• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güçlü Görümceler-Ezik Gelin

Yalniz ama gururlu? Onlari hayatindan cikarinca bu mu olacak yani..kendini as cevre edin gez eglen kmseye ihtiyacin yok cnm hepimiz Allah'in katinda esitiz kendini ezik bilmem ne hissetme..davranislari kendi seviyelerini gosterir.ben olsam bir daha gorusmem.hic ark yoksa bile esin var yalniz degilsin.mutlu olmak icin gereksiz insanlara ihtiyacin yok.

Öncelikle düşüncelerini belirttiğin için çok teşekkür ederim.haklısın kimseye ihtiyacım yok eşimde gezmeyi sever zatende bol bol geziyoruz fırsat buldukça. Genede neden bu kadar dışlandımı düşünmeden edemiyorum.

bendede görümce degilde bir elti var yani anlatamam o kadar sevmiyorumki onun oldugu yere bile gitmek istemiyorum ve maalesef ayni yerde uruyoruz yemin ederim resmen komplekss yapmis kadin bu seferde ben kendimi cekiyorum ama yalniz kalan ben oluyorum hatami yapiyorum bilmiyorum ama inan okadar nefret etmisimki birakin ayni ortami yüzünü görmek istemiyorum

Görümcelere ihtiyacınız yok...
Etrafta konu komşunuz varsa anlaşabileceğiniz, o şekilde çevre yapın...
Yoksa.. Gün düzenleyin, düzenlenen gün varsa katılın, yapabiliyorsanız belediyenin kurslarından birine katılın.
Kaliteli yalnızlık, seviyesiz kalabalıktan bin kat iyidir...
Bırakın.. istemiyorlarsa keyifleri bilir... Siz üstünüze düşeni yapmışsınız... Onlar üç kız kardeş, aralarına almak istemezlerse, imkansıza yakın girmeniz... Zaten gerek de yok...
Canınızı sıkmayın..

kendi ortamını yarat. nekadar uzak okadar iyi. sen kafana takma aldırma ki çatlasınlar. hiç bişey değil ne bileyim sosyalles, esinl e gez... mesele zaten kardesini paylasamamaktr.

Canım öncelikle teşekkür ederim cevabına.evet eşimi çok severler. Onlara göre eşim bulunmaz bir erkek.ve ben dünyanın en şanslı kadınıyım. Eşimi her ortamda över över bitiremezler.cogu seyde kıskandıkdıklarını çok belli ediyorlar. En büyük eksim cekingenim, ortam kuramıyorum. Onlar ise en iyi yaptıkları sey cevre toplamak.ve benıde dışlayarak belkide mutlu oluyorlar. Ben artık Rabb'ime havale edip kendi halimde, yapabıldiklerimle mutlu olmaya çalışacağım.

ben daha görümcesiyle anlaşanı görmedim umarım ben de kendi kardşimin karısına böyle bir görümce olmam

Eminimki anlaşanlar vardır. Bende görümceyim belki uzak olduğumuzdan bılmiyorum ama ben abimla mutluluklarında başka bişey istemem. Eğer abim mutluysa gerisi önemli değildir benim için. Umarım sizde iyi bir görümce olursunuz tabiki karşınızdaki buna layık olur inşallah.

görümceleriniz belkide sizi sevmiyordur ya da belki farkında olmadan sinir bozucu davranışlarda bulunuyorsununuzdur. sizi arkadaş ortamlarına almak zorunda değiller size güvenmiyo olabilirler ama sizi sevmeseler bile saygı göstermek zorundalar. size terbiyesizlik yapmadıkları sürece bence istedikleri gibi davranabilirler

Farklı bır bakış acısı teşekkür ederim düşüncelerini paylaştığın için. Haklısın görümceler beni sevmiyor olabilirlerki zaten sevmiyorlar bu belli. Ama bende ıla beni sevecekler beni sevmek zorundalar demiyorum. Benim istediğim tutarlı davranmaları. İyiysek iyi olalım. Görümcelerimi iyi tanırım biriyle çok samimiyken belli bir zaman sonra o kişiyi sevmez dışarlar. Bir ara eltimle araları bozukken onu kıskandırmak için el üstünde tutuyorlardı beni.eltimle evimiz yanyanaydı. Her gün bana gelir "yengeme inat " yapıyoruz diyede söylerlerdi. Eltime beni kız kardeşleri gibi gördüklerini söylüyorlardı. Eltim uzağa tasındı kız kardeş filan yalan oldu... İstedigim sadece samimiyet....ama onlarda yok böyle bir huy. Her şey işlerine geldigi gibi.

bendede görümce degilde bir elti var yani anlatamam o kadar sevmiyorumki onun oldugu yere bile gitmek istemiyorum ve maalesef ayni yerde uruyoruz yemin ederim resmen komplekss yapmis kadin bu seferde ben kendimi cekiyorum ama yalniz kalan ben oluyorum hatami yapiyorum bilmiyorum ama inan okadar nefret etmisimki birakin ayni ortami yüzünü görmek istemiyorum

Sen yine iyisin bende üç görümce birde elti var. Hepsıde samimiyetsiz ve benciller. Eğer gercekten nefret etmeni gerektirecek sebebler varsa ve sende tavrını koyabildiysen ne mutlu sana. Ben arkamdan konuşulan okalar ağır ve asılsız seylerde bile tavır yapamadım. Hiç bişey yokmuş gibi davrandım.olan yıne bana oldu. Tek tesellim Rabbim ve yüce adalet.

Slm
Birilerinin görüşüne fikrine okadar ihtıyacım varkı oyüzden bu konuyu açtım.
Derdim şu ki;
Birden bire beni dışlamaya başlayan görümcelerden iyice uzaklaştım. Aramadım. Sormadım gitmedim.
Ama karşı komşuyuz. İyi kötü mecbur bir araya gelmek zorundayız. En son tatile gıdecekleri zaman hediyemi alıp uğurlamaya gittim
Ama ne bi hoşgeldin gördüm nede yanıma gelen olmadı. Bahçelerinde eziklik bi halde yanıma birinin gelmesini bekledim. Üç görümcemcem var. Etrafları geniş. Zaten burda doğup büyümüşler. Herkes onları tanır. Bense onlardan uzaklaştıktan sonra iyice yalnız kaldım. Zaten cekingen biriyim. Bu yaşadıklarım benim kendime olan güvenimi iyice azaltıyor. Onlarda sanki beni kıskandırmak için hep arkadaşlarıyla bir araya gelip bişeyler yapıyorlar. Benide ayrık otu durumuna sokmaya çalişıyorlar. Size sorum bundan sonra onlara karşı nasıl davransam?bazı şeylere gözmü yumsam?yoksa yalnız ama gururlumu kalsam?siz böyle bi durumda olsanız ne yapardınız??

Karamsarlığın dibine vurduğum şu anlarda bile başlığa kayıtsız kalamadım. Karşı tarafı güçlü addettiğiniz ve kendinize ezik yakıştırmasını yaptığınız her durumda, mağdur olmanız muhtemeldir. Kayıtsız şartsız sonuç mağduriyet olacaktır. Nedir bir diğer canlıyı sizden üstün kılacak vasıf? Bilgisi yahut zekası mı? Konumu ve çevresi mi? Tüm vasıflar değişkendir ve geliştirilebilir. Üstünlük, kendini aşağıda gören tüm canlıların hiçbir şey yapmıyor olmasının sonucudur. Öncelikle ezik kelimesini kendinize uygun görmekten vazgeçmelisiniz. Her ne durumda olursanız olun, her ne yaşıyorsanız yaşayın bu sıfatı kendinize layık görmeyin.

Görümcem yok ancak ben de bir görümceyim. Yengemle evliliğin ilk zamanlarında sorunlar yaşadık. O beni duyarsız belledi ben onu fazlaca hassas. O kırılgandı, ben odun. Ancak her ne yaşanırsa yaşansın ne o benden üstündü ne de ben ondan. Sorununuza değinecek olursam, yalnızlık ürkütücü görünse de vasıfsız kalabalıktan daha iyidir.

Görümcelere ihtiyacınız yok...
Etrafta konu komşunuz varsa anlaşabileceğiniz, o şekilde çevre yapın...
Yoksa.. Gün düzenleyin, düzenlenen gün varsa katılın, yapabiliyorsanız belediyenin kurslarından birine katılın.
Kaliteli yalnızlık, seviyesiz kalabalıktan bin kat iyidir...
Bırakın.. istemiyorlarsa keyifleri bilir... Siz üstünüze düşeni yapmışsınız... Onlar üç kız kardeş, aralarına almak istemezlerse, imkansıza yakın girmeniz... Zaten gerek de yok...
Canınızı sıkmayın..

Etrafımdaki konu komşu hepsi onlarında tanıyıp benden önce samimiyetlerı olduğu kişiler. Ama bu söz çok güzel. Ve dogru Kaliteli yalnızlık,seviyesiz kalabalıktan bin kat iyidir.
Çok sagolun. Her bir mesaj bana moral ve destek oldu. Sanki koca dünyada yapayalnız gibiydim. Allah hepinizden razi olsun.

Karamsarlığın dibine vurduğum şu anlarda bile başlığa kayıtsız kalamadım. Karşı tarafı güçlü addettiğiniz ve kendinize ezik yakıştırmasını yaptığınız her durumda, mağdur olmanız muhtemeldir. Kayıtsız şartsız sonuç mağduriyet olacaktır. Nedir bir diğer canlıyı sizden üstün kılacak vasıf? Bilgisi yahut zekası mı? Konumu ve çevresi mi? Tüm vasıflar değişkendir ve geliştirilebilir. Üstünlük, kendini aşağıda gören tüm canlıların hiçbir şey yapmıyor olmasının sonucudur. Öncelikle ezik kelimesini kendinize uygun görmekten vazgeçmelisiniz. Her ne durumda olursanız olun, her ne yaşıyorsanız yaşayın bu sıfatı kendinize layık görmeyin.

Görümcem yok ancak ben de bir görümceyim. Yengemle evliliğin ilk zamanlarında sorunlar yaşadık. O beni duyarsız belledi ben onu fazlaca hassas. O kırılgandı, ben odun. Ancak her ne yaşanırsa yaşansın ne o benden üstündü ne de ben ondan. Sorununuza değinecek olursam, yalnızlık ürkütücü görünse de vasıfsız kalabalıktan daha iyidir.

Teşekkür ederim aslında kendimi onlara karşı ezik görmüyorum vasıf olarak ama karşıdan bir yabancı gözüyle kendime baktığımda bir eziklik oluşuyor. Yalnızsın bi cevren yok. Onların istemeyecekleri kadar insan etraflarında. Güzel bişey başardıgında seni gururlandıracak, yardıma muhtaç oldugunda yanında bulunabılecek,acil bi işinde çocuğunu emanet edebilecek kimsem yok.cok dara kaldıgımda onlara muhtacım. Hep bır planları var.yan komşuma caya geliyorlar tüm mahalle toplanıp pikniğe gidiyorlar. Yani aslında ben kendime bi yabancı gözüyle baktıgımda üzülüyorum.

Farklı bır bakış acısı teşekkür ederim düşüncelerini paylaştığın için. Haklısın görümceler beni sevmiyor olabilirlerki zaten sevmiyorlar bu belli. Ama bende ıla beni sevecekler beni sevmek zorundalar demiyorum. Benim istediğim tutarlı davranmaları. İyiysek iyi olalım. Görümcelerimi iyi tanırım biriyle çok samimiyken belli bir zaman sonra o kişiyi sevmez dışarlar. Bir ara eltimle araları bozukken onu kıskandırmak için el üstünde tutuyorlardı beni.eltimle evimiz yanyanaydı. Her gün bana gelir "yengeme inat " yapıyoruz diyede söylerlerdi. Eltime beni kız kardeşleri gibi gördüklerini söylüyorlardı. Eltim uzağa tasındı kız kardeş filan yalan oldu... İstedigim sadece samimiyet....ama onlarda yok böyle bir huy. Her şey işlerine geldigi gibi.

ikiyüzlü davranan insanlardan hiç hazzettem sizin görümceleriniz bunu bariz yapıyorlarmış. bence onlardan kurtulduğunuz için sevinmelisiniz.

Bence boşverin onları. Onlarla geçinmek zorunda değiliz ki, yüzyüze bakacak şekilde iyi geçinmek kafi. Bence kendinize arkadaş çevresi edinin onlarla durmayın.

Benim görümcem yok ama bu şekilde beni dışlayan görümceyle ben de yanyana gelmemeye çalışırım.
Hiçbir şey de kaybetmiş olmam.

Merhaba ,
Bence sorun görümcelerinizin güçlü oluşu falan değil. sizin güçsüzlüğünüz.. Kendinize güveniniz yok.. Görümcelerinizin hayatına dahil olup onların ortamlarından yararlanmak istemişsiniz ama onlar bi nedenle demekki sizi istememişler kabul etmemişler. bu durumda sizin kendinize ayrı bir çevre edinmeniz ve onlardan medet ummamanız gerekirmişki onuda yapamamışsınız..Aslında buda sanırım sizin kişilik yapınızdan kaynaklanıyor .. Onlar sizden önce oradaydılar ve bir çevre edindiler doğru haklısınız..Ama sizde çabalayın. Komşularınızdan birini kahve içmeye çağırın, gördüğünüzde selam verin sohbet etmeye çalışın vs.Onların arkadaşı .falan diye düşünmeyin. Sizinlede arkadaş olabilirler..Aslinda birazda eşinizin yardımcı olması gekekir.Sonuçta siz dışardan gelmişsin..Yurt dışındaki ortamı bilemiyorum ama katılabileceğiniz sosyal ortamlar var ise ,kurs gibi yada bir etkinlik vs katılın..
Görümcelerenizi boş verin.. ve sorunu onlarda aramaktan vazgeçin .Bu kolaycılık olur . Ben çevre edinmek için ne yapıyorum ve neler yapabilirim diye bunlara kafa yorun bence.:34::34:.

ikiyüzlü davranan insanlardan hiç hazzettem sizin görümceleriniz bunu bariz yapıyorlarmış. bence onlardan kurtulduğunuz için sevinmelisiniz.

Keşke olmasalardı iki yüzlü. Normal bir geçim saglayabilseydik akrabalık çerçevesinde. Ama hayat zaten bu kadar normal degilki. Teşekkür ederim ilginize.

Bence boşverin onları. Onlarla geçinmek zorunda değiliz ki, yüzyüze bakacak şekilde iyi geçinmek kafi. Bence kendinize arkadaş çevresi edinin onlarla durmayın.

Haklısın birbirimizin yüzüne bakabiliyoruz su anda. Bunun böyle kalabilmesi için yaşadıklarımı unutup onlarıda boş verip kendi yoluma bakmalıyım.

Merhaba ,
Bence sorun görümcelerinizin güçlü oluşu falan değil. sizin güçsüzlüğünüz.. Kendinize güveniniz yok.. Görümcelerinizin hayatına dahil olup onların ortamlarından yararlanmak istemişsiniz ama onlar bi nedenle demekki sizi istememişler kabul etmemişler. bu durumda sizin kendinize ayrı bir çevre edinmeniz ve onlardan medet ummamanız gerekirmişki onuda yapamamışsınız..Aslında buda sanırım sizin kişilik yapınızdan kaynaklanıyor .. Onlar sizden önce oradaydılar ve bir çevre edindiler doğru haklısınız..Ama sizde çabalayın. Komşularınızdan birini kahve içmeye çağırın, gördüğünüzde selam verin sohbet etmeye çalışın vs.Onların arkadaşı .falan diye düşünmeyin. Sizinlede arkadaş olabilirler..Aslinda birazda eşinizin yardımcı olması gekekir.Sonuçta siz dışardan gelmişsin..Yurt dışındaki ortamı bilemiyorum ama katılabileceğiniz sosyal ortamlar var ise ,kurs gibi yada bir etkinlik vs katılın..
Görümcelerenizi boş verin.. ve sorunu onlarda aramaktan vazgeçin .Bu kolaycılık olur . Ben çevre edinmek için ne yapıyorum ve neler yapabilirim diye bunlara kafa yorun bence.:34::34:.

Merhaba;
Öncelikle sandığınız kadar güçsüz ve güvensiz değilim. Hele istenmediğim bir ortama dahil olmak isteyecek kadar gurursuz hiç değilim. Zaten önceden dışlanmak diye bir sorunum yoktu. Bende dışlandımı hissettiğim an kendim uaklaştım mesafe koydum. Yani benim sorunum ben uzaklaşınca onlarda iyice dışladılar. Ama evlerimiz dip dibe her gün birbirimi görüp karşılaşıyoruz. Bundan sonra nasıl davranmalıyımdı?beni kendine güvenmeyen,güçsüz,kabul görmeyen, medet uman biri olarak nitelendirmişiniz, böyle biri olmadıgımı biliyorum. Ama sizin gözünüzde oldum diyelim yinede suçlu taraf benmi olmalıyım?bu üstünlük taslayan güçlü görümcelerin hiçmi sucu olmaz?ayrıca kimsede suç falanda aramıyorum. Kimse kimseyi sevmek samimi olmak zorunda değil. İşine gelince samimi seven,işi bitince dışlayan insanlar varsa karşınızda ve sizde her olaya tüm iyi niyetinizde yaklaşıp "aman kimseyle düşmanlığım olmasın diye düşünürseniz benim gibi nasıl davranacağınız konusunda bocalıyabilirsiniz.

aslında kıskanılmak çook guzel bi şey tadını cıkartmak lazım eskiden sinir olurdum niye cekemiyorlar ne istıyorlar benden diye. ama içten içe kıskanmaları özenmelerini görüyorum ve hoşuma gidio. ilişkin uzak olsun sen uzak durdukca bi şey dürter onları.
mutlulugunu gördükcede kudururlar. asil dur sadece .. üzülme uzulursende belli etme.

Sen yine iyisin bende üç görümce birde elti var. Hepsıde samimiyetsiz ve benciller. Eğer gercekten nefret etmeni gerektirecek sebebler varsa ve sende tavrını koyabildiysen ne mutlu sana. Ben arkamdan konuşulan okalar ağır ve asılsız seylerde bile tavır yapamadım. Hiç bişey yokmuş gibi davrandım.olan yıne bana oldu. Tek tesellim Rabbim ve yüce adalet.

tavirida gecti benimkisi artik diyorumya nefret ediyorum esimede söyledim artik oda birakti gercekten nasil desem zor insan falan derlerya hani bu daha degisik baska bir cins yani varya anlatsam bir insan sürekli ben mükemmelim diye dolasirmi birde bunu kabullendirmek istiyor etrafina yok dersende direkt kralama yalan dolan bu siralarda kafayi takmis bana diyoki beni niye sevmiyorsun düsünsenize ya ben görüsmek istemiyorum seni elti olarak degil insan olarak sevmiyorum diyorum hala anlamiyor birde atiyorum mesala akrabalar falanda benimle gidip gelse fazla bu seferde o insanlara sariyor sizce e yapmaliyim bilmiyorum artik

Back
X