• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güçlü kadınlarımızın başarı hikayaleri?

18 yaşında üniversite kazanmışsınız ve tüm bağlarınızı koparıp gidecekmişsiniz öyle yazmışsınız. Nasıl koparıp gidecektiniz aileniz okutacaktı sanırım öyle mi?
Yoksa neye göre gidiyordum kafama koydunuz dediniz?
Bir yardım vardı sanırım?
Tam da o dönemde hamile kalıp evlenmişsiniz.
Aileniz ne kadar kötü anlamadım ondan soruyorum.
Ama bence siz çok cesurmuşsunuz hep küçük çocuğunuz da iki yaşına gelince işe girebilirsiniz.

Eski konularına baktım eşi aldatmış şiddet uygulamış böyle biri destek olmaz
O zaman kendi çabasiyla bir şeyler yapacak,Allah yardımcısı olsun.Bu arada pek modası kalmadı deniyor ama network marketing şirketlerinde iş yapanlar da,tutturabilen alıp başını gidiyor.Konu sahibi,girişken ve konuskansaniz bence deneyin.Benim teyze kızı yıllardır bu işi yapiyor.Az çok demedi hiç birakmadı devam etti.Şu çok bilinen kozmetik markalarindan birinde altın müdür seviyesine geldi.Sormadım ama baya da kazanıyordur tahminim.Biraz sebat gerekiyor.Bir şeylere başlayıp olmuyor deyip başka bir şeye yönelerek değil de,gerçekten ne istediğinize karar verip ona göre modunuzu yukseltmelisiniz diye düşünüyorum.

18 yaşında üniversite kazanmışsınız ve tüm bağlarınızı koparıp gidecekmişsiniz öyle yazmışsınız. Nasıl koparıp gidecektiniz aileniz okutacaktı sanırım öyle mi?
Yoksa neye göre gidiyordum kafama koydunuz dediniz?
Bir yardım vardı sanırım?
Tam da o dönemde hamile kalıp evlenmişsiniz.
Aileniz ne kadar kötü anlamadım ondan soruyorum.
Ama bence siz çok cesurmuşsunuz hep küçük çocuğunuz da iki yaşına gelince işe girebilirsiniz.
Ben 6 ay üniversite okuyabildim covid nedeniyle okullar kapandı ve memleketime geri döndüm ne olduysa ondan sonra oldu tekrar barıştık bunun sebebi annemdi.

O zaman kendi çabasiyla bir şeyler yapacak,Allah yardımcısı olsun.Bu arada pek modası kalmadı deniyor ama network marketing şirketlerinde iş yapanlar da,tutturabilen alıp başını gidiyor.Konu sahibi,girişken ve konuskansaniz bence deneyin.Benim teyze kızı yıllardır bu işi yapiyor.Az çok demedi hiç birakmadı devam etti.Şu çok bilinen kozmetik markalarindan birinde altın müdür seviyesine geldi.Sormadım ama baya da kazanıyordur tahminim.Biraz sebat gerekiyor.Bir şeylere başlayıp olmuyor deyip başka bir şeye yönelerek değil de,gerçekten ne istediğinize karar verip ona göre modunuzu yukseltmelisiniz diye düşünüyorum.
Sorun burda başlıyor zaten konu sahibi aslında ne yapmak istediğini bilmiyor

Bana sorarsanız eğer maddi olarak zorda değilseniz bence en büyük başarı psikolojik olarak sağlıklı bireyler yetiştirmek. Çocuklarınız daha çok küçük, onları çok ihmal etmeyin.

Eğer güzsllik sektörü düşünüyorsanız eğitimler var o eğitimleri aşabilirsiniz, eliniz yatkında makyöz olbilirsiniz, ama ilk önceliğiniz atanmak olsun bence

Ben 6 ay üniversite okuyabildim covid nedeniyle okullar kapandı ve memleketime geri döndüm ne olduysa ondan sonra oldu tekrar barıştık bunun sebebi annemdi.
Anladım üniversite okumaya da gittiniz aslında bir şekilde kendinizi kurtardınız.
Aileniz de okumanız için destekti.
Anneniz de sebep olmuş dediğinize göre ama tüm suçu ailenize yıkmanıza sebep ne tam anlamadım hala.
Böyle suç yıkarak olmaz çünkü.
Başarıyı da başarısızlığı da dışarıda arıyorsunuz siz ama.

Bu sitede amacı sadece muhalefet olmak için yorum yazanlar var. İnsanlar gerçekten bazen çaresizlik içinde bazen çok üzgün bazen çok yalnız kötü ruh halinde gelip paylaşımda bulunuyor garip şekilde can acıtmaya bayılıyorlar sanıyorlar ki yüzüne söylemeyince tanımayınca acıtmıyor.

Kızcağız bi hevesle motive olmak için belki cesaret almak için güzel bi soru sormuş. Yok neden korunmadın , yok boşan , yok şu yok bu arkadaşım var mı hayatında güzel bi başarın vereceğin faydalı bir fikir varsa yaz yoksa yazmak zorunda değilsin ki.

özür dilemek yerine haddini bil önce. Bebeğimi emzirirken tek korunma yöntemim “spiral”di. Adetim bitikten sonra doktoruma gittim fakat doktorum adetliyken gelmemi söyledi. Tekrar adet görmedim ve emzirdiğim için hamile kalma olasılığımın çok düşük olabileceğini düşünüyordum. Bu kadar kolay yargıladığınız şey umarım bir gün başınıza gelmez
Ben haddimi bilirim de siz korunmayı bilir misiniz. Buraya konu açıyorsunuz işinize gelmeyince de insanları tersliyorsunuz. Şimdiden üçüncüyü Allah bağışlasın.

Hepinize merhaba.22 yaşına yeni girmiş iki çocuk sahibi bir anneyim. Radyoloji teknikeriyim fakat henüz atanamadım. Çok sorunlu bir ailede yetiştim 16 yaşında sözlendim kendi isteğimle halbuki okul hayatında bir o kadar başarılı öğrenciydim üniversiteye giderken ayrıldım tüm bağları koparmışken hamile olduğumu öğrendim ve evlendim.. O zamanlar covid dönemlerine denk geldiğinden uzaktan eğitimle okulumdan mezun oldum bebeğim 6 aylıkken ilk adetimi görür görmez gebe kaldım ve gerçekten neye uğradığım şaşırmıştım o süreçleri de atlattım şu an biri 2 yaşında diğeri 8 aylık iki kızım var . Ancak ben kendimi geliştirmek konusunda geri kaldım öyle adımlar atmak istiyorum ki gerçekten saygı gören belirli bir konuma gelmiş birey olarak hayatımı devam ettirip kızlarımı da güzel güzel yetiştirmek istiyorum. Çok başka hayallerim varken bu kadar alt üst olmam benim hatam farkındayım fakat bunların başıma gelmesinde de vardır bir hayır diyorum harakete geçmek istiyorum .. Güzellik sektörüne atılmak gibi planlarım var ama bunun yanında atanıp okulumu uzatmalı mıyım bilemiyorum sizce nasıl hareket etmeliyim? Bu konuda başarı öyküsü olan kadınlarımız var mı merakla bekliyorum?
Hayalleriniz hangisine daha çok baskınsa onu yapın.

Bu sitede amacı sadece muhalefet olmak için yorum yazanlar var. İnsanlar gerçekten bazen çaresizlik içinde bazen çok üzgün bazen çok yalnız kötü ruh halinde gelip paylaşımda bulunuyor garip şekilde can acıtmaya bayılıyorlar sanıyorlar ki yüzüne söylemeyince tanımayınca acıtmıyor.

Kızcağız bi hevesle motive olmak için belki cesaret almak için güzel bi soru sormuş. Yok neden korunmadın , yok boşan , yok şu yok bu arkadaşım var mı hayatında güzel bi başarın vereceğin faydalı bir fikir varsa yaz yoksa yazmak zorunda değilsin ki.
Biz konu sahibine fikir veriyoruz ama kabul etmiyor. Evet boşan diyoruz kendisi hem aldatılmış hem de şiddet görmüş. Sığınma evine gidin orda maddi manevi destek oluyor kpss ye de çalışabilirsiniz dedik.

Ben haddimi bilirim de siz korunmayı bilir misiniz. Buraya konu açıyorsunuz işinize gelmeyince de insanları tersliyorsunuz. Şimdiden üçüncüyü Allah bağışlasın.
Kadının üreme sistemini kıskanmiş gibisiniz gerçekten.😂😂 aynı durum bende de var ama bazen dizginleyebiliyorum.kadın mâşallah tıkır tıkır. Benim hiç korunmasam bile 1 seneden önce hayatta olmuyor.ne yapalım yani var bu kadınlar.
Hep şunu söylerim allah hiçbir zaman her taraftan kısmaz.bir yerlerden kısıyorsa diğer tarafları güçlendirir.ya da birkaç taraf güçlüyse diğer taraflardan alır.ailesi çok iyi okup, aile kuramayan, hamile kalamayan insanların olduğu gibi.bunda da tam tersi olmuş.bir şekilde ödeştiriyor hayat herkesi.
Herşeyi vermiş gibi göründüğü insanların da akıl sağlığından kısıyor.şeyma subaşı gibi.

Daha yaşınız genç bir yerden başlayın tecrübe edindikçe güçlenirsiniz. 2 çocukla kpss çalışmak zor olabilir. Radyoloji teknikeri olarak özelde iş bulma şansınız var mı? Önce biraz çalışın para kazanın sonra istediğiniz sektör için adım atarsınız. Evde, konfor alanında durmak insanı köreltiyor. Çalışırken bir şeylere adım attığınızda başaracağınıza dair kendinize daha çok güveniyorsunuz.

Çoook çalışın kpss ile atanın
2 çocuğunuza ancak böyle güzel yetiştirirsiniz inşallah
hevesinizi kırmayın hayat hep kötü insanlarla dolu olacak yolun çok başındasın
benim de başarı hikayem var
bende 8 yaşında babamı kaybettim 18 yaşımda evlendim 19umda kızım oldu
21 de ayrıldım çok uzun seneler sonra tekrar evlendin
çok güzel bir işe girdim kendimi geliştirmek için açıktan okuyayım dedim ama gelmez dediğim bölüm örgün geldi
ikinci öğretime başladım sabah iş akşam okul gece çocuk ve eş ikinci dönem hamile olduğumu öğrendim
bu sefer daha zoru başardım hamile halimle ev iş eş çocuk ve hamilelik ve sonra doğum 40lı bebekle vizelere girerdim
çok şükür 1 sene uzatmalı da olsa bitti okul
yani neden olmasın
çalış ALLAH emeğinin karşılığını verir

Bayılıyorum böyle iki eleştiri alınca hemen kınadığını yaşa bedduası edenlere. Bu beddualar tutsa tüm forum yirmişer çocuklu, sekizer kocalı falan olurduk heralde. Bu kadar cabbar cevvalsiniz madem bize sormayın kendiniz pıtı pıtı tırmanın o güç basamaklarını.
Yirmişer çocuğu anladık da sekizer koca ne alaka 😀😀. Allah sana da koca versin diye mi beddua ediyorlar.keşke tutsa o zaman 😂

Kimse huzurlu ve mutlu değil çünkü.

Biz konu sahibine fikir veriyoruz ama kabul etmiyor. Evet boşan diyoruz kendisi hem aldatılmış hem de şiddet görmüş. Sığınma evine gidin orda maddi manevi destek oluyor kpss ye de çalışabilirsiniz dedik.
Başta konu sahibine anlayışla yaklaşmıştım ama bunları bilmiyordum.şu şiddet gören kadınlar maşallah hareketli cinsel hayatına da tam gaz devam ediyor adamlarla.zorla falan diyenlere de inanmıyorum, 1 defa zorla 2 defa zorlar.küçük çocuk değil ya bu.öyle tektük ilişkiyle hamile kalmak pek olası değil.
Ben çözümü karı ve koca arasına girmemekte buluyorum artık.bu adamlarda, bu kadınları çeken birşey var ki bu ilişkiler devam ediyor. bu kadar modern bir çağda istemediğin birinin yanında kalma mecburiyeti diye birşey yok. eğitimsiz olsan da yok, anan, baban olmasa da yok.yok yani.istediğimiz en azından buralarda bize yapmacık yapmacık rol kesmesinler.ister istemez samimiyet olmayınca insan sinirleniyor. o yorumları yapanlar da haksız değil. Taa ilk başından düşünmeden yaşanan hayatların üstüne, en olmadık zamanda çözüm sorarsan ister istemez tepki çekiyorsun.

Başta konu sahibine anlayışla yaklaşmıştım ama bunları bilmiyordum.şu şiddet gören kadınlar maşallah hareketli cinsel hayatına da tam gaz devam ediyor adamlarla.zorla falan diyenlere de inanmıuorum, 1 defa zirla 2 defa zorlar.küçük çocuk değil ya bu.öyle tektük ilişkiyle hamile kalmaz pek olası değil.
Ben çözümü karı ve koca arasına girmemekte buluyorum artık.bu adamlarda, bu kadınları çeken birşey var ki bu ilişkiler devam ediyor.bu kadar modern bir çağda istemediğin birinin yanında kalma mecburiyeti diye birşey yok.eğitimsiz olsa da yok, anan, baban olmasa da yok.yok yani.istediğimiz en azından buralarda bize yapmacık yapmacık rol kesmesinler.ister istemez samimiyet olmayınca insan sinirleniyor.o yorumları yapanlar da haksız değil.
Bende konu sahibi ve yorum yapanlara kesinlikle hak veriyorum aralarında kpss ye kadar mecbur katlanacak diyenler var evde yapabileceği işler konusunda fikir veriyorum karşı çıkıyorlar sığınma evine gitsin diyorum yok çekiyorlar bir de sözüm ona kadın haklarını savunuyorlar pehhh

Back
X