzel bisi ..

Hatta bana yaptigin tek birşeyi asla unutmam her seni gördüğüm zaman aklıma gelir ama sana kin beslemiyorum. ..

Mutlu ol tamam mi herşey yoluna girer umarım ...

Şimdi kadın müslüman değilse önerim yerine ulasmayacak ve nerden biliyosun herkes müslüman mi muhabettlerine girmesinler diye belirttim. Bende böyle yorum yapıyorum Napacan.
Nerden biliyorsun yerine ulasmayacak? Oyle olsaydi kimse musluman olmazdi dimi? Tebligdir onemli olan.
Ote taraftan bu arkadas musluman olmayadabilir. Bizi de ilgilendirmez ama, cogunlugunu muslumanlarin olusturdugu bir ulkede birine tabi muslumansan demek ayip. Bana soylense hakaret olarak algilarim. Kimse kimsenin muslumanligini ya da dinini sorgulayamaz ki.

Benim de sizdeki bu pat diye lafını yapıştırmak durumu var ya işte o çok hoşuma gidiyor. Karşıdaki dokundurmussa hele bir güzel ince esprilerle bile payliyorsunuz. Ben de kimse bana kirilmasin diye nerdeyse gel arkadaşım kuyumu gozumun önünde kaziver diyecek kadar aşırı naifim. Sinir oluyorum bu huyuma. Lafimi sokup dönüp arkama bakmadan gitmek istiyorum. Düşünmek istemiyorum kırıldı mı, kırılacak mi, kırılır mı diye? Yoruluyorum fazlasiyla bu durumumdan.

Ancak sizdeki en büyük bocalama mukemmeliyetcilik diye dusunuyorum. Her yeri, herkesi düzeltmeyi dusunuyorsunuz. Herkesin davranışlarına da bu iğneleme ya da pat diye yüzüne soylemeyle duzeltme yapmaya çalışıyorsunuz gibi geldi. Yorulursunuz hem de aşırı. Bu tüketir sizi. Çünkü kimse değişmez . Çünkü karakter ve davranışlar belli bir yaştan sonra bütünleşmiştir artık. İçinizdeki boşluğu herşeyi düzeltmeye çalışarak değil de herseyi olduğu gibi kabul edip tevekkul ve teslimiyetle doldurmanizi tavsiye ederim.

Herkese bosan diyen kadın bu ... :eek:

Banada çok demiştin yaşadıklarına verdim gerçekten bende elimde olmayan sebeplerden dolayı çok kırıcı yorum yaptım ama özür dilemen güzel bisi ..

Hatta bana yaptigin tek birşeyi asla unutmam her seni gördüğüm zaman aklıma gelir ama sana kin beslemiyorum. ..

Mutlu ol tamam mi herşey yoluna girer umarım ...
Bunu 2. Kez duyuyorum. Herkese bosan dedigini bir uye daha demisti. Ben dikkat etmedim ama, avukat olmasi hasebiyle mi acaba? :KK53:

Cocukluk cok onemli ailemizin cevremizin yaptiklari sekillendiriyor hayatimizi aglama erkek adamsin aglama bebek misin diye diye köreltildi duygularimiz... AGLAYIN LUTFEN AGLAYALIM CUNKU BIZ INSANIZ AGLAMAKTA GULMEKTE BIR IHTIYAC. Ne kadar guclu olursak olalim hepimiz aslinda zayifiz hepimizin cocuksu yonleri var sıkmâ canini birak hayatin kahrini cekmeyi dertleri yukleme omzuna arada bir at yukleri omuzundan arada bir zayif ol.muhtac ol inan devami gelir

Selam,
Bu metin biraz iç döküş, biraz da serzeniş içerir.
Uzun olacaktır şimdiden biline.

Durum bu. Yıllarca insanların karşısında dik durabilmeye çalışmak, kuyruğunu kıçının altına sıkıştırmak ama kaçmamak, bir şeyler yapmaya çalışmak şahsıma münhasır.
Çocukken de böyleydim ben, ağlarsam bana okulda ağlak sümüklü derler diye asla ağlayamazdım.
Büyüdüm, çok aldatıldım, çok sepet yedim.Millet ağzıma mıçıp bıraktı. İlk beraber olduğum adam 2 gün sonra benden ayrıldı, hahaha nasıl da yalvarttım ahhahaha demesin diye tek bir mesaj bile yazamadım.

Arkadaşlarına anlattı, okulun itiraf sitelerinde yayınladı, msn konuşmalarımızı herkese gösterdi.
Anneme anlatmakla tehdit etti, defalarca taciz etti. Millet yüzüme bakıp resmen o..u dedi, defalarca kantinde kütüphanede her yerde.

Büyüdüm herkes gibi sorunlar da büyüdü, ama ben de büyümüştüm.
Bu defa da ağlayanlara, mızmızlananlara saldırgan bir tavır takınmaya başladım ve bunu şu ana kadar da asla dizginleyemedim. Her zaman güçlü bir kadın olmaya çalıştım, bana yanlış yapana hadi yallah diye diye çevremde az ve öz 2-3 kişi kaldı. Ağlayan kadına ya da erkeğe ezik muamelesi yaptım ve bunu da resmen milletin gözünün içine baka baka yaptım. Pişmanım.

Sonra bu adamla tanıştım. Uzun yıllardır mok püsür devam eden bir ilişkim ve evliliğim var, kendimi asla ezdirmemeye çalıştığım, bana bir şey söylerse iki katını söylediğim ve bağırdığım cingar çıkardığım beğenmiyorsan s...r git o zaman dediğim. O adam da bana hep tahammül edecek sandım, yanıldım. O da çok yoruldu. Ben de ne tür girdap içinde olduğumu o zaman anladım.

Takıntılarım var hepiniz biliyorsunuz en ufak bir sorunu büyütür büyütürüm, forumda öğrenmişsinizdir acaip çirkef ve kindar bir kadınımdır. Bu beni çok yordu, artık çok yoruldum. Ben çok nadir ağladım hayatım boyunca, şimdi de ağlıyorum. Aşmak istiyorum ama zor gibi.

Herkes gibi benim de hayatım b.k. Senelerdir şu psikoloğa gidiyorum bir türlü de geçmedi. Adını hatırlayamadığım bir arkadaşın önerisiyle meditasyona başladım. Buradaysa yazsın. Çok tenk yu. Dün de bazı arkadaşlara tek tek yazarak haksız yere kalplerini kırdıysam özür dilediğimi söyledim.

Ama haksız yere, kadın düşmanlarına ne söylediysem hala arkasındayım. Herkese yazmak zor olacak belki diye hem kendimi ifade etmek hem de gerçekten öküzlük yaptığım insanlardan özür dilemek istedim.
Kusura bakmayın ne olur, valla ağlamak çokzel.

Aslinda disaridan çok guçlu gorunmem. Huyum ve gorunusumle ilgili sanirim . Ama konu haksizlik oldu mu , cidden tutamiyorum kendimi . Hele kadin dusmalarina dayanamiyorum.Insanlar der bana " Elalemin derdi sana mi kaldi , degiseceksin ileride . Hele bir ise gir gorecegiz seni ." Sen is hayatina atilmissin ve ayni kararlilikla devam ediyorsun . Demek ki , ben de devam edebilirim . :)

Her neyse ben de seninle ilgili ayni dusunceler icindeyim ve su an ben de meditasyonlarI arastiriyorum . Meditasyonda basari icin ilk olarak " kendini ve baskalarini" affetme meditasyonu yapmalisin. Hatta baslamissin sanirim . Bunun disinda pofu pofu ' nun bir konusu var . Olumlamalar ustune . Ona da bakabilirsin . Baya bir sey ogrendim valla . Mutluluk uzerine olumlamalar yapabilirsin mesela .

Bu arada bence kendi kisiligini tanimalisin bence . " Highly sensitive person " diye bir terim var . Ben de bu gruba dahilim . Sen de olabilirsin belki ,incele bence ve bu terimi bulan psikiyatristin kitabi var bu konu uzerine . Deneyebilirsin.

Neyse , biraz uzun oldu ama umarim yardimci olabilmisimdir .Eger senin baska bildigin bir sey varsa ben de yardimlarina acigim . Umarim tum sorunlarin cozumlenir. :KK200:

Son düzenleme:
Bunu 2. Kez duyuyorum. Herkese bosan dedigini bir uye daha demisti. Ben dikkat etmedim ama, avukat olmasi hasebiyle mi acaba? :KK53:
Benim kv gibi problemim olduğu için hep kv ve kocayla anlasamama konularına bakarım ve konu sahibi hep bosanin demiş hatta geçen espiriyle herkesin e vliliginde gozum var bosanin diye yazmış ve banlanmisti ..

Bana demişti gördüğüm.için yazdım avukat olmakla alakası yok gerçekten yazdığı gibi güçlü kadın meselesi .

Seviliyosun sende ...

Nerden biliyorsun yerine ulasmayacak? Oyle olsaydi kimse musluman olmazdi dimi? Tebligdir onemli olan.
Ote taraftan bu arkadas musluman olmayadabilir. Bizi de ilgilendirmez ama, cogunlugunu muslumanlarin olusturdugu bir ulkede birine tabi muslumansan demek ayip. Bana soylense hakaret olarak algilarim. Kimse kimsenin muslumanligini ya da dinini sorgulayamaz ki.
Ne kadar olgun aklı başında bir yorum.Özlemişim bu yorumlari.Şöyle cekiliyorum kenara ben.Sonra karsilasmak dileğiyle.

21 yaşındayım,yaklaşık 5 6 yıl sonra açacağım konuyu açmışsınız.
Yorumlardan ilham alıp geleceğe katkı sunayım bari.

Back
X